Προς το περιεχόμενο

camscanner and wine


kllado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω έναν camscanner (mustek mcs 500 A3 pro) τον οποίο χρησιμοποιώ για να σκανάρω βιβλία. Επίσης, το λειτουργικό που χρησιμοποιώ είναι το ubuntu 16.04. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι εγκατέστησα μεν απροβλημάτιστα, μέσω του wine, το πρόγραμμα που έρχεται μαζί με τον σκάνερ, αλλά δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο με τον οδηγό. Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον οδηγό γιατί δεν αναγνωρίζεται ο σκάνερ από το πρόγραμμα, παρόλο που αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται απροβλημάτιστα από το cheese. Δεν αναγνωρίζεται επίσης από άλλα προγράμματα σκαναρίσματος, όπως το simplescan & xsane. To ubuntu το βλέπει δηλαδή ως web camera μονο.

 

Ωστόσο, και να το αναγνώριζε (αναφέρω ότι το cheese το βλέπει κανονικά και, θεωρητικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιώ εκείνο) δεν υπάρχουν σε αυτό (ή το xsane) οι λειτουργίες του προγράμματος που έρχονται με τον σκάνερ, πχ το αυτόματο ξεχώρισμα των σελίδων από τον υπόλοιπο "κενό" χώρο σκαναρίσματος και το κροπάρισμα τους, ή η λειτουργία συνεχόμενου σκαναρίσματος με χρονικά βήματα της επιλογής μου, ώστε να μη χρειάζεται να πατώ κουμπιά για κάθε σελίδα που σκανάρω και να μη σηκώνω τα χέρια μου από το βιβλίο, κάτι που καθιστά την ψηφιοποίηση των βιβλίων πολύ σύντομη, για παράδειγμα, σκανάρω ένα βιβλίο μεσαίου μεγέθους των 300 σελίδων σε 10 λεπτά. Αυτός είναι ο λόγος που εγκατέστησα το παρεχόμενο από τον κατασκευαστή πρόγραμμα με το wine.

 

Αν υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα για ubuntu το οποίο έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εκείνο:

 

α) Να μπορεί να αναγνωρίζει το κείμενο και να το κροπάρει,

β) Να ορίζει επιφάνεια σκαναρίσματος πχ Α4 ή Α5,

γ) Να μπορεί να ορίζει χρονικά διαστήματα σκαναρίσματος, πχ κάθε πέντε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται από μέρους μου κάτι, πέρα από την παύση στο τέλος του σκαναρίσματος ενός βιβλίου.

 

Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δυστυχώς όχι, μόνο έναν epson που έχω βγάζει, όχι τον συγκεκριμένο που θέλω. Παρόλα αυτά, το cheese το βλέπει κανονικά, εννοείται σαν web camera. Μήπως μπορεί να γίνει κάτι και να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που θέλω σαν web camera και όχι σαν σκανερ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...