Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγάλη υπόθεση το καλό ιδιωτικό σχολείο. Απόφοιτος της γαλλικής σχολής Πειραιά κι εγώ, θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Μαργαρίτα. Εκεί δεν παίζουν ούτε καταλήψεις, ούτε ζαριές σχετικά με το ποιός αναπληρωτής θα έρθει απέχοντας χρόνια από το επάγγελμα επειδή δεν τοποθετήθηκε, ούτε αναμονές με δύο δασκάλους ανά σχολείο μέχρι να τοποθετηθούν στα τέλη Οκτωβρίου / Νοέμβριο, όπως έγινε φέτος σε αρκετά σχολεία στην Αττική. Εμένα προσωπικά, το σχολείο που έβγαλα, μόνο πόρτες μου άνοιγε και τη διαφορά του τη βλέπω στη ζωή μου τώρα πια ως μεσήλικας. Και από πλευράς γνώσεων, αλλά και λόγω των γνωριμιών που αποκτά κανείς. Εμείς έχουμε έναν εξαιρετικά ενεργό σύλλογο αποφοίτων που δρα καθοριστικά και βοηθά στα πάντα εμάς τους αποφοίτους, με χίλιους τρόπους.

Όποιος νομίζει ότι είναι το ίδιο ένα δημόσιο σχολείο με ένα καλό ιδιωτικό (τονίζω, όχι συνοικιακό μαγαζί), πλανάται. Είμαι απόλυτος σ' αυτό και ως γονέας, αλλά και ως καθηγητής εδώ και χρόνια. Γι' αυτό μετά στο Λύκειο, αρχίζει η ανάγκη για φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με τα γνωστά 350άρια-500ρια το μήνα, όταν δεν έχουν μπει οι σωστές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Στο σχολείο μετράνε τα πάντα. Οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις, το προσωπικό, η γενική φιλοσοφία βάσει της οποίας χτίζονται κάποια πράγματα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν καλά δημόσια. Όμως δυστυχώς, πιστεύω ότι ο τρόπος που λειτουργούν πολλά δημόσια σχολεία στην Ελλάδα είναι προβληματικός και φταίει το σύστημα γι' αυτό.

Τώρα με τα τεκμήρια όμως, είναι δύσκολο. Πρέπει να το δικαιολογεί το εισόδημα των γονέων, αφού ακόμα και τα παιδιά στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας, αποτελούν τεκμήριο. 

• Like 3
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο αντίθετα προσφέρουν έκπτωση φόρου στους μισθωτους, το ιδιωτικό σχολείο που πλέον είναι τεκμήριο (κάποτε έδινε έκπτωση φόρου) είναι τελείως άλλο θέμα μιας και δεν είναι και λίγοι αυτοί που το παίζουν πρώτες μουρες και δηλώνουν ψιχουλα

Πολύ σωστά έχει παρθεί αυτό το μέτρο

Σε περίπτωση που δε το δικαιολογούν (δηλαδή κλέβουν την εφορία) απλά πληρώνουν τη διαφορά του μέρους του φόρου που φαίνεται να αποκρύπτουν δε τους παίρνουν και το κεφάλι

Δημοσ.

Στην Ξάνθη έχει κανα καλό ιδιωτικό (αν ειναι παραπάνω από 1) ?

Mπορεις να μου αναλυσεις πως η καλη παρεα φιλτραρετε με βαση την οικονομικη κατασταση των γωνιων? Χωρις ιχνος ειρωνιας σε ρωταω, οντως στο Δημοσιο ειχαμε και ενταξει ατομα και ατομα που δεν ητανε σωστα. Αλλα δεν νομιζω οτι ητανε θεμα οικονομικης καταστασης του καθε γονιου το αν καποιος ειναι ενταξει για να κανεις παρεα μαζι του.

ναι γιατι δεν θα σέρνεται στις γειτονιές με τους περίεργους και τα παιδιά τους που τα κακοποιούν και που σπρώχνουν ναρκωτικά...

αν κάνει παρέα με κάποιον απο πλούσια οικογένεια που πουλάει ναρκωτικά κατα πάσα πιθανότητα θα ειναι ενας εκλεπτυσμένος χίπης που καλλιεργεί μαριχουάνα υδροπονικά με λάμπες κτλ :P 

Δημοσ.

Khr1s για τις κακές παρέες που έλεγες. Ε κοίτα αν ο άλλος είναι κλεφτρονι και βαπορακι δεν νομίζεις ότι παίζει ρόλο και η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. Όχι ότι όσοι είναι φτωχοί κάνουν τέτοια αλλά οι δυσκολίες και οι ελλείψεις μπορούν να σε σπρωξουν σε τέτοιο δρόμο.

Δημοσ.

Κι εγώ προτιμώ σνομπαρία και πλουσιόπαιδα από γκέτο φτωχόπαιδων. Στην δεύτερη περίπτωση πέφτει ξύλο, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, νοθευμένα ναρκωτικά, βρώμα και λοιπά χάλια. Στην πρώτη δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας και γενικά τα πλουσιόπαιδα είναι πιό πολιτισμένα σε αρκετά θέματα και αρκούνται σε λόγια.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως σε γνωστο, πολυ γνωστο ιδιωτικό σχολειο, δεν εχουν γινει και λιγα με ουσιες. Εχω ακουσει τα χειροτερα απο ανθρωπους που πηγαιναν τα παιδια τους εκει ή απο τα παιδια τα ιδια. Προφανως κ δε θα πω το ονομα του σχολείου αλλα σιγουρα δε θα στελνα εκει το παιδι μου.

Γενικα θελει ψαξιμο δεν ειναι ολα τα ιδιωτικα καλα.... Απλα σ ολα σιγουρα γλιτωνεις απο καταλήψεις, απεργίες , κ αν μη τι αλλο εχουν καλους εξοπλισμούς/κτήρια.

• Like 1
Δημοσ.

Ναρκωτικά παντού μπορεί να έχει, απλά στο γκέτο έχει και όλες τις χαριτωμένες φυσιογνωμίες του κυκλώματος. Κοπέλες που εκπορνεύονται για ποσότητες, υποψήφιους γκανγκστερ με λαθραία όπλα και λοιπά ωραία.

Δημοσ.

Τα μεγαλυτερα πάρτι και όργια κόκας και Σεξ γίνονται απο παιδιά της υψηλής κοινωνιας άλλο που δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα , Ιδομενέα βρες άλλο ποιηματάκι για να υπερασπιστείς το σνομπ και δήθεν υφακι σου ή τουλάχιστον μη πας να το πουλήσει σε ενα τέτοιο φόρουμ.

• Like 1
Δημοσ.

Βγαίνουμε off topic, αλλά δεν πειράζει.

Αχ βρε κορίτσια, μου θυμίσατε ωραίο περιστατικό απ'τα μαθητικά μου χρόνια!

Γ'Λυκείου και η κολλητή μου [έτσι νόμιζα ότι είμασταν μάλλον] γυρίζει και μου λέει 'Ξέρεις, δεν μπορούμε να κάνουμε πια παρέα γιατί οι γονείς σου δεν έχουν κύρος, δεν είναι ούτε γιατροί ούτε δικηγόροι, κι εγώ θέλω να κάνω παρέα με άτομα υψηλού επιπέδου μόνο.'

Τότε για μήνες μετά ήμουν με κατάθλιψη.

Μετά κατάλαβα όμως ότι ουσιαστικά γλίτωσα απ'το δικό της 'υψηλό επίπεδο και κύρος'.

Μ'αλλα λόγια, ναι ναι ξέρω λέω τ'αυτονόητα [που τελικά δεν είναι και τόσο αυτονόητα μάλλον για μερικούς], τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, τα χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα τους σωστούς τρόπους, το κύρος δεν συνοδεύεται απαραίτητα και από επίπεδο κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι ότι δηλαδή by default, το γεγονός ότι ο άλλος/η τελείωσε το τάδε ιδιωτικό σχολείο ή έχει γονείς με σούπερ ντούπερ δουλειά κύρους ξαφνικά τον/την έκανε και άνθρωπο με Α κεφαλαίο. 1002 πραματάκια παίζουν ρόλο ταυτόχρονα και διαμορφώνουν χαρακτήρες.

• Like 3
Δημοσ.

Κι εγώ όσο ήμουν στο σχολείο με τα πλουσιόπαιδα αυτή τη γνώμη είχα. Μου είχε αφήσει και κόμπλεξ για πολλά χρόνια (π.χ. δεν ήθελα ούτε να περνάω από τα βόρεια προάστεια). Μετά όμως που είδα το άλλο άκρο, θεωρώ ότι το lesser of two evils ειναι τα πλουσιόπαιδα.

Υπάρχουν βέβαια καλά παιδιά και στα δύο αλλά διαλέγω με κριτήριο τα κακά.

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο που το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό μορφωτικά κτλ το απόγευμα κάνατε μαθήματα (ενισχυτικες διδασκαλίες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα κτλ) ή όχι;...(η ερώτηση είναι ρητορική, τη ξέρω την απάντηση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...