ronnisaint Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μια βοηθεια σας παρακαλω οποιος μπορει. Θελουμε να βαλουμε ιντερνετ σε μονοκατοικια μεσω ΟΤΕ. Η διπλανη οικια εχει ηδη ΟΤΕ οποτε κανενα προβλημα, ερχεται γραμμη. Μας ειπε ο τεχνικος του ΟΤΕ οτι πρεπει να τραβηξουμε καλωδιο απο το σπιτι εξω απο το φραχτη ωστε να συνδεθει. Ξερει κανεις τι καλωδιο; Η αποσταση θα ειναι περιπου 20-25 μετρα. Επισης, στο κουτι που υπαρχει στο σπιτι, εκει που ειναι τα καλωδια του ΟΤΕ μπορει να μου πει καποιος πως τα συνδεουμε; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsilitheo1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ο οτε θα ερθει μεχρι στο κουτι(κοκκινο-μαυρο στην ορολογια τους) που υπαρχει εξωτερικα της οικιας.... Αυτα περι φραχτων κτλ,και να τραβηξεις εσυ καλωδιο,δεν ισχυουν.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ό ΟΤΕ είναι υπεύθυνος να φτάσει το καλώδιο στην εξώπορτα σου από εκεί και πέρα είσαι εσύ υπεύθυνος να υπάρχει καλώδιο το οποίο θα έρχετε εσωτερικά του σπιτιού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 @tsilitheo1, δεν ισχύουν αυτά που αναφέρεις. Ο κάθε πάροχος υπηρεσιών (τηλεφωνία, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κλπ) τερματίζει την εγκατάστασή του στον χώρο που καθορίζεται από τον κανονισμό και για μονοκατοικίες είναι πάντα εκτός της ιδιοκτησίας. Για την τηλεφωνία σε μονοκατοικίες, αν υπάρχει μεγάλη αυλή ή περιφραγμένο οικόπεδο κλπ, είναι η τσιμεντένια κολόνα στην άκρη του οικοπέδου, όπου υπάρχει και ο μετρητής της ΔΕΗ. Από εκεί και μετά σε όλες τις εταιρείες ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την μεταφορά με δικά του έξοδα μέχρι το σπίτι. Παλαιότερα που δεν υπήρχε υποχρέωση κολόνων, έβαζαν ένα μεταλλικό κουτί στον εξωτερικό τοίχο, αλλά και πάλι μέχρι μέσα στο σπίτι, ήταν δικιά μας υποχρέωση η σύνδεση. @ronnisaint, θα πάρεις ένα τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικών χώρων τύπου ΡΕΤ, τουλάχιστον 2 ζευγών. Έχει μεγάλη αντοχή σε καιρικές συνθήκες και μπορεί ακόμη να περαστεί υπογείως χωρίς επιπλέον προστασία. Θα χρησιμοποιηθεί το ένα ζεύγος που θα τερματίσει στο σημείο που ξεκινούν όλα τα καλώδια του σπιτιού. Με ποιο ζεύγος θα συνδεθεί εκεί, εξαρτάται πως είναι αυτά συνδεδεμένα με τις εσωτερικές πρίζες. Γενικά οι πρίζες θέλουν σύνδεση στις 2 μεσαίες επαφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsilitheo1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 @tsilitheo1, δεν ισχύουν αυτά που αναφέρεις. Ο κάθε πάροχος υπηρεσιών (τηλεφωνία, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κλπ) τερματίζει την εγκατάστασή του στον χώρο που καθορίζεται από τον κανονισμό και για μονοκατοικίες είναι πάντα εκτός της ιδιοκτησίας. Για την τηλεφωνία σε μονοκατοικίες, αν υπάρχει μεγάλη αυλή ή περιφραγμένο οικόπεδο κλπ, είναι η τσιμεντένια κολόνα στην άκρη του οικοπέδου, όπου υπάρχει και ο μετρητής της ΔΕΗ. Από εκεί και μετά σε όλες τις εταιρείες ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την μεταφορά με δικά του έξοδα μέχρι το σπίτι. Παλαιότερα που δεν υπήρχε υποχρέωση κολόνων, έβαζαν ένα μεταλλικό κουτί στον εξωτερικό τοίχο, αλλά και πάλι μέχρι μέσα στο σπίτι, ήταν δικιά μας υποχρέωση η σύνδεση. @ronnisaint, θα πάρεις ένα τηλεφωνικό καλώδιο εξωτερικών χώρων τύπου ΡΕΤ, τουλάχιστον 2 ζευγών. Έχει μεγάλη αντοχή σε καιρικές συνθήκες και μπορεί ακόμη να περαστεί υπογείως χωρίς επιπλέον προστασία. Θα χρησιμοποιηθεί το ένα ζεύγος που θα τερματίσει στο σημείο που ξεκινούν όλα τα καλώδια του σπιτιού. Με ποιο ζεύγος θα συνδεθεί εκεί, εξαρτάται πως είναι αυτά συνδεδεμένα με τις εσωτερικές πρίζες. Γενικά οι πρίζες θέλουν σύνδεση στις 2 μεσαίες επαφές. Αυτα που γραφεις ,τα υποστηριζεις απο προσωπικη εμπειρια,ή απλα καπου διαβασες κατι;. Μενω και εγω σε μονοκατοικια,με μεγαλη,περιφραγμενη αυλη,με τσιμεντοκολωνες,και η αποσταση απο την περιφραξη ειναι γυρω στα 15μ ,αλλα και η δεη εφερε καλωδιο μεχρι το ρολοι ,που ειναι εξωτερικα της πιλοτης,και ο οτε εφερε καλωδιο μεχρι το μπαλκονι μου,οπου βρισκεται το κοκκινο-μαυρο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Αυτα που γραφεις ,τα υποστηριζεις απο προσωπικη εμπειρια,ή απλα καπου διαβασες κατι;. Μενω και εγω σε μονοκατοικια,με μεγαλη,περιφραγμενη αυλη,με τσιμεντοκολωνες,και η αποσταση απο την περιφραξη ειναι γυρω στα 15μ ,αλλα και η δεη εφερε καλωδιο μεχρι το ρολοι ,που ειναι εξωτερικα της πιλοτης,και ο οτε εφερε καλωδιο μεχρι το μπαλκονι μου,οπου βρισκεται το κοκκινο-μαυρο.... Πάντως εδώ και πολύ καιρό ισχυεί αυτό που λέει ο φίλος ότι ο ιδιώτης πρέπει μέχρι την εξώπορτα να έχει φροντήσει για της κατάλληλες αναμονές σε ότι υπηρεσία θέλει καθώς μέχρι εκεί φτάνει ο ΟΤΕ και ο κάθε ΟΤΕ.Τώρα αν εσύ έχεις σπίτι που χτίστηκε πριν πολλά χρόνια τότε ναι μπορεί να το έχουν πάει στην αυλή μέσα και το λέω γιατί το έχω δει το σπί μου το πατρικό που είναι χτισμένο το 96' απλά ο ΟΤΕ εχει πάει και έχει τερματήσει το καλώδιο σε καμία 20 μέτρα απόσταση από την κολώνα.Αλλά πλέον φτάνουν στην εξωτερική πόρτα ΜΟΝΟ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Αυτα που γραφεις ,τα υποστηριζεις απο προσωπικη εμπειρια,ή απλα καπου διαβασες κατι;. Μενω και εγω σε μονοκατοικια,με μεγαλη,περιφραγμενη αυλη,με τσιμεντοκολωνες,και η αποσταση απο την περιφραξη ειναι γυρω στα 15μ ,αλλα και η δεη εφερε καλωδιο μεχρι το ρολοι ,που ειναι εξωτερικα της πιλοτης,και ο οτε εφερε καλωδιο μεχρι το μπαλκονι μου,οπου βρισκεται το κοκκινο-μαυρο.... Να έλεγα ότι δεν το έγραψα; Άλλο τι γινόταν παλαιότερα και άλλο τι ισχύει εδώ και 10+ χρόνια. Άλλο πράγμα οι κολόνες τις περίφραξης (που κατάλαβες) και άλλο πράγμα η τσιμεντένια κολόνα των μετρητών που είναι πλέον υποχρεωτική και τοποθετείται στα όρια του οικοπέδου στην περίφραξη αυτού και βάσει προδιαγραφών. Εσωτερικά της περίφραξης είναι ιδιωτικός χώρος και κανονικά απαγορεύεται να υπάρχουν δημόσιες εγκαταστάσεις κι έτσι τοποθετούνται στον κοινόχρηστο δρόμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsilitheo1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Σορρυ παιδια,,,το σπιτι μου ειναι αδειας του 2007 τελη,αποπερατωσης του'12.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Το ότι στην περιοχή σου δεν ακολουθούν πιστά τον κανονισμό (συχνό φαινόμενο στην επαρχία) δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας. Απόδειξη η περίπτωση του φίλου, που προφανώς υπάρχει κολόνα στην περίμετρο του οικοπέδου και μέχρι εκεί έρχονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Φαντάσου να είχες το σπίτι μέσα σε μεγάλο οικόπεδο σε απόσταση 100 μέτρων από τον δρόμο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα έπρεπε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να σου φέρουν μέχρι την πόρτα σου τα καλώδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ronnisaint Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Απο αυτα που διαβασα καταλαβαινω οτι εγω πρεπει να παω μεχρι την περιφραξη το καλωδιο με δικη μου ευθυνη και μετα ο οτε θα κανει τη συνδεση. Οποτε εγω μονο φροντιζω τη συνδεσιμοτητα σπιτι-περιφραξη και ο ΟΤΕ συνδεει το καλωδιο μετα. Αν ειναι έτσι ποιος τεχνικος ξερει απο συνδεσιμοτητα τηλεφωνου σπιτι; Ηλεκτρολογος μπορει; Βασικά πιστευετε μόνος το παλευω να το κάνω; Πιανουν τα χερια μου απο τετοια αλλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μπορείς και μόνο σου, δεν είναι τίποτα δύσκολο. Αρκεί να μπορείς να ανοίξεις πρίζες και να τα καταφέρνεις με τα καλώδια, που τα τηλεφωνικά δεν είναι επικίνδυνα όπως του ρεύματος. Υπόψη ότι στην κολόνα το καλώδιο πρέπει να τερματίζει σε μία οριολωρίδα, πάνω στην οποία θα τερματίσει ο ΟΤΕ το δικό του ζεύγος. Ακόμη καλύτερα να είναι σε κλειστό κουτί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ronnisaint Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μπορείς και μόνο σου, δεν είναι τίποτα δύσκολο. Αρκεί να μπορείς να ανοίξεις πρίζες και να τα καταφέρνεις με τα καλώδια, που τα τηλεφωνικά δεν είναι επικίνδυνα όπως του ρεύματος. Υπόψη ότι στην κολόνα το καλώδιο πρέπει να τερματίζει σε μία οριολωρίδα, πάνω στην οποία θα τερματίσει ο ΟΤΕ το δικό του ζεύγος. Ακόμη καλύτερα να είναι σε κλειστό κουτί. Σ'ευχαριστω παρα πολυ, ειλικρινα. Θα το επιχειρησω. Ευχομαι να μπορεσω να σας γραψω την εμπειρια μου απο το "καινουριο" ιντερνετ μεσα στο Σ/Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Σε μενα πριν απο 2-3 βδομαδες περασαν 3 κολωνες μεχρι το σπιτι μου για να φτασει το καλωδιο, και με υποχρεωσαν να περασω 2ο στυλισκο ξεχωριστο απ αυτον της δεη για να κρατιεται το καλωδιο, το οποιο θα τερματιζε μεσα στο χωνευτη. Οπως μου ειπε ο τεχνικος, δεν θα χρεωνομουν κατι για αυτο το σχεδιο συνδεσης Ωστοσο χθες περασε ενας τεχνικος απο τον οτε, και με μια ροδα μετρησης αποστασεων την εσυρε στην αποσταση απο την 1η μεχρι την 3η κολωνα που περασαν, σημειωσε κατι και εφυγε. Ελπιζω μην δω κανενα φουσκωμενο λογαριασμο να μου χρεωσαν τπτ κολωνες ? Λογικα δεν θα επρεπε να δω σχεδιο-κοστος και να υπογραψω εαν ηταν να τις χρεωθω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anikologr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θέμα.. Σε νέα μονοκατοικία έκανα αίτηση για μεταφορά της γραμμής μου (Wind). Ήρθε ο τεχνικός της Wind όλα οκ. Ακολούθησε ο τεχνικός του ΟΤΕ και δυστυχώς έλειπα. Ήταν η μητέρα μου. Είπε ότι δεν γίνεται να προχωρήσει διότι οι προδιαγραφές έχουν αλλάξει, απαιτείται στύλος, γάντζος. Η ΔΕΗ όταν χρειάστηκε ήρθε και δέχτηκε να μην μπει στύλος με πιλαρ αλλά ένας γάντζος και τα ρολόγια να μπουν στην πυλωτή . Μου υπέδειξε το ακριβές σημείο για τον γάντζο, πως θα οδεύουν τα καλώδια, τον σωλήνα μέσα στον οποίον θα βρίσκονται και όλα καλά. Ο ΟΤΕ που καταλήγει στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του σπιτιού άρα εξ αρχής θα χρειαζόταν άλλος στύλος δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσει προδιαγραφές αναλυτικές; Εκεί που μου ζητάει στυλό απλά δεν γίνεται να κατασκευαστεί. Πρόκειται για οικόπεδο με κάθετες ιδιοκτησίες ενιαίο που αυτός δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τοποθετήσω ένα γάντζο στο σημείο που έχω αφήσει αναμονή για μεταφορά του δίκτυου στο εσωτερικό της οικίας. Μήπως να έκανα αίτηση για νέα γραμμή ώστε να έρθει εκ νέου τεχνικός και μπορέσω να βγάλω άκρη στο τι σκατά θέλει; Συν ότι θεωρώ ότι επειδή είδε Wind ήταν εξαρχής αρνητικός βρίζοντας τον τεχνικό της Wind. Πείτε μου τις γνώμες σας Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από anikologr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azio Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Στις 14/10/2018 στις 8:04 ΠΜ, anikologr είπε Επαναφέρω το θέμα.. Σε νέα μονοκατοικία έκανα αίτηση για μεταφορά της γραμμής μου (Wind). Ήρθε ο τεχνικός της Wind όλα οκ. Ακολούθησε ο τεχνικός του ΟΤΕ και δυστυχώς έλειπα. Ήταν η μητέρα μου. Είπε ότι δεν γίνεται να προχωρήσει διότι οι προδιαγραφές έχουν αλλάξει, απαιτείται στύλος, γάντζος. Η ΔΕΗ όταν χρειάστηκε ήρθε και δέχτηκε να μην μπει στύλος με πιλαρ αλλά ένας γάντζος και τα ρολόγια να μπουν στην πυλωτή . Μου υπέδειξε το ακριβές σημείο για τον γάντζο, πως θα οδεύουν τα καλώδια, τον σωλήνα μέσα στον οποίον θα βρίσκονται και όλα καλά. Ο ΟΤΕ που καταλήγει στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του σπιτιού άρα εξ αρχής θα χρειαζόταν άλλος στύλος δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσει προδιαγραφές αναλυτικές; Εκεί που μου ζητάει στυλό απλά δεν γίνεται να κατασκευαστεί. Πρόκειται για οικόπεδο με κάθετες ιδιοκτησίες ενιαίο που αυτός δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τοποθετήσω ένα γάντζο στο σημείο που έχω αφήσει αναμονή για μεταφορά του δίκτυου στο εσωτερικό της οικίας. Μήπως να έκανα αίτηση για νέα γραμμή ώστε να έρθει εκ νέου τεχνικός και μπορέσω να βγάλω άκρη στο τι σκατά θέλει; Συν ότι θεωρώ ότι επειδή είδε Wind ήταν εξαρχής αρνητικός βρίζοντας τον τεχνικό της Wind. Πείτε μου τις γνώμες σας Φιλε καλησπερα. Εχω ακριβως το ιδιο θεμα. Τελικα τι εκανες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα