Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα μηπως ξερει καποιος να μου πει πληροφοριες για διδακτρα ιδιωτικων σχολιων,η αν εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο ιδ.σχολειο με λογικα διδακτρα! Ευχαριστω εκ των προτερων

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λογικά δίδακτρα σπάνια βρίσκεις σε ιδιωτικό σχολείο γιατί πρέπει να πληρώνεις από τους καθηγητές μέχρι και τις εκδρομές των παιδιών σου οπότε λίγο χλωμό το βλέπω. Ιδίως αν έχεις και παραπάνω από ένα παιδιά που θες να στείλεις τα έξοδα αυξάνονται. Μιλάμε από 5 ως 20.000€ το χρόνο σε τέτοια.

Δημοσ.

Λογικά δίδακτρα σπάνια βρίσκεις σε ιδιωτικό σχολείο γιατί πρέπει να πληρώνεις από τους καθηγητές μέχρι και τις εκδρομές των παιδιών σου οπότε λίγο χλωμό το βλέπω. Ιδίως αν έχεις και παραπάνω από ένα παιδιά που θες να στείλεις τα έξοδα αυξάνονται. Μιλάμε από 5 ως 20.000€ το χρόνο σε τέτοια.

Χωρις εκδρομες κτλ κατι πιο συγκεκριμενο σε διδακτρα;;

Δημοσ.

Γιατί πράγμα ρωτάς δημοτικό ή γυμνάσιο ή λύκειο?

Για λύκεια που ξέρω είναι το saint catherine που είναι 10.000 ετησίως το ζυρίδης που έχει 7000 που τώρα τελευταία το έριξε σε 5500 ετησίως και τον δούκα 8500.Εαν έχεις λεφτά ανεπιφύλακτα δούκα β λυκείου τους κάνουν προετοιμασία για Γ λυκείου πανελλήνιες τα απογεύματα.Καλά θερμαινόμενες πισίνες γήπεδα basket,ποδοσφαίρου και ping pong κτλ

Δημοσ.

Γιατί πράγμα ρωτάς δημοτικό ή γυμνάσιο ή λύκειο?

Για λύκεια που ξέρω είναι το saint catherine που είναι 10.000 ετησίως το ζυρίδης που έχει 7000 που τώρα τελευταία το έριξε σε 5500 ετησίως και τον δούκα 8500.Εαν έχεις λεφτά ανεπιφύλακτα δούκα β λυκείου τους κάνουν προετοιμασία για Γ λυκείου πανελλήνιες τα απογεύματα.Καλά θερμαινόμενες πισίνες γήπεδα basket,ποδοσφαίρου και ping pong κτλ

Καλησπερα ευχαριστω πολυ καταρχην!μιλαω για δημοτικο αλλα για να μην αλλαζουμε μετα εχει διαφορα στα διδακτρα το γυμνασιο και αν ναι ποση διαφορα περιπου

Για το λεοντειο τι γνωμη εχετε;;

Δημοσ.

Εγώ τελείωσα τη Λεόντειο της Νέας Σμύρνης κι εκεί θα στείλω και το παιδι μου αν μπορω. παιδια από εξαιρετικές οικογένειες, οικογενειακό κλίμα γενικότερα, καλοί καθηγητές και δάσκαλοι. Οκ δεν έχει πισίνες , αλλά αφενός ειναι φθηνότερη από αυτά που αναφέρθηκαν και αφετέρου ΕΓΩ προτιμώ το πιο μαζεμένο σχολείο που δίνει βάση στο ήθος κι όχι στη φιγούρα.

Επίσης επειδή ανήκει σε τάγμα καλογέρων να ξέρεις ότι πάντα δίνουν βάση στους εκκλησιασμους. Λεόντειο τελείωσε και ο πατέρας μου (τον Πατησίων) , όπως και οι πρώτες μου ξαδέρφες , γενικά το χούμε οικογενειακή παράδοση.

Ειναι σχολείο με όνομα και μέτρα παρα πολύ.

Δημοσ.

Όταν πήγαινα δημοτικό δεκαετία 90, πρέπει να πλήρωναν οι γονείς μου κάπου 2 εκ δρχ το έτος, δηλαδή 5500-6000 ευρώ. Τώρα κατά πόσο άλλαξαν τα πράγματα στις τιμές από τότε, τι διακυμάνσεις υπάρχουν από δημοτικό σε γυμνάσιο και στο λύκειο δεν γνωρίζω.

Δεν γνωρίζω περι ιδιωτικό ποιο είναι καλύτερο και χειρότερο. Το μόνο θετικό που έχει το ιδιωτικό σχολείο για εμένα είναι οτι διδάσκονται σωστά οι ξένες γλώσσες και οι περισσότεροι που θα ξεκινήσουν ένα ιδιωτικό από το δημοτικό και θα τελειώσουν μέχρι το λύκειο γνωρίζουν σίγουρα άριστα αγγλικά και καλά εως άριστα μια δεύτερη ξένη γλώσσα χωρίς να τρέχουν σε φροντιστήρια από δω και από κει μετά το σχόλασμα, κατά τα άλλα, μιλάμε για πάρα πολλά λεφτά που θα πρέπει να δωθούν από τους γονείς.

Επίσης επειδή ανήκει σε τάγμα καλογέρων να ξέρεις ότι πάντα δίνουν βάση στους εκκλησιασμους.

Κάτι τέτοια μας έκαναν και εμάς, εμμονές στους εκκλησιασμούς, πρίξιμο στα θρησκευτικά να μάθουμε απέξω προσευχές και όταν δεν ξέραμε καλά το μάθημα μας μάλωναν με φωνές, αυτά και πολλά άλλα με έκαναν αργότερα να γίνω φανατικός άθεος όταν ήμουν στο λύκειο και ως φοιτητής.

Δημοσ.

Δεν υπήρχαν εμμονές απλά εκκλησιαζομασταν στις μεγάλες γιορτές, και τωρα παίζει να χει χαλαρώσει κι αυτο. Κανένα πρήξιμο στα θρησκευτικά , ούτε φωνές και τέτοια.. Και τωρα ποια που οι freres ειναι και λιγότεροι , ειναι και πιο χαλαρά.

Απλά ακόμα το σχολείο διατηρεί τον χαρακτήρα του , στη Λεόντειο είχε τα παιδιά της μια πολύ ισχυρά οικονομική οικογένεια , και μια λιγο λιγότερο, προφανώς δε θα πω ονόματα αλλά αυτοί οι άνθρωποι έφεραν τα παιδιά τους εκεί για να πάρουν σωστές αξίες και δεν ενδιαφέρονταν για τη φιγούρα.

Για μένα αυτο ειναι που κάνει τη Λεόντειο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία.

Δημοσ.

Μακάρι να είναι όπως τα λες για το σχολείο σου, δεν ξέρω, εγώ να σου πω την αλήθεια είχα περάσει του Χριστού τα πάθη εκεί που ήμουν γιατί στο δικό μου πήγαιναν διάφορα πλουσιόπαιδα καλομαθημένα που σήκωναν μύτη και πούλαγαν πνεύμα, το φιγουριλίκι ήταν ο ορισμός, είχα δεχτεί αρκετό λεκτικό bulling και κάποιες φορές και πραγματικό, όταν πήγα μετά στο δημόσιο ηρέμισα σε μεγάλο βαθμό.

Για τα θρησκευτικά..... δεν θα ξεχάσω που δύο φορές ο δάσκαλος έφαγε το μισό μαθήμα να μου φωνάζει και να με κράζει επειδή την μια φορά δεν ήξερα απέξω το σύμβολο της πίστεως και την δεύτερη δεν ήξερα τι ήταν οι τελώνες....  Τέλος πάντων.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ειναι σχολείο με όνομα και μέτρα παρα πολύ.

Θα μπορούσες λίγο να πεις σε τί ακριβώς μετρά παρά πολύ;

• Like 1
Δημοσ.

Έχω παρευρεθεί ως παρατηρητής σε τουλάχιστον 10 συνεντεύξεις και περίπου άλλες τόσες έχω περάσει εγώ η ίδια (μην προσθέσω και συνεντεύξεις που έχουν περάσει φίλοι και γνωστοί).....και ούτε μία φορά δεν στάθηκε αυτός που έπαιρνε την συνέντευξη στο τί σχολείο έχει τελειώσει ο υποψήφιος για την θέση. Όλοι μα όλοι ρωτούσαν πρώτα για την προϋπηρεσία και μετά για τις σπουδές (πανεπιστήμιο/μεταπτυχιακό/διδακτορικό).

TL;DR ακόμα δεν έχω δει κάποιον που παίρνει συνέντευξη να χύνει επί τόπου όταν διαβάζει ότι κάποιος τελείωσε δημοτικό Ζυριδη, Λεοντειο κλπ...

• Like 5
Δημοσ.

είναι καλύτερα όμως πως να το κάνουμε αν έχεις τα λεφτά στέλνεις το παιδί σου ιδιωτικό τέλος. 

απο το να παίξεις τζόκερ με το σχολείο και τους δασκάλους του παιδιού σου καλύτερα να κάνεις κάτι σίγουρο...

Αν δεν έχεις τα λεφτά τότε δημόσιο τι να κάνουμε; δεν θα πεθάνει κιόλας δεν ειναι εντελώς στάβλοι τα δημόσια κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο (τουλάχιστον τα περισσότερα δεν ειναι) απο εκει και πέρα όμως επειδή δεν είναι εντελώς χάλια δεν σημαίνει ότι το ιδιωτικό δεν ειναι καλύτερο. 

πχ πατατάκια noname απο lidl και πατατάκια επώνυμα τα πρώτα ειναι φθηνότερα αλλά δεν ξέρεις αν θα σαρέσουν σίγουρα όμως δεν παίζει να είναι εντελώς χάλια μπορεί μάλιστα να πλησιάζουν και τα επώνυμα αλλά δεν θα ξέρεις μέχρι που να τα δοκιμάσεις.... αν έχεις τα λεφτά όμως διαλέγεις τα επώνυμα κατευθείαν που ξέρεις τι να περιμένεις! 

Η ίδια λογική και με τα σχολεία απλά η διαφορά ειναι στην τιμή και ότι μιλάμε για την ανατροφή του παιδιού σου και όχι για μια στιγμιαία πείνα. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα στο δημοτικό προφανώς αλλά στο λύκειο απ όπου και παίρνεις απολυτήριο. Φυσικά η προϋπηρεσία και τα μεταπτυχιακά, γλώσσες κλπ παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Ομως ναι ξέρω καλα πως πολλοί στέκονται και στο σχολείο & δεν ειναι κατι που βγάζω απ το κεφάλι μου.....

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα στο δημοτικό προφανώς αλλά στο λύκειο απ όπου και παίρνεις απολυτήριο. Φυσικά η προϋπηρεσία και τα μεταπτυχιακά, γλώσσες κλπ παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Ομως ναι ξέρω καλα πως πολλοί στέκονται και στο σχολείο & δεν ειναι κατι που βγάζω απ το κεφάλι μου.....

καλά ούτε και εγώ νομίζω να έχει κάποια βαρύτητα αυτό... το πολύ πολύ να έχει για πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά και μόνο στον ακαδημαϊκό χώρο (δηλαδή για σπουδές στο εξωτερικό να βελτιώνει την πιθανότητα να σε δεχτούν) 

Απο εκει και πέρα όμως πιστεύω πως συνολικά τα ιδιωτικά ειναι καλύτερα σχολεία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...