Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Εγώ και τα λεφτά να είχα δεν θα πήγαινα το παιδί μου σε ιδιωτικό, καλύτερα να κρατάς τα λεφτά στην άκρη και να τα αξιοποιήσεις για τις σπουδές του παιδιού στο εξωτερικό, εκτός κι αν ήμουν κανένας με πολύ υψηλές καταθέσεις που δεν θα με ένοιαζαν να ξοδέψω μέρος των χρημάτων. Για τα βιογραφικά, δεν ασχολείται κανείς με τι σχολείο τελείωσε, ειδικά αν είσαι και απόφοιτος με εμπειρία μεταπτυχιακό και πολλά πράγματα που μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό, ούτε που το γράφεις το σχολείο.
Artemidoros282 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Εγώ και τα λεφτά να είχα δεν θα πήγαινα το παιδί μου σε ιδιωτικό, καλύτερα να κρατάς τα λεφτά στην άκρη και να τα αξιοποιήσεις για τις σπουδές του παιδιού στο εξωτερικό, εκτός κι αν ήμουν κανένας με πολύ υψηλές καταθέσεις που δεν θα με ένοιαζαν να ξοδέψω μέρος των χρημάτων. Για τα βιογραφικά, δεν ασχολείται κανείς με τι σχολείο τελείωσε, ειδικά αν είσαι και απόφοιτος με εμπειρία μεταπτυχιακό και πολλά πράγματα που μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό, ούτε που το γράφεις το σχολείο. ε δεν είναι και τόσο ακριβά τα σχολεία (ειδικά τα δημοτικά) αν παίρνεις βασικό μισθό βέβαια σίγουρα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις ειδικά αν δουλεύει μονο ο ένας απο τους δύο γονείς. μερικά εκατοστάρικα τον μήνα είναι πάντως οπότε δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος απλά μεσοαστός και πάνω. είναι βλακεία αν έχεις τα λεφτά να μην το κάνεις (εκτός αν υπολογίζεις πως θα έχεις μονο λεφτά για να το στείλεις να σπουδάσει και πως αν το πας σε ιδιωτικά σχολεία δεν θα περισσεύουν για σπουδές) και το πανεπιστήμιο δεν κάνει θαύματα αν δεν έχει προσλαμβάνουσες το παιδί και πέρα απο αυτό ειναι και η ψυχολογία να πάει τώρα απο το πουθενά να κάνει παρέα με άτομα που έχουν ενα ολόκληρο CV απο extra curriculum activities θα είναι σαν τον Χατζηχρήστο στην Αθήνα ένα πράμα
margaritagr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Εγώ που χω συγγενείς και οικογενειακούς φίλους με υψηλές θέσεις σε πολυεθνικές στην Ελλάδα , έχω ακούσει κάμποσες φορές το θετικό σχόλιο γι αυτο το απολυτήριο. Τωρα δε θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν, δε μ ενδιαφέρει , οποίος πίστεψε πίστεψε. 3
Artemidoros282 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Εγώ που χω συγγενείς και οικογενειακούς φίλους με υψηλές θέσεις σε πολυεθνικές στην Ελλάδα , έχω ακούσει κάμποσες φορές το θετικό σχόλιο γι αυτο το απολυτήριο. Τωρα δε θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν, δε μ ενδιαφέρει , οποίος πίστεψε πίστεψε. ε μαλακιούλες ειναι αυτά του καφέ οι γνωστές υπερβολές για να γλύψεις λόγω κοινωνικών σχέσεων
margaritagr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Ναι θέλει να με γλύψει ο Κουμπαρος μου πχ που έχει φτάσει να χει τρελή θέση στην Procter & Gamble στα κεντρικά στη Γενευη, μη του κόψω το επίδομα :p Παιδια είπα κατι που πιστεύω , δε το πιστεύετε, δε συμφωνείτε, οκ παμε παρακατω!
Artemidoros282 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Ναι θέλει να με γλύψει ο Κουμπαρος μου πχ που έχει φτάσει να χει τρελή θέση στην Procter & Gamble στα κεντρικά στη Γενευη, μη του κόψω το επίδομα :P Παιδια είπα κατι που πιστεύω , δε το πιστεύετε, δε συμφωνείτε, οκ παμε παρακατω! εννοώ κοινωνικό γλύψιμο όπως κάνουν οι γειτόνισσες μεταξύ τους.... αν πχ η κόρη του φίλου του ειναι στο Χ ιδιωτικό γιατι να μην πεί κάτι καλό για το παιδί και τον πατέρα ότι έκανε καλά απλά για να τους ευφράνει έτσι όπως θα βουτάει το μπισκότο στον καφέ;
christakos07 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Απ' όσο καταλαβαίνω εμείς που πήγαμε σε δημόσια σχολεία είμαστε χαμένοι από χέρι. Τσάμπα περάσαμε από τα θρανία, τσάμπα μας σπουδάσανε μετά. Δεν έχουμε φαίνεται το status quo.Φημίζονται σαφώς τα ιδιωτικά σχολεία για την βαθιά παιδεία που παρέχουν. Έχω κ εγώ προσωπικά παραδείγματα συμφοιτητών: φιλόσοφοι και εξαίρετοι επιστήμονες υψηλότατου iq με τρόπους που σπανίζουν. Βλέπεις στο βλέμμα τους την αγανάκτηση και την αδικία, αφού η ανάγκη τους έριξε στα ίδια έδρανα με την πλέμπα. Έχουν μαζευτεί όλα τα σπασικλάκια των ιδιωτικών και παινεύουν το σπίτι τους.Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ. 3
idomeneas7 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 'Εχω περάσει από σχολείο με πλουσιόπαιδα και από σχολείο με φτωχόπαιδα (όλο στα άκρα με έστελναν). Και τα δύο είναι μαύρα χάλια για ενα παιδί μεσοαστικής οικογένειας. Επίσης για τον τυπικό έλληνα γονίο που θα στείλει το παιδί του σε γλώσσες και φροντιστήρια, καλύτερα να πληρώνει το ιδιωτικό που τα έχει μέσα αυτά, συν διάφορες άλλες δραστηριότητες (αθλητισμό, καλλιτεχνικά, κλπ). 'Ομως αν γίνεται να βρει ένα ιδιωτικό της τσέπης του, όχι να κάνει το σκατό του παξιμάδι για ελληνοαμερικάνικο πχ αν δεν μπορεί να το υποστηρίξει πλήρως. Τα παιδιά σε αυτά τα σχολεία είναι πολύ σνομπ σε μη πλούσιους. 1
Lee80 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) ..... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2016 από Lee80 1
technology_guy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Τι θα ελεγες για καποιο πειραματικο που ειναι και δωρεαν;
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ναι θέλει να με γλύψει ο Κουμπαρος μου πχ που έχει φτάσει να χει τρελή θέση στην Procter & Gamble στα κεντρικά στη Γενευη, μη του κόψω το επίδομα :P Παιδια είπα κατι που πιστεύω , δε το πιστεύετε, δε συμφωνείτε, οκ παμε παρακατω! αυτό δεν έχει να κάνει με το σχολείο που τελείωσες, αλλά με τους κύκλους που επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου κι εγώ αποφοίτησα από μεγάλο ιδιωτικό, πήρα τα πτυχία μου, αλλά επέλεξα να μην έχω επαφές με συμμαθητές μου τα επόμενα χρόνια και τον λοιπό τους κύκλο με αποτέλεσμα βέβαια στην εργασιακή μου ζωή να τραβάω το δικό μου δρόμο, πολύ σπάνια θα χαιρετήσω κάποιον αν τον πετύχω και ακόμα πιο σπάνια θα σηκώσω το τηλέφωνο δε λέω ότι αυτό είναι καλό ή κακό, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά δε θα κάτσω να φάω στη μάπα λεκέδες που δε συμπαθώ (όχι ότι είναι κακά παιδιά, απλά εμένα δε μου κάνουν) από τη στιγμή που συνειδητοποίησα τον εαυτό μου (άσχετα αν κι εγώ υπήρξα τέτοιος) για να έχω "κύκλο" , προφανώς αυτό έχει και το τίμημά του, αλλά προτιμώ να μην αναφέρω το σχολείο μου όταν δεν υπάρχει λόγος και όταν δε μιλάω με δικούς μου ανθρώπους γιατί σε πολλές περιπτώσεις να ξέρεις όταν δεν πας συστημένη λειτουργεί και αρνητικά.. φυσικά και είμαι περήφανος για το σχολείο μου (και ίσως πιο πολύ από το δημόσιο αει που σπούδασα καθώς τα πράγματα ήταν σαφώς πιο οργανωμένα) και φυσικά θα στείλω κι εγώ το παιδί μου εκεί (καλά να είμαι) και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφερόταν , αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο κοκορεύομαι και ιδιαίτερα και φυσικά όσο έρχομαι σε περισσότερη επαφή με τη πραγματικότητα -που είναι μια διαρκής διαδικασία στη ζωή ενός ανθρώπου που για καιρό ήταν μέσα σε γυάλα- δε νιώθω σε ιδιαίτερα ανώτερος από άλλους ανθρώπους του σχολείου της γειτονιάς νιώθω τυχερός που έχω δει τα πράγματα και από τη μία και από την άλλη σε πολλούς τομείς στη ζωή μου, αλλά όχι ξεχωριστός επειδή πήγαινα σε ιδιωτικό, δεν ήταν άλλωστε αυτός ο σκοπός του ιδιωτικού όσο λάθος και να το παίρνουν μερικοί (πολλές φορές και λόγω των γονιών τους γιατί τα νέα παιδιά λογικο είναι να είναι ανώριμα) , ο σκοπός είναι να είσαι κάπως καλύτερος άνθρωπος και αν ποτέ πας να "εκπροσωπήσεις" το σχολείο σου κάπου καλό είναι να μη το ντροπιάζεις με το χαρακτήρα σου και τη συμπεριφορά σου. για αυτό και καλύτερα να μην το αναφέρεις καν ειδικά σε ανθρώπους που ήδη έχουν βγάλει τα δικά τους συμπεράσματα για όλα.. (γιατί υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος)
JohnTehGreek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εγώ αφού τελείωσα και επίσημα πριν λίγο καιρό την δευτεροβάθμια έχω πάρει όρκο ότι με το παιδί μου (όοοταν με το καλό) θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην πάει σε Δημόσιο σχολείο. Ή θα φύγω έξω ώστε να μπορέσει να πάει σε σωστά σχολεία ή αλλιώς θα το στείλω σε Ιδιωτικό που είναι πολύ καλύτερα από το Δημόσιο. Και ο λόγος δεν είναι το όνομα του σχολείου κτλ. Γιατί φυσικά και δεν παίζει κανένα ρόλο αργότερα. Το θέμα είναι να παρει το παιδί σημαντικές γνώσεις από επαγγελματίες καθηγητές (όχι τους γελοίους του Π.Α.Μ.Ε και ΟΛΜΕ), χωρίς καταλήψεις - απεργείες, με πολλές δραστηριότητες (πισίνες, γήπεδα μπασκετ κτλ.) και το σημαντικότερο, χωρίς κακές παρέες που δυστυχώς είναι πάρα πολλές ειδικά στα σχολεία της πρωτεύουσας (για αλλού δεν έχω άποψη αλλά έχω ακούσει ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα). 1
logistoulis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 εγώ είχα πάρει όρκο ότι δε θα πάει με τίποτα σε δημόσιο αει, άρα σε κόβω να παίρνεις και έναν όρκο ακόμα αν έχεις και σπουδές εδώ μπροστά σου 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Στα ιδιωτικά έχουν τις ίδιες μουφες βιβλία που κάνουν και στα δημόσια; Έχουν την ίδια ύλη; Κάτι μαθήματα όπως ιστορία, θρησκευτικά, κτλ είναι εντελώς οτιναναι, δεν είναι να πληρώνεις κιόλας...
khr1s Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Εγώ αφού τελείωσα και επίσημα πριν λίγο καιρό την δευτεροβάθμια έχω πάρει όρκο ότι με το παιδί μου (όοοταν με το καλό) θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην πάει σε Δημόσιο σχολείο. Ή θα φύγω έξω ώστε να μπορέσει να πάει σε σωστά σχολεία ή αλλιώς θα το στείλω σε Ιδιωτικό που είναι πολύ καλύτερα από το Δημόσιο. Και ο λόγος δεν είναι το όνομα του σχολείου κτλ. Γιατί φυσικά και δεν παίζει κανένα ρόλο αργότερα. Το θέμα είναι να παρει το παιδί σημαντικές γνώσεις από επαγγελματίες καθηγητές (όχι τους γελοίους του Π.Α.Μ.Ε και ΟΛΜΕ), χωρίς καταλήψεις - απεργείες, με πολλές δραστηριότητες (πισίνες, γήπεδα μπασκετ κτλ.) και το σημαντικότερο, χωρίς κακές παρέες που δυστυχώς είναι πάρα πολλές ειδικά στα σχολεία της πρωτεύουσας (για αλλού δεν έχω άποψη αλλά έχω ακούσει ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα). Mπορεις να μου αναλυσεις πως η καλη παρεα φιλτραρετε με βαση την οικονομικη κατασταση των γωνιων? Χωρις ιχνος ειρωνιας σε ρωταω, οντως στο Δημοσιο ειχαμε και ενταξει ατομα και ατομα που δεν ητανε σωστα. Αλλα δεν νομιζω οτι ητανε θεμα οικονομικης καταστασης του καθε γονιου το αν καποιος ειναι ενταξει για να κανεις παρεα μαζι του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα