Προς το περιεχόμενο

Αγορα οθονης 1080p ,2k ή 4k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι είδα την P2416D να παίζει στο πλαίσιο αλλά δε με ενθουσίασε. Από dεξιά είχαν μια LG (δε θυμάμαι ποια) και από αριστερά την U2515 (αυτή κι αν είναι off budget) που και οι δυο μου άρεσαν περισσότερο. Αλλά μπορεί να εφταιγαν και τα settings, το τεράστιο bezel, δεν ξέρω... Πώς έχεις 100% scalling στα 1440; Επίσης γνωρίζεις αυτό με τα καλώδια hdmi και thunderbolt και με αυτο εχω μπερδευτεί; 

Tο bezel δεν ειναι προβλημα, ειναι θετικο βασικα για οποιον δεν θελει multi monitor setup. Το καλυτερο preset της P ειναι το warm, και βεβαια θελει να ριξεις την φωτεινοτητα στο ~50 περιπου αν θυμαμαι καλα για να εχεις καλυτερη εικονα. 

100% scaling δεν ειναι περιεργο, αν καθεσαι σχετικα κοντα στην οθονη και αν δεν εχεις προβληματα ορασης συνηθιζεται. Δε ξερω τι παιζει με το thunderbolt, αλλα αν με ενα καλωδιο hdmi κανεις τη δουλεια σου με αυτες τις οθονες.

Δημοσ.

Αγόρασα τελικά την Dell P2417H αλλά δεν τρελάθηκα. Μάλλον επειδή δουλεύει δίπλα δίπλα στη retina του macbook και η διαφορά είναι εμφανής. Μισή μέρα μετά την αγορά έπεσε και η τιμή της U2417H στα 236ευρω, οπότε χάθηκε η ευκαρία για ultrasharp 99%sRGB. Μέχρι και επιστροφή άρχισα να σκέφτομαι αλλά δεν ξέρω τι παίζει από πολιτικές επιστροφών. 

Δημοσ.

Τι δεν σου αρέσει στην οθόνη? Σου φαίνεται πιο κουραστική στο να διαβάζεις αρκετή ώρα?

Κουραστική όχι. Αλλά το "ξεκούραστο" mode είναι αρκετά κίτρινο και ενοχλητικό. Σε οποιαδήποτε χρήση έκανα σίγουρα δεν ήταν κουραστική πάντως. Παρόλα αυτά σε 1080 ταινία που έβαλα δεν την ευχαριστήθηκα τόσο (στο mode "movie" κιολας). Μου φάνηκε σαν οποιαδήποτε 24άρα έχω χρησιμοποιήσει (μπορεί να είμαι και υπερβολικός το ξέρω). 

Δημοσ.

Κουραστική όχι. Αλλά το "ξεκούραστο" mode είναι αρκετά κίτρινο και ενοχλητικό. Σε οποιαδήποτε χρήση έκανα σίγουρα δεν ήταν κουραστική πάντως. Παρόλα αυτά σε 1080 ταινία που έβαλα δεν την ευχαριστήθηκα τόσο (στο mode "movie" κιολας). Μου φάνηκε σαν οποιαδήποτε 24άρα έχω χρησιμοποιήσει (μπορεί να είμαι και υπερβολικός το ξέρω). 

Tο reader mode επιτηδες ριχνει το μπλε για να την κανει πιο "ξεκουραστη" σε βραδινη χρηση, οποτε επομενο ειναι η εικονα να κιτρινιζει. Σε εισαγωγικα γιατι παρολο που υπαρχουν μελετες που συνδεουν την αυξημενη εκθεση σε μπλε φως με την αυπνια, το μπλε φως δεν σχετιζεται με την κοπωση των ματιων γενικοτερα.

Επισης τα περισσοτερα modes των Dell και των οθονων γενικoτερα ειναι αχρηστα και βρισκονται στη θεση τους κυριως για λογο marketing. Βαλε την οθονη στο Standard mode, χρησιμοποιησε την εκει για καποιο διαστημα και ξανασχηματισε αποψη.

Δημοσ.

Tο reader mode επιτηδες ριχνει το μπλε για να την κανει πιο "ξεκουραστη" σε βραδινη χρηση, οποτε επομενο ειναι η εικονα να κιτρινιζει. Σε εισαγωγικα γιατι παρολο που υπαρχουν μελετες που συνδεουν την αυξημενη εκθεση σε μπλε φως με την αυπνια, το μπλε φως δεν σχετιζεται με την κοπωση των ματιων γενικοτερα.

Επισης τα περισσοτερα modes των Dell και των οθονων γενικoτερα ειναι αχρηστα και βρισκονται στη θεση τους κυριως για λογο marketing. Βαλε την οθονη στο Standard mode, χρησιμοποιησε την εκει για καποιο διαστημα και ξανασχηματισε αποψη.

Έχεις δίκιο, μάλλονεκεί είναι που θα καταλάβω ότι καταλάβω για την οθόνη. Και σίγουρα κάποιες ρυθμίσεις στην πορεία γίνονται βάσει του "ματιού" του καθενός, οπότε σίγουρα θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για τον κάθε χρήστη από ό,τι τα presets. Παρόλα αυτά να μη σας το κρύψω, επειδή η όλη σ΄χεση μου με την P2417H άρχισε στραβά, ξεκίνησα διαδικασία αλλαγής με την U2417H κι ας κάνω και λάθος τελικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...