Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, εδώ και καιρό έχω ένα πρόβλημα. Έχω ενα παλιό pc 10ετίας πανω κατω, και μου έχει βγάλει αρκετά κουσουρια. Το χειρότερο είναι ότι δεν συνδέεται με το monitor ούτε μέσω VGA ουτε μεσω HDMI. 

Παλιότερα θυμάμαι ότι αμα το άνοιγα 15 φορές, μπορεί την μια να μου έβγαζε display. Άμα το έκλεινα και το ξανάνοιγα, έπρεπε πάλι να το κάνω restart καμια 10ρια φορές για να πετύχω την μια που θα κάνει σύνδεση.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πέρα απο το να το πάω σε κάποιον ειδικό?

PC Specs: 

Motherboard --> Gigabyte GA-965GM-S2

Τροφοδοτικό --> LPG9-35 350W

RAM ----> 2 Sticks  Kingston KVR 512MB 667MHz DDR2 

1 Stick  A Data 2GB 667MHz DDR 2 (Είχα μονο τις 2 απο πάνω, και έκανα την αναβάθμιση με αυτην την κάρτα μόνος μου πριν καμια 4-5 χρόνια. Το pc είναι dual channel. Βλακεία έκανα?)

Κάρτα Γραφικών --> GeForce GT 430 1GB DDR3

Αν ξέχασα κάτι, πείτε μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν συνδέεις το μόνιτορ με τη μητρική όχι την gpu, σου κάνει τα ίδια;

Δημοσ.

Πρωτα απ΄ολα κοιτα να μας τα πεις καλυτερα και αναλυτικοτερα.Εννοεις οτι ξεκιναει ο υπολογιστης κανει boot κανονικα ακους το μπιπ(αν εχει), βλεπεις τον δισκο να φορτωνει τα windows, ακους ηχο εισοδου στα win αλλα δεν εχεις εικονα? Η΄δεν ξεκιναει τιποτε απο ολα αυτα? Για αρχη κοιτα να βαλεις αλλου την οθονη να φυγουμε απο το σεναριο για αυτην(σε αλλο pc η΄με κανα λαπτοπ) και μετα ψαχνουμε καρτα γραφικων μνημες μητρικη..Η΄ αν μπορεις να βρεις αλλη οθονη να βαλεις στο pc σου, το ιδιο ειναι..

Δημοσ.

Όταν συνδέεις το μόνιτορ με τη μητρική όχι την gpu, σου κάνει τα ίδια;

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να κανω κατι τετοιο, γιατι ειμαι ασχετος ολιγον. Θα ψαξω στο google να δω πως γινεται και θα σας πω

EDIT: Εννοείς, να βάλω το καλώδιο στο VGA Port της motherboard? Αν ναι, το δοκίμασα και μου έκανε τα ίδια

Πρωτα απ΄ολα κοιτα να μας τα πεις καλυτερα και αναλυτικοτερα.Εννοεις οτι ξεκιναει ο υπολογιστης κανει boot κανονικα ακους το μπιπ(αν εχει), βλεπεις τον δισκο να φορτωνει τα windows, ακους ηχο εισοδου στα win αλλα δεν εχεις εικονα? Η΄δεν ξεκιναει τιποτε απο ολα αυτα? Για αρχη κοιτα να βαλεις αλλου την οθονη να φυγουμε απο το σεναριο για αυτην(σε αλλο pc η΄με κανα λαπτοπ) και μετα ψαχνουμε καρτα γραφικων μνημες μητρικη..Η΄ αν μπορεις να βρεις αλλη οθονη να βαλεις στο pc σου, το ιδιο ειναι..

Έχεις δικιο, το εγραψα λιγο βιαστικά.

Λοιπόν, ο υπολογιστής ανοιγει κανονικά αλλά δεν ακούω το beep που ακουγα παλιότερα. Από την στιγμή που θα ανοίξει το pc και όση ώρα και να το αφήσω, απλα δεν συνδέεται με το monitor. Το monitor δείχνει μια μαυρίλα συνεχή.

Το δοκίμασα και με άλλη οθόνη, και πάλι δεν είχα επιτυχία. 

• Like 1
Δημοσ.

EDIT: Εννοείς, να βάλω το καλώδιο στο VGA Port της motherboard? Αν ναι, το δοκίμασα και μου έκανε τα ίδια

Πρεπει να βγαλεις και την gpu...οχι απλα να αλλαξεις το καλωδιο...

Δημοσ.

Πρεπει να βγαλεις και την gpu...οχι απλα να αλλαξεις το καλωδιο...

Μάλιστα. Έχεις κάποιο εύκαιρο guide/video για να μην κανω καμια βλακεία κατα την αποπειρα?  :-D

Δημοσ.

Εφόσον δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα δύσκολα θα βγει άκρη. Μάλλον πρέπει να κάνεις επίσκεψη σε τεχνικό.

Το 1ο που θα έκανα βέβαια ήταν να εύρισκα ένα τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό για δοκιμή.

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα δύσκολα θα βγει άκρη. Μάλλον πρέπει να κάνεις επίσκεψη σε τεχνικό.

Το 1ο που θα έκανα βέβαια ήταν να εύρισκα ένα τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό για δοκιμή.

Λες ε? Γενικά δεν είναι οτι δεν εχω καμια σχεση, αλλα δεν εχω και τρομερες γνωσεις. Οποτε εσυ προτεινεις να το παω σε ειδικο?

Υπαρχει περιπτωση να φταιει το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό το οποίο είναι παλιό και όχι ποιοτικό. Αν δεν ξέρεις ήδεν είσαι σίγουρος να το αλλάξεις μην το επιχειρίσεις. Αν κάποιος φίλος/γνωστός ξέρει και μπορεί να δοκιμάσει το τροφοδοτικό του τ'οτε καλώς.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό το οποίο είναι παλιό και όχι ποιοτικό. Αν δεν ξέρεις ήδεν είσαι σίγουρος να το αλλάξεις μην το επιχειρίσεις. Αν κάποιος φίλος/γνωστός ξέρει και μπορεί να δοκιμάσει το τροφοδοτικό του τ'οτε καλώς.

Μπορώ να αγοράσω ένα καινούριο και να κάνω με αυτο τη δοκιμή. Έτσι κι αλλιώς σχεδιάζω να κάνω ενα upgrade σε αυτο το pc μπας και το κάνω ανθρώπινο.

Δημοσ.

Ανθρώπινο μόνο με το τροφοδοτικό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλεις έναν 4πυρινο επεξεργαστή και ssd σίγουρα. Από εκει και πέρα ανάλογα με την χρήση που κάνεις ίσως χρειαστείς και περισσότερη μνήμη και άλλη κάρτα γραφικών.

Ποιον επεξεργαστή έχεις και τι χρήση κάνεις στο pc σου?

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει να κανω κατι τετοιο, γιατι ειμαι ασχετος ολιγον. Θα ψαξω στο google να δω πως γινεται και θα σας πω

Έχεις δικιο, το εγραψα λιγο βιαστικά.

Λοιπόν, ο υπολογιστής ανοιγει κανονικά αλλά δεν ακούω το beep που ακουγα παλιότερα. Από την στιγμή που θα ανοίξει το pc και όση ώρα και να το αφήσω, απλα δεν συνδέεται με το monitor. Το monitor δείχνει μια μαυρίλα συνεχή.

Το δοκίμασα και με άλλη οθόνη, και πάλι δεν είχα επιτυχία. 

Ωραια αρα τουλαχιστον τωρα ξερουμε οτι δεν ειναι η οθονη!

Βασικα απ΄οτι διαβαζω γενικα εισαι επικινδυνος στο να πειραξεις κατι αν και ισως να ειναι κατι πολυ απλο.Δηλαδη μπορει να φτιαξει και βγαζοντας-βαζοντας την μνημη-ες. Απο κει και μετα ομως πρεπει οντως να δεις αυτο με την καρτα γραφικων,μπορει και να μην εχει καει καν!Ισως και αυτη ακομα μολις την επανατοποθετησεις να ειναι οκ!!!

Επισης αν δεν το εχεις ανοιξει ποτε για να καθαριστει και ειναι 2 κιλα βαρυτερο απο την σκονη και αυτο παιζει ρολο!

Τελος παμε για μητρικη και τροφοδοτικο..Κοιτα μηπως εχεις καναν γνωστο που να σκαμπαζει τιποτα η΄ πες και απο που εισαι μηπως σε βοηθησει κανενα απο τα παιδια που θελουν και βολευονται!!!

Το ιντερνετ ειναι υπουλο...Μπορει καποιος απο δω που μιλας να μενει 2 πολυκατοικιες πιο κατω.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...