Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε windows 10, όσο και αν έχω παίξει με τις ρυθμίσεις, δε μπορώ να πετύχω την άμεση (1 δευτ.) επαναφορά από sleep όταν ανοίγω το καπάκι του λαπτοπ, όπως έχω στα macbook. Κάνει 3-4 δευτ. πάντα, και μιλάμε ακόμη και για ολοκαίνουργιο μηχάνημα.

Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει, ή αυτό είναι?

Δημοσ.

Αυτο ειναι..... windows 10 εχεις και θα πρεπει να ζησεις με ολα αυτα τα σπαστικα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε windows 10, όσο και αν έχω παίξει με τις ρυθμίσεις, δε μπορώ να πετύχω την άμεση (1 δευτ.) επαναφορά από sleep όταν ανοίγω το καπάκι του λαπτοπ, όπως έχω στα macbook. Κάνει 3-4 δευτ. πάντα, και μιλάμε ακόμη και για ολοκαίνουργιο μηχάνημα. Υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει, ή αυτό είναι?

Δηλαδή τώρα συγκρίνεις ένα macbook με ένα windows laptop... Μάλιστα! :X

Στις ρυθμίσεις ενέργειας βρες το σημείο για την υβριδική λειτουργία και απενεργοποίησε το, αν και δε νομίζω να αλλάξει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω λαπτοπ windows και ξυπνάει πριν ανοίξω όλο το καπάκι ποιάνει σε μοίρες αλλά θελω να πω εξαρτάται το λαπτοπ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω λαπτοπ windows και ξυπνάει πριν ανοίξω όλο το καπάκι ποιάνει σε μοίρες αλλά θελω να πω εξαρτάται το λαπτοπ.

Ε ναι.... οτι γουσταρουν κανουν.

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου στο πάνω μέρος του laptop, στο σημείο κοντά όπου ενώνεται με την οθόνη, έχει συνήθως μια τρυπίτσα και η οθόνη έχει στο αντίστοιχο σημείο μια προεξοχή.

Από εκεί και πέρα βάζουμε τη φαντασία να δουλέψει. :)

Μπορεί να έχει και ένα μικρό πλαστικό σαν βελόνα στη βάση και να το πατάει απλώς η οθόνη όταν κλείνει.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς; Γιατί όχι δηλαδή;

Γιατί στα mac το λειτουργικό και το hardware είναι κομμένα και ραμμένα για να δουλεύουν αρμονικά. Επίσης η επιλογή των υποσυστημάτων γίνεται με το σκεπτικό του σωστού συνδυασμού, ανεξαρτήτου τιμής.

Σε αντίθεση τα win-pc όπου το λειτουργικό προσπαθεί να προσαρμοστεί σε χιλιάδες συνδυασμούς hardware και σε εκατοντάδες διαφορετικούς drivers και τα υποσυστήματα μπορεί να είναι οποιασδήποτε κατηγορίας με το σκεπτικό της χαμηλότερης τιμής στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ποιο λάπτοπ έχεις; Στο DELL που έχω, η επαναφορά από sleep είναι 2-3 δευτερόλεπτα και είναι από 8 σε 8.1 κι τέλος σε 10 με αρκετά προγράμματα και παιχνίδια εγκατεστημένα,

EDIT: Μόλις έκανα μια δοκιμή σε ένα vaio που έχω για επισκευή (c2d [email protected] / 2gb ddr2 / ati mobility x2300). Το ξεκίνησα από usb με linux lite 32bit, το έβαλα σε sleep με τον ff ανοιχτό με τρεις καρτέλες και η επαναφορά ήταν σε 1 δευτερόλεπτο. Το φάγαμε το macbook πατριώτη! :)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ Asus έχω με 10 και Πριν καλά ανοίξω το καπάκι είναι είδη αρχική οθόνη.Από προγράμματα έχω πολλά αλλά δεν τρέχουν απο πίσω.μετράει ο σκληρός που τρέχεις το λογισμικό στα Mac πχ έχουν καλό και ακριβό.Μετράει και το partitioning που το προτείνω για οποίον θέλει να ανοίγει και ποιό γρήγορα το pc .Πρόσφατα παρατήρησα ότι ο σκληρός μου κάνει πιάνει ταχύτητες 125mb /s και είναι hdd.

Δημοσ.

Στην τελική δεν είναι πρόβλημα, τα 2-3" δε αλλοιώνουν την παραγωγικότητα μου. Και γενικά, δεν έχω σοβαρά προβλήματα με τα windows, ούτε θεωρώ ότι το OSX είναι καλύτερο ή χειρότερο λειτουργικό, απλά διαφορετικό.

Απλώς θα ήθελα τουλάχιστον σε high end λαπτοπ να έχω την ικανοποίηση της άμεσης επαναφοράς. Δε ζητάω πολλά  :-) μόνο αυτά που μπορεί να πετύχει ακόμη κι ένα παλιό μηχάνημα ακόμη και σε linux περιβάλλον (έκανα κι εγώ παρόμοια δοκιμή παλιότερα με linux σε ένα παλιό dell c2d, 3gb ram, 128gb ssd και είχα τα ίδια αποτελέσματα με σένα @micos000).

Πιθανά να είναι κάποια ρυθμιση που δε πρόσεξα, για αυτό και άνοιξα το θέμα....

Δημοσ.

Για την επιστροφή από το sleep σημασία έχει η μνήμη και  η μητρική και όχι τόσο ο δίσκος. Στο sleep mode αποθηκεύονται όλα στην μνήμη ram και κλείνουν όλα τα άλλα εκτός από το ρεύμα που πάει στη μνήμη. Εκεί είναι και το ελάττωμα του sleep, ότι αν διακοπεί το ρεύμα ή αδειάσει η μπαταρία θα χάσεις ότι είχες ανοιχτό, σε σχέση με την αδρανοποίηση που αργεί περισσότερο να ανοίξει το σύστημα αλλά δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος γιατί τα δεδομένα αποθηκεύονται στον δίσκο.

Δημοσ.

8gb έχω, πόσα πρέπει να έχω για τα αυτονόητα;

ρητορική η ερώτηση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...