Προς το περιεχόμενο

LOTR: The return of the king official thread SPOILERS!

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Epipleon mou tin espase pou ginontoustan to ena apisteyto Aetoi,elefantes ktl meta to allo kai malista apo to pouthena sti maxi tis Minas tirith,enow itan se fasi "mpouketo esy,mpouketo egw".

για την ιστορια, αυτα με τους αετους κτλ δεν εγιναν.

επισις, η εαογουιν δεν σκωτωσε τον μπαμπα-ναζγκουλ, αλλα μαχαιρωσε ενα κανονικο ναζγκουλ. Οπως επισις ο μερι ΚΑΙ ο πιπιν που εδω βγαινουν μαλακες ενω στο βιβλιο επραξαν ηρωικοτατα. Με την διαφορα οτι ο μερι και ο πιπιν ειχαν αυτα τα dagers που ειχαν νουμενοριαν ξορκια επανω τους, εξου και εκαναν κακο στα ναζγκουλ που κανονικα δεν μασανε τα @@ τους. Επισις οσοι μαχαιροσαν ναζγκουλ εφτασαν ΕΛΑΧΙΣΤΑ πριν το θανατο γιατι το να κανεις κακο σε ναζγκουλ ειναι κατι που ελαχιστοι αντεχουν αλλα τους θεραπευσε ο αραγκορν επαληθευοντας την προφητια οτι ο διαδοχος του ισιλντουρ θα εχει θεραπευτικο αγγιγμα

τον μπαμπα ναζγκουλ τον εφαγε ο γκανταλφ στην πιο εντυποσιακη μαχη που κανει ο ιδιος

επισις η ιστορια με τον σαμ και τον φροντο που αλληλοτσατιστικαν ειναι ξεμπαρκη

panw pou eipa "toulaxiston ekopse tis pipes me to bodycount kai ta akrovatika tou Legolas" eixame ena 15lepto extravaganza akrivws apo auta

το body count αναφεροταν και στο βιβλιο, και ηταν η πρωτη στιγμη που "δενονταν" ο γκιμλι με τον λεγκολας, και εβγαζε αρκετο νοημα εκει. Η ιστορια ειναι οτι ο γκιμλι ηταν ο πρωτος νανος που πηγε στο βαλινορ μαζι με τον λεγκολας, δεθηκαν πολυ και για πολλα χρονια, κατι που στην ταινια δεν "βγαινει"

τα τελευταια 15 λεπτα ηταν αναποφευκτα, επρεπε να μας δειξει οτι ο φροντο θα φυγει

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ontos milame kai gia poly petsokoma kathos kai allages... alla prosopika den me xalaei katholou.... xreiazetai para polys xronos gia na exigigeis pragmata opos i andreia tou merry kai pippin i na ftiaxeis ola ta nazgul na kanoun epithesei xexorista to kathen se kathe iroa.... opoia allagi einai pano kato dikailogimeni kata ti gnomi mou....

TOS_10.jpg

Δημοσ.

Εγώ πάντως από τη στιγμή που βγαίνω από τη νοοτροπία της σύγκρισης με τα βιβλία, πιστεύω ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στις τρεις ταινίες, απλώς ΤΕΛΙΚΑ το έργο είναι πολύ μεγάλο για να το αποδώσει σε 9 ή 10 ώρες, και γι'αυτό θα συμφωνήσω με τον Soze (ps Kevin rules :) ) στο ότι ήταν μάλλον "φουριόζικο" το μοντάζ.

Δημοσ.

:D :D :D Πολύ κάλη για μένα η ταινία είδικά ο απωχαιρετισμός << στον οποιο αρκετοί άσχετοι (για να μην πω τίποτα άλλο ,)βαριόντουσαν μέσα στο cinema δυστηχώς >> αν και δεν είχε αρκετά πράγματα σε σχέση με το βιβλίο.

Προσωπικά θα ήθελα να δω τα σπίτια της γιατρειάς καθώς απο εκεί αρχίζει το ειδίλιο Φαραμιρ-Εογουιν που απωτελούν για εμένα μαζί με τον γκάνταλφ απωτελούν τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, και είναι πολύ ανώτερο απο αυτό μεταξύ άραγκον-άργουεν.

Πάλι με πείραξαν τα άσχετα με την άργουεν και τον έλροντ άρχοντα πράγμα να περιφέρεται σαν κατάσκοπος για να παραδώσει το σπαθί :X .

Ειχα και εγώ την αίσθηση οτι έπρεπε καθε σκηνή να κρατήσει ενα 5 παραπάνω(όπως η σκηνη με τον φάραμιρ να επιστρέφει και να ξαναφεύγει) αλλά μάλλον θα κρατούσε κανένα 5ωρο τελικά η ταινία.Πληρωσαμε τις καινοτομίες της δεύτερης ταινίας και της μεγαλύτερης ανάλυσης της σε σχέση με τις άλλες δύο.Δεν είμαι κατά της ταινίας αλλα τελικά μου φαίνεται πως ξέχασαν παρα-παρα πολλα .Ισως 4 ταίνίες να ήταν καλύτερα .

:wink: Epote νομίζω πως ήταν ο άρχοντας των ναζγκουλ αυτός που σκότωσε η Εογουιν αφού μονο για αυτον είχε προφητευτεί οτι δεν θα πεθαινε απο χέρι ανδρα και δεν ήταν ο γκάνταλφ ο οποιος τον νίκησε στην είσοδο πίο πρίν αλλά δεν τον σκότωσε νομίζω οτι είχε πάει να γλυτώσει τον φάραμιρ εκείνη την στιγμή και άκουσε το ξεψύχησμα του ναζγκούλ.

Κρίμα που δεν έχει και του χρόνου :( :( :(

Δημοσ.

Syfwnw kai egw opws kai alloi oti to pragma tha eixe strwsei ama itan 4 i 5 tainies.Omws re paidia mexri na doume tin telutaia tha eixame xexasei ti eixe ginei stin prwti. Mporei na fainetai ilithio alla....mia mini seira stin tileorasi isws??San to Band of Brothers

Δημοσ.

Εμενα παντως ρε παιδια (Δεν εχω διαβασει το βιβλίο ) δεν μου αρεσε το τέλος ...Εχει πολυ μελο και χαλάει ολη εκέινη την ατμόσφαιρα αγωνίας και δράσης που πρηγείται....Ισως θα έπρεπε να τελειώσει με την επιστροφή στο Σαιρ....

Παντως γενικά είναι μια πολύ σημαντική παραγωγή .......Χωρίς τα ηχηρά ονόματα Ηθοποιών....Ενα παραμύθι που μας μάγεψε και με τις σκηνές του και με την υπόθεση του ...αλλα και με την προσμονή να δούμε τη συνέχεια την επόμενη χρονιά.......

Θα ήθελα να δω να μεταφέρονται και άλλα βιβλία του Τοlkin...

Δημοσ.

Αρκετά δύσκολη η μεταφορά άλλων βιβλίων σε σχέση με την μέση γη πλήν ίσως του Χομπιτ που πάντως είναι πολύ κατώτερο του άρχοντα.

Για το silmarillion ούτε και να το σηζητάτε θα ήταν αδύνατο.

Γιατί όχι 5 ταινίες γιατι να βαρεθούμε του χρόνου τι θα δούμε :cry: ( τα starwar με μηδαμινό σενάριο έκαναν 5)

Εμένα πάντως μου άρεσε το τέλος και έσωσε την παρτίδα για τις κοπέλες και για μερικούς φύση ρομαντικούς.

Διαβαστε τα βιβλία αν μπορείτε χωρις αυτά δεν θα είχα καταλάβει τίποτα απο την ταινία

Δημοσ.

ouf ksipnisa...loipon ksexora ti eleipe apo to vivlio kai ti pragmata allaksan den mou aresan ta eksis:

i sinexis allagi sinaisthimaton ,skinon....ola ginontan poli grigora i mou fainetai??

den katafera na "porotho", ekei pou imoun etoimos, tsoup metaferomastan kapou allou.

to mati pou itan san faros :shock:

kata ta alla mia xara tainia, aksio telos kai isos i monadiki trilogia pou to teleutaio meros aksize opos ta alla dio...

aneta tha to ksanado 3-4 fores akoma.

Δημοσ.

Όπως έχω πεί και σε άλλο topic και είπαν και άλλοι εδώ η σκηνές που αναφέρονταν στον Φρόντο και στον Σάμ ήταν αρκετά κουραστηκες΄. Εκεί που πορώνεσαι με την μάχη και την αγωνία, σου πετάει στο άσχετο τους δυό τους και σε βάζει να βλέπεις τον Φρόντο που έχει μία συμπεριφορά στίλ χασικλή που εμένα σαν να έχει περίοδο μου φάνηκε.

Πάντως η ταινία ήταν καλη και δεν ήταν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ' ότι περίμενα έχοντας κάποια περιληπτική γνώση των βιβλίων.

Κατά την γνώμη μου ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει στον δεδομένο χρόνο ώστε να ικανοποιήσει τους περισσότερους θεατές όχι απαραίτητα οπαδούς του Τόλκιν καλύπτοντας όλα όσα χρειάζεται μιά ταινία για να πουλήσει, love story, δράση, σενάριο.

Μην ξεχνάτε ότι η ταινία φτιάχτηκε για να κάνει μπάζα και όχι για ικανοποιήσει την συνείδηση των οπαδών του βιβλίου.

Δημοσ.

SPOILERS (τυπικό)

Βασικά μέχρι ενός σημείου είχα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα, αν φανταστείς και τι προσδοκίες είχαμε. Ίσως γιατί η μάχη στη Μίνας Τίριθ ξεκινά πολύ γρήγορα. Ωστόσο να πω την αλήθεια το επιμηκυμένο τέλος σε χαλαρώνει τόσο ώστε να σε βγάζει από την ατμόσφαιρα, όμως το καλό είναι ότι μένει πιστός στο βιβλίο. Όμως... (φαν του Τόλκιν σπεύσατε...)

- Όταν γυρνάνε στο Σάιρ τα χομπιτάκια δεν το βρίσκουν καμμένο;

- Τι έγινε εκείνη η μάχη του Γκάνταλφ με τον Witchking; Υπάρχει στο πρώτο trailer του Return of the King σκηνή που ανεβαίνωντας ο Γκάνταλφ (προφανώς πηγαίνωντας να σώσει τον Φάραμιρ από τον Ντένεθορ αν θυμάμαι καλά) έρχεται ένα Nasgul και του κλείνει τον δρόμο (αν και στο trailer δεν φαίνεται να είναι ο Witchking). Μάλλον θα ναι στο extended.

- Έξω από την Μαύρη πύλη δεν είχαν πάει και elfs να βοηθήσουν(παίζει να μη θυμάμαι και καλά); Εδώ είναι απίθανο να τα βάλει στο extended (δε γίνεται να χει γυρίσει δύο διαφορετικές σεκάνς). Γιατί τα βαλε στο Helms Deep που δεν υπάρχει στο βιβλίο, και τα αγνόησε στο Return;

- Δεν σηκώνονται και οι νεκροί που είναι στα βαλτοτόπια, ή το μπέρδεψα;

- Ο 'Αραγκορν δεν έχει ένα θεραπευτικό άγγιγμα -μέρος της προφητείας- με το οποίο βοηθά κάποιους χτυπημένους;

Τελικά πιστεύω ότι θα πρεπε να χε συμπεριλάβει την αράχνη στο Two Towers, σύμφωνα με το βιβλίο (προφανώς δεν το κανε, για να αποκτήσει extra ενδιαφέρον η πορεία Sam Frodo στο Return). Έτσι θα χε όλο το χρόνο να "ψήσει" καλύτερα την ατμόσφαιρα πριν την επίθεση στη Μίνας Τίριθ, πιο πολύ χρόνο να αφιερώσει στο Φάραμιρ (που, όπως και στο "απλό" Two Towers -αντιθέτως με το extended- παρουσιάζεται άχρωμος, και επιφανειακός), στο τέλος να δείξει τι πορεία ακολουθούν Γκίμλι - Λέγκολας, το ειδύλλειο Φάραμιρ - Έογουιν,κ τλ. Ελπίζω το extended να μας αποζημειώσει. Άλλωστε το Two Towers Extended ήταν πολλές κλάσεις ανώτερο από αυτό που δαμε πέρυσι στο σινεμά.

Αλήθεια χρονικά (εφόσον η αράχνη υπάρχει στο ΤΤΤ κανονικά, αλλά παρουσιάζεται κάπου στη μέση του ROTK, δεν μπαίνει ένα ζήτημα...παράλληλου χρόνου; Τι θέλω να πω: Όταν το βιβλίο ΤΤΤ τελειώνει με την αράχνη, και στις ταινίες η αράχνη μας δίνεται όταν έχει αρχίσει προ πολλού η μάχη στη Μίνας Τίριθ, δεν γίνονται την ίδια στιγμή που τα δίνει ο Τόλκιν στα βιβλία.

ΥΓ: Πιστεύω αν κάποιος έχει δει το TTT Extended συνδέεται πολύ καλύτερα με το Return, τόσο στο τι γίνεται στη Γκόντορ, όσο και στην προφητεία για τον Άραγκορν και τις ιστορίες περί Ντούνεντάιν κτλ.

Δημοσ.
Τελικά πιστεύω ότι θα πρεπε να χε συμπεριλάβει την αράχνη στο Two Towers, σύμφωνα με το βιβλίο (προφανώς δεν το κανε, για να αποκτήσει extra ενδιαφέρον η πορεία Sam Frodo στο Return).

Epaises mesa.O idios o Jackson exei pei oti to kanane auto giati thewrouse oti o Sam kai o Frodo den eixan arketo endiaferon sto trito vivlio-pou na sou pw tin alithia einai swsto,an vgaleis tin araxni tha eixan den tha eixan kana 20 lepto

Δημοσ.

Το ξεκαθάρισμα του Σάιρ ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι θα απουσιάζει από την ταινία.

Όσο για δύο από τις καλύτερες σκηνές, δηλαδή την αναμέτρηση του Γκάνταλφ με τον Witchking και το Mouth of Sauron μπροστά στη Μαύρη Πύλη, θα υπάρχουν στην extended edition. Ειδικά το δεύτερο πιστεύω ότι κάκιστα κόπηκε, αφού θα έδινε ένα περισσότερο δραματικό τόνο στο φιλμ, αφού έτσι όπως τόχει κάνει με τόσο γρήγορη εξέλιξη και με τη συγκεκριμένη σκηνή ΑΠΟΥΣΑ ο θεατής δύσκολα θεωρώ ότι θα μπει σε ψυχολογία "απελπισίας" όπως στο Helm's Deep.

**

Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, το mouth of Sauron είναι μια σκηνή μπροστά στη Μαύρη Πύλη, όπου ο διοικητής του Μαύρου Πύργου (γνωστός και ως Στόμα του Sauron) "αναμετρείται" λεκτικά με τον Άραγκορν και τον Γκάνταλφ, επιδεικνύοντάς τους τα ρούχα του Φρόντο, προσπαθώντας να τους κάνει να απελπιστούν αφού τους μεταφέρει "νέα" ότι ο δαχτυλιδοκουβαλητής αιχμαλωτίστηκε.

Δημοσ.

sorry pou epemveno sto thread..pos ginete na les nako oti to ergo ftiaxtike na poulisei love story?an itan ena senario kai oxi ena vivlio nai na to dexomouna..den pistevo oti pige kaneis na dei to lotr gia na dei love of the ring....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...