Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι υποψήφιος φοιτητής και δεν έχω επιλέξει ακόμα σε ποια σχολή να πάω.
Οι επιλογές μου που μπορώ να δηλώσω είναι αυτές στο παρακάτω link: http://sep4u.gr/sxoles/epal_do.php (Είμαι από ΕΠΑΛ)

Κάποιος που έχει τελειώσει αυτές τις σχολές; Ξέρει τι παίζει;
Με ενδιαφέρει ο προγραμματισμός πολύ (C, C++, C#, Java, Python, HTML & CSS, JavaScript, SQL). 
Τι μου προτείνετε; Με ποια γλώσσα πρέπει να ασχοληθώ και να μάθω σίγουρα;
Είδα π.χ στα περισσότερα ΤΕΙ, δηλαδή σχεδόν σε όλα κάνουν C, C++, HTML & CSS, JavaScript.
Στης Θεσσαλονίκης όμως δεν κάνουν C, C++ και κάνουν Java. (Μιλάω πάντα για ΤΕΙ).
Τι είναι καλύτερο; 
Επίσης σε ποια πόλη θα έχω καλύτερες προοπτικές στην ζωή ή ποιο ΤΕΙ δίνει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον; 
Θα χαρώ πολύ να με βοηθήσετε και να συμβουλέψετε όλοι σας. 
Ευχαριστώ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΤΕΙ Αθήνας αδερφέ. Αξίζει τρελά, πολύ καλύτερο από πολλά ΑΕΙ

Αυτό μου άρεσε και εμένα αλλά σε τι αξίζει; Μπορείς να μου εξηγήσεις;

Δημοσ.

Αδερφέ για αρχή... βγάλε στο μυαλό σου ότι έχεις σχετικά με το πως είναι οι σπουδές σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην Ελλάδα!

Ξέχνα τα όσα βλέπεις στην τηλεόραση σίγουρα! :P

Δεν θα έχεις μόνο μαθήματα που σου αρέσουν και δεν θα μάθεις σίγουρα όλες τις γλώσσες οι οποίες ίσως σε ενδιαφέρουν στο μέλλον. Επίσης δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. Εσένα μπορεί να σε γεμίζει η C κάποιον άλλον η Java και κάποιος να κάνει παπάδες με javascript και να νιώθει υπερήφανος. 

Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι, πως όπου και αν πας τελικά προσπάθησε να βρεις έναν τρόπο να σου αρέσει αυτό που θα κάνεις. Μην τα θεωρείς όλα δύσκολα (στην αρχή ίσως να είναι κιόλας). Κανείς δεν γεννήθηκε με γνώσεις! ;)

• Like 1
Δημοσ.

ΤΕΙ Αθήνας αδερφέ. Αξίζει τρελά, πολύ καλύτερο από πολλά ΑΕΙ

@Dinos_12345

Εσύ δεν είσαι πρώτο έτος και πριν ένα μήνα σκεφτόσουν να παρατήσεις τα ΤΕΙ Αθήνας? Στο άλλο thread δίνεις συμβουλές για το αν ο Project Manager είναι σε ποιο πλεονεκτική θέση από τον προγραμματιστή, λες χαρακτηριστικά "Χαλάρωσε, δες λίγο πως δουλεύουν τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο του it και μετά βλέπεις τι θα κάνεις".

Τι είναι αυτά ρε? Τι δίνετε συμβουλές χωρίς να ξέρετε? απλά το παίζετε ότι ξέρετε μερικοί ? Αλλάξτε ρότα, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η κοινωνία σας χρειάζεται, και δεύτερον γιατί θα πάει η καρπαζιά σύννεφο στη ζωή σας.

@KakarotZ

1. Κατ αρχήν, συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και τις επιλογές σου.

2. Άλλαξε εικόνα προφίλ-την έχω καπαρώσει εγώ :P

3. Η HTML και η CSS δεν είναι γλώσσες προγραμματισμού

4. Αν έχεις ως σκοπό στην ζωή σου να γίνεις προγραμματιστής, μην σκάς, δε χρειάζεται να τελειώσεις κάποιο ΤΕΙ. Μπορείς και μόνος σου να μάθεις. Αν όμως θες να γίνεις Software Developer ή Engineer, αν θες να γευτείς την ομορφιά μιας όμορφης επιστήμης, να ξεκλειδώσεις κι άλλες πόρτες στην ζωή σου, να μην ζεις με 700 ευρώ το μήνα βρε αδερφέ! τότε πρέπει να τελειώσεις κάποιο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. ΝΑΙ, και η γιαγιά μου που δεν πήγε σχολείο, έμαθε να γράφει, αλλά η αδερφή της που πήγε, έμαθε καλύτερα. (Αυτό το λέω γιατί πολλοί υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση-το κάνουν σκοπίμως για λόγους που δεν είναι του παρόντος σεντονίου)

5. Στο διατάυτα: Ουσιαστικά απάντηση στην ερώτηση "ποιο τμήμα είναι καλύτερο" δεν υπάρχει. Εκατοντάδες παράγοντες ορίζουν την ορθή κατά περίπτωσης απάντηση. Όμως, επειδή εσύ, και πολλοί άλλοι πρέπει να πάρουν μια απόφαση, κι επειδή δεν μπορούν να εξετάσουν όλους αυτούς τους παράγοντες που υπάρχουν οι οποίοι αλλάζουν και με τα θέλω του κάθε υποψήφιου φοιτητή, κάνε το εξής:

α. δες ποιο τμήμα είναι πιο παλιό

β. πιο οργρανωμένο

γ. πιο κοντά στον τόπο σου

δ. έχει πιο υψηλού επιπέδου μέλη ΔΕΠ (αυτό δύσκολα το κρίνει κάποιος- πόσο μάλλον εσύ)

ε. έχει πιο υψηλού επιπέδου φοιτητές

στ. είναι πιο γενικού ενδιαφέροντος (πχ πρώτα να μάθεις τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και μετά να διδαχθείς κάποια γλώσσα προγραμματισμού.)

Να ξέρεις ότι  και  επειδή είσαι από ΕΠΑΛ, θα σου φύγει η  μαγκιά, θα δυσκολευτείς πολύ! Στο λέω για να μην αγχωθείς και απογοητευτείς. Καλή τύχη!

• Like 2
Δημοσ.

Να ξέρεις ότι  και  επειδή είσαι από ΕΠΑΛ, θα σου φύγει η  μαγκιά, θα δυσκολευτείς πολύ! Στο λέω για να μην αγχωθείς και απογοητευτείς. Καλή τύχη!

Την ίδια στιγμή όμως θα του φαίνονται πολύ πιο εύκολα πράγματα που για άλλους θα είναι μανίκι.

Αυτό το πέρασα και εγώ γιατί ήμουν από ΤΕΕ και στο πρώτο εξάμηνο είχα ολοκληρώματα. :P

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι από Αλεξανδρούπολη και κανένα τμήμα δεν είναι κοντά! Σχετικά κοντά είναι της Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Σέρρες. Της Καβάλας δεν μου πολύ άρεσε σαν ΤΕΙ, Πόλη, Ζωή και οι άνθρωποι ( είναι η κοπέλα μου εκεί και έχω πάει αρκετές φορές ). Στην Θεσσαλονίκη το ΤΕΙ είναι μακριά από το κέντρο και δεν μου άρεσαν πολύ τα μαθήματα του ΤΕΙ. Επίσης δεν κάνουν C, C++ που μου αρέσουν πολύ. Σέρρες πάλι δεν έχουν εστίες μιας και θέλω να μείνω σε εστία γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι πλέον για πολλά έξοδα με ανέργους γονείς και στηρίζομαι μόνο στον εαυτό μου πλέον. Όποτε κοιτάω για Λάρισα που είναι σχετικά καινούργια η εστία και τα μαθήματα μου άρεσαν πολύ και έχω αρκετούς γνωστούς που είναι στον ίδιο τομέα. Και τέλος μου άρεσε πολύ το ΤΕΙ της Αθήνας. Όποτε είμαι ανάμεσα στο ΤΕΙ της Λάρισας και της Αθήνας.

Δημοσ.

Ξέρω πως οι εστίες για το ΤΕΙ είναι μακριά και θα ταλαιπωρείσαι αρκετά να έρχεσαι κάθε μέρα στο Αιγάλεω. Επίσης, θα σου πρότεινα Αθήνα γιατί όπως και να το κάνεις, έχεις περισσότερες ευκαιρίες για δουλειές και για να γνωρίσεις άτομα στον χώρο, που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καριέρα σου. 

Δημοσ.

Ξέρω πως οι εστίες για το ΤΕΙ είναι μακριά και θα ταλαιπωρείσαι αρκετά να έρχεσαι κάθε μέρα στο Αιγάλεω. Επίσης, θα σου πρότεινα Αθήνα γιατί όπως και να το κάνεις, έχεις περισσότερες ευκαιρίες για δουλειές και για να γνωρίσεις άτομα στον χώρο, που μπορούν να σε βοηθήσουν στην καριέρα σου.

Ξέρω επίσης πως στην Λάρισα σε προωθούν στην Microsoft εάν είσαι καλός φυσικά και στην blackberry.

Δημοσ.

Ξέρω επίσης πως στην Λάρισα σε προωθούν στην Microsoft εάν είσαι καλός φυσικά και στην blackberry.

Δεν ξέρω πως και αν γίνεται αυτό, αλλά το βρίσκω κάπως να εξαρτώμαι από το Πανεπιστήμιο για να μπω σε μία δουλειά. Θα ψαχνόμουν μόνος πολύ πριν και αν γινόταν κάτι τέτοιο και με σύμφερε θα το έκανα. Πιο πολύ θα βγάζεις μόνος δουλειά, με 10 εργαστήρια δεν μαθαίνεις μια γλώσσα σε καλό επίπεδο για παράδειγμα. 

Πάντως για C και C++ που ξέρεις, έχουμε κάτι guru στο ΤΕΙ για καθηγητές(εργαστήρια πάντα) και θεωρία C, που σε μαθαίνουν σωστά, και αν δουν ότι τραβάς, σε βοηθούν να πας παραπάνω. Εμένα δεν μου αρέσει πολύ η C/C++ αλλά ενδιαφέρομαι για πιο δυναμικές γλώωσες, γιαυτό και δεν το κυνηγάω πολύ, χωρίς να λέω πως δεν είμαι καλός και δεν γράφω καλά. Αν θες μπορώ να σου στείλω παραδείγματα ασκήσεων από τα εργαστήρια να πάρεις μία ιδέα.

Πάντως από ΕΠΑΛ είναι λίγο δύσκολο να ανταπεξέλθεις στα ολοκληρώματα του πρώτου εξαμήνου καθώς και στη μελέτη συνάρτησης, αν και, αν έχεις καθηγητή που κάνει καλό μάθημα, θα δεις πως δεν θα είναι τόσο δύσκολο να μάθεις και να γράψεις και καλά.

@Dinos_12345

Τι είναι αυτά ρε?

Αλλάξτε ρότα, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η κοινωνία σας χρειάζεται, και δεύτερον γιατί θα πάει η καρπαζιά σύννεφο στη ζωή σας.

Ναι ΡΕ με ξέρεις και από χθες, έχεις γνωρίσει εμένα και τα άτομα γύρω μου και ξέρεις τι ξέρω και τι όχι. Θα πάει η καρπαζιά σύνεφο στη ζωή μας ΡΕ επειδή το λες εσύ ΡΕ και επειδή νομίζεις εσύ ΡΕ ότι τα ξέρεις όλα ΡΕ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως και αν γίνεται αυτό, αλλά το βρίσκω κάπως να εξαρτώμαι από το Πανεπιστήμιο για να μπω σε μία δουλειά. Θα ψαχνόμουν μόνος πολύ πριν και αν γινόταν κάτι τέτοιο και με σύμφερε θα το έκανα. Πιο πολύ θα βγάζεις μόνος δουλειά, με 10 εργαστήρια δεν μαθαίνεις μια γλώσσα σε καλό επίπεδο για παράδειγμα. 

Πάντως για C και C++ που ξέρεις, έχουμε κάτι guru στο ΤΕΙ για καθηγητές(εργαστήρια πάντα) και θεωρία C, που σε μαθαίνουν σωστά, και αν δουν ότι τραβάς, σε βοηθούν να πας παραπάνω. Εμένα δεν μου αρέσει πολύ η C/C++ αλλά ενδιαφέρομαι για πιο δυναμικές γλώωσες, γιαυτό και δεν το κυνηγάω πολύ, χωρίς να λέω πως δεν είμαι καλός και δεν γράφω καλά. Αν θες μπορώ να σου στείλω παραδείγματα ασκήσεων από τα εργαστήρια να πάρεις μία ιδέα.

Πάντως από ΕΠΑΛ είναι λίγο δύσκολο να ανταπεξέλθεις στα ολοκληρώματα του πρώτου εξαμήνου καθώς και στη μελέτη συνάρτησης, αν και, αν έχεις καθηγητή που κάνει καλό μάθημα, θα δεις πως δεν θα είναι τόσο δύσκολο να μάθεις και να γράψεις και καλά.

Ναι ΡΕ με ξέρεις και από χθες, έχεις γνωρίσει εμένα και τα άτομα γύρω μου και ξέρεις τι ξέρω και τι όχι. Θα πάει η καρπαζιά σύνεφο στη ζωή μας ΡΕ επειδή το λες εσύ ΡΕ και επειδή νομίζεις εσύ ΡΕ ότι τα ξέρεις όλα ΡΕ.

Χωρις να ξερω αν ισχυει αυτο στην Λαρισα, να φανταστω οτι στην εποχη μας αν ερχοτανε προταση για προσληψη σε κατι σχετικο με Microsoft θα ελεγες οχι γιατι θα ηθελες να ψαχτεις πρωτα μονος ?

Τριτοετης σε ΑΕΙ ειμαι και σου λεω οτι μακαρι οταν τελειωνα να ειχα καποια "σιγουρη" προωθηση. Ασχετα με το τι θα καταφερει ο καθενας απο μονος του.

Δημοσ.

Χωρις να ξερω αν ισχυει αυτο στην Λαρισα, να φανταστω οτι στην εποχη μας αν ερχοτανε προταση για προσληψη σε κατι σχετικο με Microsoft θα ελεγες οχι γιατι θα ηθελες να ψαχτεις πρωτα μονος ?

Τριτοετης σε ΑΕΙ ειμαι και σου λεω οτι μακαρι οταν τελειωνα να ειχα καποια "σιγουρη" προωθηση. Ασχετα με το τι θα καταφερει ο καθενας απο μονος του.

Φυσικά και δεν θα έλεγα όχι, απλά δεν θα ήθελα να μείνω εκεί μόνιμα για παράδειγμα. Οκ, 2-3 χρόνια να πάρω και εμπειρία ναι, αλλά μετά τα κουβαδάκια μου και εξωτερικό.
Δημοσ.

Μην κοιτάς τις γλώσσες προγραμματισμού που θα μάθεις, καθώς στο μέλλον θα χρειαστείς να μαθαίνεις μόνος σου καινούργιες τεχνολογίες έτσι και αλλιώς, Δεν θα χάσεις τίποτα αν δε μάθεις java/c#/python/ruby/javascript και πάνω κάτω όλες τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται πέραν της C. Το πιθανότερο όμως είναι πως δε θα χρησιμοποιείς C στη δουλειά σου, ο λόγος που είναι σημαντική είναι επειδή βρίσκεται πίσω στις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού και θα σου μάθει πολλά πράγματα που αυτές οι γλώσσες κρύβουν. Βέβαια πρπ να αναφέρω πως το ίδιο μπορεί να πει κάποιος για τη lisp(αν και h haskell κάνει τη δουλειά) καθώς τα περισσότερα features των καινούριων γπ προέρχονται από αυτήν, αλλά η κατανόηση της είναι ασύγκριτα δυσκολότερη και απαιτεί μαθηματική ωριμότητα που δεν έχεις. Δεν έχει φοβερή σημασία όμως.

Όπως είπα μη φοβάσαι τι θα μάθεις και τι δε θα μάθεις. Όσο πιο γρήγορα μπορείς άρχισε να ασχολείσαι μόνος σου με κάποια τεχνολογία, κάνοντας ότι θες. Αυτό θα μετρήσει. Προσωπικά θα πήγαινα αθήνα καθώς βρίσκω σχεδόν μόνο θετικά στη σύγκριση με τη Λάρισα. 

Δημοσ.

Παιδια κι εγω υποψηφιος πληροφορικος...αλλα εχω μερικους για τα εξης τμηματα:

Πληροφορικη στο χαροκοπειο

Εφαρμοσμενη πληροφορικη στη Θεσσαλονίκη

Ψηφιακα συστηματα στο παπει

Δεν ειμαι σιγουρος με ποια σειρα πρεπει να μπουν στο μηχανογραφικο γνωριζοντας πως λογικα μπαινω και στα τρια...ολες οι γνωμες βοηθουν πολυ ευχαριστω...! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...