Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το σχολείο μου που είναι πρότυπο/πειραματικό (καθώς κάθε χρόνο οι υπουργοί αλλάζουν τις ονομασίες) έχει τουλάχιστον 97% εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Φέτος δε θα είναι 100%...

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ήθελα το παιδί μου να πάει σε ένα σχολείο που αν λείψει 1-2 ώρες ή 1-2 μέρες να ενδιαφερθεί κάποιος και να με πάρει ένα τηλέφωνο...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήθελα το παιδί μου να πάει σε ένα σχολείο που αν λείψει 1-2 ώρες ή 1-2 μέρες να ενδιαφερθεί κάποιος και να με πάρει ένα τηλέφωνο...

Σε εμάς αν ξαφνικά ελειπες, έπαιρναν τηλέφωνο.

Δημοσ.

Πηγα δημόσιο στα πατησια ενω ειχα και με το παραπανω την δυνατότητα να παω σε ιδιωτικό(η αδελφη μου πηγε λεφτα ειχαμε κυβερνουσε η ΠΑΣΟΚΑΡΑ :P) μιας και το σπιτι μου ειναι σχεδον διπλα στη λεόντειο πατησιών μιας που το αναφερατε, επελεξα δημοσιο γιατι ειχα παει ηδη 1-2 ταξεις και δεν ηθελα να χασω τους φιλους μου, ευτυχως οι γονεις μου τοτε αφησαν την επιλογη σε εμενα και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Βλεπω μερικους εντελως ψωνισμένους με το σχολειο που πηγαν, χαλαρωστε δεν ειστε στην Αμερικη σε ivy league πανεπιστήμια και ιδιωτικές λέσχες για τους εκλεκτούς ενα ιδιωτικό σχολείο της πλακας στην ελλαδα τελειωσατε το οποιο δεν μετραει σε τιποτα.. :P Και αν λεμε συγκεκριμένα για λεόντειο(και στα 2 σχολεια) μπορω να πω άπειρα αρνητικά και με ονόματα και με ολα αλλά δεν θα το κανω για ευνοήτους λόγους.

Προφανως δεν λεω οτι το δημόσιο ειναι καλύτερο και στειλτε εκει τα παιδια σας, ακομα και στο χειροτερο ιδιωτικο τουλαχιστον καποια αυτονόητα πράγματα θα τηρούνται απλα μην τα ισοπεδώνετε ολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι κοινως αποδεκτο και στατιστικα αποδεδειγμενο πως οι αποφοιτοι των κορυφαιων ιδιωτικων σχολειων εχουν και μεγαλυτερο ποσοστο εισακτεων   στην τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα.Το ιδιο αλλα σε συντριπτικα μεγαλυτερο βαθμο ισχυει στο εξωτερικο και ειδικα στις χωρες που εχουν παραδοση στην ιδιωτικη εκπαιδευση .

Τα εφοδια που παιρνεις , το επιπεδο και η ποιοτητα της εκπαιδευσης  εχουν τεραστια διαφορα  απο τα δημοσια για αυτονοητους λογους. 

Επισης  δημιουργουνται γνωριμιες   σε πολλα επιπεδα που ευνοουν την επαγγελματικη αποκατασταση  κυριως σε πολυεθνικες εταιρειες ,στον χρηματοπιστωτικο τομεα αργοτερα  βεβαιως με τις απαραιτητες αντιστοιχες πανεπιστημιακες σπουδες .Το φαινομενο αυτο ειναι σχεδον μονοδρομος στο εξωτερικο .

Εχω βγαλει τον Μωραιτη  γυμνασιο -λυκειο και  το παιδι μου  εαν ειχα , σιγουρα  θα το εστελνα παλι εκει .Εχω ακομα  προσωπικες  και επαγγελματικες επαφες με ατομα που ειμασταν μαζι  καθως και με ατομα της σχολης .

Τωρα η συγκριση που γινεται με τα δημοσια σχολεια ειναι τουλαχιστον αστεια δεν μπορει να σταθει καν σε σοβαρη συζητηση .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.

Ναι αποχωρω να μεινει μονο η υψηλη κοινωνία, εγω να προσθέσω και την περιοχη που μένεις, αλλο να μενεις Κηφισιά και να εχεις πλουσιους γειτονες ολο και καποια πορτα θα ανοιξει αν κανετε παρέα. Τι να κανουμε ομως αυτα ειναι για αλλους που ειχαν προγραμμα εγω pleb 4 lyfe.. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αποχωρω να μεινει μονο η υψηλη κοινωνία, εγω να προσθέσω και την περιοχη που μένεις, αλλο να μενεις Κηφισιά και να εχεις πλουσιους γειτονες ολο και καποια πορτα θα ανοιξει αν κανετε παρέα. Τι να κανουμε ομως αυτα ειναι για αλλους που ειχαν προγραμμα εγω pleb 4 lyfe.. :P

Προτιμουμε την υψηλη κοινωνια στις αξιες παρα στις τσέπες. Στην πρωτη περιπτωση είναι και για την κοινωνια

στην δευτερη είναι μονο για το (_)_) τους.

Σε ποιο σχολειο θα δεχοσουν εσυ να πας το παιδι σου να τον κρινουν αμα φοράει μάρκες κτλπ? ασε εχω ακουσει και τέτοια τραγικα ειχα έναν γνωστο που πηγαινε σε ένα τετοιο σχολειο επειδή δουλευε ο πατερας του και του κανω καλα ρε φιλε γιατι έχεις τετοιο κολλημα με τις μάρκες? μου λεει αμα πηγαινα ντυμένος χωρις μάρκες πχ όπως εσυ θα με κοροιδευανε.

Του κανω ποιοι θα σε κοροιδευανε ρε φιλε? δεν τους φερνεις καμια βδομαδα από το δικο μας το σχολειο να κοροϊδέψουν? :-D  :-D

Επεξ/σία από DDevil
Δημοσ.

Λοιπόν, κάποιοι παρουσιάζετε τα ιδιωτικά σχολεία ως γκέτο των πλουσιόπαιδων και των φραγκάτων. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά τα οποία έχουν λιγότερα από τα μισά δίδακτρα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ παράλληλα δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με εκείνα. Ούτε εγώ ήμουν παιδί πλούσιας οικογένειας, ούτε πολλοί άλλοι συμμαθητές μου. Κλασικό και λίαν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα οι Ελληνογαλλικές σχολές (Δελασάλ). Το ότι επίσης ορίζετε και ποσά διδάκτρων (πχ 10Κ έγραψε κάποιος), απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα, αλλά και να ίσχυε, καλό θα ήταν να μετρήσουμε τα 350-500 ευρώ το μήνα που χρεώνουν πολλά γνωστά φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για προετοιμασία για τις Πανελλήνιες, στα οποία πολλά παιδιά πηγαίνουν από την Α' Λυκείου. Βάλτε και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και υπολογίστε τι συμφέρει περισσότερο, πόσες αποχές/καταλήψεις/κενά καθηγητών γλιτώνει κανείς, και μετά ελάτε να μου πείτε τι είναι πιο λογικό.

Επίσης, οι γνωριμίες στις οποίες αναφέρθηκα κι εγώ, μετράνε και μάλιστα πολύ. Οι γνωριμίες μεταξύ των παιδιών, οι σύνδεσμοι των συλλόγων αποφοίτων, τα σχολικά "erasmus" στα οποία συμμετέχουν κυρίως ιδιωτικά και μάλιστα συνέχεια, τα εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό σε τιμές χώμα για να μπορούν να πάνε όλοι, και η πειθαρχία. Πολύ βασικό το τελευταίο. Πηγαίνω στη σχολή μου καθημερινά στις 7.30. Κάθε πρωί κοιτάζω με απορία μπόλικα 15χρονα με το παπί, τον freddo και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο χέρι, να πηγαίνουν στο σχολείο, και να συνεχίζουν στο διάλειμμα χωρίς να τρέχει τίποτα. Αν μου βρείτε ένα σοβαρό ιδιωτικό που να γίνεται αυτό, πάω πάσο. Αυτό το να μαθαίνουμε τους άλλους ότι υπάρχουν κανόνες, δεν είναι πάντα δεδομένο στο δημόσιο.

Πέστε να με φάτε, αλλά 20 χρόνια στην εκπαίδευση, νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά τι παίζει.

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι κοινως αποδεκτο και στατιστικα αποδεδειγμενο πως οι αποφοιτοι των κορυφαιων ιδιωτικων σχολειων εχουν και μεγαλυτερο ποσοστο εισακτεων στην τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα.Το ιδιο αλλα σε συντριπτικα μεγαλυτερο βαθμο ισχυει στο εξωτερικο και ειδικα στις χωρες που εχουν παραδοση στην ιδωτικη εκπαιδευση . .

Ακόμα και αν μπορούσες να το στηρίξεις με δεδομένα αυτό που λες και πάλι δε θα είχε καμία αξία σαν επιχείρημα...η επιτυχία οσον αφορα την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει να κάνει κυρίως με τα χρήματα που θα ξοδέψεις....

...μπορεί να πιστεύεις οτι πέρασες επειδή πήγες σε ιδιωτικό σχολείο αλλά η ουσία είναι οτι πέρασες επειδή πλήρωνες για να κάνεις παραπάνω μαθήματα...

...και στο κάτω κάτω σιγά την επιτυχία την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση...θα εκπλαγείς μάλλον αν μάθεις οτι σχεδον όλοι μπαίνουν!...

Δημοσ.

...και στο κάτω κάτω σιγά την επιτυχία την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση...θα εκπλαγείς μάλλον αν μάθεις οτι σχεδον όλοι μπαίνουν!...

Όχι κι όλοι. Και το θέμα είναι πού μπαίνουν.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/Panellinies/panellhnies-2016-oi-kerdismenoi-kai-oi-xamenoi-twn-diplwn-eksetasewn.4056217.html

http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/21645-16-06-16-statistika-stoixeia-panelladikon-2016

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, κάποιοι παρουσιάζετε τα ιδιωτικά σχολεία ως γκέτο των πλουσιόπαιδων και των φραγκάτων. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά τα οποία έχουν λιγότερα από τα μισά δίδακτρα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ παράλληλα δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με εκείνα. Ούτε εγώ ήμουν παιδί πλούσιας οικογένειας, ούτε πολλοί άλλοι συμμαθητές μου. Κλασικό και λίαν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα οι Ελληνογαλλικές σχολές (Δελασάλ). Το ότι επίσης ορίζετε και ποσά διδάκτρων (πχ 10Κ έγραψε κάποιος), απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα, αλλά και να ίσχυε, καλό θα ήταν να μετρήσουμε τα 350-500 ευρώ το μήνα που χρεώνουν πολλά γνωστά φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για προετοιμασία για τις Πανελλήνιες, στα οποία πολλά παιδιά πηγαίνουν από την Α' Λυκείου. Βάλτε και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και υπολογίστε τι συμφέρει περισσότερο, πόσες αποχές/καταλήψεις/κενά καθηγητών γλιτώνει κανείς, και μετά ελάτε να μου πείτε τι είναι πιο λογικό.

Επίσης, οι γνωριμίες στις οποίες αναφέρθηκα κι εγώ, μετράνε και μάλιστα πολύ. Οι γνωριμίες μεταξύ των παιδιών, οι σύνδεσμοι των συλλόγων αποφοίτων, τα σχολικά "erasmus" στα οποία συμμετέχουν κυρίως ιδιωτικά και μάλιστα συνέχεια, τα εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό σε τιμές χώμα για να μπορούν να πάνε όλοι, και η πειθαρχία. Πολύ βασικό το τελευταίο. Πηγαίνω στη σχολή μου καθημερινά στις 7.30. Κάθε πρωί κοιτάζω με απορία μπόλικα 15χρονα με το παπί, τον freddo και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο χέρι, να πηγαίνουν στο σχολείο, και να συνεχίζουν στο διάλειμμα χωρίς να τρέχει τίποτα. Αν μου βρείτε ένα σοβαρό ιδιωτικό που να γίνεται αυτό, πάω πάσο. Αυτό το να μαθαίνουμε τους άλλους ότι υπάρχουν κανόνες, δεν είναι πάντα δεδομένο στο δημόσιο.

Πέστε να με φάτε, αλλά 20 χρόνια στην εκπαίδευση, νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά τι παίζει.

Θες να μας πεις μια τιμή ιδιωτικού σχολείου για τρίτη λυκείου που να απέχει έτη φωτός από το 10Κ; θέλουμε τιμή μέχρι τις 14:00 ετσι;..δώσε μας και μία για την ενισχυτική διδασκαλία που γίνεται μετά και χρεώνεται επιπλέον..μήπως είναι πάνω από 350€ που χρεώνουν τα φροντιστήρια;...εσύ τη βαφτίζεις "σχολείο" εγώ τη βαφτίζω φροντιστήριο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...