Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι ξέρω πως στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει συνεχώς σε χαμηλό load παρά μόνο όταν χρειάζεται. Παρ' όλα αυτά τον θυμάμαι να δούλευε ανά διαστήματα ενώ τώρα μένει ακίνητος και νομίζω έιναι αρκετά ζεστός (μάλλον παραπάνω απ' όσο θα 'πρεπε).

Επικοινώνησα με το support της corsair αλλά μου είπαν ότι δεν έχει θέμα και ότι δουλεύει κανονικά αφού δεν έχω κάποιο άλλο θέμα πέρα από το ότι ζεσταίνεται πολύ. 

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάσω το load για να τσεκάρω αν θα αρχίσει να γυρνάει;

Επίσης θέλω τη γνώμη σας αν πρέπει να ανησυχήσω ή να εμπιστευθώ την Corsair ότι όλα είναι κομπλέ; Απλά αγχώνομαι γιατί έχω δουλειά να κάνω και αν καεί το τροφοδοτικό κάηκα και εγώ μαζί του  :P

Rig

MOBO: Asus P8Z77 V-PRO

CPU: i7 3770K @ 4.5 GHz

Cooler: Noctua NH D15

RAM: Corsair Vengeance LP 16 GB

GPU: MSI GTX 760

Δημοσ.

Σίγουρα ένα πρόγραμμα όπως το OCCT θα πρέπει να το πουσάρει αρκετά μιας και έχει ειδικό benchmark για power supply.

Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αν το πουσάρει πολύ και δε γυρίσει ο ανεμιστήρας, αν είναι safe δηλαδή να το χρησιμοποιήσεις. Περίμενε να σου πουν γνώμες και άλλοι συμφορουμίτες.

• Like 1
Δημοσ.

Εμπιστεύσου την corsair γιατί δεν έχεις και καλύτερη επιλογή,αν το κάψεις με το load τότε πως θα κάνεις την δουλειά σου, ?

Το load στο τροφοδοτικό θελει διαφορετική προσέγγιση ,πρέπει να φορτώσεις την κάρτα γραφικών σου η να βάλεις δεύτερη ώστε να "την ακούσει" το τροφοδοτικό,εχεις άριστο τροφοδοτικό και για εμένα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όπως σου είπε και η corsair.

Δημοσ.

Βάλε το occt κανε το τεστ με το power suply που έχει, και άστο κανένα 10 λεπτά αν δεν γυρίσει έχει πρόβλημα θα πρέπει δηλαδή να κάνει καμιά 6 στροφές αν και νομίζω ότι δεν έχει κάτι το τροφοδοτικό σου 

Δημοσ.

Είναι safe να κάνω το τεστάρω με το OCCT για κανά 10λεπτο ή υπάρχει πιθανότητα να καεί ακόμα και για τόσο λίγο;

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν παίζω παιχνίδια ζεσταίνεται αισθητά παραπάνω απ' ότι άμα κάνω απλή χρήση(browsing κλπ) αλλά και πάλι δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας.

Δημοσ.

Μην ανησυχήσεις  τα ίδια με είπε και εμένα η corsair (ΤΧ) με ένα άλλο τροφοδοτικό 650w που είχα δεν γυρνούσε ο ανεμιστήρας του, και όταν το τεσταρα με το occt έστω και για λίγο γύρισε κανε και εσύ το ίδιο θα το δεις, και σε εμένα ήταν ζεστό όταν το έπιανα, θεωρώ κακή επιλογή να μην γυρνάει ο ανεμιστήρας αλλά αφού αυτό αποφάσισε η corsair πάει να πει ότι είναι ασφαλές η ίδια το λέει αλωστε

Δημοσ.

Λοιπόν το τόλμησα και το τέσταρα με το OCCT για ένα τεταρτάκι περίπου και τελικά γυρνάει ο ανεμιστήρας(έστω και για λίγο). Τελικά είχατε δίκιο και εσείς και η Corsair, δεν έχει θέμα το τροφοδοτικό!!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας!

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ corsair 650 έχω (αλλά το CS), αλλά δεν πρόσεξα να μην γυρίζει ο ανεμιστήρας. Θα το κοιτάξω.

Δημοσ.

Κι εγώ corsair 650 έχω (αλλά το CS), αλλά δεν πρόσεξα να μην γυρίζει ο ανεμιστήρας. Θα το κοιτάξω.

Νομίζω το CS δεν έχει την λειτουργία του ανεμιστήρα που έχει το HX στην οποία ο ανεμιστήρας λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται (υποτίθεται για εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότερο θόρυβο). Οπότε μάλλον στο δικό σου ο ανεμιστήρας θα γυρνάει συνεχώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...