Maffy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα! Ελπίζω να είναι το σωστό μέρος για να στείλω (δεν ήμουν σίγουρη εάν έπρεπε στο "Συνδέσεις VDSL & ADSL") καθώς ήθελα να ρωτήσω για κάτι προβλήματα. Τους τελευταίους 6 μήνες, ειδικά τις τελευταίες 30 μέρες, το ίντερνετ στο σπίτι κολλάει και έχει πολλές διακοπές που 99% οφείλονται στην πτώση ταχύτητας και συγχρονιζόμαστε σε πολύ λιγότερη για μέρες ή μπορεί να κόβεται όλη μέρα ενώ κάποιες μέρες είναι οκ. Έχουμε hol και τεχνικός ήρθε και είδε το πρόβλημα στη γραμμή και είδε και στο κουτί τησ πολυκατοικίας ότι έφταιγε ο ΟΤΕ. Ήρθε ο ΟΤΕ, άλλαξε κάποιο καλώδιο στην πολυκατοικία, η hol μου ανέβασε ταχύτητα λίγο, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται με τις διακοπές και διακυμάνσεις (έχουμε αλλάξει 3 ρούτερ και αυτό που μένει πιο σταθερό είναι το ZTE αλλά ένας υπολογιστής έχει θέμα μαζί του οπότε δεν το χρησιμοποιούμε και τώρα έχουμε ένα tp-link, έχουμε αλλάξει καλώδιο τηλεφώνου, δοκιμάσαμε 2 μπρίζες τηλεφώνου με και χωρίς σπλίτερ). Πήρα τη hol κι είπε οτι το προώθησε στον ΟΤΕ να με πάρουν τηλ και να μου πουν το επόμενο βήμα (δεν περιμένω τηλ από αυτούς σε κανά μήνα από τώρα). Και σε αυτό το βήμα είμαι. Προσπαθώντας να απομονώσω το πρόβλημα, τουλάχιστον να βρίσκω τι δε φταίει, σκέφτομαι ότι ίσως φταίει η καλωδίωση της πολυκατοικίας ή τουλάχιστον του διαμερίσματος. Πριν χρόνια ο αδελφός μου είχε πει οτι η πολυκατοικία έχει χάλια καλωδίωση και για αυτό δε θα έχουμε ποτέ καλό ίντερνετ (το οποία δέχθηκα εν τέλει γιατί πιάναμε 12mb από τα 24), αλλά επειδή ο τεχνικός το φόρτωσε στον ΟΤΕ σκέφτηκα εν τέλει αν έφταιγε η απόσταση για τη χαμηλή ταχύτητα και όχι η καλωδίωση. Γενικά πάντα είχαμε διακοπές, αλλά περίπου 1 στις 3-5 μέρες το οποίο ήταν κατανοητό. Ο αδελφός μου είχε κάνει το κόλπο να βγάλει την μπρίζα τηλεφώνου και να συνδέει τα καλώδια κατευθείαν λέγοντας ότι θα κρατάει παραπάνω σταθερή σύνδεση για λίγο επειδή δε θα υπάρχουν εμπόδια και όταν κατέβει η ταχύτητα, μπορούσα να τα πειράξω με κάτι σιδερένιο για να αποφορτιστεί ό,τι ηλεκτρισμός δημιουργήθηκε (το οποίο έπιανε εν τέλει και ανέβαινε η ταχύτητα στα 12 για κάποιες μέρες). Αυτό άλλαξε πριν κανά εξάμηνο γιατί μας χάλασε το ρούτερ σε περίοδο που δεν ήμουν σπίτι και ο πατέρας μου έβαλε κανονική μπρίζα εκεί και δεν μπορώ πλέον να πειράζω καθόλου τα καλώδια. Τώρα τυχαία σκέφτηκα να βάλω κάτι σιδερένιο στην πρίζα (τηλεφώνου πάντα προφανώς) και βασικά έπιασε και η ταχύτητα έπιασε πάλι κανονική ροή στα 12, αλλά δεν ξέρω αν όλα είναι απλή σύμπτωση και δε βολεύει να σκαλίζω μία πρίζα κι ούτε ξέρω να τη βγάλω και να αφήσω τα καλώδια ελεύθερα γιατί μπορεί να κάνω βλακεία κι επίσης είναι 2016, δε θα έπρεπε να σκαλίζω εγώ καλώδια. Οπότε μετά από όλο αυτό το life story, ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να δω τι φταίει με το λιγότερο κόστος. 99% η καλωδίωση είναι το θέμα, αλλά εγώ δεν έχω κάποιο έλεγχο σε αυτό. Με ηλεκτρολόγο τι μπορώ να κάνω; Αν έρθει, μπορεί να δει αν φταίει αυτό; Ήδη αγοράσαμε νέο ρούτερ γιατί πιστεύαμε ότι το ΖΤΕ απλά δεν έκανε καλη δουλειά αλλά δε βλέπω να φταίει αυτό τελικά, δεν έχουμε τα χρήματα για τσάμπα δοκιμές. Εχεί κανείς καμιά ίδεα κάτι;
soteras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ο θεεε γιατι να σκαλιζεις καλωδιο και να τα πειραζεις με κατι σιδερένιο.Λοιπόν αν σου είπαν έχει θέμα οι καλωδίωση θέλει άλαγμα το καλώδιο από το κουτί της πολυκατικίας ως το διαμέρισμα σου και να μπει πριζακι δεν εχεις κανενα λογο α πειραζεις τα καλωδια καθε τοσο.Ανέβασε ομως και τα στατιστικα της γραμμής σου για να δουμε πιο αναλυτικα
Maffy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Γιατί διαφορετικά θα κοβόταν όλη την ώρα και θα είχαμε κάργα χαμηλή ταχύτητα τις περισσότερες φορές... κάτι που συμβαίνει βασικά τώρα Το θέμα είναι ότι θέλω να σιγουρέψω ότι φταίει αυτό, γιατί μένω 4ο όροφο, υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να αλλάξει αυτό το καλώδιο; lol Πόσο θα κοστίσει καν; Δεν μπορώ απλά να πω στους γονείς μου να πληρώσουν πόσα σε περίπτωση που φταίει αυτό. Ο αδελφός μου είχε πει ότι έχουμε κακή καλωδίωση πριν χρόνια. Ο τεχνικός που ήρθε την προηγούμενη βδομάδα είδε πρόβλημα στη γραμμή πάνω αλλά και κάτω στο κουτί της πολυκατοικίας. Το θέμα είναι ότι ο οτέ άλλαξε καλώδιο κάτω, αλλά εγώ ακόμα έχω θέματα. Να ξαναφωνάξω τεχνικό από hol; Ό,τι στατιστικά έχει με το tp-link εδώ. Κανονικά πιάνω 14 μαξ, αλλά όταν πήρα αυτό το ρούτερ δεν ήξερα για τα chipset οπότε ναι... Και ήδη πέφτει το max rate από τα 13.5 που ήταν στο 12.6... Κλαίω.
soteras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ο ΟΤΕ απλά άλλαξε το ζευγάρι που έρχετε απο το κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ και καταλήγει σε εσένα το καλώδιο από την είσοδο πολυκατικίας ώς το διαμέρισμα σου είναι δικοί σου ευθύνη όσους τεχνικούς και να φωνάξεις άμα υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο αυτό δεν θα το αλλάξει κανείς γιατί δεν είναι ευθύνη τους.Σε πρώτη φάση ανέβασε τα στατιστικά από τη σελίδα του ρουτερ για να δούμε.Επίσης πιστεύω φιλτράκαι έχεις βάλει παντού
Maffy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το ξέρω ότι είναι δική μου ευθύνη, για αυτό ρωτάω τι μπορώ να κάνω για να το σιγουρέψω ότι φταίει αυτό. Δεν έχω ιδέα πως ακριβώς να το δω και πόσο θα κοστίσει αλλαγή 4 ορόφων. Αν ήξερα δε θα έστελνα εδώ. Πρώτα θέλω να το σιγουρέψω, τι βήματα να κάνω; Να καλέσω τεχνικό της hol να σιγουρέψει ότι το πρόβλημα είναι δικό μου; Να φωνάξω κατευθείαν εναν ηλεκτρολόγο; Θα μπορέσει να το βρει; :/ Το ρούτερ λειτουργεί ασύρματα μόνο και είναι μόνο του στην πρίζα οπότε δεν έχω βάλει κάποιο φίλτρο πουθενά. Το τηλέφωνο είναι σε άλλη πρίζα μόνο του κι αυτό αλλά με σπλίτερ. Όσο για τα στατιστικά, τα έστειλα πριν, ορίστε ---> http://i.imgur.com/DdHH5Nu.png Για τη dsl γραμμή, αυτά μου λέει μόνο στο στάτους. Τι άλλα χρειάζεσαι;
soteras Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Η εικόνα που δίνεις μετά από πόση ώρα λειτουργίας είναι το ρουτερ ? Μετά τα όλα θέματα στα κάνει κάποιασυγκενριμένη ώρα πω απογευμα βραδυ
Maffy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 To ρούτερ λειτουργεί γύρω στη μιάμιση μέρα, αλλά η ταχύτητα χάλασε κατά τη 1 περίπου που έπεσε στα 6, μετά 3, μετά 5, μετά 7 και μετά νευρίασα και πείραξα τη πρίζα και έμεινε σχετικά σταθερό σε αυτό που φαίνεται στην εικόνα. Κατα κύριο λόγο είχα θέματα μεσημέρι γύρω στις 3 μέχρι το βράδυ κάποιες φορές. Άλλες φορές κάποιες ώρες το απόγευμα, ειδικά αν δεν έκλεινα το ρούτερ με την ελπίδα να ξαναπιάσει ταχύτητα... που δεν. Αλλά τελευταία και πρωί έχω θέμα και έχω δει τη σύνδεση να έχει κοπεί κοντά ξημερώματα προς πρωί με πολύ χαμηλό συγχρονισμό, οπότε γενικά όποτε του καπνίσει. Κάποιες λίγες μέρες μπορεί και να μην πάθει τίποτα αλλά τον τελευταίο μήνα σπάνιο κι αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα