Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πλέον δεν τα αντέχω και σκέφτομαι να πάω σε κέντρο ποδολογίας γιατί προφανώς θα χρειαστώ εγχείρηση.

Έχει κάνει κανείς εγχείρηση αφαίρεσης κοτσιού ή για να ισιώσει στραβά δάχτυλα; Θέλω λεπτομέρειες για τιμές και χρόνο ανάρρωσης. Ορθοπεδικός τις κάνει τις εγχειρήσεις με εξειδίκευση στην ποδολογία;Υπάρχει τέτοια ειδικότητα στην ιατρική;

Ποτέ μου δεν φορούσα τακούνια ή στενά παπούτσια αλλά παρ'ολ'αυτά έχω: (τα βρήκα με την αγγλική ορολογία) bunion, mallet toes και hammer toes. χώρια του ότι το ένα δαχτυλάκι στο ένα πόδι είναι σαν σπασμένο..

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαφώς και υπάρχουν ποδολογοι. Οι τιμές λογικά πάνε ανάλογα με τον γιατρό και η ανάρρωση ανάλογα τον ασθενή. Μην το αφήσεις πάντως και καταλήξεις κουτση, άσε που τα πόδια επηρεάζουν όλο το σώμα.

• Like 2
Δημοσ.

εχει μιια φιλη μου ενα τεράστιο κοτσι διπλα στο μεγαλο δάκτυλο , φετος τον χειμώνα θα παει να το βγαλει~κόψει γιατι εχει μεγαλώσει πολύ και πλεον εχει θεμα στο να βαλει παπούτσι και να περπατησει πολυ!

τα λιγα που ξερω για την ωρα ειναι το οτι η νάρκωση ειναι ολική (με καθε επιφύλαξη) και το οτι δεν ειναι καθόλου φθηνό χειρουργείο , εξαρτάται βεβαια και που θα το κανεις! υπάρχουν ειδικοί γι αυτα , ναι

Δημοσ.

'Εχω κι εγω θεόστραβα δάχτυλα όπως και θεόστραβα νύχια. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι όμως δεν με ενοχλούν αλλού, εσυ έχεις πρόβλημα?

Δεν ξέρω για τα κότσια πάντως απο γνωστούς που έχουν κάνει για νύχι μέσα στο δέρμα του ποδιού ξέρω πως 1) κουτσαίνεις για καιρό, 2) φοράς μόνο ανοιχτά παπούτσια για 2 μήνες τουλάχιστον, 3) πλένεις συχνά την περιοχή και βάζεις αντισηπτικά-κρέμες-κλπ.

Δημοσ.

Aισθητικό είναι το θέμα. Δεν είναι τραγικά στραβά αλλά με ενοχλούν.

Είναι ακριβά τα χειρουργεία; Να φανταστώ τα ταμεία δεν καλύπτουν, έτσι;

Δημοσ.

Στην Ευρώκλινική που θα την κάνει η φίλη μου νομίζω κοντά στο 3χλιαρό της είπαν!

Όχι δεν καλύπτουν..

Δημοσ.

Μονο εσυ το προσέχεις, άντε και κανενας γνωστος σου που του εχεις πει ότι δεν σου αρέσουν.

Σε καταλαβαινω πάντως γιατι κι εγώ περνάω φάση ρεκτιφιέ - αναστήλωσης όπου προσπαθώ να βελτιώσω πράγματα στην εμφάνισή μου. Για τα στραβά δάχτυλα όμως δεν νομίζω πως αξίζει να ασχολείσαι.

Δημοσ.

και το καλύτερο ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανάεμφανιστεί μετά από λίγο καιρό και τσι θα κλαις ότι εμφανίστηκε και τα λεφτά που  έχεις δώσει προηγούμενος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια γνωστή είχε κάνει την επέμβαση, καλοκαίρι, για ναμπορεί να μείνει καιρό χωρίς παπούτσι, και επί 6 βδομάδες έπρεπε να έχει ένα νάρθηκα/σίδερο μέσα στο πόδι.

Ο λόγος που έκανε την επέμβαση όμως δεν ήταν αισθητικός: στα 35 ανακάλυψε ότι το κότσι που είχε από μικρή, την εμπόδιζε πλέον να κουνήσει τα δάκτυλα του ποδιού. Και φυσικά δεν μπορούσε πια να περπατήσει πολλή ώρα.

(Για φράγκα δεν ξέρω, είχε αρκετά οπότε δεν είχε αναφέρει)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάποιοι αναφερθήκαμε στο ότι το να αφαιρεσεις παραμορφωμένο κότσι μπορεί να γίνει θέμα υγείας και κινητικότητας, από μια ηλικία και μετά.

Επειδή διάβασα και στο άλλο θρεντ για άλλες επεμβάσεις που σε "καίνε" να κάνεις για λόγους αισθητικής, θα σε συμβούλευα να κάνεις οικονομίες για να διευθετήσεις το θέμα υγείας, και κατά τ' άλλα να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη με μέτρο.

edit αναφέρομαι σε αυτό εδώ το ποστ

Πραγματικα μεγαλυτερη γκαντεμια απο το να εισαι γυναικα δεν υπαρχει;το συνειδητοποιεις αφου περασεις τα 30.
Αποτριχωσεις κομμωτηρια ραγαδες φλεβιτη ρυτιδες χαλαρωση κυτταριτιδα. Ε αι στο διαολο. Πιο φτηνη θα μου εβγαινε μια εγχειρηση αλλαγης φυλου.

Δημοσ.

Ναι μόνο που και τα κότσια και οι ευρυαγγείες πέρα από αισθητικούς λόγους μπορούν να οδηγήσουν σε οδυνηρές καταστάσεις(κιρσοί). Δεν είμαι νάρκισσος αν αυτό κατάλαβες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...