Artemidoros282 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Σπουδάζω πληροφορικάριος. Δε χρειάζομαι εσένα για να μου πεις ότι το HBM είναι stacked memory! Το γεγονός ότι δεν μπήκε στα high end chips της nvidia και θα μπει ΑΝ μπει στην Titan P στην 2η γενιά του επιβεβαιώνει ότι είναι περιορισμένη η διαθεσιμότητα(τι σχέση έχει μάνα μου η διαθεσιμότητα... η αρχιτεκτονική HBM δεν ειναι πατάτες ή έστω κινητά τηλέφωνα να τα αγοράζουν απο προμηθευτή για να έχει σχέση η διαθεσιμότητα!!! κατασκευάζουν όσα GPU θέλουν και νομίζουν απαραίτητο προϋπόθεση ειναι να υπάρχει η πρώτη ύλη -πυρίτιο- και η γνώση και κατάρτιση στο να μπορούν να την υλοποιήσουν και επειδή δεν έχουμε έλλειψη πυριτίου μαλών δεν έχουν βρεί ακόμη αξιόπιστη μέθοδο για να κατασκευάσουν το πρότυπο) του εν λόγω chip μνήμης. Αν βάλει η nvidia και μπορείς να κάνεις OC άνετα να σε δω τι θα λες (τι να με δεις τι να λέωq φυσικό ειναι κάποια στιγμή στο μέλλον να τα καταφέρει εδώ θα το κάνει η AMD τον Σεπτέμβριο με τις HBM 2.0 το θέμα ειναι ότι μέχρι τώρα δεν τα κατάφερε και μένει στις παλαιές τεχνολογίες!!) . Η ουσία είναι μια: Η ΑΜD έφτασε στο χείλος του γκρεμού έχοντας να συντηρήσει 2 τόσο βαριά τμήματα όπως το CPU και το GPU part. Δεν ήταν σε θέση να αφοσιωθεί σε κάνενα από τα 2 και έτσι έμεινε πίσω στο R&D! (ω παναγίτσα μου τι ακούω... η ουσία ειναι ότι η amd δεν έχει τα κέρδη που της αντιστοιχούν επειδή απο την μια ειναι κάτι αετοί πληροφορικάριοι σαν εσένα που φανμποιδίζουν και απο την άλλη δέχεται και τα πυρά απο τους ανταγωνιστές της -πχ nvidia gameworks- που την ρίχνουν για να μην πουλήσει!! αν είναι κάπου μπροστα η AMD αυτό ειναι στο RnD 1η που έφερε 2πυρινο επεξεργαστή 1η τετραπύρηνο 1η που έσπασε το φράγμα των 5GHz 1η στην 64bit αρχιτεκτονική 1η που έβαλε ΗΒΜ κτλ κτλ κτλ δεν έχει καλό RnD η AMD λέει....) Η άποψη μου παραμένει η ίδια: Η AMD ΔΕΝ έκανε δική της αρχιτεκτονική από την αρχή. Τροποποίησε την υπάρχουσα για να βάλει HBM και τέλος. Για εκπρόσωπος της AMD καλός είσαι! Στον απο πάνω είπες 'αφού έβγαλε Fury (και την fury x και fury nano αλλά και την διπλή furyx2 Που είναι η ταχύτερη κάρτα στον κόσμο) τι πειράζει που έκανε rebrand?" Ρε μήπως είσαι ο admin του greek amd users στο Facebook; Ρε φίλε άστο απλά εκτίθεσε με κάθε επιπλέον λέξη πραγματικά εγώ να σε βοηθήσω θέλω λέγοτνας σου αυτό..
_Theo_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Την παρασκευή θα βγεί νέος οδηγός που θα διορθώσει το πρόβλημα.
theoklis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Την παρασκευή θα βγεί νέος οδηγός που θα διορθώσει το πρόβλημα. Ναι και θα ρίξει την απόδοση της κάρτας σωστά?
akrovatis1979 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Με την κάρτα αυτή στα ~300 βλέπω την 1070 σύντομα στα ~400-450, κάπου εκεί που έκατσε και η 970 πριν την εμφάνισή της νέας γενιάς. Πάλι καλά να λέμε κι ας ευχηθούμε η vega να είναι πράγματι αυτό που υπόσχονται...
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Έχεις δίκιο...Να ξαναπάρεις Nvidia που σου πούλησαν 4gb ram που όταν ξεπερνούσες τα 3.5 η απόδοση πήγαινε περίπατο, όπως επίσης και το ότι ξεπερνούσαν από τότε τα specs της PCIX απλά επειδή δεν το έκανε η AMD "ξέχασαν" να το αναφέρουν.Τώρα που το έκανε και η AMD ξαφνικά το ανακάλυψαν... Ναι αλλα η χαμηλη καταναλωση και οι επιδοσεις διπλα με την κατα 2φορες ακριβοτερη 980 δεν ειδα να τα αναφερεις. Επισης καρτα κυριως για 1080p(και 1440p στις αρχες που βγηκε)ηταν η καρτα και εκει με την Vram που ειχε μια χαρα τα πηγε. Βασικα μεχρι και σημερα η καρτα ειναι φοβερη και μιλαμε για κοντα 2 χρονια απο οταν βγηκε με τιμη να ξεκιναει απο 330ευρω day one.Τα περι αποδοσεως που πηγαινε περιπατο δεν ξερω που κολλανε και που παλι τα διαβασες.
noobowarrior Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Παιδια η AMD ΔΕΝ ειπε ψεματα.Την τοποθετησε μεταξυ 970 και 980.Οτι καποιοι καταλαβαν αλλα και αμεσως αρχισαν τις αερολογιες για oc που θα φτανει την 1070,καλα ακομα κλαιω,δεν φταιει η εταιρεια!Φταιει ο καθε αδαης που θεωρει το oc ιδιο για ολες τις καρτες και πιστευει οτι με 200-250 ευρω θα παρει ενα θηριο για μια 5ετια!!!!Η δυναμικη της καρτας ειναι 2ετιας περιπου,δεν το λεω εγω αλλα η AMD με εμμεσο τροπο.Αλλα αυτο ειναι ψιλα γραμματα και θελει λιγο κριτικη σκεψη για να το καταλαβεις.Αμφοτερες εταιρειες εχουν κανει κουτσουκελες κατα καιρους βλεπε 3.5γιγα 1
grab Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 H 750ti που τραβάει 100στάρες σταθερά σε gpu mining γιατι δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα; Αστεία πράγματα. αυτό που το είδες; για ρίξε ένα source να μορφωθούμε κι εμείς μήπως εννοούσες άλλη κάρτα;
_Theo_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ναι αλλα η χαμηλη καταναλωση και οι επιδοσεις διπλα με την κατα 2φορες ακριβοτερη 980 δεν ειδα να τα αναφερεις. Επισης καρτα κυριως για 1080p(και 1440p στις αρχες που βγηκε)ηταν η καρτα και εκει με την Vram που ειχε μια χαρα τα πηγε. Βασικα μεχρι και σημερα η καρτα ειναι φοβερη και μιλαμε για κοντα 2 χρονια απο οταν βγηκε με τιμη να ξεκιναει απο 330ευρω day one.Τα περι αποδοσεως που πηγαινε περιπατο δεν ξερω που κολλανε και που παλι τα διαβασες. Ισχύει αυτό. Θυμάμαι που το έλεγαν όταν είχε πρωτοβγεί.
kfyros Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Εννοειται φιλε μου,το ατομο που μιλαει ειναι πολυ εντιμος και σοβαρος reviewer και μιλαει παντα με στοιχεια. Εξαλλου τα spikes παρουσιαστηκαν στο Metro, βαρυτατο game, σε 4Κ! Ποιος πανυβλακας θα παει να τρεξει τετοιο game, σε τετοια αναλυση με mainstream καρτα των 200 δολλαριων? εκεί με το "του χάντρεντ εντ φέφτυ γουώτς" δεν άντεξα
gdriver Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 κυκλοφόρησε η αναβάθμιση και έκανε ένα μικρό boost στις επιδόσεις μειώνοντας την overall κατανάλωση. έχουν μερικά benchmark στο tomshardware. http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-480-polaris-power-fix,4668.html
damastes Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Στο compatibility mode 3% μείωση επιδόσεων, μέσο όρο στα παιχνίδια που είδαν -1 fps. Πηγή: Anandtech
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα