BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Οσοι πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο που το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό μορφωτικά κτλ το απόγευμα κάνατε μαθήματα (ενισχυτικες διδασκαλίες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα κτλ) ή όχι;...(η ερώτηση είναι ρητορική, τη ξέρω την απάντηση) Εγώ προσωπικά δεν έκανα. Από τότε, όλα γίνονταν μέσα στο σχολείο. Από πληροφορική, 8 ώρες την εβδομάδα η κάθε ξένη γλώσσα σε μικρά γκρουπ όπως στα φροντιστήρια, ενισχυτική κλπ. Και μιλάμε για 2+ δεκαετίες πριν.
paiktis30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Τι θα ελεγες για καποιο πειραματικο που ειναι και δωρεαν; Ναι!!! Μηπως ξερεις πληροφοριες για το πως μπαινουν στο πειραματικο? Και ποια πειραματικα υπαρχουν???
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ναι!!! Μηπως ξερεις πληροφοριες για το πως μπαινουν στο πειραματικο? Και ποια πειραματικα υπαρχουν??? Με εξετάσεις οι οποίες μόλις τελείωσαν για φέτος (Β'θμια εκπαίδευση). Μέχρι πρόσφατα έμπαιναν με κλήρωση. Υπάρχει ιστοσελίδα με όλα τα πειραματικά. http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/peiramatika-scholeia/166-peiramatika-scholeia.html https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/140304_dt_depps_pps.pdf http://www.kathimerini.gr/853929/article/epikairothta/ellada/ews-tis-13-maioy-oi-aithseis-gia-ta-peiramatika-sxoleia
paiktis30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Πάντως σε γνωστο, πολυ γνωστο ιδιωτικό σχολειο, δεν εχουν γινει και λιγα με ουσιες. Εχω ακουσει τα χειροτερα απο ανθρωπους που πηγαιναν τα παιδια τους εκει ή απο τα παιδια τα ιδια. Προφανως κ δε θα πω το ονομα του σχολείου αλλα σιγουρα δε θα στελνα εκει το παιδι μου. Γενικα θελει ψαξιμο δεν ειναι ολα τα ιδιωτικα καλα.... Απλα σ ολα σιγουρα γλιτωνεις απο καταλήψεις, απεργίες , κ αν μη τι αλλο εχουν καλους εξοπλισμούς/κτήρια. Καλο θα ηταν να πεις το ονομα του σχολειου για να το αποφυγουμε!!! Μην στειλουμε το παιδι μας πρωτα!!!
margaritagr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Καταλαβαίνεις ότι δε μπορω να πω κατι τέτοιο και να τρέχω με μηνύσεις κλπ τη στιγμή που δεν έχω αποδείξεις. Θα μου πεις τότε γιατί το ανέφερες. Για να πω ότι δεν ειναι ολα ρόδινα και στα ιδιωτικά.....
paiktis30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Με εξετάσεις οι οποίες μόλις τελείωσαν για φέτος (Β'θμια εκπαίδευση). Μέχρι πρόσφατα έμπαιναν με κλήρωση. Υπάρχει ιστοσελίδα με όλα τα πειραματικά. http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/peiramatika-scholeia/166-peiramatika-scholeia.html https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/140304_dt_depps_pps.pdf http://www.kathimerini.gr/853929/article/epikairothta/ellada/ews-tis-13-maioy-oi-aithseis-gia-ta-peiramatika-sxoleia ευχαριστω πολυ θα το κοιταξω!!!
pananton Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 εγώ πήγα (καλύτερα, με στείλανε) δημοτικό σε ιδιωτικό και τα υπόλοιπα δημόσιο... καλά για παρέες του παιδιού κλπ τα προσπερνάω...για μένα ο μόνος λόγος να προτιμηθεί ιδιωτικό αντί δημοσίου είναι αν βολεύουν τα πήγαινε-έλα του παιδιού με σχολικό και αν θέλεις το παιδί σου να το βοηθάνε στην μελέτη μετά τις διδακτικές ώρες γιατί εσύ αργείς στην δουλειά και δεν έχεις κουράγια να βοηθάς στην μέλετη ή υπομονή ή μεταδοτικότητα κλπ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ είναι οι λόγοι για μένα...
paiktis30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Καταλαβαίνεις ότι δε μπορω να πω κατι τέτοιο και να τρέχω με μηνύσεις κλπ τη στιγμή που δεν έχω αποδείξεις. Θα μου πεις τότε γιατί το ανέφερες. Για να πω ότι δεν ειναι ολα ρόδινα και στα ιδιωτικά.....Μπορει και να βοηθησεις να βελτιωθει το σχολειο και εμας να γλιτωσουμε!!! Ολα ροδινα δεν ειναι πουθενα, το κατι καλυτερο απο τα δημοσια ψαχνουμε!!! Στοχος ειναι να γλιτωσουμε απο φροντηστηρια ξενων γλωσσων και μαθηματων και με το ιδιωτικο νομιζω δεν θα τα εχει αναγκη αυτα καθως και να επωφεληθουμε απο τα θετικα του ιδιωτικου ή πιο σωστα να αποφυγουμε τα αρνητικα του δημοσιου!!!
margaritagr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Τα φροντιστήρια, τουλάχιστον σε β και γ λυκείου, δε τα γλιτώνεις. Βασικά εξαρτάται από τους καθηγητές στο κάθε σχολείο... Καποια έχουν καλύτερους στα θεωρητικά, αλλά στα θετικά...αυτά μόνο ρωτώντας τα μαθαίνεις. Η κολλητή μου πχ πέρασε νομική Αθήνας χωρίς ιδιαίτερα αλλά είχε καλούς καθηγητές (ίδιο σχολείο). Εμείς πάλι είχαμε μια χημικό που ήταν άστα να πάνε ενώ το άλλο τμήμα είχε καλή χημικό. Σίγουρα γλιτώνεις τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών από νωρίς, αφού δίνεται βάση, εγώ απέκτησα τα πρώτα μου διπλώματα χωρίς ιδιαίτερα. Σιγουρα επίσης γλιτώνεις απεργίες, κενά σε προσωπικό, εξασφαλίζεις σωστές υποδομές (πόσα δημόσια δεν έχουν θέρμανση, ψύξη, ποσά έχουν χαλασμένες τουαλέτες, σπασμένα τζάμια κλπ) και έλεγχο. Δε κάνει ο κάθε καθένας ότι γουστάρει, δε παίζουν κοπάνες και καταλήψεις.
DDevil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Βγαίνουμε off topic, αλλά δεν πειράζει. Αχ βρε κορίτσια, μου θυμίσατε ωραίο περιστατικό απ'τα μαθητικά μου χρόνια! Γ'Λυκείου και η κολλητή μου [έτσι νόμιζα ότι είμασταν μάλλον] γυρίζει και μου λέει 'Ξέρεις, δεν μπορούμε να κάνουμε πια παρέα γιατί οι γονείς σου δεν έχουν κύρος, δεν είναι ούτε γιατροί ούτε δικηγόροι, κι εγώ θέλω να κάνω παρέα με άτομα υψηλού επιπέδου μόνο.' Τότε για μήνες μετά ήμουν με κατάθλιψη. Μετά κατάλαβα όμως ότι ουσιαστικά γλίτωσα απ'το δικό της 'υψηλό επίπεδο και κύρος'. Μ'αλλα λόγια, ναι ναι ξέρω λέω τ'αυτονόητα [που τελικά δεν είναι και τόσο αυτονόητα μάλλον για μερικούς], τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, τα χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα τους σωστούς τρόπους, το κύρος δεν συνοδεύεται απαραίτητα και από επίπεδο κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι ότι δηλαδή by default, το γεγονός ότι ο άλλος/η τελείωσε το τάδε ιδιωτικό σχολείο ή έχει γονείς με σούπερ ντούπερ δουλειά κύρους ξαφνικά τον/την έκανε και άνθρωπο με Α κεφαλαίο. 1002 πραματάκια παίζουν ρόλο ταυτόχρονα και διαμορφώνουν χαρακτήρες. Οι γονεις μπορει να έχουν κυρος πες της εσυ δεν έχεις τιποτα προς το παρον. Φταινε και οι γονεις παντως οταν ξέρει το πιτσιρικι οτι θα κανει οτι γουσταρει στο σπιτι και ο μπαμπας θα του κανει απλα τα χατηρια.Εμενα αμα μαθαινα απο το σχολειο οτι λέει τέτοια θα ειχαμε ποινες στο σπιτι το απογευμα απο στερηση εξοδων και παιχνιδιου μέχρι τρέξιμο το πρωι μαζι μου και κάμψεις - γυμναστικη! Πριν το σχολειο. Πρωι πρωι 6 εγερτηριο. Τρεξιμο και φωνη "Διοτι υποτίμησα τον συμμαθητη μου που δεν με ενοχλησε." :ph34r: Και πλουσιος να ήμουν θα το εστελνα σε δημοσιο κατα πασα πιθανοτητα. Να μαθει να στεκεται μονος του στα ποδια του. 1
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εγώ προσωπικά δεν έκανα. Από τότε, όλα γίνονταν μέσα στο σχολείο. Από πληροφορική, 8 ώρες την εβδομάδα η κάθε ξένη γλώσσα σε μικρά γκρουπ όπως στα φροντιστήρια, ενισχυτική κλπ. Και μιλάμε για 2+ δεκαετίες πριν. Έδωσες ας πουμε πανελλήνιες χωρις απογευματινά μαθήματα; οι συμμαθητές σου; Εγώ προσωπικά δεν έκανα. Από τότε, όλα γίνονταν μέσα στο σχολείο. Από πληροφορική, 8 ώρες την εβδομάδα η κάθε ξένη γλώσσα σε μικρά γκρουπ όπως στα φροντιστήρια, ενισχυτική κλπ. Και μιλάμε για 2+ δεκαετίες πριν. Έδωσες ας πούμε πανελλήνιες χωρις απογευματινά μαθήματα; οι συμμαθητές σου;
BritGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Έδωσες ας πουμε πανελλήνιες χωρις απογευματινά μαθήματα; οι συμμαθητές σου; Έδωσες ας πούμε πανελλήνιες χωρις απογευματινά μαθήματα; οι συμμαθητές σου; Όχι, δεν έδωσα πανελλήνιες, αλλά A-levels γιατί ήθελα να σπουδάσω στην Αγγλία κάτι πολύ εξειδικευμένο που δεν υπήρχε εδώ. Πάντως εκεί που σπούδασα, τελείωσα με 1st Class, έκανα μάστερ, και PhD με υποτροφία. Οι συμμαθητές μου, όμως (η χρονιά μας τουλάχιστον), και τα τρία τμήματα της 3ης Λυκείου, πέρασαν στο Πανεπιστήμιο με ποσοστό 90%, κάτι το οποίο είναι υψηλό. Επειδή ήμασταν και είμαστε δεμένοι μέχρι και σήμερα (συναντιόμαστε, βγαίνουμε, πηγαίνουμε εκδρομές, κλπ), αρκετοί από αυτούς είναι γνωστά πρόσωπα, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, καθηγητές σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, κλπ. Γενικά τα πήγαμε καλά και θεωρώ ότι το σχολείο μας βοήθησε σημαντικά σ'αυτό. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε φροντιστήριο, πέραν των έξτρα ωρών που γίνονταν ΜΕΣΑ στο σχολείο τα απογεύματα για όποιον ήθελε. Ίσως επειδή γινόταν αξιολόγηση των καθηγητών σε ετήσια βάση και όλοι πάσχιζαν να είναι καλοί.
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Τα φροντιστήρια, τουλάχιστον σε β και γ λυκείου, δε τα γλιτώνεις. Βασικά εξαρτάται από τους καθηγητές στο κάθε σχολείο... Καποια έχουν καλύτερους στα θεωρητικά, αλλά στα θετικά...αυτά μόνο ρωτώντας τα μαθαίνεις. Η κολλητή μου πχ πέρασε νομική Αθήνας χωρίς ιδιαίτερα αλλά είχε καλούς καθηγητές (ίδιο σχολείο). Εμείς πάλι είχαμε μια χημικό που ήταν άστα να πάνε ενώ το άλλο τμήμα είχε καλή χημικό. Σίγουρα γλιτώνεις τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών από νωρίς, αφού δίνεται βάση, εγώ απέκτησα τα πρώτα μου διπλώματα χωρίς ιδιαίτερα. Σιγουρα επίσης γλιτώνεις απεργίες, κενά σε προσωπικό, εξασφαλίζεις σωστές υποδομές (πόσα δημόσια δεν έχουν θέρμανση, ψύξη, ποσά έχουν χαλασμένες τουαλέτες, σπασμένα τζάμια κλπ) και έλεγχο. Δε κάνει ο κάθε καθένας ότι γουστάρει, δε παίζουν κοπάνες και καταλήψεις. Αν λάβουμε υπ όψιν οτι τα τελευταία χρόνια οι διορισμοί των καθηγητών γίνονται μέσω ασέπ με εξετάσεις τότε οικαλύτεροι βρίσκονται αντικεομενικά στα δημόσια σχολεία... Τα πτυχία στις ξένες γλώσσες είναι στην εποχή μας γι αυτούς που τρώνε κουτόχορτο ...καμία σχέση ας πουμε τα lower και proficiency της δεκαετίας 80-90 με τα σημερινά που εκτός από το επίπεδο οι εξετάσεις (μου χουν πει οτι) γίνονται ακόμα και μέσα σε ιδιωτικά σχολεία κεκλεισμένων των θυρών... Στη τρίτη παράγραφο τα λες πράγματι όλα και είναι ο μόνος λόγος που θα πήγαινα κι εγώ τα παιδιά μου σε ιδιωτικό....
paiktis30 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Όχι, δεν έδωσα πανελλήνιες, αλλά A-levels γιατί ήθελα να σπουδάσω στην Αγγλία κάτι πολύ εξειδικευμένο που δεν υπήρχε εδώ. Πάντως εκεί που σπούδασα, τελείωσα με 1st Class, έκανα μάστερ, και PhD με υποτροφία. Οι συμμαθητές μου, όμως (η χρονιά μας τουλάχιστον), και τα τρία τμήματα της 3ης Λυκείου, πέρασαν στο Πανεπιστήμιο με ποσοστό 90%, κάτι το οποίο είναι υψηλό. Επειδή ήμασταν και είμαστε δεμένοι μέχρι και σήμερα (συναντιόμαστε, βγαίνουμε, πηγαίνουμε εκδρομές, κλπ), αρκετοί από αυτούς είναι γνωστά πρόσωπα, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, καθηγητές σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, κλπ. Γενικά τα πήγαμε καλά και θεωρώ ότι το σχολείο μας βοήθησε σημαντικά σ'αυτό. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε φροντιστήριο, πέραν των έξτρα ωρών που γίνονταν ΜΕΣΑ στο σχολείο τα απογεύματα για όποιον ήθελε. Ίσως επειδή γινόταν αξιολόγηση των καθηγητών σε ετήσια βάση και όλοι πάσχιζαν να είναι καλοί. Σε ποιο σχολειο πηγες; στα καλα ιδιωτικα σε μαθαινουν να εχεις στοχους και να τους πετυχαινεις!!!
briemann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Όχι, δεν έδωσα πανελλήνιες, αλλά A-levels γιατί ήθελα να σπουδάσω στην Αγγλία κάτι πολύ εξειδικευμένο που δεν υπήρχε εδώ. Πάντως εκεί που σπούδασα, τελείωσα με 1st Class, έκανα μάστερ, και PhD με υποτροφία. Οι συμμαθητές μου, όμως (η χρονιά μας τουλάχιστον), και τα τρία τμήματα της 3ης Λυκείου, πέρασαν στο Πανεπιστήμιο με ποσοστό 90%, κάτι το οποίο είναι υψηλό. Επειδή ήμασταν και είμαστε δεμένοι μέχρι και σήμερα (συναντιόμαστε, βγαίνουμε, πηγαίνουμε εκδρομές, κλπ), αρκετοί από αυτούς είναι γνωστά πρόσωπα, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, καθηγητές σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, κλπ. Γενικά τα πήγαμε καλά και θεωρώ ότι το σχολείο μας βοήθησε σημαντικά σ'αυτό. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε φροντιστήριο, πέραν των έξτρα ωρών που γίνονταν ΜΕΣΑ στο σχολείο τα απογεύματα για όποιον ήθελε. Ίσως επειδή γινόταν αξιολόγηση των καθηγητών σε ετήσια βάση και όλοι πάσχιζαν να είναι καλοί. Το ποσοστό 90% εισαγωγής σε πανεπιστήμια μου φαίνεται πολύ χαμηλό για μια επένδυση περίπου 10Κ/έτος(για να είμαστε και ον τοπικ)...πόσω μάλλον όταν όπως ξέρω στη τρίτη λυκείου οι μαθητές δε κάνουν κανένα άλλο μάθημα πέρα από αυτά της κατέυθυνσής τους (ναι, δεν είναι σα τα "κορόιδα " τους μαθητές των δημοσίων που κάνουν αγγλικά, θρησκευτικά και γενικά μαθήματα γενικής παιδείας)... Μαλιστα είναι τέτοιες οι ηθικές αξίες που προωθουν που σε αυτά τα μαθήματα επείδη υποχρεούνται από το υπουργείο να εξεταστουν τα παιδια για να πάρουν απολυτηριο τους έδιναν τα θέματα των εξετάσεων απο τη παραμονή... Αυτά συνέβησαν πριν δυο χρόνια σε οικογενειακό γνωστό σε ονομαστό σχολείο... Α ...και φυσικά ο μαθητής έκανε όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσής του και στο σπίτι του το απόγευμα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα