nikolaiger Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. θέλω να στήσω μια ip camera σε έναν χώρο ο οποίος δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε internet. παρόλα αυτά έχω βρεί τρόπο να δικτυώσω το σύστημα χρησιμοποιώντας ενα raspberry pi και ενα usb modem που δίνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ετσι θα συνδέσω και την κάμερα με το raspberry. Το θέμα μου είναι βέβαια τα φωτοβολταϊκά που αποφάσισα να στήσω για το απαραίτητο ρεύμα μιας και δεν εχω ξανα ασχοληθεί με αυτά. Απο σχετικό διάβασμα στο διαδίκτυο έμαθα κάποια βασικά πράγματα αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα εξαρτήματα που θα πάρω. Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα παρακάτω παραθέτω τα χαρακτηριστικά απο τα πράγματα που θέλω να δώσω ρεύμα: IP Camera (12Vdc/2.0A/6.9W max) Raspberry Pi 3 (5V/2.5A) 7" touch screen (5V/980mA) ίσως αργότερα βάλω ένα σύστημα NAS για να αποθηκεύει το βιντεο.(12V/4A/25W max) Να σημειωθεί οτι το σύστημα θα τοποθετηθεί στην κρήτη αλλά σε ένα ορεινό χωριό οπου τον χειμώνα δεν έχει πολύ ήλιο. Οποιος μπορεί να μου εξηγήσει μερικά πράγματα και να μου πεί τι πάνελ, τι μπαταρίες, τι ρυθμιστή φόρτισης και τι inverter θα χρειαστώ θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ.
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Μιας και ειναι ορεινο και δεν εχει και πολυ ηλιο δεν το κανεις με καμια ανεμογεννητρια αν εχει πιο πολυ αερα παρα ηλιο?Πως ακριβως θα το κανεις? να δουλευει με το ρευμα απευθειας η΄να αποθηκευει καπου και να δουλευει και το βραδυ με καποια μπαταρια δηλαδη?Δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο αλλα φαινεται ωραια κατασκευη..Ενδιαφερον.. edit Ειδα οτι γραφεις και για μπαταριες κτλ ωραια
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Αναγκαστικά με μπαταρία, γιατί δεν θα έχει μονίμως αέρα-ήλιο. Αλλά δεν θα ήταν φθηνότερο να τραβήξεις καλώδιο? Δεν έχει Μ/Σ σε απόσταση <100m? 1
nikolaiger Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μιας και ειναι ορεινο και δεν εχει και πολυ ηλιο δεν το κανεις με καμια ανεμογεννητρια αν εχει πιο πολυ αερα παρα ηλιο?Πως ακριβως θα το κανεις? να δουλευει με το ρευμα απευθειας η΄να αποθηκευει καπου και να δουλευει και το βραδυ με καποια μπαταρια δηλαδη?Δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο αλλα φαινεται ωραια κατασκευη..Ενδιαφερον.. Το σκέφτηκα και αυτό άλλα θα είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος. θα χρειαστεί να αποθηκεύω σε μπαταρίες οπωσδήποτε και με σχετικά μεγάλη αυτονομία της τάξης των 2-3 ημερών. Αναγκαστικά με μπαταρία, γιατί δεν θα έχει μονίμως αέρα-ήλιο. Αλλά δεν θα ήταν φθηνότερο να τραβήξεις καλώδιο? Δεν έχει Μ/Σ σε απόσταση <100m? μπα.. το σύστημα θα στηθεί σε χωράφι που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων..
ZELOMOTH Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Πουλα το χωραφι στην ΔΕΗ να βαλει φωτοβολταικα και να κλεβεις απο κει!Ουτε που θα το καταλαβουν τοσο που χρειαζεσαι!!!Απλα μεχρι να γινει αυτο θα περιμενεις λιγα χρονια να βγει η προκυρηξη...λιγα χρονια να γινει η αναθεση εργου...λιγα χρονια να τελειωσει και εισαι ετοιμος!!!Μεχρι τοτε βεβαια δεν θα χρειαζεται καν το επιχειρημα σου γιατι θα εχει χτισει ο εγγονος σου σπιτι εκει,θα μενει κανονικα και τριγυρω θα υπαρχει ολοκληρο χωριο ηλεκτροδοτουμενο!!!
Fubar.gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δέν έχω ασχοληθεί με φ/β, όμως μπορώ να σου βγάλω ένα κοστολόγιο στο περίπου. Δυστυχώς το εγχείρημα δέν θα είναι ούτε απλό ούτε φτηνό. Τα φορτία σου είναι μικρά, περίπου 50 Watt, όμως η απαίτηση για λειτουργία 24/7 και η χαμηλή ηλιοφάνεια (φαντάζομαι οτι κάνει σκίαση το βουνό?) κάνει δύσκολα τα πράγματα. Χοντρικά θα χρειαστείς γύρω στα 600 ευρώ μόνο για μπαταρίες. Απο πάνελ πιστεύω οτι θα χρειαστείς γύρω στα 300 Watt, αυτά θα κοστίσουν 300-350 ευρώ. Έναν αρκετά βαρβάτο φορτιστή MPPT γιατι είναι πολλές οι μπαταρίες, γύρω στα 200-300 ευρώ. Και τέλος ενα inverter, επειδή είναι λίγα τα φορτία σου θα πάρεις το μικρότερο της αγοράς, γύρω στα 150 ευρώ. Κόστος μόνο για τα υλικά 1300-1500 ευρώ. Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι το ελάχιστο κόστος. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό στα φ/β, πιθανόν αυτός κρίνει πχ οτι τα πάνελ των 300 Watt είναι ανεπαρκή και να ανέβει ακόμα πιό πολύ το κόστος.
nikolaiger Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Σίγουρα θα ζητήσω και τη γνώμη ειδικών στο χώρο, απλά ήθελα να πάρω μια πρώτη γεύση του τι με περιμένει. Όπως και νά έχει ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Εννοείται πως και καινούριες είναι ευπρόσδεκτες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα