Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ρε δεν ειναι ότι δεν ειναι αξιοπρεπή αλλά κάποίοι εδώ μέσα θα μας τρελάνουν. Σε λιγό θα μας πουν οτί και τα re-encodes του YiFy και aXXo είναι trueHD. 

Σε αυτο συμφωνω απολυτα. Σε θεμα εικονας/ηχου ισχυει σιγουρα το οτι πληρωνεις παιρνεις. Απλα απο καποιο κοστος και επανω εχεις ολο και μικροτερο κερδος για την επενδυση που κανεις.

Δημοσ.

ξεχνας καποια βασικα

1ον τα 10 γιγα τα θεωρεις πολλα? απλα θα σου πω οτι κατεβαζω μονο ασυμπιεστα με true HD Ηχο 7.1 γυρω στα 35gb την ταινια δες εδω

Ασυμπίεστο φαντάζομαι εννοείς ότι δεν έχει ξανα-γίνει encoding απ' το BluRay. Όπως έχω ξαναπεί, τα αρχεία 25-35Mbps (BluRay) σε σχέση με το dcp (10 φορές λιγότερη συμπίεση απ' το BluRay), πόσω δε μάλλον σε σχέση με τα Masters των ταινιών ή τα Camera Files, θεωρούνται "proxy". Πρόχειρα δηλαδή αρχεία, μεγάλης συμπίεσης, μόνο για το μοντάζ. Με τέτοια λοιπόν αρχεία κάποιοι φαντάζονται ότι έχουν καλύτερη ποιότητα απ' της (σωστής) αίθουσας. Άστους να φαντάζονται...

• Like 4
Δημοσ.

Τους ηθοποιούς «ονόματα» να βάλεις μόνο, κανέναν αθλητή,τραγουδιστές φίρμες, βγήκε η πελατεία! :)

Δημοσ.

Ασυμπίεστο φαντάζομαι εννοείς ότι δεν έχει ξανα-γίνει encoding απ' το BluRay. Όπως έχω ξαναπεί, τα αρχεία 25-35Mbps (BluRay) σε σχέση με το dcp (10 φορές λιγότερη συμπίεση απ' το BluRay), πόσω δε μάλλον σε σχέση με τα Masters των ταινιών ή τα Camera Files, θεωρούνται "proxy". Πρόχειρα δηλαδή αρχεία, μεγάλης συμπίεσης, μόνο για το μοντάζ. Με τέτοια λοιπόν αρχεία κάποιοι φαντάζονται ότι έχουν καλύτερη ποιότητα απ' της (σωστής) αίθουσας. Άστους να φαντάζονται...

ναι αυτο εννοω.

αφου εχω 50αρα vdsl δε βρισκω το λογο να συμβιβαστω με κατι λιγοτερο, ποσο μαλλον απο τη στιγμη που ειναι ΤΣΑΜΠΑ.

εδω μερικοι αγοραζουν κινητα,Pc, χωρις λογο γιατι "ειναι καλυτερο" και οταν ειναι να κατεβασουν μια ταινια πανε και βρισκουν τη πιο μικρη σε μεγεθος, γιατι "ολες ιδιες ,ειναι" "εσυ καταλαβαινεις διαφορα?"

αυτοι με εκνευριζουν τοσο πολυ που τους δενω με hdmi 2.0 Καλωδιο ,στο καλοριφερ.

απο την αλλη ,ουτε εμενα μ αρεσει ιδιαιτερα η ποιοτητα εικονας των cinema.

σε imax δυστυχως δεν εχω παει, ( εψαχνα να βρω τροπο να παω στη πρεμιερα του star wars στη κωνσταντινουπολη, αλλα δενε)

και τα σινεμα στην ελλαδα ειναι οριακα μετρια για τις απαιτησεις μου. με ισως εξαιρεση το v-max και το dolby atmos του village

Θα συμφωνήσω μαζί σου! Δεν έχω δει ποτέ ταινία σε κινηματογράφο και να είναι καλύτερης ποιότητας σε εικόνα απο το αντίστοιχο σε Blueray σε MKV....

καταρχάς το ξέρεις ότι μπερδεύεις το IMAX με το Dolby Atmos έτσι? Η IMAX δεν σημαίνει ότι είναι και atmos... και το άθρο μίλούσε για IMAX.

Δεύτερον ναι δε μπορείς να συγκρίνεις τα άπειρα ηχεία από ένα σινεμά με το σπίτι σου. Φτιάξε στο υπόγειο σου μια αίθουσα με χοντρή ηχομόνωση και ένα καλό σετ ηχείων με 3-4 χιλιάρικα και θα παθεις σοκ με το αποτέλεσμα.

ναι ,ξερω οτι το ενα ειναι για εικονα και το αλλο για ηχο.

αλλα στα 400 χιλιαρικα προφανως θα απαιτησεις και τα 2.

δυστυχως το σπιτι μου δεν εχει την καλυτερη διαρυθμιση για τετοιο ηχητικο αποτελεσμα. αλλα ο,τι μπορω κανω :D

• Like 1
Δημοσ.

Αδημονω για την ανακοίνωση της οικονομικής έκδοσης...Μακάρι να γίνει πριν τα Χριστούγεννα που θα πέσει και το δωρο.

• Like 1
Δημοσ.

imax ελλαδα δεν εχουμε. 

imax φιλμ δεν παιζει πουθενα στην ευρωπη εκτος αν γινει καποιο συγκεκριμένο event. 

atmos σπιτι σου δεν γινετε χωρις ΠΟΛΛΑ λεφτα. 

Ποιοτητα εικονας κινηματογραφου σπιτι σου δεν εχεις, απλα εχεις ιδια η μεγαλυτερη αναλυση σε μικροτερες ιντσες και φαινετε καλυτερη στα ματια σου. Μέχρι εκει. Απο αιθουσα σε αιθουσα υπάρχουν διαφορες σε εικόνα και ήχο αλλα οσο αναφορά την εικόνα δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς ΠΟΛΛΑ λεφτα την απόδοση ενος κινηματογραφικού projector. Και το οτι παιρνεις το 90% του κινηματογράφου με κάποιο οικιακό συστημα ειναι αληθεια και βεβαια ισχυει για ελαχιστους που δαπανησανε χρήματα και χρόνο για το στησιμο.

• Like 1
Δημοσ.

ναι αυτο εννοω.

αφου εχω 50αρα vdsl δε βρισκω το λογο να συμβιβαστω με κατι λιγοτερο, ποσο μαλλον απο τη στιγμη που ειναι ΤΣΑΜΠΑ.

εδω μερικοι αγοραζουν κινητα,Pc, χωρις λογο γιατι "ειναι καλυτερο" και οταν ειναι να κατεβασουν μια ταινια πανε και βρισκουν τη πιο μικρη σε μεγεθος, γιατι "ολες ιδιες ,ειναι" "εσυ καταλαβαινεις διαφορα?"

αυτοι με εκνευριζουν τοσο πολυ που τους δενω με hdmi 2.0 Καλωδιο ,στο καλοριφερ.

απο την αλλη ,ουτε εμενα μ αρεσει ιδιαιτερα η ποιοτητα εικονας των cinema.

σε imax δυστυχως δεν εχω παει, ( εψαχνα να βρω τροπο να παω στη πρεμιερα του star wars στη κωνσταντινουπολη, αλλα δενε)

και τα σινεμα στην ελλαδα ειναι οριακα μετρια για τις απαιτησεις μου. με ισως εξαιρεση το v-max και το dolby atmos του village

ναι ,ξερω οτι το ενα ειναι για εικονα και το αλλο για ηχο.

αλλα στα 400 χιλιαρικα προφανως θα απαιτησεις και τα 2.

δυστυχως το σπιτι μου δεν εχει την καλυτερη διαρυθμιση για τετοιο ηχητικο αποτελεσμα. αλλα ο,τι μπορω κανω :D

50αρα vdsl έχω και εγώ απλά τα full bluray θέλουν και την ανάλογη απόσταση από την τηλεόραση για να δεις τη διαφορά με τα καλά Rip των 6-7gb. Σε 55αρα δύσκολα βλέπω διαφορά σε καλό 720p με bluray δισκάκι στα 3 μέτρα που βλέπω. Στα 2 μέτρα ναι βλέπω διαφορά. Όλα έχουν να κάνουν με την απόσταση και το μέγεθος της τηλεορασης.

Το 4k είναι overkill σε πάνω από 2 μέτρα στις 55". Σε ένα projector εκεί ναι ξεδιπλωνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...