Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψυχραιμεια παιδια. κατ'αρχας τα φροντηστηρια και τα ιδιαιτερα δεν ειναι ελληνικη νορμα αποκλειστικα. στο Βελγιο ζω και κανω απειρα ιδιαιτερα. και φροντηστηρια υπαρχουν και ενισχιτικες και απ'ολα απλα δεν ειναι ισως τσο καθιερωμενα οσο στην Ελλαδα.

Τωρα οσο αφορα τα δημοσια και τα ιδιωτικα στην ελλαδα. Πηγα μονο σε δημοσια σχολεια οσο ημουν στην Ελλαδα. Το δημοτικο μου ενα απιστευτο σχολειο, πανεμοφορφο, καθαρο με παραδοξως αρκετες υποδομες για επαρχεια. Ειχαμε γηπεδο μπασκετ, βολευ, ποδοσφαιρου (το οποιο ηταν σαν 2 γηπεδα μαζι), τενις συν επιπλεον αυλη για σουλατσαρισμα, μιλαμε για στρεματα ολοκληρα το σχολειο για 200 παιδακια μονο.

Και μετα πηγα στο γυμνασιο το οποιο συστεγαζοταν με το λυκειο και το ΤΕΕ, ενα χαλι μαυρο. Το κτηριο αν και νεοτερο ηταν σε κακη κατασταση, οι καθηγητες περα απο ελαχιστους μονιμους καθε χρονο αλλαζαν (αν και χωρις καθυστεριση). Ολα τα παιδια απο τα γυρω χωρια ερχονταν εκει γυμνασιο. Το καθε καρυδιας καρυδι ηταν εκει.17 χρονων μαντραχαλοι που φοιτουσαν ακομα την Α γυμνασιου, παιδια που αρμεγαν τα προβατα και μετα ερχοντουσαν σχολειο. Οχι ειναι κακο αυτο αλλα μεσα σε αυτους και παρα πολλοι αληταραδες, Η ταξη μου στην πρωτη γυμνασιου ειχε μαξεψει τοσα πολλα προβληματικα παιδια που ολοι οι καθηγητες την απεφευγαν, Ειχαμε εναν κακομοιρη φιλολογο που μια μερα του εσπασαν τοσο πολυ τα νευρα εξαιτιας ενος κωλοπαιδου (που θεμα ειναι να τελειωσε το γυμνασιου), που κατεληξε να τον πεταξει κατω και να αρχισει να τον κλοτσαει. Επισης ειχαμε και εναν τρελο καθηγητη που ειχε μηνυσει ολοκληρη σχεδον την περιοχη και φτασαμε μεχρι τα καναλια για να τον διωξουμε.

Στο λυκειο τα πραγματα ηταν ακομα «καλυτερα». Τον χειμωνα τουρτουριζαμε γιατι ειχαμε τις χειροτερες αιθουσες που δεν λειτουργουσαν τα καλοριφερ. Ευτυχως η μεγαλυτερη μπλεμπα ειχε φυγει και ειχε παει στο ΤΕΕ αλλα κι εμεις δεν ζουσαμε ροδινα. Θυμαμαι εναν καθηγητη στην δευτερα λυκειου που μας εκανε φυσικη κατευθηνσης κι ερχοταν καθε φορα απο την αθηνα με το πλοιο και στην ταξη μας εκανε 2 ασκησεις κι αυτο ηταν ολο. Ενοειται οτι τα αγγλικα, τα γαλλικα και η πληροφορικη ηταν η ωρα του παιδιου. Ενοειται οτι ολοι καναμε ειτε φροντηστηρια,ειτε ιδιαιτερα, ειτε ενισχητικη. Τουλαχιστουν καποιοι καθηγητες ηταν πολυ φιλοτιμοι και καλοι στην δουλεια τους και μας εκαναν πολυ καλες ενυσχιτικες. Ενοειται οτι μια απο τα ιδια ειναι και το Ελληνικο σχολειο Βρυξελλων στο οποιο ειχα την τυχη να φοιτησω για μια ταξη μονο, Εδω ειχαμε ομως και κανονικους εγκληματιες, οχι απλα βαπορακια, μαουνες ολοκληρες.

Και μετα απ'ολα αυτα σχεδον απο τυχη βρεθηκα να κανω προπαρασκευαστικη χρονια για το πανεπιστημειο σε ενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο σχολειο τον Βρυξελλων. Δεν ξερω πως ειναι τα ιδιωτικα στην Ελλαδα αλλα αυτο το σχολειο αμφιβαλω αν το φτανουν,Οτι κοντινοτερο υπαρχει σε real life Hogwarts, μεχρι και απογορευμενη βιβλιοθηκη εχει. Οποτε εχω δει τα χειροτερα και εχω δει και τα καλυτερα. Οποτε μαλλον καλυτερα τα ιδιωτικα στην Ελλαδα.

για του λογου το αληθες το κολλεγιο στο οποιο πηγα

5369e20f357061b533a2f162.jpg

49_edifice_photo.jpg

80_3-300x220.jpg

couloir_rez_26.jpg

media_xll_6711052.jpg

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ποσοστό 90% εισαγωγής σε πανεπιστήμια μου φαίνεται πολύ χαμηλό για μια επένδυση περίπου 10Κ/έτος(για να είμαστε και ον τοπικ)...πόσω μάλλον όταν όπως ξέρω στη τρίτη λυκείου οι μαθητές δε κάνουν κανένα άλλο μάθημα πέρα από αυτά της κατέυθυνσής τους (ναι, δεν είναι σα τα "κορόιδα " τους μαθητές των δημοσίων που κάνουν αγγλικά, θρησκευτικά και γενικά μαθήματα γενικής παιδείας)... Μαλιστα είναι τέτοιες οι ηθικές αξίες που προωθουν που σε αυτά τα μαθήματα επείδη υποχρεούνται από το υπουργείο να εξεταστουν τα παιδια για να πάρουν απολυτηριο τους έδιναν τα θέματα των εξετάσεων απο τη παραμονή...

Αυτά συνέβησαν πριν δυο χρόνια σε οικογενειακό γνωστό σε ονομαστό σχολείο...

Α ...και φυσικά ο μαθητής έκανε όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσής του και στο σπίτι του το απόγευμα ...

Ποιο σχολειο εννωεις να το αποφυγουμε???

Μπορειτε να μου προτεινετε συγκεκριμενα ιδιωτικα σχολεια που να γινετε πραγματι σοβαρη δουλεια??

Εκτος απο κολλεγιο,μωραιτη κτλ με λογικα διδακτρα!!!!

Δημοσ.

Εγώ έχω κάνει summer school στο Royal Holloway College στο Έγκαμ. Απίστευτη φάση διασχίζαμε δασάκι για να παμε από γα κτήρια που μέναμε. Απλά δείτε το πως ειναι...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω κάνει summer school στο Royal Holloway College στο Έγκαμ. Απίστευτη φάση διασχίζαμε δασάκι για να παμε από γα κτήρια που μέναμε. Απλά δείτε το πως ειναι...

Σαν εκκλησία ειναι βασικά :P

Δημοσ.

με κερδιζεις

Δημοσ.

Toσο μεγαλος ειναι ο ογκος μαθηματων που δεν γινεται να τα κανεις ολα στο σχολειο

Όχι. Απλά οι καθηγητές στο "δημόσιο" σχολείο ξύνονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Η ύλη δεν βγαίνει. Συνεπώς το απογευμα φροντιστήριο ή ιδιαίτερο για να βγει η ύλη.

• Like 2
Δημοσ.

με κερδιζεις

Χαχαχα!

Θυμαμαι ενα περιστατικο που κάπνιζαν κατι ηλιθιοι Ιταλοί μες το δωματιο μ αποτελεσμα να ενεργοποιηθούν οι συναγερμοί να πλακώσει πυροσβεστική σε χρονο dt και με τα 1000 ζόρια τους κρατησαν και δε τους έστειλαν πισω πακετο

• Like 1
Δημοσ.

....οσον αφορα τα διδακτρα, παντως, υπαρχει επισημος καταλογος του υπουργειου, που αναρταται καθε χρονο

• Like 2
Δημοσ.

....οσον αφορα τα διδακτρα, παντως, υπαρχει επισημος καταλογος του υπουργειου, που αναρταται καθε χρονο

Σωστός, όπως έχουμε κι εμείς ως φροντιστήρια. Ορίστε το link για τα ιδιωτικά σχολεία.

http://gge.gov.gr/?page_id=3715

Και για φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, κλπ,

http://app.gge.gov.gr/

• Like 1
Δημοσ.

Όχι. Απλά οι καθηγητές στο "δημόσιο" σχολείο ξύνονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Η ύλη δεν βγαίνει. Συνεπώς το απογευμα φροντιστήριο ή ιδιαίτερο για να βγει η ύλη.

Οτι να ναι πραγματικά...η ύλη βγαίνει κανονικότατα σε όλα τα μαθήματα...μάλιστα η αναφορά της πρόοδου της διδαχθείσας ύλης είναι μία απο τις ελάχιστες απαιτήσεις του υπουργείου από τους καθηγητές των σχολείων...και ας το γράψω άλλη μία φορά:οι τελευταίοι διορισμοι καθηγητών έγιναν με αξιόπιστο διαγωνισμό ελεγχόμενο από Ασεπ...και μιλάμε για εποχές που οι μισθοί στο δημόσιο ήταν μέχρι και καλύτεροι από τον ιδιωτικό τομέα...όλοι οι καθηγητές "έδωσαν ασεπ" τότε γιατί ηταν καλύτερα στο δημόσιο...οι επιτυχόντες διορίστηκαν στο δημόσιο, οι αποτυχόντες που λέτε; ...στα φροντιστήρια, στα ιδιαιτερα και φυσικά στα ιδιωτικά σχολεία...οι καλύτεροι καθηγητές αυτά τα χρόνια είναι στα δημόσια σχολεία όπως ίσως και οι καλύτεροι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία...το γιατί δε δουλεύει επαρκώς το σύστημα είναι πολυσύνθετο θέμα...ας ψαχτεί ας πούμε κάποιος γιατί γίνονται καταλήψεις...

Δημοσ.

Οτι να ναι πραγματικά...η ύλη βγαίνει κανονικότατα σε όλα τα μαθήματα...μάλιστα η αναφορά της πρόοδου της διδαχθείσας ύλης είναι μία απο τις ελάχιστες απαιτήσεις του υπουργείου από τους καθηγητές των σχολείων...και ας το γράψω άλλη μία φορά:οι τελευταίοι διορισμοι καθηγητών έγιναν με αξιόπιστο διαγωνισμό ελεγχόμενο από Ασεπ...και μιλάμε για εποχές που οι μισθοί στο δημόσιο ήταν μέχρι και καλύτεροι από τον ιδιωτικό τομέα...όλοι οι καθηγητές "έδωσαν ασεπ" τότε γιατί ηταν καλύτερα στο δημόσιο...οι επιτυχόντες διορίστηκαν στο δημόσιο, οι αποτυχόντες που λέτε; ...στα φροντιστήρια, στα ιδιαιτερα και φυσικά στα ιδιωτικά σχολεία...οι καλύτεροι καθηγητές αυτά τα χρόνια είναι στα δημόσια σχολεία όπως ίσως και οι καλύτεροι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία...το γιατί δε δουλεύει επαρκώς το σύστημα είναι πολυσύνθετο θέμα...ας ψαχτεί ας πούμε κάποιος γιατί γίνονται καταλήψεις...

Ναι με μόνη διαφορά ότι ο καλύτερος στο ΑΣΕΠ είναι σαν να λέμε ο καλύτερος στις πανελλήνιες...

δηλαδή δεν έχει καμιά άμεση σχέση με την πραγματικότητα και αποτελεί απλά ενα φίλτρο για το ποιος θα μπορέσει να μαζέψει περισσότερα μόρια ώστε να επικαρπωθεί το έπαθλο.

τέλος εγώ πιστεύω πως το 90% των καθηγητών στην Ελλάδα ειναι γαι τα μπάζα τους θυμάμαι σαν καθηγητές μου αλλά και ως συμφοιτητές που παίρνανε παιδαγωγικά ως μάθημα που το περνούσε και η κουτσή Μαρία (και μαθαίνω πως το δίνεις με ανοιχτές σημειώσεις και πως κανένας δεν πατάει στις διαλέξεις ) και ήταν "της πλάκας" τόσο πολύ σημασία δίνανε δηλαδή.... 

Δημοσ.

Ναι με μόνη διαφορά ότι ο καλύτερος στο ΑΣΕΠ είναι σαν να λέμε ο καλύτερος στις πανελλήνιες...

δηλαδή δεν έχει καμιά άμεση σχέση με την πραγματικότητα και αποτελεί απλά ενα φίλτρο για το ποιος θα μπορέσει να μαζέψει περισσότερα μόρια ώστε να επικαρπωθεί το έπαθλο.

τέλος εγώ πιστεύω πως το 90% των καθηγητών στην Ελλάδα ειναι γαι τα μπάζα τους θυμάμαι σαν καθηγητές μου αλλά και ως συμφοιτητές που παίρνανε παιδαγωγικά ως μάθημα που το περνούσε και η κουτσή Μαρία (και μαθαίνω πως το δίνεις με ανοιχτές σημειώσεις και πως κανένας δεν πατάει στις διαλέξεις ) και ήταν "της πλάκας" τόσο πολύ σημασία δίνανε δηλαδή....

Η μόνη συσχέτιση με τις πανελλήνιες είναι ο βαθμος αξιοπιστίας των εξετάσεων ...έδωσε συγγενικό μου πρόσωπο και οι εξετάσεις ήταν σε αδρές γραμμές "γενικές" στο γνωστικό αντικείμενο και στη διδακτική του ...πράγμα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα με ερωτήσεις ανάπτυξης και ανοιχτού τύπου...τα φροντιστήρια (γιατί και γι αυτους τους διαγωνισμούς στήθηκαν-αχ Ελλάδα) διαφωνούσαν για τις σωστές απαντήσεις...καμία σχέση με πανελλήνιες λοιπόν...επιπλέον ακόμα και σα τις πανελλήνιες να ταν και πάλι όπως και να το δεις ξεχώρισαν οι καλύτεροι ...

Δημοσ.

Ναι, αλλά σε καίρια μαθήματα πολλοί καθηγητές είναι αναπληρωτές, ενώ πολλοί έχουν περάσει χρόνια εκτός τάξης μέχρι να πετύχουν στον ΑΣΕΠ. Δεν γίνονται προσλήψεις και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη.

Όσο για τους καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία, πρέπει να σου πω ότι για να προσληφθούν πρέπει να έχουν αρνηθεί διορισμό στο δημόσιο. Αυτό είναι απαράβατος όρος, τουλάχιστον στα ιδιωτικά που ξέρω εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Να υποθέσω μιλάς εκ πείρας?

Δούλευα αρκετό καιρό σε κτήματα που κάνουν δεξιώσεις,γάμους-βαφτίσια και αποφοιτήσεις ιδιωτικών σχολείων και κολεγίων,το να στείλεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο από άποψη υποδομής και καλύτερης εκπαίδευσης το δέχομαι,αλλά αυτό δεν σου εγγυάται πως δεν θα μπλέξει με ναρκωτικά ή δεν θα κάνει πάρτι με ούζα στις διακοπές..μην τρελαθούμε τελείως,δηλαδή εμείς που τελειώσαμε δημόσια σχολεία και ζήσαμε από μικροί σε δύσκολες περιοχές της Αθήνας δεν πάθαμε και κάτι..το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ και ο καθένας σαν γονιός,αν απλά το πας και το "φυλακίσεις" από το δημοτικό μέχρι το λύκειο σε ιδιωτικό σχολείο χωρίς να ασχολείσαι περαιτέρω μαζί του..τότε είναι που θα μπλέξει και θα είναι ευάλωτο σε κακές παρέες.

Ναι υπερ το να πάει το παιδί σε ιδιωτικό σχολείο αλλά μη το παρακάνουμε..σε λίγο θα μας πείτε πως εσείς που τελειώσατε ιδιωτικά σχολεία είστε παιδιά ανώτερου θεού..έλεος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...