insomiaistas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, marmagia είπε Χρήσιμες πληροφορίες και σίγουρα θα φανούν ενδιαφέρουσες στον @ioannis2020 😊 Λογικό δεν είναι ; Κάθε σχολείο προσφέρει κάποια τρικ μάρκετινγκ. Πας στην Λεόντειο που είναι σαν φυλακή , σου λέει "έχουμε το ένα έχουμε το άλλο ", πας στον Γείτονα που έχει στην είσοδο ένα 11*11 γήπεδο ποδοσφαίρου με γκαζόν σου λέει "δεν είμαστε φυλακή , προσφέρουμε το ένα προσφέρουμε το άλλο " Πας σε κάτι σχολεία που είναι σε πολυκατοικία με 50 μαθητές σου λέει "προσφέρουμε εξατομικευμένη εκπαίδευση με τις αναγκαίες κάθε παιδιού , για αυτό έχουμε 50 μαθητές " Πας στο Pierce σου λέει " συνεργαζόμαστε με εξωτερικό το παιδί σας θα απορροφηθεί 100% και θα βγάζει εκατομμύρια" (πάντα λένε για κονέ με την κόκα κόλα ...δεν ξέρω γιατί ) Αυτά τα καταλαβαίνει ο γονιός όταν το παιδί του φτάσει 20+ και έχει ήδη δώσει πολλά €€€. Θα ήθελα πολύ να σας γράψω που έχει καταλήξει σχεδόν καθε παιδί από πολλά ιδιωτικά που γνωρίζω, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν 😅 Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από insomiaistas
tutuyo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Αν τα λεφτα δεν ηταν θεμα, η πλειοψηφια θα εστελνε τα παιδια του ιδιωτικό
sphinxgr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, insomiaistas είπε Λογικό δεν είναι ; Κάθε σχολείο προσφέρει κάποια τρικ μάρκετινγκ. Πας στην Λεόντειο που είναι σαν φυλακή , σου λέει "έχουμε το ένα έχουμε το άλλο ", πας στον Γείτονα που έχει στην είσοδο ένα 11*11 γήπεδο ποδοσφαίρου με γκαζόν σου λέει "δεν είμαστε φυλακή , προσφέρουμε το ένα προσφέρουμε το άλλο " Πας σε κάτι σχολεία που είναι σε πολυκατοικία με 50 μαθητές σου λέει "προσφέρουμε εξατομικευμένη εκπαίδευση με τις αναγκαίες κάθε παιδιού , για αυτό έχουμε 50 μαθητές " Πας στο Pierce σου λέει " συνεργαζόμαστε με εξωτερικό το παιδί σας θα απορροφηθεί 100% και θα βγάζει εκατομμύρια" (πάντα λένε για κονέ με την κόκα κόλα ...δεν ξέρω γιατί ) Αυτά τα καταλαβαίνει ο γονιός όταν το παιδί του φτάσει 20+ και έχει ήδη δώσει πολλά €€€. Θα ήθελα πολύ να σας γράψω που έχει καταλήξει σχεδόν καθε παιδί από πολλά ιδιωτικά που γνωρίζω, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν 😅 Το θέμα είναι πως ΠΡΙΝ πας, δεν ξέρεις αν ειναι καλύτερο, απο το καλύτερο του σχολείου της γειτονιας σου. Στη δική μου γειτονιά ας πουμε, το Δημοτικό είναι τοσο καλό, που πραγματικά δεν θα έδινα 1€ για ιδιωτικό. Δυστυχώς όμως το μαθαίνεις, μόνο κατόπιν εορτής. Επίσης πρέπει ο γονέας αυτά τα 100Κ που θα δώσει ολα τα χρόνια, να μην του λείπουν μετά. Αν είναι να του λείπουν, ας τα δώσει καλύτερα για σπουδές στα 18. Τέλος ένα σχολείο είναι σύνολο παραμέτρων Διευθυντής Δάσκαλοι Μαθητές Εγκαταστάσεις Πολλά δημόσια σχολεία, έχουν εξαίρετες κ τις 4 παραμέτρους η αλήθεια ειναι. Ακόμα όμως και αν χάνεις σε εγκαταστάσεις, οκ. Κανέναν δεν τον απασχολεί και τόσο. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από sphinxgr
lordvec Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε ....... Τέλος ένα σχολείο είναι σύνολο παραμέτρων Διευθυντής Δάσκαλοι Μαθητές Εγκαταστάσεις Πολλά δημόσια σχολεία, έχουν εξαίρετες κ τις 4 παραμέτρους η αλήθεια ειναι. Ακόμα όμως και αν χάνεις σε εγκαταστάσεις, οκ. Κανέναν δεν τον απασχολεί και τόσο. Δεν ξέρω για ποιο δημόσιο σχολείο μιλάς που είναι 4/4, αλλά κοίτα μην το πάρει χαμπάρι η Κεραμέως. Θα το κλείσει για παραδειγματισμό. 2
Maurikycli Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, insomiaistas είπε Θα ήθελα πολύ να σας γράψω που έχει καταλήξει σχεδόν καθε παιδί από πολλά ιδιωτικά που γνωρίζω, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν 😅 Γιατί γελάτε κύριοι; Τα αδέρφια μου τελείωσαν λεόντιο και αντί για Γαλλία μετανάστευσαν στις ΗΠΑ!
sphinxgr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lordvec είπε Δεν ξέρω για ποιο δημόσιο σχολείο μιλάς που είναι 4/4, αλλά κοίτα μην το πάρει χαμπάρι η Κεραμέως. Θα το κλείσει για παραδειγματισμό. Υπάρχουν πολλά τέτοια σχολεία σε πληροφορώ. Και όλα ξεκινούν απο το διευθυντή. Σε γειτονικό Δημοτικό σχολείο οι μαθητές στο Δημοτικό σε κάθε τμήμα, είναι <10 ατόμων γιατί τα έχει μαγειρέψει όμορφα ο Διευθυντής. Σε άλλο πάλι της ίδια περιοχής, είναι στα 14 παιδάκια / τμήμα. Και στα τμήματα αυτα υπάρχουν 2 δάσκαλοι ταυτόχρονα (παρότι ο ένας είναι δηλωμένος παράλληλη στήριξη), οι οποίοι ασχολούνται με όλα τα παιδια. Στις εγκαταστάσεις / τεχνολογικός εξοπλισμός κλπ τα πάντα ειναι καινούργια, απο δωρεές και απο έσοδα του συλλόγου γονέων. Έχει μέχρι κ κλιματισμό η κάθε αίθουσα!!! Στα ιδιωτικά σε πλήθος μαθητών, παίζουν στο πάνω όριο (25) που επιτρέπει ο νόμος, για να είναι οικονομικά βιώσιμοι. *Θεωρούμε αυτονόητο και το φαγητό στα Δημόσια, απο Catering καθημερινά, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. https://opeka.gr/oikogeneies/scholika-gevmata/ Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από sphinxgr 1
Speculoos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Θέλει πολύ περπάτημα και ψάξιμο για να βρεις ένα καλό/αξιοπρεπές σχολείο. Εδώ που ζω μας δίνεται η δυνατότητα να πάμε να δούμε τα σχολεία και να μιλήσουμε με τους διευθυντές (το σχόλιο ότι όλα ξεκινούν από τον διευθυντή του @sphinxgr είναι spot on). Περίπου για ένα χρόνο, ίσως και παραπάνω, ψάχναμε για το σχολείο των παιδιών. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι γονείς που γνωρίζω δεν το κάνουν αυτό. Είτε γιατί δε θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί θα προτιμήσουν την εύκολη/κοντινή λύση, είτε θα πάνε στη λύση που θα δώσει (σε εκείνους πρώτα πρώτα) το περισσότερο πρεστίζ. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά στο Ευρωπαϊκό σχολείο αλλά το δημόσιο σχολείο που είναι στα 850 μέτρα από το σπίτι μας αποδείχθηκε πολύ καλύτερη επιλογή.
sphinxgr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Speculoos είπε Θέλει πολύ περπάτημα και ψάξιμο για να βρεις ένα καλό/αξιοπρεπές σχολείο. Εδώ που ζω μας δίνεται η δυνατότητα να πάμε να δούμε τα σχολεία και να μιλήσουμε με τους διευθυντές (το σχόλιο ότι όλα ξεκινούν από τον διευθυντή του @sphinxgr είναι spot on). Περίπου για ένα χρόνο, ίσως και παραπάνω, ψάχναμε για το σχολείο των παιδιών. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι γονείς που γνωρίζω δεν το κάνουν αυτό. Είτε γιατί δε θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί θα προτιμήσουν την εύκολη/κοντινή λύση, είτε θα πάνε στη λύση που θα δώσει (σε εκείνους πρώτα πρώτα) το περισσότερο πρεστίζ. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά στο Ευρωπαϊκό σχολείο αλλά το δημόσιο σχολείο που είναι στα 850 μέτρα από το σπίτι μας αποδείχθηκε πολύ καλύτερη επιλογή. Ένα άλλο θέμα είναι πως αν έχεις 2-3 σχολεία στην περιοχή σου, μόνο σε ενα μπορείς να πας αφου πάει βάσει τόπου κατοικίας. Στα υπόλοιπα πρέπει να μαγειρέψεις λίγο τα δικαιολογητικά για να πας (άπειροι το κάνουν) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από sphinxgr
vamvakoolas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 ο αλλος αναφερεται στο Βελγιο οπου εκει υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως κοστος διατροφης. γλωσσα που θα επιλεξει ο γονεας κτλ Στη χωρα μας υπαρχουν αξιολογα δημοσια σχολεια αλλα κανενα δε καλυπτει τους 4 παραγοντες που αναφερθηκαν: Συνηθως ειναι χαλια το κτηριο αλλα καλο το σχολικο περιβαλλον. Ωστοσο αναρωτιεμαι επειδη ετυχα το καλοκαιρι/σεπτεμβρη να ειμαι κεντρο κυψελης, εκει τι επιλογες να εχεις σε δημοσιο σχολειο και τι εκπαιδευση να εχει το παιδι οταν στα τμηματα (ολες οι ταξεις) λογω μεταναστων ο/η δασκαλος ειτε πρεπει να πηγαινει σιγα με την υλη για να συμβαβιζουν ολοι (το συνηθες) ειτε να προχωρα κανονικα και οι μεταναστες αφου δε καταλαβαινουν απο ενα σημειο και μετα τιποτα να κανουν...σαματα. Πραγματικα βασανο κατα τη γνωμη μου αν μενεις εκει 2
JailbrokenDiesel Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Στις 23/10/2022 στις 11:04 ΠΜ, insomiaistas είπε Λεόντειο τελείωσα και εγώ και η αδελφή μου , το 2015. Δεν θα το πρότεινα σας σχολείο . Είναι απλά ένα δημόσιο χωρίς καταλήψεις . χαιρομαι που δεν χρειαζεται να γραψω τα ιδια. αποφοιτος 2003 εδω.
Speculoos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 44 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε ο αλλος αναφερεται στο Βελγιο οπου εκει υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως κοστος διατροφης. γλωσσα που θα επιλεξει ο γονεας κτλ Στη χωρα μας υπαρχουν αξιολογα δημοσια σχολεια αλλα κανενα δε καλυπτει τους 4 παραγοντες που αναφερθηκαν: Συνηθως ειναι χαλια το κτηριο αλλα καλο το σχολικο περιβαλλον. Ωστοσο αναρωτιεμαι επειδη ετυχα το καλοκαιρι/σεπτεμβρη να ειμαι κεντρο κυψελης, εκει τι επιλογες να εχεις σε δημοσιο σχολειο και τι εκπαιδευση να εχει το παιδι οταν στα τμηματα (ολες οι ταξεις) λογω μεταναστων ο/η δασκαλος ειτε πρεπει να πηγαινει σιγα με την υλη για να συμβαβιζουν ολοι (το συνηθες) ειτε να προχωρα κανονικα και οι μεταναστες αφου δε καταλαβαινουν απο ενα σημειο και μετα τιποτα να κανουν...σαματα. Πραγματικα βασανο κατα τη γνωμη μου αν μενεις εκει Προφανώς και υπάρχουν ταξικά χαρακτηριστικά και διαχωρισμοί στην παιδεία και δεν ξεκινάνε όλοι με τα ίδια εφόδια. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα χώρας.
lordvec Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Υπάρχουν πολλά τέτοια σχολεία σε πληροφορώ. Και όλα ξεκινούν απο το διευθυντή. ....... Χούμορ κάνω αδερφέ! Στηλιτεύω το μίσος της νυν υπεπθ προς τη δημόσια παιδεία. Χαίρομαι που λες ότι υπάρχουν τέτοια σχολεία και συμφωνώ ότι ο διευθυντής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όπως και σε πολλές δημόσιες δομες (π.χ. νοσοκομεία) 1
zygorito Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tutuyo είπε Αν τα λεφτα δεν ηταν θεμα, η πλειοψηφια θα εστελνε τα παιδια του ιδιωτικό Άλλοι τα έδιναν σε ιδιαίτερα. πχ υπήρχαν άτομα ίδια ηλίκια με εμένα που έδιναν παραπάνω σε ιδιαίτερα απ ότι εγώ στο ιδιωτικό. Όποιο στυλ εκμάθησης βόλευε τον καθένα βασικά. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από zygorito
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα