benign Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Ο δικος μου ειναι 547 ημερων και ειναι 100% ,ειναι νορμαλ, η ειμαι τυχερος και επεσα σε καλο κομματι?
nikos903 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Καλά εσύ μπορεί να μην του έχεις γράψει τόσο πόλύ απάνω στον SSD, του TS το SMARΤ όμως έχει πήξει στις εγγραφές; Έχει γράψει πολύ πράμα, για αυτό λέω οτι λογικό είναι να πέσει η υγεία. Μετά ο κάθε κατασκευαστής μετράει αλλιώς την υγεία του δίσκου, μπορεί εσένα να αρχίσει να πέφτει όταν χαλάνε οι πύλες, πολύ μετά δηλαδή, τσέκαρε να δεις αν έχει remaining lifetime και εσένα. Αυτή η υγεία που λέει το σεντινελ είναι σχετική, δηλαδή ένα ποσοστό χωρίς να ξέρεις τι γράφει το SMART δεν λέει πολλά. Το ζουμί της υπόθεσης είναι οτι οι πύλες δεν είναι για απεριόριστες εγγραφές, αν γράφει κανείς πολύ σε αυτές θα αρχίσουν να χαλάνε κάποια στιγμή, λογικό, αναπόφευκτο... Έχουμε trim, έχουμε 3d nand αλλά και πάλι οι εγγραφές δεν είναι απεριόριστες, ναι μεν αυξήθηκαν πάρα πολύ αλλά και πάλι είναι πεπερασμένος ο αριθμός τους. Δες εδώ πχ το δικό μου SMART, βλέπεις με πολύ λιγότερες εγγραφές απο του TS να έχει πέσει και αυτός πολύ, λογικά θα μετράει αλλιώς και ο δικός μου, το θέμα είναι όμως οτι bad blocks δεν υπάρχουν, δηλαδή ο δίσκος πρόβλημα δεν έχει. Τώρα με τι αλγόριθμο μετράει η κάθε εταιρία αυτό το attribute δεν το ξέρω, εμένα πάντως πέφτει σιγά σιγά με τις εγγραφές και μου φαίενται λογικό.
nikos903 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Kingston ε; Απο οτι βλέπω εδώ: link δεν μετράει έτσι όπως μετράει και του TS ο δίσκος την υγεία ο δικός σου, σε αυτουνού πάει 100-99-98-97..... εσένα όμως είναι 0 ή 1, όταν γίνει 1 θα πάει να πει οτι έχει αρχίσει η κατηφόρα λόγο bad blocks... Πάντως δεν έχεις κάνει πολλές εγγραφές εσύ, 8.5Τ αν το διάβασα σωστά, δεν είναι πολύ. Του TS αν δεν κάνω λάθος είναι 21Τ.... Εμένα 7.5.... Άρα φαίνεται οτι ο κάθε κατασκευαστής μετράει διαφορετικά δηλαδή, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχει ο δίσκος σου χαμηλότερο lifetime απο τον δικό μου για να βγαίνουν τα νούμερα. Τώρα αν θες το % των εγγραφών που έχει κάνει ο δίσκος σου (το αντίστοιχο 90% του TS) πρέπει να βρεις στοιχεία για τον δίσκο σου και να πάρεις το % απο εδώ: termA = (Unused)/(Rated) x 100 Unused = (unused PE cycles) Rated = (rated PE cycles) Δες στο 231 του παραπάνω πίνακα πως βγαίνουν και τι βγαίνουν αλλά σου ξαναλέω, δεν έχει πολύ νόημα το life remaining, οκ βλέπεις περίπου πόσο τον έχεις χρησιμοποιήσει αλλά δεν σου λέει οτι ο δίσκος έχει πρόβλημα, απλά υπολογίζει πότε πιθανόν να αρχίσουν τα προβλήματα. Το θέμα στο δικό σου SMART είναι πότε θα αρχίσουν τα πολλά block να χαλάνε, τότε θα σταματήσει να μετράει το 231 απο τις εγγραφές ανα μπλόκ (όπως τώρα που είναι 231="0") και θα το μετράει με βάση των κατεστραμένων μπλόκ, τότε το 231 θα γίνει "1" και θα σημάνει την αρχή της κατηφόρας.
benign Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Kingston ε; Απο οτι βλέπω εδώ: link δεν μετράει έτσι όπως μετράει και του TS ο δίσκος την υγεία ο δικός σου, σε αυτουνού πάει 100-99-98-97..... εσένα όμως είναι 0 ή 1, όταν γίνει 1 θα πάει να πει οτι έχει αρχίσει η κατηφόρα λόγο bad blocks... Πάντως δεν έχεις κάνει πολλές εγγραφές εσύ, 8.5Τ αν το διάβασα σωστά, δεν είναι πολύ. Του TS αν δεν κάνω λάθος είναι 21Τ.... Εμένα 7.5.... Άρα φαίνεται οτι ο κάθε κατασκευαστής μετράει διαφορετικά δηλαδή, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχει ο δίσκος σου χαμηλότερο lifetime απο τον δικό μου για να βγαίνουν τα νούμερα. Τώρα αν θες το % των εγγραφών που έχει κάνει ο δίσκος σου (το αντίστοιχο 90% του TS) πρέπει να βρεις στοιχεία για τον δίσκο σου και να πάρεις το % απο εδώ: termA = (Unused)/(Rated) x 100 Unused = (unused PE cycles) Rated = (rated PE cycles) Δες στο 231 του παραπάνω πίνακα πως βγαίνουν και τι βγαίνουν αλλά σου ξαναλέω, δεν έχει πολύ νόημα το life remaining, οκ βλέπεις περίπου πόσο τον έχεις χρησιμοποιήσει αλλά δεν σου λέει οτι ο δίσκος έχει πρόβλημα, απλά υπολογίζει πότε πιθανόν να αρχίσουν τα προβλήματα. Το θέμα στο δικό σου SMART είναι πότε θα αρχίσουν τα πολλά block να χαλάνε, τότε θα σταματήσει να μετράει το 231 απο τις εγγραφές ανα μπλόκ (όπως τώρα που είναι 231="0") και θα το μετράει με βάση των κατεστραμένων μπλόκ, τότε το 231 θα γίνει "1" και θα σημάνει την αρχή της κατηφόρας. Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Ναι Kingston, ειναι,αυτος εδω : https://www.overclockers.co.uk/kingston-180gb-ssdnow-kc300-drive-sata-6gb-s-2.5-solid-state-hard-drive-w-adapter-skc300s37a-18-hd-039-ks.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα