fcookies Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, έχω έναν WDH2Q10000N, ο οποίος έχει μέσα δύο δίσκους 500Gb που είναι φορμαρισμένοι σε RAID 0 (αν δεν κάνω λάθος) οπότε φαίνονται σαν ένας εξωτερικός δίσκος 1T συνολικά. Τον εξωτερικό τον πήρα το 2008, και μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά, αλλά λόγω αλλαγών θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν θα μπορούσα να πάρω από μέσα τους δίσκους και να τους χρησιμοποιήσω κανονικά ως εσωτερικούς ξεχωριστά, δλδ να έχω 2 δίσκους των 500GB ο καθένας. Αν κάποιος γνωρίζει με ποια διαδικασία μπορώ να το κάνω αυτό ; (format, αναίρεση raid κ.λπ.) Επίσης ο συγκεκριμένος εξωτερικός έχει και σύνδεση e-SATA μπορώ άρα να υποθέσω ότι οι δίσκοι είναι SATA I τουλάχιστον ; Στο manual αναφέρει ότι " Μέσα στο περίβλημα του My Book Studio II μπορούν να τοποθετηθούν μόνο διατάξεις σκληρών δίσκων WD Caviar® Green™ " μας δίνει αυτό κάποιο στοιχείο ; Ευχαριστώ πολύ. http://www.wdc.com/wdproducts/library/UM/GRE/4779-705010.pdf
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 κράτα backup αρχεία αν χρειάζεσαι.., η μονη περιπτωση που θα ειχες προβλημα θα ηταν αν δεν ειχαν υποδοχη για sata...τους βγάζεις από τη θήκη και μετά τη διαδικασια που γνωρίζεις..
fcookies Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 η διαδικασία που γνωρίζω είναι format και έχω 2 δίσκους των 500 Gb ? (σημειώνω ότι η θήκη έχει e-sata, μέσα δεν έχω ιδέα τί δίσκους έχει και από i-net δεν μπόρεσα να βρω, υπάρχει περίπτωση να είναι IDE ?)ευχαριστώ για την απάντηση
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, Άνοιξε και δες ποιοι δίσκοι είναι νομίζω ανοίγει ευκολά δες ytube κάνα videaki και θα βοηθηθείς, και 2008 δύσκολο για ide και 500 gb μπορεί όμως να έχουν άλλη υποδοχή επειδή είναι διάταξη Raid οπότε αν δεν δεις..., από κει και πέρα αν είναι Sata τους τοποθετείς και στήνεις (format) το μηχάνημα σου και το δεύτερο αποθηκευτικό χώρο, εκτός και αν τους στήσεις Raid εσωτερικά στο μηχάνημα σου αν το υποστηρίζει αλλά δεν θα έχεις το δεύτερο για αποθηκευτικό χώρο.. αυτος εχει αν δισκο ομως βρες το δικο σου,
fcookies Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 ok elfi , ευχαριστώ πολύ ... θα πάρω πρώτα ένα backup από τα αρχεία και μετά θα το ανοίξω να δω τί κρύβει μέσα του ... !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα