Προς το περιεχόμενο

Αγορα οθονης 1080p ,2k ή 4k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θελω μια οθονη που θα ειναι ξεκουραστη στα ματια διοτι λογω σχολης διαβαζω απο υπολογιστη αρκετες ωρες (flicker free κτλπ) αλλα επισης να ειναι και καταλληλη ωστε να κανω και επεξεργασια φωτογραφιας οποτε θελω να εχει φοβερα χρωματα/αντιθεση. Οσον οφορα τα παιχνιδια δε τρελαινομαι για 1ms αποκριση αλλα θα θελα να κανει και για αυτα λιγο. Επισης λετε 4k η 2k να ειναι καλη επενδυση? οσον αφορα τη ποιοτητα θα καταλαβω διαφορα απο μισο μετρο αποσταση? η να παρω μια καλη 1080p?

1. Ποίο είναι το budget  (χρήματα) που μπορούμε να διαθέσουμε 350 ευρω
  2. Για τι χρήση προορίζεται ; διαβασμα, επεξεργασια φωτογραφιας, λιγο gaming
  3. Πόσες ίντσες ψάχνουμε ή μέχρι πόσες ίντσες ; γυρω στις 23-25 πανω κατω
  4. Από τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα με κυρίως μέρος του την κάρτα γραφικών: i3 3250, gtx 750 1gb, 4gb ram
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H U2515H ειναι η καλυτερη για τις απαιτησεις σου για εργασια αλλα δεν ικανοποιει την επιθυμια σου για gaming με την gtx 750ti, θα χρειαστεις τουλαχιστον μια 970 / 390 / 480 (εκτος και αν παιζεις μονο cs / mobas). 

Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις την HP 27xw, η οποια ικανοποιει και την επιθυμια για gaming αλλα ειναι 27" 1080p. Aν δε θελεις 27" αλλα θελεις 1080p για να μην αλλαξεις gpu, αρκετα καλη πρεπει να ειναι η LG 24MP88HV, αλλα δεν εχει το glossy coating της HP το οποιο δινει καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα.

Με 350 ευρω καλη 4Κ οθονη δεν αγοραζεις. Οι 27" που εχουν πολυ μικρα στοιχεια κανουν 500+, οι 32" που αποτελουν και το ιδανικο μεγεθος για 4Κ κανουν περιπου 1000.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

οσον αφορα το gaming δε μπορω να κανω σε χαμηλοτερη αναλυση σε αυτη την οθονη? αλλιως σε 1080p αυτη ειναι καλη? https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html

Σε χαμηλοτερη αναλυση θα φαινεται πολυ χειροτερα απο οτι σε μια native 1080p οθονη.

Η U2414H ειναι πολυ ακριβη για αυτο που προσφερει. Ολες οι παραπανω που αναφερω ειναι καλυτερες οθονες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

ευχαριστω! μηπως ξερετε σε ποια καταστηματα τις εχει ολες αυτες εξω να τις συγκρινω?

Δημοσ.

Παρε τηλεφωνο τα καταστηματα που τις πουλανε στο skroutz, αν και εχε υποψιν οτι σηνυθως τις φερνουν ακτα παραγγελια.

https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html?from=most-popular&keyphrase=u2515h

https://www.skroutz.gr/s/8012199/HP-Pavilion-27xw.html
https://www.skroutz.gr/s/8775820/LG-24MP88HV-S.html?keyphrase=lg+24mp88hv

Την Dell U2515H θα την βρεις και στο Πλαισιο παντως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιατι θεωρεις τη LG καλυτερη απο τη Dell; Η πρωτη εχει πολυ κακη βαση σε αντιθεση με το βραχιονα της Dell που ειναι πολυ βολικος. Επισης δεν εχει usb η LG. Δεδομένου οτι ειναι στα ιδια λεφτα, εχει τοσο καλυτερη εικονα η LG για να την προτιμησει κανεις;

• Like 1
Δημοσ.

Την οθονη ειναι αναλογα για ποια χρηση την θες.
Για πολυπλευρη χρηση που να αντεχει στο χρονο αναγκαστικα μια 4κ
Για συγκεκριμενη χρηση πχ
Απεικονιση και μεγαλη ευκρινεια, δυο πραγματα παιζουν ρολο (που οι ποιο πολλες εταιριες αποφευγουν να το τονιζουν και το εχουν στα μικρα γραμματα)

1. Φωτεινοτητα επιπεδο
2. Πυκνοτητα πιξελς (ppi)

Δημοσ.

Εγώ πιστευω ότι και οι δυο οθόνες που προτείνει ο φίλος μια χαρά ειναι. Οτι πληρώνεις παίρνεις κάθε φορά. Αν και για 4κ ειναι νωρίς ακόμα πιστεύω γιατί τα χρήματα είναι αρκετά που ζητούν.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω γράψει το ίδιο (παρακάτω) και στο τοπικ apple hardware αλλά τώρα συνειδητποιώ ότι εδώ έπρεπε να το βάλω μάλλον. Συγγνώμη αν δημιουργώ προβλήματα στους διαχειριστές με την διπλή δημοσίευση... δε θα επαναληφθεί. 

Καλημέρα σε όλους. Εϊμαι νέος στο φορουμ του insomnia. Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους που συμμετέχουν στις συζητήσεις για monitors γιατί με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ στην επιλογή οθόνης. Δεν είμαι πολύ advanced χρήστης οπότε πολλά πράγματα μου είναι πολύ καινούρια. Ξεκίνησα από το "δεν πειράζει ό,τι να'ναι" (με γνώσεις εργαζομένων πολυκαταστήματος που σου λενε "και αυτή καλή είνα"ι ή "είναι η ίδια πιο μεγάλη" και τέτοια) και έχω φτάσει να διαβάζω εδώ και 2 βδομάδες τι συζητήσεις, να googlaρω και να μαθαίνω κάποια πράγματα... απλά όσο διαβάζω να ανεβαίνω και στο budget ;-)

Είχα εδώ και χρόνια το παλιό άσπρο macbook σε μια τετραγωνη ματ viewsonic αλλά και τα δυο τα φάγαν τα ψωμιά τους. Τώρα εχω macbook pro retina 13,3 256, Διαθέτει οπότε hdmi και thunderbolt. Η χρήση που κάνω είναι πολλές ώρες κάθε μέρα (από 70 εκατοστά απόσταση) κυρίως σε εργασία γραφείου, με πολλλά παράθυρα, browsing, hd ταινίες και λιγότερο σε επεξεργασία ήχου (καθόλου gaming). Είμαι ανάμεσα στην Dell P2417H (1080) και την Dell P2416D (1440). Η πρώτη είναι οριακά στο budget μου, αλλά η δεύτερη παρόλο που ξεφεύγει σε τιμή με βάζει σε σκέψεις μιας και θα κάνω αγορά για βάθος χρόνου μήπως αξίζει να επενδύσω σε 1440. Είχα στο μυαλό και την U2417H (1080 ultrasharp) αλλά δεν ξέρω γιατί, την έβγαλα από το παιχνίδι. ¨Ολες που ανέφερα είναι flicker-free. 

Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος αν όντως χρειάζομαι 1440 για τη χρήση που κάνω. Επίσης κλείνω και προς την P2417H γιατί με επηρέασε και το site της Dell που στην παρουσίαση διαβασα πολλά από αυτά που θα ήθελα να διαβάσω, που δεν είδα στις άλλες δύο... αν και αυτό μπορεί να μην έπρεπε να είναι κριτήριο... Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα μου προτείνατε από τις δύο (ή άλλη εναλλακτική, αν και δε θέλω να φύγω από την dell κυρίως λόγω εγγύησης αλλα και design). Σε όλες τις επιλογές απλά κουμπώνω το hdmi καλώδιο και τελείωσα ή θα πρέπει να επενδύσω κι άλλο στην αγορά ενός άλλου καλωδίου/αντάπτορα για να έχω σωστη αξιοποίηση των επιδόσεων της οθόνης; Οι "περίεργες αναλογίες οθόνης στο MBP θα  επηρεάσει καθόλου τη λειτουργία/απόδοση της δεύτερης οθόνης; 

Συγγνώμη αν έχω μπει και σε λάθος τόπικ αλλά διαβάζοντας εδώ και καιρό το forum εδώ μόρεσα να καταλήξω. 

Επεξ/σία από fanastas
Δημοσ.

Kαλησπερα. Ποια η χρηση της οθονης? Η P2416D ειναι σιγουρα πιο συμφερουσα αγορα απο τις αλλες με βαση την τιμη τους.

Δημοσ.

Kαλησπερα. Ποια η χρηση της οθονης? Η P2416D ειναι σιγουρα πιο συμφερουσα αγορα απο τις αλλες με βαση την τιμη τους.

Καλησπέρα. Η χρήση που κάνω είναι πολλές ώρες (10-12 ωρ) κάθε μέρα (από 70 εκατοστά απόσταση) κυρίως σε εργασία γραφείου με πολλά παράθυρα, browsing, hd ταινίες και λιγότερο σε επεξεργασία ήχου (καθόλου gaming). 

Οι τιμές είναι αυτή τη στιγμή είναι:

P2417H στα 214 ευρω http://www.skroutz.gr/s/9317064/Dell-P2417H.html?keyphrase=Dell+P2417H

P2416D στα 270 ευρω http://www.skroutz.gr/s/6962017/Dell-P2416D.html?keyphrase=P2416D

U2417H στα 267 http://www.skroutz.gr/s/8693353/Dell-UltraSharp-U2417H.html

Ευχαριστώ (επίσης διόρθωσα στο προηγούμενο post ότι μάλλον κλείνω προς την P2417H (1080).

Δημοσ.

Η P2417H θα ειναι μαλλον σαν την U2417H χωρις sRGB mode (οποτε με λιγο χειροτερα presets), συνολικα καλη παντως. Tο λεω γιατι review για την P δεν εχουμε. Σε σχεση με την LG 24ΜP68VQ, εχει PLS panel με περισσοτερο glow και λιγο βαρυτερο coating, αλλα εχει ρυθμιζομενη βαση. Η LG εχει και Freesync που ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στο gaming με την καταλληλη amd gpu. Εσενα δε σε ενδιαφερει αυτο το κομματι, αν και εχει εφαρμογη και στο video playback.

Eχει νοημα να αγορασεις την Dell μεγαλυτερης αναλυσης για εργασια γραφειου, καλο θα ηταν ομως πρωτα να την δεις απο κοντα πριν αποφασισεις. Αν και το OSX κανει καλο scaling, εχει νοημα να την αγορασεις μονο αν σε βολευει να την χρησιμοποιεις σε 100% scaling.

Δημοσ.

Η P2417H θα ειναι μαλλον σαν την U2417H χωρις sRGB mode (οποτε με λιγο χειροτερα presets), συνολικα καλη παντως. Tο λεω γιατι review για την P δεν εχουμε. Σε σχεση με την LG 24ΜP68VQ, εχει PLS panel με περισσοτερο glow και λιγο βαρυτερο coating, αλλα εχει ρυθμιζομενη βαση. Η LG εχει και Freesync που ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στο gaming με την καταλληλη amd gpu. Εσενα δε σε ενδιαφερει αυτο το κομματι, αν και εχει εφαρμογη και στο video playback.

Eχει νοημα να αγορασεις την Dell μεγαλυτερης αναλυσης για εργασια γραφειου, καλο θα ηταν ομως πρωτα να την δεις απο κοντα πριν αποφασισεις. Αν και το OSX κανει καλο scaling, εχει νοημα να την αγορασεις μονο αν σε βολευει να την χρησιμοποιεις σε 100% scaling.

Η αλήθεια είναι ότι είδα την P2416D να παίζει στο πλαίσιο αλλά δε με ενθουσίασε. Από dεξιά είχαν μια LG (δε θυμάμαι ποια) και από αριστερά την U2515 (αυτή κι αν είναι off budget) που και οι δυο μου άρεσαν περισσότερο. Αλλά μπορεί να εφταιγαν και τα settings, το τεράστιο bezel, δεν ξέρω... Πώς έχεις 100% scalling στα 1440; Επίσης γνωρίζεις αυτό με τα καλώδια hdmi και thunderbolt και με αυτο εχω μπερδευτεί; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...