Προς το περιεχόμενο

Η Western Digital ανακοίνωσε το νέο 4TB My Passport Ultra

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια αποθηκευτικών μέσων WD, η κυκλοφορία μίας νέας εξωτερικής HDD μονάδας My Passport Ultra, χωρητικότητας 4ΤΒ, η οποία εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της SuperSpeed USB 3.0 συνδεσιμότητας.

Η νέα My Passport Ultra πρόταση των 4TB προσφέρει κρυπτογράφηση 256-bit AES (σε επίπεδο hardware), ενσωματώνει Dropbox ή Baidu Cloud Backup (ανάλογα την περιοχή) και συνοδεύεται από το λογισμικό WD Backup, μέσω του οποίου μπορείτε να προγραμματίσετε την αποθήκευση δεδομένων τοπικά, εύκολα και γρήγορα.

Το μοντέλο διατίθεται με μαύρο περίβλημα, ενώ τα μικρότερης χωρητικότητας μοντέλα της σειράς κυκλοφορούν και σε ροζ, βυσσινί, μπλε και λευκό χρώμα. Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου των 4 TB, η WD σχεδιάζει και την κατάργηση του εισαγωγικού μοντέλου των 500GB, ξεκινώντας πλέον τη γκάμα της από το μοντέλο του 1ΤΒ.

Το νέο αποθηκευτικό μέσο είναι ήδη διαθέσιμο, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας, έναντι 159.99 δολαρίων (Promo Price $139.99) και συνοδεύεται από τριετή εγγύηση καλής λειτουργίας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα (ίσως και μέσα στο επόμενο τρίμηνο) και την κυκλοφορία ενός αντίστοιχου μοντέλου σε έκδοση My Passport Ultra Metal ή σε My Passport Ultra for Mac.

Link.png Site: TechnoBuffalo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίο μοντέλο και χρήσιμη η κρυπτογράφηση αν υλοποιείται/χρησιμοποιείται σωστά. Η τιμή επίσης σούπερ!

πολύ προσοχή, όσο αυξάνουν οι χωρητικότητες τόσο πιο πολλά δεδομένα χάνεις από μία αστοχία υλικού.

Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι κάθε δίσκο εξωτερικό τον έχουμε Χ2 (δύο φορές). Δλδ τα δεδομένα βρίσκονται σε δύο τουλάχιστον διαφορετικά μέσα. Προσωπικά προτείνω 3 το 3ο σε απόσταση πχ στο εξοχικό (distant backup).

Υ.Γ. Τις προάλλες φίλος μου έχασε τέτοιον WD δίσκο (1ΤΒ) έτσι ξαφνικά. Ηταν κουμπωμένος σε samsung TV και απλά σταμάτησε να λειτουργεί. 1TB δεδομένα χάθηκαν και ευτυχώς τα περισσότερα ήταν ταινίες (αυτά που δεν ήταν ήταν και αλλού). 

• Like 2

Υ.Γ. Τις προάλλες φίλος μου έχασε τέτοιον WD δίσκο (1ΤΒ) έτσι ξαφνικά. Ηταν κουμπωμένος σε samsung TV και απλά σταμάτησε να λειτουργεί. 1TB δεδομένα χάθηκαν και ευτυχώς τα περισσότερα ήταν ταινίες (αυτά που δεν ήταν ήταν και αλλού). 

Αν και συμφωνώ μαζί σου, απλά να σου πω ότι όταν σταματά ο δίσκος να λειτουργεί, όλα τα δεδομένα είναι εκεί και αρκεί να μπει αλλού το μαγνητικό υλικό για να διαβαστεί.

• Like 1

τα ευαισθητα δεδομενα εννοειται οτι πρεπει να βρισκονται και αλλου 2,3,4 φορες και λιγα λεω!

αν ειναι κατι που δεν πειραζει να κλαπει ας ειναι και στο παραδοσιακο cloud storage ειδαλως αναμενουμε και την εμφανιση του storj ;)

• Like 1

Μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένον κάποιες εταιρίες το αναλαμβάνουν αλλά το κόστος είναι μεγάλο και δεν θα συμφέρει κάποιον που μπορεί να έχει αρχεία πχ ταινίες που έχει κατεβάσει από τορρεντ κτλπ. Βέβαια όπως προ αναφέρθηκε όσο μεγαλύτερη η χωρητικότητα τόσο μεγαλύτερο και το ρίσκο όποτε πάντα τα δεδομένα στους δίσκους backup x2 

Υ.Γ. δεν ξέρω εάν όντως αληθεύει αυτό που είχα ακούσει ότι για μια ανάκτηση από δίσκο που έχει σταματήσει να γυρίζει μιλάμε για ένα WB 1TB Blue πριν ένα χρόνο στοίχισε σε φίλο να πάρει τα αρχεία που είχε μέσα σχεδόν 180 ευρώ! όσο σχεδόν η αγορά ενός 3 η 4 TB δίσκου. Και τώρα από τότε έχει 2-3 δίσκους 1-2ΤΒ και κρατάει αντίγραφα τον δίσκο που επανέφερε.

πολύ προσοχή, όσο αυξάνουν οι χωρητικότητες τόσο πιο πολλά δεδομένα χάνεις από μία αστοχία υλικού.

Αυξάνουν οι χωρητικότητες; Γιατί έβαλα 2 6TB RED στον NAS μου 2 χρόνια πριν και ακόμα την ίδια τιμή έχουν. :P

• Like 1

Eγώ έχω γεμίσει με εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, πρέπει να 'χω 4-5 τουλάχιστον...

...οπότε... αγόρασα έναν NAS 4 θέσεων, πέταξα πάνω 4Χ4ΤΒ δίσκους... πέρασα εκεί μέσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ... και πλέον έξω ξενοιάσει με τα καλώδια και τα άπειρα devices.

Yπόψιν... βρείτε κι ένα... κουτί (που ανακάλυψα, δεν το 'ξερα), που απλά.... πετάς μέσα όλο το καλωδιομάνι (όπως είναι, δίχως να τα ξεσυνδέεις), περνάς απ' το ένα άνοιγμα τη μια μεριά (του πολύπριζου) απ' την άλλη την άλλη μεριά...
...και πια, έχεις ένα καλαίσθητο κουτάκι και ΙΧΝΟΣ καλωδίων, στο πάτωμα δίπλα απ' το μηχάνημα.

• Like 2

Δεν ξερω αν παίζει ρόλο στην τιμή του προϊόντος η συνδεσιμότητα, αλλά εφόσον υπάρχει πρότυπο usb 3.1 gen 2 , γιατί χρησιμοποιούν το παλιό usb 3.0; το ξέρω πως σε μηχανικούς δίσκους «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι» όσον αφορά την ταχύτητα της σύνδεσης (πολύ αργοί) αλλά πως θα κάνεις mainstream αυτή τη σύνδεση αν δεν κάποτε την υιοθετήσεις;

Πολύ ωραίο μοντέλο και χρήσιμη η κρυπτογράφηση αν υλοποιείται/χρησιμοποιείται σωστά. Η τιμή επίσης σούπερ!

Πρέπει να είναι αυτονόητο ότι κάθε δίσκο εξωτερικό τον έχουμε Χ2 (δύο φορές). Δλδ τα δεδομένα βρίσκονται σε δύο τουλάχιστον διαφορετικά μέσα. Προσωπικά προτείνω 3 το 3ο σε απόσταση πχ στο εξοχικό (distant backup).

Ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ (×4 μάλιστα) κι ενώ είχα ανέβει σε χωρητικότητες άρχισα την υπαναχώρηση γιά διασπορά κινδύνου.

Το πρόβλημα δεν είναι να έχεις πολλούς δίσκους για εφεδρεία. Το πρόβλημα είναι κυρίως πως να τους κάνεις sync συχνά και αποδοτικά (ειδικά αν κάποιος από αυτούς βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή).

Μια λύση είναι NAS με πχ. raid 5 ή κάτι αντίστοιχο, αλλά το κόστος μόνο αμελητέο δεν είναι.

Μια απορία που έχω εδώ και χρόνια... Τέτοιους εξωτερικούς μπορούν να δούν οι υπολογιστές με το παλιό κλασσικό BIOS; Γιατί θυμάμαι κάπου διάβασα για ένα όριο μέχρι περίπου 2TB...

θα περιμενα απο την πλευρά του Case τουλαχιστον εναν TYPE-C adaptor.

Αντε να βγει και σκέτος δίσκος να τον βάλουμε στην θηκη που θελουμε.

Μια απορία που έχω εδώ και χρόνια... Τέτοιους εξωτερικούς μπορούν να δούν οι υπολογιστές με το παλιό κλασσικό BIOS; Γιατί θυμάμαι κάπου διάβασα για ένα όριο μέχρι περίπου 2TB...

Στους δίσκους συστήματος έχεις θέμα μόνο... σε εσωτερικούς και εξωτερικούς δεν έχεις

• Like 1

Ευτυχώς πρόλαβα και πήρα το τελευταίας γενιάς εισαγωγικό μοντέλο των 500GB! Για εμάς του χρήστες που δεν έχουμε άφθονα δεδομένα είναι ότι πρέπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...