skiabox Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Τι προτείνετε για ασύρματη ζεύξη 2 σημείων στα 100 με 150 μέτρα παιδιά; Ουσιαστικά είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια με μόνο το ένα συγκρότημα από αυτά να έχει Internet. Οπότε μέχρι να μεταφερθεί το σήμα στο 2ο συγκρότημα όπου θα μοιράζεται τοπικά με ένα access point. Ενδιάμεσα υπάρχουν και 2-3 κτίρια και μερικά δένδρα. Ευχαριστώ.
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Τελικά υπάρχει και κάποια οπτική επαφή οπότε σκέφτομαι για ένα ζεύγος (http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=90313&pcode=SHOW_PROD90313) Στο target κτήριο χρειάζεται και ξεχωριστό access point ή δουλεύει το target ubiquiti και σαν access point?
nikos903 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μια χαρά είναι οι loco, αν θες μπορείς να πας και σε 5GHz αλλά αν δεν έχει πολλά δίκτυα εκεί που είσαι δεν έχει νόημα (μιας και θα είναι πιο ακριβές). Οι loco θα κάνουν μια ζεύξη μεταξύ τους, θα παίρνει η μια απο καλώδιο, θα το δίνει ασύρματα στην άλλη και η άλλη θα σου δίνει το δίκτυο απο το δικό της καλώδιο. Εκεί μετά πας και βάζεις οτι θες (wireless AP για wifi ή μοιράζεις απο switch σε καλώδια). Δεν πιάνεις ασύρματα απο την δεύτερη δηλαδή, μόνο απο την πρώτη. Bridge + AP μαζί νομίζω έχει η wa7210N αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την βάλεις και δεύτερη εξωτερική κεραία για να παίζει αυτό το mode. Περίμενε να σκάσει μύτη κανένας jkoulos που παίζει να τα έχει δουλέψει αυτά να σου πει.
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Για access point στο target κτήριο σκεφτόμουν το (https://www.amazon.com/TP-LINK-TL-WA801ND-Wireless-300Mbps-Repeater/dp/B004UBU8IE/) αλλά ένας μαγαζάτορας μου πρότεινε το (https://www.amazon.com/MikroTik-RB951Ui-2HnD-5-Port-Wireless-1000mW/dp/B00JO48OP6/)
nikos903 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ωραία τα microtic αλλά ποιος θα το σετάρει; Θέλουν την φασαρία τους.Και για πόσους χρήστες είναι αυτό το λίνκ; Αν είναι για λίγους πήγαινε πάρε το TPLINK να ξεμπερδεύεις, αν είναι για πολλούς όμως πας σε ubiquity λογικά για την ζεύξη και μετά για τον διαμοιρασμό ότι καλύτερο μπορείς. BTW το mikrotik εκπέμπει κάμποσο, μην πας να το βάλεις σε εσωτερικό χώρο, για έξω είναι αυτά, να πιάνουν όλοι.
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ωραία τα microtic αλλά ποιος θα το σετάρει; Θέλουν την φασαρία τους. Και για πόσους χρήστες είναι αυτό το λίνκ; Αν είναι για λίγους πήγαινε πάρε το TPLINK να ξεμπερδεύεις, αν είναι για πολλούς όμως πας σε ubiquity λογικά για την ζεύξη και μετά για τον διαμοιρασμό ότι καλύτερο μπορείς. BTW το mikrotik εκπέμπει κάμποσο, μην πας να το βάλεις σε εσωτερικό χώρο, για έξω είναι αυτά, να πιάνουν όλοι. Εκπέμπει τόσο πολύ το mikrotik χωρίς εξωτερική κεραία(μόνο με εσωτερική δηλαδή); Εντάξει προγραμματιστής είμαι. Δεν είμαι κανένας αρχάριος. Πιστεύω θα το σετάρω εύκολα. Το target κτήριο είναι 2 όροφοι (5-6 ενοικιαζόμενα δωμάτια). Το mikrotik είναι και router εντωμεταξύ.
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Χρειάζονται 2 ίδια εξωτερικά ΑΡ, όπως τα Loco ή τα 7210. Προτιμώ τα Loco, αλλά δεν υπάρχει θέμα και με τα άλλα. Και τα 2 μπορούν να δουλέψουν ως repeaters, αλλά: α. Οι συσκευές της Ubiquiti συνεργάζονται μόνο με άλλα της εταιρείας. β. Οι συσκευές της TP-Link, συνεργάζονται και με άλλων εταιρειών, αλλά έχουν μικρότερη ταχύτητα (150Mbps). γ. Και τα 2 έχουν κατευθυντική κεραία που σημαίνει ότι η αναμετάδοση θα γίνει προς τα εκεί που κοιτά και μόνο όσες συσκευές είναι δίπλα της θα πιάνουν και από πίσω. Άρα δεν κάνουν για αναμετάδοση. Το 7210 μπορεί να πάρει άλλη κεραία (π.χ. omni) αλλά δεν μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα με την εσωτερική. Μόνο μία από τις 2 είναι ενεργή, με επιλογή μέσα από το λογισμικό. Εσωτερικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ΑΡ. Καλή επιλογή το Mikrotik, αλλά κατά κύριο λόγο είναι router και μετά ΑΡ. Σίγουρα έχει μεγάλη καμπύλη εκμάθησης για την ρύθμισή του και επ ουδενί είναι plug and play. Κάλυψη μόνο με ένα ΑΡ και των 2 ορόφων, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί. Ίσως μόνο με ένα Unifi, χωρίς να είναι βέβαιο. Εξαρτάται από τον περιβάλλον χώρο και τα εμπόδια. 1
nikos903 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εκπέμπει τόσο πολύ το mikrotik χωρίς εξωτερική κεραία(μόνο με εσωτερική δηλαδή); Εντάξει προγραμματιστής είμαι. Δεν είμαι κανένας αρχάριος. Πιστεύω θα το σετάρω εύκολα. Το target κτήριο είναι 2 όροφοι (5-6 ενοικιαζόμενα δωμάτια). Το mikrotik είναι και router εντωμεταξύ. 1000mw γράφει, είναι πολύ για μέσα, νομίζω 100 ή 200 είναι το όριο (μέσα). Βέβαια το χαμηλώνεις απο SW άρα όπως λέει και ο jkoulos όλα πάνε παντού στην τελική. Απλά μην το βάλεις φούλ Για 5-6 δωμάτια ~20 συνδέσεις πάντως λίγο overkill μου φαίνεται το mikrotic, εξαρτάται βέβαια και το λιώσιμο των 20 αυτών συνδέσεων... Μπορείς να βάλεις 2 απλά AP, ένα σε κάθε όροφο λογικά.... Να πάει δηλαδή router -> ubiquity -> ubiquity -> ap1 (WiFi1)-> ap2 (WiFi2)
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 nikos903 : Α λές δηλάδη να ξεκινήσω με ένα tp link σαν και αυτό ας πούμε (https://www.amazon.com/TP-LINK-TL-WA801ND-Wireless-300Mbps-Repeater/dp/B004UBU8IE/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1467719012&sr=1-1&keywords=tp+link+access+point) στο target κτήριο το οποίο να παίρνει ενσύρματα ή ασύρματα το δίκτυο από το target ubiquity και αν δεν επαρκεί να πάρω και ένα δεύτερο; jkoukos : Από ότι κατάλαβα προτείνεις ξεχωριστό access point στο target κτήριο.Το tp link μοντέλο που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο τι σου λέει; Πάντως και τα 2 access points (δηλαδή και το tplink και το mikrotic έχουν πολύ καλές κριτικές στο amazon)
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα repeater για ασύρματη κάλυψη. Είναι ευκολία για οικιακές εγκαταστάσεις αλλά όχι για χώρους όπως η δικιά σου περίπτωση. Σε τέτοιες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούμε παντού καλώδια για να έχουμε σταθερό δίκτυο. Και κάτι άλλο. Η φθήνια τρώει τον παρά. Στους 10-15 ταυτόχρονους χρήστες, το TP-Link θα κολλήσει. Δεν είναι φτιαγμένο για βαριά χρήση. Επιπλέον θέλεις κανονικό router για να έχεις σωστή λειτουργία όλου του δικτύου. Φαντάσου να έρθω εγώ και χωρίς περιορισμό να κάνω ότι βαριά χρήση θέλω τρώγοντας το περισσότερο bandwidth. Οι άλλοι πως θα δουλέψουν; Αν σου φαίνονται ακριβά τα Unifi, πάρε το Mikrotik και αν δεν σε καλύπτει συνδέεις και άλλο ΑΡ σε αυτό.
nikos903 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Το σήμα απο το target Ubiquity θα πρέπει να το πάρεις με καλώδιο, δεν γίνεται αλλιώς, μετά τραβάς καλώδιο μέχρι το AP1 και το λειτουργείς. Αν δεν σε φτάνει μετά πας και παίρνεις ένα switch και το βάζεις δίπλα στο AP1, δίνεις ένα καλώδιο στο AP1 και τραβάς για κάτω άλλο 1 στο AP2, μετά αν χρειαστεί τραβάς καλώδιο και βάζεις κι άλλα. Μπορείς να πάρεις και κανένα AP με περισσότερες θύρες ethernet για να γλυτώσεις το switch στην θέση του AP1 αλλά δεν ξέρω πόσο θα σου ανεβάσει το κόστος αυτό και αν θες άλλο ρούτερ AP. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2016 από nikos903
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Για επιβολή QoS στους χρήστες τι προτείνετε; Αλλαγή του modem router του παρόχου με κάποιο ASUS ας πούμε που έχει και κουμπάκια για να κάνεις εύκολο QoS;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα