Fotis13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ακόμα και αν μπορούσες να το στηρίξεις με δεδομένα αυτό που λες και πάλι δε θα είχε καμία αξία σαν επιχείρημα...η επιτυχία οσον αφορα την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει να κάνει κυρίως με τα χρήματα που θα ξοδέψεις.... ...μπορεί να πιστεύεις οτι πέρασες επειδή πήγες σε ιδιωτικό σχολείο αλλά η ουσία είναι οτι πέρασες επειδή πλήρωνες για να κάνεις παραπάνω μαθήματα... ...και στο κάτω κάτω σιγά την επιτυχία την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση...θα εκπλαγείς μάλλον αν μάθεις οτι σχεδον όλοι μπαίνουν!... Ξερεις δεν ειμαστε ολοι 20 χρονων ε? Δωσαμε κατω απο αλλες συνθηκες οταν η τριτοβαθμια δεν ηταν ακομα σκουπιδι απο πλευρας επιπεδου εισακτεων που κανουν ορθογραφικα λαθη στο ονομα τους εξου και το μεγαλο ποσοστο ανεργιας που προυπηρχε της κρισης , οπως επισης και το ελλειμα ικανοτητων στις πραγματικες συνθηκες της αγορας απορρεια της αποτυχιας της ελληνικης εκπαιδευσης να συνδεσει το πτυχιο με την αγορα εργασιας και οχι μονο . Για αυτο και η νουμερο ενα απαιτηση απο τον εργοδοτη/εταιρεια στον Ελληνικο χωρο ειναι η προυπηρεσια κατι που δεν συμβαινει απαραιτητα στο εξωτερικο και σιγουρα οχι για "χαμηλες " θεσεις . Επισης σε οτι με αφορα σπουδασα στο Λονδινο απο επιλογη οποτε δεν με ενδιαφερε καν το θεμα . 2
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Όχι κι όλοι. Και το θέμα είναι πού μπαίνουν. http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/Panellinies/panellhnies-2016-oi-kerdismenoi-kai-oi-xamenoi-twn-diplwn-eksetasewn.4056217.html http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/21645-16-06-16-statistika-stoixeia-panelladikon-2016 Συμφωνώ απόλυτα για το ποια σχολή είναι το σημαντικό αλλά εγώ απάντησα στο επιχείρημα όπως το διάβασα...ειλικρινά ξέρεις έναν που έδωσε σοβαρά εξετάσεις και να μή πέρασε; δε λέω γι αυτούς που γράφουν 3...
Unabomber Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο, γιατι δεν καταλαβα και πολυ καλα απο το conversation μεχρι στιγμης. Αυτα τα φροντιστηρια που αναφερετε ειναι υποχρεωτικα after school ή οποιος θελει πηγαινει... μπορει να ειναι dumb question, αλλα ειναι μια απορια. 1
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο, γιατι δεν καταλαβα και πολυ καλα απο το conversation μεχρι στιγμης. Αυτα τα φροντιστηρια που αναφερετε ειναι υποχρεωτικα after school ή οποιος θελει πηγαινει... μπορει να ειναι dumb question, αλλα ειναι μια απορια. Ειναι ελληνικο φαινομενο αστο μην το ψαχνεις θα βαλεις τα γελια . Ειναι που εχει πετυχει η δημοσια και "δωρεαν" εκπαιδευση . 2
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Θες να μας πεις μια τιμή ιδιωτικού σχολείου για τρίτη λυκείου που να απέχει έτη φωτός από το 10Κ; θέλουμε τιμή μέχρι τις 14:00 ετσι;..δώσε μας και μία για την ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται μετά και χρεώνεται επιπλέον..μήπως είναι πάνω από 350€ που χρεώνουν τα φροντιστήρια;...εσύ τη βαφτίζεις "σχολείο" εγώ τη βαφτίζω φροντιστήριο ... Τιμή μπορείς να βρεις μόνος σου, ρωτώντας στα σχολεία που νομίζεις ότι πρέπει να ρωτήσεις. Πρόσεξε, εγώ που τα γράφω αυτά και υποστηρίζω τα ιδιωτικά σχολεία ως καθολικές μονάδες εκπαίδευσης, έχω σχολές. Είμαι δηλαδή, από την απέναντι πλευρά. Βάλε τα αγγλικά, τη δεύτερη ξένη γλώσσα, την πληροφορική και την ενισχυτική / φροντ. μέσης εκπαίδευσης επί των χρόνων που απαιτούνται. Ενδεικτικά, μια τάξη Β2 (Lower που έλεγαν παλιά), κοστίζει περίπου 900 ευρω το χρόνο και 120-150 ευρώ για δύο χρόνια τα επίπεδα C1 C2 (Advanced & Proficiency). Δεν σου βάζω δεύτερη γλώσσα. Μόνο αγγλικά. Βάλε και την πληροφορική που κάνουν σε όλα (ecdl, κλπ). Βάλε και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και θα δεις ότι το ιδιωτικό είναι σημαντικά φτηνότερο από το να κάνεις τα υπόλοιπα έξω. Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Συν ότι το παιδί δεν γυρνάει σπίτι του τη νύχτα από τα διάφορα φροντιστήρια, αλλά 5-6 το πολύ έχοντας κάνει τα πάντα όλα. Επίσης, η ενισχυτική διδασκαλία δεν χρεώνεται πάντα επιπλέον, γιατί το σχολείο το ενδιαφέρουν τα ποσοστά επιτυχίας. Κι αν χρεώνεται είναι κατι συμβολικό που δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το 500 (και όχι 350άρι που έγραψες, το οποίο είναι από τα φτηνότερα δίδακτρα σε συνοικιακό). 1
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ξερεις δεν ειμαστε ολοι 20 χρονων ε? Δωσαμε κατω απο αλλες συνθηκες οταν η τριτοβαθμια δεν ηταν ακομα σκουπιδι απο πλευρας επιπεδου εισακτεων που κανουν ορθογραφικα λαθη στο ονομα τους εξου και το μεγαλο ποσοστο ανεργιας που προυπηρχε της κρισης , οπως επισης και το ελλειμα ικανοτητων στις πραγματικες συνθηκες της αγορας απορρεια της αποτυχιας της ελληνικης εκπαιδευσης να συνδεσει το πτυχιο με την αγορα εργασιας και οχι μονο . Για αυτο και η νουμερο ενα απαιτηση απο τον εργοδοτη/εταιρεια στον Ελληνικο χωρο ειναι η προυπηρεσια κατι που δεν συμβαινει απαραιτητα στο εξωτερικο και σιγουρα οχι για "χαμηλες " θεσεις . Επισης σε οτι με αφορα σπουδασα στο Λονδινο απο επιλογη οποτε δεν με ενδιαφερε καν το θεμα . Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια αυτό προσπαθόυσα να σου πω , χαίρομαι που το βλέπεις κι εσύ λοιπόν...συγγνώμη αν φάνηκε κάπως αλλά μιλούσα γενικά και οχι για σένα όταν έγραφα "πέρασες" 2
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Συμφωνώ απόλυτα για το ποια σχολή είναι το σημαντικό αλλά εγώ απάντησα στο επιχείρημα όπως το διάβασα...ειλικρινά ξέρεις έναν που έδωσε σοβαρά εξετάσεις και να μή πέρασε; δε λέω γι αυτούς που γράφουν 3... Αν ξέρω, λέει; Πολλούς. Πάρα πολλούς. Εκτός από εκείνους που δέχτηκαν να πάνε πχ σε ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας ή σε άσχετη με τα ενδιαφέροντά τους σχολή. 1
margaritagr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο, γιατι δεν καταλαβα και πολυ καλα απο το conversation μεχρι στιγμης. Αυτα τα φροντιστηρια που αναφερετε ειναι υποχρεωτικα after school ή οποιος θελει πηγαινει... μπορει να ειναι dumb question, αλλα ειναι μια απορια. οποιος θελει, και εχει λεφτα, γραφεται σε φροντιστηριο ή κανει ιδιαιτερα σπιτι. καποια σχολεια εχουν στο πρόγραμμα, προαιρετικά πάλι, ενισχυτικη διδασκαλια μετα το σχολασμα. Ουτε εγω ημουν πλουσιοπαιδο οπως επισης και οι περισσοτεροι συμμαθητες μου. Οι δε γνωριμιες που λεει ο Φωτης μετρανε πααααρα πολυ. Γονεις συμμαθητων μου με θεσεις σε πολυεθνικες, φτασμενοι επιστημονες, ανθρωποι γενικα των γραμματων και του πνευματος. Αν δεν ειναι αυτες γνωριμιες, ποιες ειναι? Στο τζιμ που παω ερχεται και μαμα συμμαθητριας μου. Ο αντρας της με πολυ καλη θεση σε ομιλο υγειας...με ρωταγε με τι ασχολουμαι και προσφερθηκε αν θελω δυλεια να με βοηθησει με τις γνωριμιες του, καθως επισης η μαμα μιας αλλης συμαθητριας μας θεσαρα στην Ελαις , βολεψε την κολλητη της. (η οποια βεβαια δε μπηκε ετσι, η κοπελα τελειωσε μεταπτυχιακα στο Λονδινο) Και πολλααααα ακομα παραδειγματα 4
zio10 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Συμμαθητές; Όχι αλλά νομίζω ότι δώσαμε με το ίδιο σύστημα (δέσμες) Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο, γιατι δεν καταλαβα και πολυ καλα απο το conversation μεχρι στιγμης. Αυτα τα φροντιστηρια που αναφερετε ειναι υποχρεωτικα after school ή οποιος θελει πηγαινει... μπορει να ειναι dumb question, αλλα ειναι μια απορια. Παρα-παιδεία φίλε, πας για να σε φροντίσουν (φροντιστήρια). Καλά που ζείς; Πόσο πίσω είστε;; 1
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 οποιος θελει, και εχει λεφτα, γραφεται σε φροντιστηριο ή κανει ιδιαιτερα σπιτι. καποια σχολεια εχουν στο προγραμμα, προεραιτικα παλι, ενισχυτικη διδασκαλια μετα το σχολασμα. Ουτε εγω ημουν πλουσιοπαιδο οπως επισης και οι περισσοτεροι συμμαθητες μου. Οι δε γνωριμιες που λεει ο Φωτης μετρανε πααααρα πολυ. Γονεις συμμαθητων μου με θεσεις σε πολυεθνικες, φτασμενοι επιστημονες, ανθρωποι γενικα των γραμματων και του πνευματος. Αν δεν ειναι αυτες γνωριμιες, ποιες ειναι? Στο τζιμ που παω ερχεται και μαμα συμμαθητριας μου. Ο αντρας της με πολυ καλη θεση σε ομιλο υγειας...με ρωταγε με τι ασχολουμαι και προσφερθηκε αν θελω δυλεια να με βοηθησει με τις γνωριμιες του, καθως επισης η μαμα μιας αλλης συμαθητριας μας θεσαρα στην Ελαις , βολεψε την κολλητη της. (η οποια βεβαια δε μπηκε ετσι, η κοπελα τελειωσε μεταπτυχιακα στο Λονδινο) Και πολλααααα ακομα παραδειγματα Αυτό κάνει τη διαφορά στην αγορά εργασίας, αρκεί να έχει κανείς τα εχέγγυα να παραμείνει με τις γνώσεις και το background του. 2
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Τιμή μπορείς να βρεις μόνος σου, ρωτώντας στα σχολεία που νομίζεις ότι πρέπει να ρωτήσεις. Πρόσεξε, εγώ που τα γράφω αυτά και υποστηρίζω τα ιδιωτικά σχολεία ως καθολικές μονάδες εκπαίδευσης, έχω σχολές. Είμαι δηλαδή, από την απέναντι πλευρά. Βάλε τα αγγλικά, τη δεύτερη ξένη γλώσσα, την πληροφορική και την ενισχυτική / φροντ. μέσης εκπαίδευσης επί των χρόνων που απαιτούνται. Ενδεικτικά, μια τάξη Β2 (Lower που έλεγαν παλιά), κοστίζει περίπου 900 ευρω το χρόνο και 120-150 ευρώ για δύο χρόνια τα επίπεδα C1 C2 (Advanced & Proficiency). Δεν σου βάζω δεύτερη γλώσσα. Μόνο αγγλικά. Βάλε και την πληροφορική που κάνουν σε όλα (ecdl, κλπ). Βάλε και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και θα δεις ότι το ιδιωτικό είναι σημαντικά φτηνότερο από το να κάνεις τα υπόλοιπα έξω. Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Συν ότι το παιδί δεν γυρνάει σπίτι του τη νύχτα από τα διάφορα φροντιστήρια, αλλά 5-6 το πολύ έχοντας κάνει τα πάντα όλα. Επίσης, η ενισχυτική διδασκαλία δεν χρεώνεται πάντα επιπλέον, γιατί το σχολείο το ενδιαφέρουν τα ποσοστά επιτυχίας. Κι αν χρεώνεται είναι κατι συμβολικό που δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το 500 (και όχι 350άρι που έγραψες, το οποίο είναι από τα φτηνότερα δίδακτρα σε συνοικιακό). Εντάξει δεν απαντάς...καταλαβαίνω γιατί...Επίσης απ οτι καταλαβαίνω συμφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία...κάτι κάνεις λάθος μάλλον ε; τέλος στο ξαναλέω: και οι μαθητές που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία κάνουν μαθήματα κανονικά και μετά τις 5-6 ...τελευταίο ποστ από μένα ...
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 επίσης μη ξεχνάμε ότι και ένα πολύ σημαντικό μέρος των βουλευτών μας είναι από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία άρα είναι δεξαμενές διανόησης
Fotis13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 επίσης μη ξεχνάμε ότι και ένα πολύ σημαντικό μέρος των βουλευτών μας είναι από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία άρα είναι δεξαμενές διανόησης Για αυτους που ψηφιζες λες? Α ξερω ουτε εσυ τους ψηφιζες ... 2
Unabomber Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 οποιος θελει, και εχει λεφτα, γραφεται σε φροντιστηριο ή κανει ιδιαιτερα σπιτι. καποια σχολεια εχουν στο προγραμμα, προεραιτικα παλι, ενισχυτικη διδασκαλια μετα το σχολασμα. Ουτε εγω ημουν πλουσιοπαιδο οπως επισης και οι περισσοτεροι συμμαθητες μου. Οι δε γνωριμιες που λεει ο Φωτης μετρανε πααααρα πολυ. Γονεις συμμαθητων μου με θεσεις σε πολυεθνικες, φτασμενοι επιστημονες, ανθρωποι γενικα των γραμματων και του πνευματος. Αν δεν ειναι αυτες γνωριμιες, ποιες ειναι? Στο τζιμ που παω ερχεται και μαμα συμμαθητριας μου. Ο αντρας της με πολυ καλη θεση σε ομιλο υγειας...με ρωταγε με τι ασχολουμαι και προσφερθηκε αν θελω δυλεια να με βοηθησει με τις γνωριμιες του, καθως επισης η μαμα μιας αλλης συμαθητριας μας θεσαρα στην Ελαις , βολεψε την κολλητη της. (η οποια βεβαια δε μπηκε ετσι, η κοπελα τελειωσε μεταπτυχιακα στο Λονδινο) Και πολλααααα ακομα παραδειγματα Toσο μεγαλος ειναι ο ογκος μαθηματων που δεν γινεται να τα κανεις ολα στο σχολειο ? Παρα-παιδεία φίλε, πας για να σε φροντίσουν (φροντιστήρια). Καλά που ζείς; Πόσο πίσω είστε;; Φροντιστηρια κλπ, δεν ειχαμε.... ολα τα καναμε εντος του school..... Mαλλον i am too old for this 1
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εντάξει δεν απαντάς...καταλαβαίνω γιατί... Επίσης απ οτι καταλαβαίνω συμφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία...κάτι κάνεις λάθος μάλλον ε; τέλος στο ξαναλέω: και οι μαθητές που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία κάνουν μαθήματα κανονικά και μετά τις 5-6 ...τελευταίο ποστ από μένα ... Φίλε, να σου πω κάτι; Γίνεται προσωπικά επιθετικός, λες κι εχω εγώ ιδιωτικό σχολείο δικό μου. Πού θέλεις να ξέρω ακριβείς τιμές για τα δίδακτρα που χρεώνει το κάθε σχολείο; Το τι καταλαβαίνεις, να μας το εξηγήσεις για να έχουμε κι εμείς εικόνα. Θα σου πω τα δικά μου στατιστικά, για να βοηθήσω στην κουβέντα. Από το σύνολο των δικών μου μαθητών και από τα στατιστικά των 10 τελευταίων χρόνων, θα σου πω ότι το ποσοστό μαθητών μου που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία είναι μόλις το 2%. Όλοι οι άλλοι είναι από δημόσια σχολεία. Τι συμπεραίνεις από αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα