mixalis1975 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Γεια σε όλους. Είδα και άλλες ερωτήσεις εδώ περί ενοικιάσεων και θα σας κάνω και εγώ τη δική μου! Παρασκευή 24/6/2016 είδα ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω που άρεσε. Εκεί ήρθε να μου το δείξει κάποιος Κώστας διαχειριστής των διαμερισμάτων γιατί ο ιδιοκτήτης (Χρήστος) μένει Ρόδο. Το διαμέρισμα είναι στο τρίτο όροφο στυλ ρετιρέ - δωμά, τριώροφης παλιάς πολυκατοικίας. Εγώ επειδή πρώτη φορά πήγαινα να δω σπίτι για ενοίκιο δεν το ξεψάχνισα!!! Απλά μου έκανε εντύπωση που ο διαχειριστής μου είπε ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο και αποδείξεις προς το παρόν (τα λεφτά θα τα δίνω σε αυτόν χέρι με χέρι) και ότι μετά από κανένα χρόνο θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να δώσει! Γενικά ο όροφος που θα νοίκιαζα, όπως και όλα τα υπόλοιπα στην εκεί περιοχή που έφταναν τόσο ψηλά έκαναν μπαμ ότι ήταν παράνομα χτισμένα! Το μόνο που αρχικά είδα και ήθελα ήταν ένα aircondition στον ενιαίο χώρο που παίρνοντας τηλέφωνο ο Κώστας τον ιδιοκτήτη στη Ρόδο του είπε ότι θα το κανονίσει. Μετά από λίγο τον ξαναπήραμε τηλέφωνο για το ενοίκιο και συμφωνήσαμε τελικά στα 280 ευρώ μηνιαίως. Οπότε έδωσα στον Κώστα 100 ευρώ προκαταβολή. Τρίτη 26/6/2016 πήγα στο δωμά με τα υπόλοιπα 460 γιατί ήθελε ένα ενοίκιο και άλλο ένα εγγύηση (280+280=560). Ρώτησα για ΔΕΗ κτλ και μου είπε ο Κώστας ότι αυτός θα με ενημερώνει για το ποσό πληρωμής γιατί δεν μπορεί να γυρίσει το ρολόι στο όνομα μου. Βλέποντας λίγο καλύτερα το διαμέρισμα είδα και ένα από τα παράθυρα του να είναι σαν παραβιασμένο και να έχει τη κλειδαριά του σπασμένη. Που σημαίνει ότι αυτό το παράθυρο δεν κλείνει!!! Τη πρώτη μέρα λόγω ζέστης όλα τα παράθυρα ήταν ανοιχτά οπότε δεν το πρόσεξα. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη και το έπαιζαν μαζί με τον Κώστα Κινέζοι για το πως το έκανε ο προηγούμενος ενοικιαστής και δεσμεύτηκαν να το φτιάξουν. Για το aircondition μου είπε να το βάλω εγώ και να μου το αφαιρέσει από τα ενοίκια που επειδή δεν μπορούσα ξαναείπε οκ θα το βάλει αυτός! Σε μια βδομάδα είπε θα ερχόταν Αθήνα και θα τα έφτιαχνε όλα. Επειδή όμως εγώ ήθελα άμεσες λύσεις και όχι μετά από μια βδομάδα μου είπε ότι θα το κανόνιζε με τον Κώστα. Τελικά του έδωσα τα λεφτά μου έδωσε τα κλειδιά και έφυγε. Κάθισα να καθαρίσω το διαμέρισμα και βρήκα άλλα 5-6 μικρά θεματάκια που τα έγραψα σε ένα χαρτί για να τα πω την επόμενη μέρα στον Κώστα. Το πιο σοβαρό βέβαια ήταν ότι η πόρτα εισόδου του διαμερίσματος για να κλείσει και να μην μπορεί να ανοίξει με σπρώξιμο από μέσα ή τράβηγμα από έξω πρέπει να κλειδωθεί και όχι απλά να κλείσει! Τετάρτη 27/6/2016 πήγα κάποια αρχικά πράγματα όχι ιδιαίτερης αξίας αφού δεν έκλεινε το παράθυρο. Ήρθε και ο Κώστας του είπα και όλα τα άλλα προβληματάκια με σημαντικότερο της πόρτας και ειπε οτι θα τα δει. Ο ιδιοκτήτης στον κόσμο του πάλι είπε να φτιάξουμε μόνο το παράθυρο και άντε και τη πόρτα και τα άλλα θα τα δει μετά. Για το aircondition πάλι μια από τα ίδια, "βάλτο εσύ και βλέπουμε", "εγώ δε βρίσκω μάστορα να έρθει να το βάλει κτλ." Άρχισα να στραβώνω άγρια που όλα τα άλλαζε πάλι αλλά συγκρατήθηκα! Σάββατο 2/7/2016 πήγα κάποια επιπλέον πράγματα και εννοείται στο δωμά δεν είχε γίνει τίποτα. Πήρα τηλ. τον Κώστα που δε μπορούσε να έρθει και του είπα ότι αν δε φτιαχτούν άμεσα τα πράγματα μαζί με το aircondition που αρχικά είχαμε συμφωνήσει, να μου δώσουν πίσω τα λεφτά μου για να μην αρχίσω τις καταγγελίες σε εφορία, πολεοδομία, αστυνομία κτλ. Μου είπε ότι θα πει στον Χρήστο να με πάρει τηλ. Από τις 7 το απόγευμα που έγινε αυτό ο ιδιοκτήτης με πήρε 23:40 αν είναι δυνατόν!!! Μου είπε ότι είδα το διαμέρισμα πως ήταν οπότε κακώς το έκλεισα αφού δε μου έκανε και ότι λεφτά δεν δίνει πίσω να κάνω ότι καταγγελία θέλω. Και σαν λύση πρότεινε να φτιάξει το παράθυρο να κλείνει, να μείνω τους 2 μήνες που έχω πληρώσει, να μη πληρώσω τίποτα σε λογαριασμό που έτσι και αλλιώς δεν θα ερχόταν στο όνομα μου και μετά να φύγω! Πείτε μου από Δευτέρα ποιες κινήσεις πρέπει να κάνω για να πάρω πίσω τα λεφτά μου και να ψάξω εξονυχιστικά αυτή τη φορά νέο σπίτι;;; Από που να αρχίσω; Αστυνομία, εφορία ή πολεοδομία; Από αυτούς τους 2 έχω μόνο όνομα και τηλέφωνο για στοιχεία. Στα ενοίκια δικαίωμα υπαναχωρήσεις τις πρώτες 14 μέρες δεν υπάρχει για να το επικαλεστώ και να τελειώνω σύντομα; Παρακαλώ βοηθήστε και πείτε μου τι να κάνω γιατί πρέπει άμεσα να κλείσω σπίτι! Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο post!
ziaba Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 πήρες απόδειξή ότι του έδωσες τα χρήματά? αν όχι δυστυχώς δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω ..... κάτσε αυτούς τους δυο μήνες ψάχνοντας για κατι άλλο .... και το επόμενο σπίτι που θα βρεις θα κάνεις ενα συμβόλαιο πρώτου μπεις μέσα + πρώτα θα σου δίνουν νόμιμή απόδειξή και μετά θα πληρώνεις
giannisag17 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Εισαγγελεα κατευθειαν...Εφοσον εχεις μπει μεσα και δεν σου κανει συμβολαιο!
mixalis1975 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Απόδειξη δεν έχω. Αφού αυτοί όλα τα άλλαζαν μέσω των ψεμάτων τους δεν μπορώ να επικαλεστώ και εγώ ότι πλήρωσα και ενώ περίμενα τις αποδείξεις και το συμβόλαιο να το κάνω αποδοχή στο taxis τελικά μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν συμβόλαιο; Επίσης το ότι έχει πάει 3/7 και ενώ έχω πληρώσει κανονικά τον Ιούλιο δε μπορώ να μπω γιατί το σπίτι δεν κλειδώνει κανονικά λόγο του παραθύρου; Το ότι σίγουρα είναι τελικά παράνομα χτισμένο; Γιαυτό και δεν θα μου περάσει την ΔΕΗ. Σίγουρα εκεί πάνω κανένα της γειτονιάς δεν έχει άδεια... Δε θέλω να του κάνω ζημιά απλά θέλω τα λεφτά μου πίσω!
giannisag17 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να παρεις τα λεφτα σου δεν νομιζω...Σηκω και φυγε απλα καντου το σπιτι μπουρδελο και την επομενη φορα μην κανεις τα ιδια λαθη..Τωρα δεν προκειται να βρεις το δικιο σου εφοσον δεν υπαρχει το ονομα σου σε κανενα εγγραφο σπαστα ολα και φυγε βραδυ..
mixalis1975 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να παρεις τα λεφτα σου δεν νομιζω...Σηκω και φυγε απλα καντου το σπιτι μπουρδελο και την επομενη φορα μην κανεις τα ιδια λαθη..Τωρα δεν προκειται να βρεις το δικιο σου εφοσον δεν υπαρχει το ονομα σου σε κανενα εγγραφο σπαστα ολα και φυγε βραδυ.. Τα φοβάμαι αυτά ρε Γιάννο μη μπλέξω πουθενά μετά εγώ και από κατήγορος βρεθώ κατηγορούμενος! Καταλαβαίνω ότι και αυτός δεν αποδεικνύει τίποτα για μένα γιατί όσο το παράθυρο δεν κλείνει μπορώ να πω ότι μπήκαν γύφτοι ή κλέφτες αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοια...
DrLo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να παρεις τα λεφτα σου δεν νομιζω...Σηκω και φυγε απλα καντου το σπιτι μπουρδελο και την επομενη φορα μην κανεις τα ιδια λαθη..Τωρα δεν προκειται να βρεις το δικιο σου εφοσον δεν υπαρχει το ονομα σου σε κανενα εγγραφο σπαστα ολα και φυγε βραδυ.. Πριν πετάξουμε τη μαλακία μας να σκεφτόμαστε τι λέμε. --- Αν θες να φύγεις φύγε ... από όσο καταλαβαίνω δε μπορεί να σε ουσιαστικά να δεσμέυσει κάτι αν κάνεις οποιαδήποτε ζημιά ... αν σε κυνηγήσει θα τα πληρώσεις πολλαπλά ... το ότι δεν υπάρχει το όνομά σου σε κανένα χαρτί σε σημαίνει ότι μπορείς να σπας κάτι ούτε και ότι ο άλλος δε μπορεί να αποδείξει με άλλα μέσα ότι ΕΣΥ ΤΟ ΕΣΠΑΣΕΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λέγονται με ελαφριά καρδιά στο insomnia. 3
mixalis1975 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Και δηλαδή λέτε ότι τα λεφτά πάνε; Η μένω εκεί με το ζόρι 2 μήνες ή του τα χαρίζω;;;;
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Κάτσε μέσα, φτιάξε ότι νομίζεις, και μετά δίνε του ξέρω γω 150€ ενοίκιο...
DDevil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Αφου ειπε ότι θα στα φτιαξει κάτσε μεσα για 2 μηνες δεν χανεις τιποτα. Αν στους 2 μηνες δεν σου φτιαξει τιποτα μπορεις να φυγεις. Αν σου φτιαξει κάθεσαι. Παντως δεν δινεις λεφτα ποτε χωρις αποδειξη απορω πως σου ξεφυγε. Δεν το σκεφτηκες? Λεφτα χωρις αποδειξη? και αμα αυτος τρελαθεί και παει και πει ότι δεν του πληρωσες τα ενοικια? εγω παντα εδινα λεφτα χερι με χερι ή τα εβαζα στην τράπεζα σε λογαριασμο που μου εχουν πει. Λεφτα στο ετσι δεν παιρνει κανεις (από μενα).
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Αφου ειπε ότι θα στα φτιαξει κάτσε μεσα για 2 μηνες δεν χανεις τιποτα. Αν στους 2 μηνες δεν σου φτιαξει τιποτα μπορεις να φυγεις. Αν σου φτιαξει κάθεσαι. Παντως δεν δινεις λεφτα ποτε χωρις αποδειξη απορω πως σου ξεφυγε. Δεν το σκεφτηκες? Λεφτα χωρις αποδειξη? και αμα αυτος τρελαθεί και παει και πει ότι δεν του πληρωσες τα ενοικια? εγω παντα εδινα λεφτα χερι με χερι ή τα εβαζα στην τράπεζα σε λογαριασμο που μου εχουν πει. Λεφτα στο ετσι δεν παιρνει κανεις (από μενα). Γιατί στο χέρι με χέρι, τι προστασία έχεις;
Mau-Maus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Γεια σε όλους. Είδα και άλλες ερωτήσεις εδώ περί ενοικιάσεων και θα σας κάνω και εγώ τη δική μου! Παρασκευή 24/6/2016 είδα ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω που άρεσε. Εκεί ήρθε να μου το δείξει κάποιος Κώστας διαχειριστής των διαμερισμάτων γιατί ο ιδιοκτήτης (Χρήστος) μένει Ρόδο. Το διαμέρισμα είναι στο τρίτο όροφο στυλ ρετιρέ - δωμά, τριώροφης παλιάς πολυκατοικίας. Εγώ επειδή πρώτη φορά πήγαινα να δω σπίτι για ενοίκιο δεν το ξεψάχνισα!!! Απλά μου έκανε εντύπωση που ο διαχειριστής μου είπε ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο και αποδείξεις προς το παρόν (τα λεφτά θα τα δίνω σε αυτόν χέρι με χέρι) και ότι μετά από κανένα χρόνο θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να δώσει! Εκει που μαύρισα σταματάει και η συζήτηση ήθελες για εναν χρόνο να δίνεις λεφτακια χωρίς αποδείξεις και συμβόλαιο, είσαι υπεύθυνος των ανήκουστων πράξεων σου ! Επισης ο Χρηστάκης και ο Κωστάκης ειναι το ιδιο πρόσωπο .. 1
DDevil Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Γιατί στο χέρι με χέρι, τι προστασία έχεις; Σου γράφει την αποδειξη , και εσυ μετράς τα λεφτά υπογράφει του δινεις τα λεφτά και σου δινει την αποδειξη να την υπογραψεις και εσυ και να την κρατησεις. Δεν τον συμφέρει να σου κανει μαλακια γιατι μετα λεφτα στο χερι δεν προκειται να ξαναδει ποτέ και επισης θα κάτσεις έναν μηνα χωρις να πληρώσεις (εγγυηση) και τον επομενο εφυγες. Και φυσικα σε οποια αστυνομια και να παει 2ο ενοικιο δεν παιρνει. Ο λογος σου εναντιον του δικου του αυτος θα λεει ότι δεν πηρε λεφτα εσυ θα λες ότι πηρε (την αληθεια δηλαδή).
mixalis1975 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Αν μείνω μόνο τον Ιούλιο που έχω δώσει το ενοίκιο γιατί ρε παιδιά πρέπει να μείνω και τον Αύγουστο; Αφού το δεύτερο 280αρι είναι για την εγγύηση. Άρα δε μπορεί να το περάσει στο ενοίκιο αλλά αφού θα έχω μείνει τόσο λίγο σχεδόν 15 - 20 μέρες συνολικά τον Ιούλιο δε θα πρέπει να μου επιστρέψει τα 280;;;;
Lee80 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27872 Με βάση όλα τα ανωτέρω και σε ότι αφορά τις ενέργειες των συναδέλφων σχετικά με το ΠΕΑ (Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) έχουμε να αναφέρουμε τα εξής : 1) Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ καθώς και τα πρόστιμα που ορίζονται στο άρθρο 20 του νόμου 4122/2013 βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. 2) Από 1.1.2016 η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική και σε κτίρια με μικρότερη ωφέλιμη επιφάνεια από 50τμ δεν σου κοβει αποδειξεις γιατι αν κοψει και αφου δεν εχει ενεργειακο πιστοποιητικο, τοτε αποδεικνυεται οτι το ενοικιαζει και θα φαει προστιμο εως 10.000 ευρω. https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/497# Αν παραβιασθούν οι διατάξεις των άρθρων 12, 14 και 15, επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ σε βάρος του κατά νόμο υπόχρεου. Τα πρόστιμα επιβάλλονται λαμβάνοντας υπόψη την επιφάνεια και τη χρήση του πιστοποιούμενου κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, το μέγεθος των συστημάτων του κτιρίου, το βαθμό υπαιτιότητας και την τυχόν υποτροπή του υπόχρεου. Σε περίπτωση παρακώλυσης κατά οποιονδήποτε τρόπο ελέγχου της ΕΥΕΠΕΝ επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της εξεταζόμενης υπόθεσης, την απαξία των πράξεων και την επίπτωσή τους στην έκβαση του ελέγχου. Χωρις αποδειξεις δεν νομιζω οτι θα σου επιστρεψει τα χρηματα, αρα η μενεις δυο μηνες και φευγεις ή πριν τον τριτο μηνα πηγαινεις διωξη οικονομικου εγκληματος και αν ασχοληθουν μαζι σου για προσημειωση του ενοικιου, ωστε να αποδειχθουν τα λεγομενα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα