Προς το περιεχόμενο

Νέα "high-tech" σφραγίσματα επισκευάζουν τα δόντια μας


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως θα σας φαινόταν αν τα δόντια σας μπορούσαν να "αυτο-επισκευαστούν" και να μειώσουν σε σημαντικό βαθμό τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, προλαμβάνοντας την επέκταση της βλάβης που ενδέχεται να προκληθεί από ένα σφράγισμα;

Ένα νέο οδοντιατρικό βιοϋλικό, το οποίο αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και του Wyss Institute, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μπορεί πλέον να ενισχύσει τους φυσικούς στοματικούς μηχανισμούς άμυνας και να βοηθήσει στην τμηματική αναγέννηση της οδοντοστοιχίας μας.

 

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, τα δόντια καλύπτονται από ένα εξωτερικό λευκό στρώμα σμάλτου, κάτω από το οποίο υπάρχει ένα είδος σκληρού ιστού που ονομάζεται οδοντίνη, ενώ σε μεγαλύτερο βάθος βρίσκονται όλα τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία του δοντιού. Το υλικό που χρησιμοποιείται σήμερα για τα σφραγίσματα δεν είναι συμβατό με το σύνολο των ζωντανών αυτών ιστών, όπως το νέο αυτό τεχνητό βιοϋλικό, το οποίο παράλληλα έχει την ικανότητα να τονώσει τα βλαστικά κύτταρα των δοντιών - τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να αναγεννήσουν και το στρώμα της οδοντίνης.

 

Η έρευνα έλαβε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό Emerging Technologies Competition 2016 του Royal Society of Chemistry, όσον αφορά την κατηγορία των υλικών.

 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογική ανακάλυψη, προκειμένου να μεταβεί από τους εργαστηριακούς σωλήνες στα σύγχρονα οδοντιατρεία θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου εμείς θα βουρτσίζουμε και θα περνάμε τα δόντια μας με οδοντικό νήμα κανονικότατα.

 

Link.png Site: CNET

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο το 2006 περιμενω την εξελιξη αυτης της τεχνολογιας , και ακομη ερχεται ... 

παντως οσο δεν εχει γινει απονευρωση οι ελπιδες παραμενουν , ακομη και μηπως βγει κανα καινουριο δοντι στην θεση του χαλασμενου . σαν στους καρχαριες :D 

 

να μην ξεχασουμε να αναφερουμε τον σουπερμαν , τον κατα κοσμο κριστοφερ ριβ , που εμεινε αναπηρος πεφτοντας απο αλογο , και υπολογιζε σε θεραπεια της σπονδυλικης τους στηλης μεσω των βλαστοκυταρων  ,υπερμαχος και πρωτοστατης στην ενημερωση για αυτη την ανακαλυψη .

 

 το σαουθπαρκ τον ειχε σε καποιο επεισοδιο να τρωει μωρα  :D

 

 

παντως γνωστος μου που εχει κανει εκχυλιση βλαστοκυταρων στην καρδια , ειναι καλα εδω και 10 χρονια , αλλα εχει αλλαξει παντελως τροπο ζωης , εκοψε καπνισμα και ξενυχτια σε μαγαζια ,και ελατωσε το ποτο και φτιαχνει τα δικα του ποτα και δεν πινει τα νεφτια που πουλουν στα μαγαζια , κατι ειναι και αυτο . 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ασχολουνται καλυτερα με το να βρουν τον αντικαταστατη του οδοντιατρικου τροχου? Αυτο ειναι το πραγματικο δραμα οταν επισκεπτεται καποιος τον οδοντιατρο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε με το καλο και ολοκληρωμενο μεσα στην κουφαλα του σφραγισματος .... για να ελεγχει τη χρηση του δοντιου -δαγκωματα μασηματα κτλ....!!!!
 

 

να το θυμαστε μετα το fingerprint το επομενο σημειο αφαλειας - ελεγχου συσκευων θα ειναι το οδοντικο αποτυπωμα ....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το τροχισμα γινεται χωρις αναισθητικο? δεν καταλαβαινω τιποτα.

επισης δεν μπορουν να μας φτιαξουν γενετικα τροποποιημενους ωστε να εχουμε καμια δεκαρια σειρες απο δοντια οπως οι καρχαριες?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου έκανε σφραγισμα χωρίς ανεστιτικο τρελάθηκα λίγο στον πόνο αλά οκ ???? βλακεια που του είπα ότι έχω βηματοδοτη αν και είχε να με δει από το 2008 πάλι καλά

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...