Alex-V Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ειχα παρει εναν ssd πριν κανενα χρονο εναν crucial mx100. Μπηκα προσφατα στο hd sentinel και μου λεει 90% υγεια! Χαλασε τοσο ευκολα? Αν ειμαι σε εγγυηση αξιζει να ασχοληθω να τον επιστρεψω? Παρεπιπτοντως λεει οτι η κατασταση ειναι αριστη και δεν βρεθηκαν αδυναμοι τομεις. Να φανταστω το λεει επειδη δεν ειναι μηχανικος σκληρος.
nikos903 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ποιο στοιχείο απο τον πίνακα SMART έχει ρίξει την υγεία; Μήπως είναι κανένα life time remaining?
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν πέφτει τόσο. Να το παρακολουθείς. Να μην τον φορτώνεις πολύ. Άφησε 80-90GB. Πριν κανα χρόνο που πήρα ssd και περίπου κανα μήνα μετά την αγορά του μου έδειξε 99%. Πριν από 3 μήνες που έδειξε 97%. Το παρακολουθούσα καθημερινά και μετά από 4-5 μέρες έδειχνε ξανά 99% κάτι που δείχνει και τώρα. Και το σβήσε-γράψε πάει σύνεφο. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2016 από BlueBlood7 1
Alex-V Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Πφφ το χειροτερο εξαρτημα στον υπολογιστη ειναι ρε φιλε. Καταλαβα. Αρα, παρακολουθηση. Παιζει να μου σκαλωσει καποια στιγμη στο λειτουργικο? Να φαω κανενα φριζαρισμα η καμια αργη φαση? Προς το παρον οκ ειναι. Nick οριστε και screenshot
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ο σκληρός σου θα πάρει φωτιά έτσι όπως πάει. Βάλε ένα fan μπροστά. 1
Alex-V Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Καλα αστον τον δικο μου τον wd το ξερω Θα βαλω τωρα αυτες τις μερες.
nikos903 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το lifetime είναι που σου ρίχνει την υγεία, κανένα πρόβλημα δεν έχει ο δίσκος, απλά έχεις γράψει πολύ πάνω του, λογικό είναι για SSD να πέφτει η υγεία ανάλογα με τις εγγραφές. Αν θες να χαμηλώσεις τις εγγραφές βάλε τόρεντ κτλπ σε άλλο δίσκο και κάνε τα tweaks που γράφουν εδώ .για να πέσουν, απο την άλλη βέβαια 10% σε έναν χρόνο και με τόσες εγγραφές μια χαρά μου φαίνεται.
SPANK Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλα να ξέρεις και 70 % να ηταν δεν στον αλλάζουν , αν πάει νομίζω κατω απο 40 % μπορείς να τον πάς για επιστροφή
nikos903 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Και πάλι αν είναι βάση lifetime αυτό το % δεν ξέρω αν τον αλλάξουν, δεν είναι πρόβλημα δηλαδή, είναι προβλεπόμενο υπολειπόμενο lifetime. Πάει ανάλογα με τις εγγραφές, δεν δηλώνει πρόβλημα δίσκου. +Και οι κατασκευαστές δίνουν ένα μέγιστο εγγραφών αν θυμάμαι καλά (τουλάχιστον OCZ που έχω εγώ και κοίταξα....), μετά δεν σε καλύπτουν, ssd είναι, λογικό να χαλάνε οι πύλες μετά απο κάποιο καιρό.
Alex-V Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Εγω πιστευα ακριβως το αντιθετο. Οτι ενας ssd ειναι πιο δυσκολο να χαλασει απο εναν μηχανικο σκληρο για αυτο τον λογο, επειδη δεν εχει μηχανικα μερη. ΕΙναι απλα μια πλακετα. Συνεχιζω οπως εχει και βλεπουμε.
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Εγω πιστευα ακριβως το αντιθετο. Οτι ενας ssd ειναι πιο δυσκολο να χαλασει απο εναν μηχανικο σκληρο για αυτο τον λογο, επειδη δεν εχει μηχανικα μερη. ΕΙναι απλα μια πλακετα. Συνεχιζω οπως εχει και βλεπουμε. Εξαρτάται και τι χρήση κάνεις όπως φυσικά και από τον ssd.
nikos903 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Εγω πιστευα ακριβως το αντιθετο. Οτι ενας ssd ειναι πιο δυσκολο να χαλασει απο εναν μηχανικο σκληρο για αυτο τον λογο, επειδη δεν εχει μηχανικα μερη. ΕΙναι απλα μια πλακετα. Συνεχιζω οπως εχει και βλεπουμε. Μεγάλη συζήτηση αυτή.... Μέσες άκρες όμως με τον ssd γλυτώνεις τα κινητά μέρει που βγάζουν πολλές βλάβες αλλά οι πύλες δεν αντέχουν πιο πολλές εγγραφές απο οτι οι μηχανικοί δίσκοι, άρα σε βάθος χρόνου αν κάνεις πάρα πολλές εγγραφές ο μηχανικός σαν υλικό (αν υποθέσουμε οτι δεν θα χτυπήσει κάποια κεφαλή ή μοτέρ) αντέχει περισσότερες εγγραφές. Βέβαια χάνεις σε ταχύτητα και άλλα πολλά αλλά άστο αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα