Alchemist` Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Βρήκα ένα επανεγράψιμο CD και περνάω το CPU-z να το δούμε. Μπορεί να είχα 333Mhz celeron Και να θυμάμαι λάθος... Πάνε και κοντά 20 χρόνια.... Θα κάνω edit σε λίγο με πληροφορίες...EDIT: Δεν αναγνωρίζει τίποτα το CPU-z. Μου λέει ότι έχω intel cpu 133Mhz και 64mb, άγνωστου τύπου, ram. Για την μητρική ούτε λόγος...Τα system requirements εντωμεταξύ για το carmageddon είναι αυτά, οπότε what the actual fuck: 75MHz CPU8MB RAM(16MB Win95)20MB Hard Disk Space2MB Graphics card Ίσως φταίει κάτι άλλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Κράτα το για συλλεκτικό και πάρε ένα άλλο με Pentium II/ΙΙΙ αν θέλεις τέτοιες επιδόσεις. Όσο overclock και να κάνεις, επιδόσεις PII δεν θα πιάσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι οι Pentium (σκέτοι και οι πρώτοι MMX) ΔΕΝ είχαν L2 cache καθόλου! Εκείνες οι χρονιές (1996-2000) είχαν τεράστια έκρηξη στις επιδόσεις. Με ένα κομμάτι 1,5 χρόνο μεταγενέστερο, είχες σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις. Όχι ένα 15% που έχεις σήμερα... Επιπλέον, αυτό που έχεις είναι τύπου AT (όχι ATX), οπότε αφού δουλεύει θα έλεγα να μην παίζεις με την τύχη σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Κράτα το για συλλεκτικό και πάρε ένα άλλο με Pentium II/ΙΙΙ αν θέλεις τέτοιες επιδόσεις. Όσο overclock και να κάνεις, επιδόσεις PII δεν θα πιάσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι οι Pentium (σκέτοι και οι πρώτοι MMX) ΔΕΝ είχαν L2 cache καθόλου! Εκείνες οι χρονιές (1996-2000) είχαν τεράστια έκρηξη στις επιδόσεις. Με ένα κομμάτι 1,5 χρόνο μεταγενέστερο, είχες σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις. Όχι ένα 15% που έχεις σήμερα... Επιπλέον, αυτό που έχεις είναι τύπου AT (όχι ATX), οπότε αφού δουλεύει θα έλεγα να μην παίζεις με την τύχη σου. Μάλλον προς τα εκεί κλείνω και εγώ... Παρότι διάβασα το manual και τα σχόλια δεν έχω τολμήσει να πειράξω ακόμη τα jumpers. Το θέμα είναι που θα βρείς λειτουργικό pc με win98 και pentium 2-3 και σε λογική τιμή... Μήνες έψαχνα για να βρώ αυτό που έχω τώρα. Πάντως τα requirements για το carm τα περνάω. Δεν ξέρω αν αξίζει να το τρέξω σε software αντί για το Glide, ίσως έχει καλύτερο framerate. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ποοοολυ σε παω ρε αδελφε που εχεις τετοιο εργαλειο!!!Κι εγω εχω κατι μερες που λεω να στησω τον pentium 1 και να περασω ολα τα δεινοσαυροπαιχνιδα που γουσταρω με 1000!!!Κοιτα απ΄οσο θυμαμαι παιζει ρολο και το κομματι του επεξεργαστη που θα πεσεις.Ειχα εναν pentium 1 133 και αλλαξα τα τζαμπερακια και τον πηγα 166 και ηταν οκ. Ειχα και αλλον ομως που δεν γουσταρε να ανεβει και αντιθετως επειδη δεν αντεχε τον τρελο υπερχρονισμο υποχρονιζοταν!!! Και μολις το ξανα εβαζα στο default ολα καλα.Ξερεις ο πρωτος pentium 1 στα 60 η΄στα 75 mhz εμπαινε σε σοκετ απο 486! Overdrive νομιζω αν θυμαμαι καλα το λεγαν το κολπο... Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Μάλλον προς τα εκεί κλείνω και εγώ... Παρότι διάβασα το manual και τα σχόλια δεν έχω τολμήσει να πειράξω ακόμη τα jumpers. Το θέμα είναι που θα βρείς λειτουργικό pc με win98 και pentium 2-3 και σε λογική τιμή... Μήνες έψαχνα για να βρώ αυτό που έχω τώρα. Πάντως τα requirements για το carm τα περνάω. Δεν ξέρω αν αξίζει να το τρέξω σε software αντί για το Glide, ίσως έχει καλύτερο framerate. Τα πάντα βρίσκεις! Και hardware και software. http://www.amibay.com/forumdisplay.php?26-Other & τοπική αγορά βέβαια. Έχω ένα τερατάκι Pentium III (slot1) με 2 x Voodoo2 σε SLI. Αυτό είναι για Windows όμως. Για DOS τίποτα δεν είναι καλύτερο από Pentium (Vanilla ή ΜΜΧ). Κλείνοντας την L1 cache ή την onboard cache και παίζοντας με το FSB, μπορείς να το ρυθμίσεις να έχει επιδόσεις από 386-25Mhz μέχρι 486-120MHz και φυσικά να δουλέψει σαν Pentium 133MHz. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παιχνίδια που ήθελαν συγκεκριμένη CPU για να παίζουν με σωστή ταχύτητα ή για παιχνίδια που είχαν το γνωστό bug που τα έκανε να κρασάρουν σε γρηγορότερες cpu. Μιλάμε πάντα για τέλη 80-αρχές 90. Σε γενικές γραμμές δεν είναι αρκετά γρήγορος για 3D windows games ο Pentium (1). Μέσα 90 onwards = Windows gaming με κάτι λίγες τελευταίες εκλάμψεις του DOS, που δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν και γρηγορότεροι επεξεργαστές όπως Pentium III. Όλα έχουν να κάνουν με το τι θες να παίξεις, ποια ανάμνηση θες να αναβιώσεις ή τι θέλεις να ανακαλύψεις. Ξεκινάς διάβασμα εδώ: http://www.vogons.org/viewforum.php?f=49 (κατά προτίμηση στο Marvin - έχει 330 σελίδες με threads). Let the retro bug bite you! Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2016 από GeorgeMan 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 https://www.youtube.com/user/philscomputerlab Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μάλλον προς τα εκεί κλείνω και εγώ... Παρότι διάβασα το manual και τα σχόλια δεν έχω τολμήσει να πειράξω ακόμη τα jumpers. Το θέμα είναι που θα βρείς λειτουργικό pc με win98 και pentium 2-3 και σε λογική τιμή... Μήνες έψαχνα για να βρώ αυτό που έχω τώρα. Τολμησε ο,τι θελεις, (πολυ) δυσκολο να καψεις κατι, το πολυ-πολυ να...μην εκκινησει (η να χτυπησουν αρχεια των Windows) Και στην καραεξαιρεση που την ακουσει, no worries -> αν θελεις αλλες τετοιες μητρικες η επεξεργαστες, στειλε μου μηνυμα Για Pentium ΙΙ-ΙΙΙ δεν το συζητω, επισης βρισκονται μητρικες & επεξεργαστες -μολονοτι οι Pentium Ι, εχουν 'ιδιαιτερη χαρη'! ~ * ~ * ~ Επειδη βαλατε αρχαιολογικο φυτιλι, με πρωτη αναζητηση σχετικως ανευρεθησαν: * SY007 = Pentium 100 http://www.cpu-world.com/sspec/SY/SY007.html * SY033 = Pentium 120 http://www.cpu-world.com/sspec/SY/SY033.html * SL27K = Pentium MMX 166 http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL27K.html * Cyrix 6x86MX-PR233 188 http://www.cpu-world.com/CPUs/6x86/Cyrix-6x86MX-PR233%20(75MHz%202.9V).html Εκτος θεματος ειναι οι 286-486 και πολλοι οι PII-III => δεν περιγραφω αλλο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 [...] Τι έγινε, όλοι οι βιντατζόπουλοι εδώ βρεθήκαμε τσακ μπαμ;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Τι έγινε, όλοι οι βιντατζόπουλοι εδώ βρεθήκαμε τσακ μπαμ;; Εμ, μνήμες Με τον 166άρι έτρεχα το Unreal1, πάντως στον 200άρι του κολλητού μου έτρεχε πολύ καλύτερα. Τα 34Mhz έκαναν διακριτή διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ας παρει καταρχην απο εδω ενα 166 ΜΜΧ -το λιγοτερο να το δοκιμασει-κι αν τον δεχεται η μητρικη λογικα @ 66 MHz x 2.5, καθαρισε upgrade Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ναι με MMX θα παίξει. Έχει VR η μητρική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 166 ειναι +25% οπουδηποτε θα χρειαστει, κι οποτε το θελει παλι για καποιο λογο @ 133,απλως βαζει το πολλαπλασιαστη του 166 αντι για 2.5, σε 2 Χ 66 και εχει εναν 133 ΜΜΧ Τελος αν δεν εχεις επιλογη μεγαλυτερου fsb (75, 83) δοκιμαζεις να τον jumperοσεις @ 150, 166,κι αν δεν καθησει τιποτα απο τα 2 απλως ξεχνας το overclocking και πας για αλλο επεξεργαστη.Τα jumpers εκει οριζουν πολλαπλασιαστη & fsb και προκυπτουν ετσι συχνοτητες επεξεργαστων. Εισαι τυχερος που εχεις manual-πινακακι. Σε αγνωστες μητρικες, απλως...συνδυασμοδοκιμαζα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Με jumperάκια γίνεται αυτό απο όσο ξέρω. Έχω έναν MMX 166mhz σκέτο αν θες κάνουμε ανταλλαγή με τον δικό σου αν τον υποστηρίζει. Είναι αυτός με την ψύκτρα κολλημένη πάνω. Εγώ έτσι και αλλιώς για διακοσμητικό στη γραφείο τον έχω. Έλα ρε Fulgore, υπάρχουμε και σοβαροί γέροντες εδώ μέσα Και εγώ έχω ένα Pentium 1 133Mhz με Soyo Mobo (Υποστηρίζει επέκταση μνήμης επεξεργαστή),Diamond PCI κάρτα γραφικών με επεκτάσιμη μνήμη (Ti κάνανε τότε τα παλικάρια).Να μαζευτούμε όλοι εμείς και να στήσουμε μία MKO για φίλους της τεχνολογίας μπας και βγάλουμε και κανά φραγκο! Όσο για τη σημερινή χρήση του...Η υπογραφή μου τα λέει όλα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Ο όρος SLI δεν υπήρχε την εποχή των voodoo 2. Άρχισε να χρησιμοποιείται πολύ αργότερα στο SLI της nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 (Eχω την εντυπωση οτι) η 3DFX ανεφερε SLI τοτε, αλλα ως Scan Line Interleave 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα