Mpegleris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Πρόσφατα έστησα κομμάτι το εξής Pc με καινούργια (εντός εγγύησης εξαρτηματα). : Τροφοδοτικό: Corsair 500 watt CXM +80 Bronze Motherboard: Gigabyte Motherboard H110M-S2PV (H110/1151/DDR4) RAM: 2x TeamGroup Desktop RAM Elite+ 8GB 2400MHz DDR4 (Σύνολο 16GB) SSD: 2x OCZ SSD Trion 150 240GB GPU: MSI R9 380 4GB CPU: INTEL i5 6500 ΚΑΙ το πρόβλημα ειναι ότι (ΚΑΠΟΙΕΣ ακαθοριςτες φορές ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) όταν πατάω το Power Button για να ανοίξει ο υπολογιστής Ενώ ανάβουν όλα τα λαμπάκια Power κλπ. ΔΕΝ ακούγεται το χαρακτηριστικό BEEP και ΑΝΤΙ να κανει Boot στο λειτουργικό (Windows 10), σβήνει όλο το συςτημα μονο του και ξανάαναβει συνέχεια. Χωρίς σταματημό δλδ επαναλαμβάνετε αυτό. Δλδ αναβοσβήνει. Αν ενδιάμεσα πατήσω το Reset τότε μετά απο λίγα δεύτερα, ακούγεται το BeeP και bootaρεί κανονικά στα Windows σαν να μη τρέχει τπτ. Εχω ανοίξει το PC εχω βγάλει όλα τα εξαρτήματα ένα ένα και τα εχω ελέγξει, ειδικά τις μνήμες εχω βγάλει μια μια και τις εχω αλλάξει θέση και ελέγξει αν πατάνε σωστά, τα καλώδια ένα ένα, τα πάντα. ΟΜΩΣ δυστοιχως το ξανακάνει. Στα Windows δεν αλλάζω κατι πριν το κλείσω (να πεις ότι κατι συμβαίνει απο εκεί). Μοιάζει καθαρά για πρόβλημα Hardware αλλα αυτό που με παραξενεύει ειναι ότι δεν το κανει συνέχεια. Δλδ στα 5 μπουκαρίσματα περίπου και αν. Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να γίνει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Mpegleris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το μονο σαν παρατήρηση ειναι ότι τη Motherboard ΔΕΝ την εχω βιδώνει σε 6 βίδες που εχει αλλα σε 4.... Λέτε να παίζει κάποιο ρόλο αυτό? Το κουμπί δουλεύει κατευθείαν. Με το που το πατάω ανάβει το PC. (Ξέχασα να αναφέρω) Το κουτί ειναι αυτό: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/koutia-cases-pc/Fazn-Blackburn-Midi-Tower-VORTEX-V4-404WU.htm Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο Bios που το προκαλεί? Αλλα και πάλι ειναι παρά πολυ περαξενο γιατί όπως προείπα δεν το κανει συνέχεια....
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Από τη στιγμή που ανάβει το μηχάνημα το κουμπί λειτουργεί. Το μονο σαν παρατήρηση ειναι ότι τη Motherboard ΔΕΝ την εχω βιδώνει σε 6 βίδες που εχει αλλα σε 4.... Λέτε να παίζει κάποιο ρόλο αυτό?Το κουμπί δουλεύει κατευθείαν. Με το που το πατάω ανάβει το PC.(Ξέχασα να αναφέρω) Το κουτί ειναι αυτό: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/koutia-cases-pc/Fazn-Blackburn-Midi-Tower-VORTEX-V4-404WU.htmΜήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση στο Bios που το προκαλεί? Αλλα και πάλι ειναι παρά πολυ περαξενο γιατί όπως προείπα δεν το κανει συνέχεια.... Βγάζεις την 380 και μένεις με τα ενσωματωμένα γραφικά για λίγο καιρό. Κάθε πότε στο κάνει περίπου? Εαν σου βρίσκεται ένα άλλο τροφοδοτικό καλό δοκίμασέ το. 1
Mpegleris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Από τη στιγμή που ανάβει το μηχάνημα το κουμπί λειτουργεί. Βγάζεις την 380 και μένεις με τα ενσωματωμένα γραφικά για λίγο καιρό. Κάθε πότε στο κάνει περίπου? Εαν σου βρίσκεται ένα άλλο τροφοδοτικό καλό δοκίμασέ το. Το κανει απο την πρώτη στιγμή που το έστησα και ΠΡΙΝ βάλω την R9. Την R την έβαλα μετά απο ένα μήνα. Το κανει απο την πρώτη στιγμή που το έστησα και ΠΡΙΝ βάλω την R9. Την R την έβαλα μετά απο ένα μήνα. Λες εν αρχής να μου ¨εκατσε¨ ελαττωματικό τροφοδοτικό? Δεν εχω και άλλο να βάλω πάνω... Τρέχα γύρευε δλδ.... Απο το πλαίσιο χρεώνουν 40€ μονο για να στο δουν... Και ΑΝ βγάλουν άκρη,, βλέπεις σε αυτή την περίπτωση άνετα σε κοροϊδεύουν...
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δεν μπορείς να βρεις ένα τροφοδοτικό από κάποιον φίλο/ γνωστό σου?
tsacali Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 πρακτικος τροπος για να τσεκαρεις το κουμπι power οταν τον αναψεις και στο ξαναπαρουσιασει ανοιξε το καπακι και αποσυνδεσε το power on. αν στρωσει σημαινει οτι για καποιο λογο κολλαει το κουμπι,αν οχι κατι αλλο φταιει. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Εμενα μου μοιαζει με αυτη την μ@λ@κια που κανουν αρκετα pcακια που ξεκινανε 2-3 sec, μετα σβηνουν και ξανα αναβουν για να ξεκινησουν κανονικα απλα αυτο δεν ξεκιναει καν.Αν ειναι κατι σε αυτο το στυλ παντως κατι παζει με τις μνημες αλλα ας ξεκινησει με το να βγαλει την καρτα γραφικων και βλεπει..Αν ομως παρει με τα ενσωματωμενα κανονικα τοτε εκτος απο την καρτα πρεπει να εχει και τον νου του και στο τροφοδοτικο.. Τωρα ειδα οτι στο εκανε και με την ενσωματωμενη απο πριν . Αρα ας πουμε καλα καταληγω...
mar10s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 πινακας ελεγχου--συστημα και ασφαλεια--επιλογες παροχης ενεργειας-- οταν παταω το κομπι τροφοδοσιας= καμια ενεργεια για να αποκλεισεις το κουμπι... αν και ειμαι αναμεσα σε psu-mobo
bisnessman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Κατ΄αρχή καλημέρα! Προσπάθεια βοήθειας από έναν σχεδόν αρχέγονο στο insomnia αλλά ο χρόνος δεν επιτρέπει πιά να παρακολουθώ συχνά..... Απλά έχω και εγώ βρεθεί στην δικιά σου δύσκολη κατάσταση και σου μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία, αν και αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα σε βοηθήσει. Τελικά ανακάλυψα ότι έφταιγε το ποντίκι (πολυχρησιμοποιημένο) και ιδιαίτερα η θύρα USB, Το έιχα καταλάβει γιατί σε μια από τις πολλές και απελπισμένες προσπάθειές μου, είχα βγαλει το ποντίκι και το είχα αντικαταστήσει με ένα ακόμη παλιότερο που δεν έμπαινε σε USB αλλά στην παλιά υποδοχή δίπλα σε εκείνη του πληκτρολογίου και που δεν θυμάμαι πως ονομάζονται..... εάν το κομπιούτερ σου έχει τέτοιες υποδοχές δοκίμασέ το..... ή πάρε ένα άλλο πόντικι δανικό.....ή ..... Καλημέρα ακόμη μια φορά! 1
Mpegleris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Παιδια ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια. Τελικα ρυθμιση στο UEFI Bios ηταν η οποια δημιουργουσε αυτη την κατασταση για την προστασια και καλα του PSU σε χαμηλη (όπως την ονομαζει) τροφοδοσια...... Απο τοτε που απο auto το εκανα disable δεν μου το ξαναπαρουσιασε. 1
La_MoRt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Παρεμπιπτόντως μιας και είδα το σύστημα σου οι μνήμες σου αν είναι όντως 2400 δε παίζουν εκεί. Η μητρική σου δεν υποστηρίζει τέτοια συχνότητα τις πάει στο 2133.
Mpegleris Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Παρεμπιπτόντως μιας και είδα το σύστημα σου οι μνήμες σου αν είναι όντως 2400 δε παίζουν εκεί. Η μητρική σου δεν υποστηρίζει τέτοια συχνότητα τις πάει στο 2133. Γεγονος! Το σύστημα της χρονίζει στα 2133. Παρόλα αυτα (αν εξερεσεις το πρόβλημα αυτό) κατα τα αλλα λειτουργεί μια χαρά και έτσι. Όμως, λες να ειναι καλύτερα να τις αλλάξω και βάλω ddr4 στα 2133 για να είμαι σίγουρος ότι δεν ειναι απο αυτό? Λες να επηρεάζει αυτό στο boot του συστήματος? Η δεν παίζει κανένα ρόλο και να το αφήσω ως εχει? (Με έβαλες σε σκέψεις)... :-/
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Όχι δεν παίζει ρόλο στο boot του συστήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα