Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To λογικο αυτο θα ηταν καθως δεν εδειξαν οτι θελουν να το συνεχισουν αυτο το story...Πλεον στο σημειο που εμεινε δεν εχει και πολλα να συνεχισουν... 

Απλα φοβαμαι οτι επειδη η ολη φαση και γενικα το concept της πρωτης σεζον ηταν απιστευτα καλο (γιατι κατι τετοιο μπορει να συμβει στον καθενα, οχι σε τοσο ακραιο βαθμο αλλα μπορεις πολυ ευκολα να την παθεις απο ατομο που μολις γνωρισες) στην δευτερη αν συνεχιστει θα πρεπει να σκεφτουν παλι κατι πολυ πρωτοτυπο! Που συνηθως αυτο δεν γινεται, παρε παραδειγμα true detective... Το ιδιο συμβαινει και στις μουσικες μπαντες, οταν βγαζουν ενα cd το οποιο ειναι TOP το επομενο ειναι most likely οτι θα απογοητευσει, εκτος φυσικα απο τα fanboys που δεν σκεφτομαι αντικειμενικα...Πολυ λιγες μπαντες στην ιστορια καταφεραν το αντιθετο και αυτο φυσικα τους οδηγησε στον θεο :P

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχουν γραφτεί τα περισοτερα για τη σειρα και συμφωνώ με όσους τη βρήκαν απο πολυ καλή εως εξαιρετική.

Να προσθέσω οτι πλέον εκτιμώ απεριόριστα σειρες που δε ξεχειλωνουν το σενάριο και εχουν οσα επεισοδια πρέπει να εχουν.Αν και η συγκεκριμένη για να αγγίξει το 10αρι θα έπρεπε imo να εχει κανα δυο επεισοδια ακομα δίνοντας μεγαλύτερο βαρος στη δικη και τα αποδεικτικά στοιχεία για τον ένοχο.

Μακάρι να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο τη σειρα αρκεί να προσέξουν τους ηθοποιούς που θα παίξουν και να μη το γ@&σουν οπως το true detective.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαβασα το topic για να μην φαω κανενα spoiler.

Το συγκεκριμενο ειναι miniseries, οχι σειρα ετσι? Εχει ολοκληρωθει?

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Συγνώμη, δε διάβασα το thread γιατί μόλις τέλειωσα το πρώτο επεισόδιο και είμαι torn στο αν θα την τελειώσω κάποτε ή όχι οπότε δεν ήθελα να δω spoilers.

Κριτική της μίας σειράς:

Μόλις έχασα μία ώρα και 18 λεπτά απ'τη ζωή μου.

Αναλυτική κριτική: (τη βάζω όλη σε spoiler γιατί περιέχει ανάκατα spoilers που δεν μπορώ να διαχωρίσω απ'το κείμενο)

Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι γιατί πραγματικά «χαλάστηκα».

Ο λόγος είναι ότι ενώ γενικά δεν παρακολουθώ βαθμολογίες, είδα στο τέλος του wikipedia άρθρου να αναφέρει ότι έχει 95% στο rotten και 90 στο metacritic και λέω ας την ξεκινήσω, μη χάσω το αριστούργημα.

Τα αρνητικά:

Η σειρά είναι απελπιστικά αργή.

Το σενάριο είναι απαράδεκτο.

Είναι γεμάτη από "little things" που δε στέκουν και προσωπικά με ξενέρωσαν και με έβγαλαν από το mood της

Ο Torturro εμφανίζεται στη μία ώρα και 7 λεπτά

Η «δράση» ξεκινάει στα 25(!) λεπτά.

Πως φτάνουμε ως εκεί;

Για να κάνουμε establish ότι ο πρωταγωνιστής είναι καλό παιδί, καλός μαθητής μιας εργατικής οικογένειας Πακιστανών που προσπαθούν για το καλύτερο (πόσα κλισέ μαζεμένα κι ακόμα δεν άρχισα):

Τον βλέπουμε να κάνει tutor (άρα καλός μαθητής) σε μαύρο (άρα δεν είναι και ρατσιστής). Να πηγαίνει με το ταξί του μπαμπά του (εργατιά+καλό παιδί) να πάρει τη μαμά του απ'τη δουλειά (εργατιά+καλό παιδί) που είναι σε υπόγειο στο Queens (εργατιά).

Μέχρι εδώ -αν εξαιρέσεις τις κλισεδούμπες- καλά ωραίο storytelling, χωρίς exposition και λοιπές μαλακίες, αργόσυρτο όμως.

Τα υπόλοιπα, με τη μάνα που δε θέλει να πάει στο πάρτυ γιατί είναι μαύροι (ρατσίστρια) και το ότι τρώει με την οικογένεια και το chit chat (άρα καλό παιδί), θα μπορούσαν να λείπουν.

Τεσπά. Ο φίλος τον κλάνει, παίρνει τα κλειδιά του μπαμπά και φεύγει. Όλα νορμαλ. Αρχίζουν τώρα οι σεναριακές «διευκολύνσεις».

Έτος 2014, Νέα Υόρκη, έφηβος άνθρωπος μη εγκεφαλικά νεκρός και μάλιστα νέρντουλας και ενώ έχει smartphone (φαίνεται μετέπειτα σε πολλές σκηνές ότι έχει iphone), δεν ξέρει το maps, δεν έχει δει πριν το πάρτυ που είναι, δεν έχει εκτυπώσει τις οδηγίες. Χαχαχαχαχα.

Ναι. Ρωτάει άλλους ταρίφες εν κινήσει.

Επίσης η σκηνή με τους τύπους που μπαίνουν μέσα στο ταξί και δε μπορεί να τους βγάλει, μια μαλακία και μισή, ανούσια. Κρατάω μία πισινή επειδή δεν έχω δει όλη τη σειρά μήπως εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό στο μέλλον [οτί τον θυμόντουσαν οι μπάτσοι πχ].

Πάντως η σκηνή όπου προσπαθεί να ανοίξει το "Off Duty" sign και ανοίγει υαλοκαθαριστήρες, εμετός.

Ο γιός μου που είναι τεσσάρων ξέρει το λεβιέ τους. Όσο αγχωμένος και να'σαι, δεν μπορεί να το μπερδέψεις με ένα κουμπί στο ταμπλό.

Παρακάτω.

Ο Mr. Clean που έχει γαμήσει μόνο μία φορά, πάει σε πάρτυ με jogs και μουνάκια. Είναι τόσο αποφασισμένος να πάει, που κλέβει το ταξί του πατέρα του που είναι το βιος του. Πάει ακόμα και μόνος του, χωρίς το φίλο του. Όμως μπαίνει μια γκομενίτσα στο ταξί και ξαφνικά τα ξεχνάει όλα. Αλλά εντάξει, ας το καταπιώ. Ας πούμε κεραυνοβολήθηκε βλέποντας δύο μάτια στον καθρέφτη, γιατί δεν την έχει δει καν ολόκληρη τη γκόμενα. Ας πούμε ότι δεν είναι ο superficial τύπος.

Η σκηνή του βενζινάδικου (από την ώρα που του λέει "I'm thirsty" μέχρι να φύγουν) κρατάει 2 λεπτά! Δύο λεπτά! Ακόμη κι αν παίξει ρόλο στο μέλλον ο νεκροθάφτης, fuck me! Δύο λεπτά για να πάρει ένα νερό και μία μπίρα και να ρίξει ένα κατούρημα. Ευτυχώς είναι μάλλον απ'τους τύπους που δεν την τινάζουν γιατί τότε θα κράταγε 3+.

Μετά από άλλα δενξέρωπόσα λεπτά με κουλτουριάκες μαλακίες στον ποταμό και στο σπίτι, με ηλίθιους (και καλά deep διαλόγους). Φτάνουμε στο "ζουμί".

Αφού βέβαια έχουν προηγηθεί

- κλισεδιές (η deep/dark γκόμενα κάνει κόκα και παίζει με μαχαίρια, ο νέρντουλας έχει και άσθμα [κάπου θα παίξει ρόλο αυτό φαντάζομαι γιατί το έδειξε και δύο φορές αλλά δεν ξέρω που], η γκόμενα είναι πλούσια obvs)

- άλλα βλακώδη μή πιστευτά little things (ο τύπος ξεκίνησε με νερό, ήπιε χάπι, σφηνάκια και στο τέλος έκανε και κόκα. Where does he draw the line για να γαμήσει; Άμα κατούραγε σε κανα ποτήρι και του έλεγε άσπρο πάτο θα το'πινε; Ήμαρτον. Also το μαχαίρωμα στο χέρι και η γκόμενα δεν ανοιγοκλείνει βλέφαρο. Όσο μαστούρα και να'σαι, ένα "μαλάκα, αίμα! Χαχαχαχα" θα το πεις)

- foreshadowing (ο μαύρος που τον κοιτάζει έντονα λες και του γάμησε τη μάνα, το βγάλσιμο της γάτας έξω και μετά το μή-κλείσιμο της σιδερένιας εξώπορτας)

(Περνάει η ώρα και βαριέμαι τελικά να γράφω. Δε θα χάσω άλλη μια ώρα απ'τη ζωή μου. Το πάω πιο γρήγορα :))

Ξυπνάει και τη βρίσκει νεκρή. Και μέσα στον πανικό του, φεύγει αλλά έχει την ψυχραιμία να πάρει κόκα και μαχαίρι μαζί (γιατί; πραγματικά δε μπόρεσα να το εξηγήσω τι μπορεί να σκέφτηκε), αλλά όχι το jacket του. Μάλιστα.

Επίσης οι μπάτσοι που βαριούνται τη ζωή τους (ειδικά η γυναίκα) γιατί έχει τελειώσει εδώ και δύο ώρες η βάρδια τους αλλά επιστρέφοντας ( ; ) σταματάνε ένα ταξί που έστριψε αριστερά χωρίς να επιτρέπεται. Μάλιστα.

Στο τμήμα, ο μόνος που τον είδε και δεν πίστεψε ότι αυτό το παιδί αποκλείεται να έχει κόψει κάποια (όπως νόμιζε πριν μάθει ότι τον κρατούσαν για φόνο) ήταν ο δικηγόρος Torturro. Όλοι οι άλλοι μπάτσοι που έχουν δει εκατομμύρια πράγματα, τους φάνηκε φυσιολογικό και ήταν ουδέτεροι/αρνητικοί απέναντί του. Μάλιστα.

Στο τέλος, το πιο γελοίο πλάνο όλων των εποχών. Βγαίνει ο πατέρας και βλέπει την άδεια θέση ταξί.

Λείπει το παιδί σου όλη νύχτα. Παίρνεις τον φίλο σου που ήταν να πάνε μαζί στο πάρτι και σου λέει δεν τον πήγα. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πας να δεις αν πήρε το αυτοκίνητο. Έλεος. Δηλαδή πραγματικά αυτό το πλάνο όταν είπε "cut" ο σκηνοθέτης φίλησε τα μπράτσα του, είπε "αγάπη μόνο" και ήταν ευχαριστημένος με τον εαυτό του; Τι γύρισα πάλι ο πούστης!

Τα θετικά:

Η ατμόσφαιρα (της πόλης, του αστυνομικού τμήματος, του αδιεξόδου του πρωταγωνιστή)

/rant

Δημοσ.

Διαβασα μονο 4 γραμμες απο το κειμενο σου αλλα μπορω να βγαλω το συμπερασμα για το ποσο της πλακας ειναι.

• Like 6
Δημοσ.
man

έχεις μπερδέψει τις σειρές με την πραγματική ζωή

αν παρακολουθείς με τέτοιο τρόπο το οτιδήποτε

μάλλον το να βλέπεις σειρές κτλπ δεν κάνει για σένα
  • Like 4
Δημοσ.

man
έχεις μπερδέψει τις σειρές με την πραγματική ζωή
αν παρακολουθείς με τέτοιο τρόπο το οτιδήποτε
μάλλον το να βλέπεις σειρές κτλπ δεν κάνει για σένα

Δε νομίζω. Έχω δει άπειρες σειρές και ταινίες που ίσως να είχαν και περισσότερα plot holes/θεματάκια από αυτή αλλά τις ευχαριστήθηκα.

Για μένα, όταν αρχίσεις να βαριέσαι ή να κοιτάς αυτές τις λεπτομέρειες αντί να είσαι απορροφημένος από το τι γίνεται στην οθόνη, κάτι δεν πάει καλά με το σενάριο, τη σκηνοθεσία κτλ.

Να στο πω με ένα παράδειγμα και θα προσπαθήσω να το κάνω χωρίς spoilers.

Έτυχε και χάζευα το νήμα «Ποια ταινία μόλις είδατε» που συζητάνε τώρα για Dennis Villeneuve/Sicario/Prisoners κτλ.

Εμένα γενικά το Sicario μου άρεσε συνολικά (χωρίς να με τρελάνει).

Αν τυχόν το έχεις δει, κι εκεί αν εξαιρέσεις την αρχική σκηνή με το σπίτι με τα πτώματα, η δράση κυλά αργά. Φαινομενικά δε γίνεται τίποτα.

Η διαφορά όμως είναι ότι υπάρχει παντού μία υφέρπουσα ένταση. Παρότι ουσιαστικά δε γίνεται τίποτα, χάρις στη σκηνοθεσία και στο μουσικό score είσαι «στην τσίτα». Λες τώρα θα γίνει κάτι. Τώρα θα γίνει αυτό. Εδώ που σταμάτησαν θα έχει σκηνικό. Και τελικά δε γίνεται τίποτα παρά μόνο αργότερα. Όμως δε βαριέσαι (εγώ τουλάχιστο).

Στην παραπάνω σειρά, πάλι δε γίνεται τίποτα για 20 λεπτά αλλά κυριολεκτικά τίποτα. Ούτε ανάπτυξη χαρακτήρων έχουμε, ούτε ένταση, τίποτα.

Εννοείται ότι αυτό φυσικά είναι υποκειμενικό, έτσι; Μπορεί εσύ να είδες το Sicario και να χασμουριόσουν και να είδες τη σκηνή με το βενζινάδικο στο The Night Οf και να ήσουν σε φάση: Ωχ; Τι παίζει τώρα; Τι θα κάνει ο νεκροθάφτης;

Για μένα μιλάω και εξηγώ ότι αν ήθελε ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος πχ στη συγκεκριμένη σκηνή να μου περάσει κάτι, απέτυχε.

Ή ας πούμε στο τελευταίο πλάνο του επεισοδίου. Ακούει ο πατέρας «έλα είμαι φυλακή» και βγαίνει ξυπόλητος με τις πιτζάμες και κοιτάει την άδεια θέση στάθμευσης και μετά γυρίζει και κοιτάζει τη γυναίκα του σα βλάκας με το σαγόνι κάτω (άθλια ηθοποιία κατ'εμέ στη σκήνη αυτή btw). Δεν ξέρω αν ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος ήθελε να βγάλει δράμα/αγωνία/απορία από αυτή τη σκηνή και να κλείσει με ένα ωραίο πλάνο, εγώ πάντως ίσα που κρατήθηκα να μη γελάσω με το γελοίο της υπόθεσης (όχι τις πιτζάμες και την άσχημη ηθοποιία, το μή λογικό του πράγματος ένας γονιός να ψάχνει το παιδί του όλο το βράδυ και να μην έχει κάνει πέρα την κουρτίνα του να δει το αυτοκίνητο αν είναι εκεί. Τι να κάνω; Να μην το γράψω;

Granted, τα 20 λεπτά «μη δράσης» του Sicario που είναι δίωρη ταινία αντιστοιχούν με 5 λεπτά εδώ που έχουμε 9 ώρες ταινία στην ουσία. Δηλαδή στο πλαίσιο όλης της σειράς η σκηνή του βενζινάδικου ή τα είκοσι πρώτα λεπτά του επεισοδίου είναι μία «κλανιά».

Όμως δεν πάει έτσι. Εγώ δεν έκατσα να δω 9 ώρες ταινία. Έκατσα να δω μία ώρα και κάτι ενός επεισοδίου μιας σειράς που απέτυχε παταγωδώς να με κρατήσει και λόγω των «μικρών λαθών» της αλλά όχι μόνο εξ'αιτίας τους.

Δημοσ.

Εχοντας δει και το Stranger things(πολυ καλη), θεωρω το In the night of, το αριστουργημα του καλοκαιριου.

Η ιστορια πραγματικα δεν ειναι κατι το τρομερο ή καινοτόμο, αλλα η ατμόσφαιρα, η φωτογραφια, η σκηνοθεσια και οι ηθοποιοι(οι περισσοτεροι τουλαχιστον) το κάνουν πραγματικα αριστουργημα.

Δείτε την οσοι δεν την εχετε δει, αξίζει πραγματικα.

• Like 5
Δημοσ.

^ +απειρο, εμενα αυτο που μου αρεσε ηταν γενικα η μεταλλαξη του Ναζ και ο Τορτουρο ηταν θεος οπως εχω ξαναπει. Τωρα ο φιλος πιο πανω λεει " Η «δράση» ξεκινάει στα 25(!) λεπτά." Ποια δραση, δραματικη σειρα ειναι, δεν ειναι James Bond, χτιζει σιγα σιγα απ το 1ο λεπτο μεχρι και το τελευταιο. Γενικα αμα τη δεις ολοκληρη ειναι για σεμιναριο εξελιξης-αναπτυξης χαρακτηρα. Πραγματικα κατσε δες το  B)

edit: Παιζει ο Ομαρ απο το the Wire, nuff said

• Like 3
Δημοσ.

saxos55

φαινεται οτι περισσοτερο βλεπεις σειρες για να βρισκεις λαθη.. Αλλο το βλεπω κατι και λεω ωχ αυτο εδω δεν μου καθεται καλα, και αλλο το κοιταω προσεχτικα για να πω κατι κακο για το οτιδηποτε!

Γενικα σε πειραξε η υπαρξη της σειρας απ'οτι φαινεται... Επισης βλεπεις το δενδρο και χανεις το δασος..

• Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

O Steven Zaillian γράφοντας και σκηνοθετώντας τo the night of μας φέρνει μια σειρά που μπορεί να μη πήγε στο επίπεδο του Fargo, αλλά σίγουρα είναι μέσα στα φετινά διαμάντια κυρίως για τις ερμηνείες, τη φωτογραφία και πάνω απ΄ όλα τη σκηνοθεσία.

Μου άρεσε και το τέλος που το αφήνει "ανοιχτό" μη θέλοντας να υπογράψει τη αθωότητα του Ναζίρ.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προχθές το βράδυ ξενύχτησα για να δω στη nova το τελευταίο επεισόδιο (που ήταν τελικά κανονική ταινία διάρκειας περίπου 90' ). Δεν πιστεύω να μείνει στην ιστορία, αλλά πρόκειται όντως για πολύ καλή σειρά και αξίζει να την παρακολουθήσει όποιος αρέσκεται σε αστυνομικά-δικαστικά θρίλερ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...