Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο Retro είναι ακριβώς τα πράγματα. Το λειτουργικό επιτέλους έχει στρώσει και πολλές εφαρμογές γίνονται universal. Όσοι έχουν αμφιβολίες για την μετάβαση από τα 8.1 , να μην το ξανασκεφτούν.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ της έδωσα την ευκαιρία της αλλά το λειτουργικό αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων τόσο ως λειτουργικό το ίδιο όσο και στο θέμα υποστήριξης από τρίτους κατασκευαστές οπότε με βλέπω να γυρίζω πίσω στο android σύντομα.

Καλό δρόμο και η Παναγιά μαζί σου, για τον υπέροχο κόσμο των Android και άσε εμάς τους insiders να τυραννιόμαστε να κάνουμε ένα λειτουργικό καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που λείπει από τα Windows Phone, είναι λίγη... Google.

Με Chrome, Youtube και Maps σε native φάση και όχι Αθήνα-Κόρινθο μέσω Λαμίας, οι low range Android συσκευές δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Επίσης λίιιιιιιιγο πιο γρήγορα updates από τους devs θα ήταν ευπρόσδεκτα. Οσο ήμουν σε WP, ήταν σπάσιμο νεύρων να μπορώ να κάνω κάτι στο 2 ετών tablet μου που δεν μπορώ να κάνω στο 5 μερών κινητό μου, επειδή δεν είχε βγει το update για WP.

Φαντάσου όμως ότι η Μ$ έχει να διανύσει πολύ δρόμο ώστε να φτάσει την Google, λόγω καθυστέρησης των προηγούμενων ...κυβερνήσεων της Μ$.

Το ότι θα φθάσει και μπορεί να ξεπεράσει την Google, κάποια στιγμή, είναι γιατί η Μ$ προσπαθεί να φτιάξει μια ενιαία κονσόλα για όλες τις συσκευές. Η Google μέχρι στιγμής αναπτύχθηκε στο mobile με το Android. Λειτουργικό το ολοκληρωμένο σαν τα Windows και το ios δεν έχει.

Οπότε μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. 

Αυτοί που χρησιμοποιούν Android, θα αισθάνονται μειονεκτικά όταν δεν θα έχουν λειτουργικό για PC.Το Android στα PC είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Αυτή την στιγμή πιστεύω, ότι μόνο το ios προσφέρει μια πλήρη πλατφόρμα εφαρμογών και ακολουθεί η Microsoft.

Επισκέπτης
Δημοσ.
ρε παιδια στα αλλα μοντελα δε θα βγαλουν ποτε το update? αναφερομαι σε 920-925 κτλπ

Σε αυτα μπορεις να βαλεις ανεπισημα μονο την τρεχουσα εκδοση των δεκαριων κατεβαζοντας το windows insider απο το store και επιλέγοντας release preview. Δεν θα μπορεις ομως να τους περασεις την εκδοση που θα βγει τον αυγουστο εκτος αν τα χακεψεις να φαινονται σαν διαφορετικο μοντελο. Επισημα δεν παιρνουν τα δεκαρια.

Δημοσ.

Φαντάσου όμως ότι η Μ$ έχει να διανύσει πολύ δρόμο ώστε να φτάσει την Google, λόγω καθυστέρησης των προηγούμενων ...κυβερνήσεων της Μ$.

Το ότι θα φθάσει και μπορεί να ξεπεράσει την Google, κάποια στιγμή, είναι γιατί η Μ$ προσπαθεί να φτιάξει μια ενιαία κονσόλα για όλες τις συσκευές. Η Google μέχρι στιγμής αναπτύχθηκε στο mobile με το Android. Λειτουργικό το ολοκληρωμένο σαν τα Windows και το ios δεν έχει.

Οπότε μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. 

Αυτοί που χρησιμοποιούν Android, θα αισθάνονται μειονεκτικά όταν δεν θα έχουν λειτουργικό για PC.Το Android στα PC είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Αυτή την στιγμή πιστεύω, ότι μόνο το ios προσφέρει μια πλήρη πλατφόρμα εφαρμογών και ακολουθεί η Microsoft.

Απλώς δεν συνέκρινα τις υλοποιήσεις, μίλησα για το τι "λείπει" από τα Windows Phone σαν περιεχόμενο.

Σίγουρα το unification της πλατφόρμας το έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από την Google η MS, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι εμφανής.

Το να ευαγγελίζονται UWP apps είναι διαφορετικό από το να τις έχουμε και να τις χρησιμοποιούμε και να μην υπάρχουν ελλείψεις σε features.

Ναι, μου την σπάει να μην μπορώ να κάνω "Save link" σε κάποιο facebook post από το UWP app σε WP10 ενώ η λειτουργία υπάρχει στο ΗΛΙΘΙΟ WEB INTERFACE. Ανούσια έλλειψη, αλλά ενοχλητικό όταν δίνεις λεφτά και περιμένεις, ενώ θα μπορούσες να δώσεις κάτι παραπάνω και να μην περιμένεις. ;)

Συν αυτώ, αν συνεχίσει έτσι η Google, θα φτάσει την MS στο πι και φι. Λίγη προσπάθεια στο hardware να καταβάλει (με σωστό chromebook), και το τελικό κράμα Android-ChromeOS θα είναι μια χαρά ανταγωνιστικό με τόσο τεράστια έτοιμη παλέτα εφαρμογών να κάθεται και να περιμένει στο Play Store.

Το iOS, αν το καλοσκεφτείς, είναι μια "πλήρης πλατφόρμα" μόνο και μόνο επειδή το hardware συνεργάζεται σωστά, και αυτό με τη σειρά του το οφείλει στο ότι το software είναι σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο κατάλληλο hardware. Οπότε, το ένα χέρι νίβει τ' αλλο...

Δημοσ.

Συν αυτώ, αν συνεχίσει έτσι η Google, θα φτάσει την MS στο πι και φι. Λίγη προσπάθεια στο hardware να καταβάλει (με σωστό chromebook), και το τελικό κράμα Android-ChromeOS θα είναι μια χαρά ανταγωνιστικό με τόσο τεράστια έτοιμη παλέτα εφαρμογών να κάθεται και να περιμένει στο Play Store.

Να σου υπενθυμίσω οτι οι android εφαρμογες φτιαχτικαν για touch screen χρηση και εντούτοις οχι μονο δε καταφεραν να κρατησουν τα ποσοστα τους σ'αυτη την κατηγορια,δεν καταφεραν ουτε ,μεχρι στιγμης,να περιορισσουν την επελαση των "μη touch screen friendly" windows tablet,με αποτελεσμα να διπλαζουν τα ποσοστα τους καθε χρονο και το συμαντικοτερο ουτε καταφεραν να πισουν τους κατασκευαστες να συνεχισουν να το στηριζουν σαν λογισμικο,σ'αυτη τη TOUCH SCEEN κατηγορια.

Τωρα αν πιστευεις οτι αυτες οι mobile εφαρμογες,θα βοηθησουν ενα brouser os,οπως ειναι το chromeos, να κτυπησει τα windows desktop ,laptop και υβριδικα σε μια desktop και μη touch friendly κατηγορια,θα ηθελα πολυ να μαθω πως ακριβως   στο "πι και φι" θα φτασει τα windows με ενα καλο hardware?

Δημοσ.

Το iOS, αν το καλοσκεφτείς, είναι μια "πλήρης πλατφόρμα" μόνο και μόνο επειδή το hardware συνεργάζεται σωστά, και αυτό με τη σειρά του το οφείλει στο ότι το software είναι σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο κατάλληλο hardware. Οπότε, το ένα χέρι νίβει τ' αλλο...

Θα φτάσει η Google την MS, επειδή έχει ένα τεράστιο Play Store;

Δηλ το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας των Windows είναι ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές;

Λάθος τοποθέτηση και λάθος λογική. Η σωστή λειτουργία ενός OS (και δη σε διαφορετικές συσκευές) δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των εφαρμογών.

Δεν είναι λίγη η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Google. Είναι τεράστια !!!

Εδώ που έφτασαν τα δύο λειτουργικά (ios & windows) νομίζεις ότι ήταν θέμα "λίγης" προσπάθειας;

Συγνώμη αλλά δεν συνεχίζω τέτοια συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.
Καλό δρόμο και η Παναγιά μαζί σου, για τον υπέροχο κόσμο των Android και άσε εμάς τους insiders να τυραννιόμαστε να κάνουμε ένα λειτουργικό καλύτερο.

Να κάνω τη δουλεια μου θέλω απλα. Όταν πληρώνω το 100% της τιμής τότε απαιτώ το 100% του προϊόντος. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα βοηθήσω τη Microsoft να φτιάξει το λειτουργικό της. 2 φορες αγόρασα WP αλλα και τις 2 φορες δεν ειναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα περίμενα σε απλα business oriented πράγματα όπως email, ebanking ,messaging με συνεργατες κ.τ.λ.

Όπως και να το κάνουμε το android ειναι σαφώς πιο ώριμο και αποτελεσματικό αυτη τη στιγμή από τα Windows mobile.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα, μονο εμενα μου φαινεται υποπτο οτι το update κυκλοφορει 4 μερες μετα την ληξη της διοριας για δωρεαν upgrade; Γιατι οχι μια βδομαδα πριν, ωστε να δουμε τι θεματα θα βγουν στη φορα; Μαλλον για να πιεσουν τους αντιστεκοντες-αναποφασιστους να αναβαθμισουν αρον- αρον.Καπως ασοβαρα μου φαινονται ολα αυτα.

Δημοσ.

Καλα, μονο εμενα μου φαινεται υποπτο οτι το update κυκλοφορει 4 μερες μετα την ληξη της διοριας για δωρεαν upgrade; Γιατι οχι μια βδομαδα πριν, ωστε να δουμε τι θεματα θα βγουν στη φορα; Μαλλον για να πιεσουν τους αντιστεκοντες-αναποφασιστους να αναβαθμισουν αρον- αρον.Καπως ασοβαρα μου φαινονται ολα αυτα.

Εσύ γράφτηκες μόνο και μόνο για σχολιάσεις; Κάποιος που είχε φάει ban;

post-247172-0-16791000-1467484649_thumb.png

Δημοσ.

Φιλε Retromaniac my bad! Δεν προσεξα το MOBILE στον τιτλο απλως, το σχολιο προοριζοταν για αλλο χωρο, οποτε... Παντως νεος στο insomnia και rookie στα pc γενικα ειμαι, οχι banned η' τιποτα αλλο, να εξηγουμαστε απλως εριξα ακυρο οποτε μην με "φατε" οκ; SORRY!!

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω τη δουλεια μου θέλω απλα. Όταν πληρώνω το 100% της τιμής τότε απαιτώ το 100% του προϊόντος. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα βοηθήσω τη Microsoft να φτιάξει το λειτουργικό της. 2 φορες αγόρασα WP αλλα και τις 2 φορες δεν ειναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα περίμενα σε απλα business oriented πράγματα όπως email, ebanking ,messaging με συνεργατες κ.τ.λ. Όπως και να το κάνουμε το android ειναι σαφώς πιο ώριμο και αποτελεσματικό αυτη τη στιγμή από τα Windows mobile.

Πλάκα μου κάνεις; email, ebanking ,messaging; Τι δεν μπορείς να κάνεις μ αυτά; Σε τι διαφέρει δηλ. η σύνταξη και αποστολή ενός email ή μέσω messenger; Όλες τις συναλλαγές μου με τo ebanking είναι απροβλημάτιστες.

Καταλαβαίνω ότι ο καθένας αισθάνεται διαφορετικά σε ένα περιβάλλον, επίσης μπορεί να είναι θέμα γούστου.

Όμως αυτό που επιμένω στα Windows και όχι σε άλλες πλατφόρμες, είναι ότι υπάρχει ένα ενιαίο οικοσύστημα. Τα μηνύματα, το ημερολόγιο, το office, είναι ένα για όλες τις συσκευές. Δεν μπορώ να φανταστώ, να έχω μια εφαρμογή στο android όσο καλή και αν είναι και να μην την έχω στο PC μου, ή το αντίθετο.

Όλοι αυτοί που κάνουν υπομονή με τα Windows phone είναι γιατί χτίζεται κάτι ολοκληρωμένο. Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι θα γίνει, όμως εμείς είμαστε αυτοί που βοηθάνε ένα σύστημα να γίνει καλύτερο και όπως το θέλουμε εμείς.(π.χ. με το start button) 

Κάποιοι όμως τα περιμένουν όλα έτοιμα, με το πρόσχημα ότι πληρώνουν και απαιτούν. Υπάρχει διαφορά αντίληψης και τίποτε άλλο.

Δε ξέρω αν τρέχεις android στο PC σου, όμως κάποια στιγμή θα απαιτήσεις από την Google να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ώστε να τρέχουν όλες οι συσκευές σου στο ίδιο περιβάλλον, όπως στα  Windows ή στο ios.

Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα πράγματα κάνεις στο PC σου, που θα ήθελες να τα κάνεις και στο κινητό και το tablet σου;

Σύγκριση μεταξύ android και windows με το PC στη μέση, δεν γίνετε !!! Αν έχεις PC android τότε όλα κομπλέ....

Δημοσ.

Πλάκα μου κάνεις; email, ebanking ,messaging; Τι δεν μπορείς να κάνεις μ αυτά; Σε τι διαφέρει δηλ. η σύνταξη και αποστολή ενός email ή μέσω messenger; Όλες τις συναλλαγές μου με τo ebanking είναι απροβλημάτιστες.

...

Κάποιοι όμως τα περιμένουν όλα έτοιμα, με το πρόσχημα ότι πληρώνουν και απαιτούν. Υπάρχει διαφορά αντίληψης και τίποτε άλλο.

Δε ξέρω αν τρέχεις android στο PC σου, όμως κάποια στιγμή θα απαιτήσεις ....

Καμία πλάκα δε σου κάνω.

Καταρχήν δεν υπάρχει κανένα «πρόσχημα» στο ότι όταν πληρώνω, απαιτώ. Είμαι επαγγελματίας και όταν οι πελάτες μου με πληρώνουν, απαιτούν από εμένα κάποια πράγματα. Έτσι και εγώ όταν πληρώνω για το Α που μου έταξες, απαιτώ το Α. Όχι το Α/2. 
Android στο PC μου ; Για πιο λόγο ; Δουλεύω σε Windows και Mac OS.

Στα υπόλοιπα τώρα : 

1. Email client που τουλάχιστον μια φορά την ημέρα δεν θα ανταποκρίνεται σωστά (π.χ. να μην πατιέται το πλήκτρο SEND) με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω restart για να απαντήσω σε ένα email το θεωρώ σοβαρό πρόβλημα. Χειρίζομαι 7 email λογαριασμούς με δεκάδες emails καθημερινά στον κάθε ένα.

Τέτοιο πρόβλημα σε άλλο κινητό δεν αντιμετώπισα ποτέ μου.

2. Το να μην υπάρχουν native εφαρμογές για e-banking και να πρέπει να χρησιμοποιώ το web interface κάνοντας συνεχώς login επί login επίσης το θεωρώ σοβαρό μειονέκτημα + πολλά ακόμα μειονεκτήματα αυτής της πρακτικής.

3. Messenger που είτε δε συγχρονίζει τα μηνύματα είτε τα συγχρονίζει με καθυστέρηση (π.χ. να εμφανίζονται σαν notification αλλά μέσα στην εφαρμογή μετά από 5 λεπτά) επίσης τεράστιο πρόβλημα.

Μη παρεξηγείς φίλε μου. Είμαι και Windows Insider και έχω πλήρη επίγνωση των πραγμάτων που λέω. Είναι βλέπεις θέμα προτεραιοτήτων. Αν π.χ. έπρεπε να στέλνω 1 email την ημέρα και να κάνω 1 συναλλαγή με e banking μια φορά τις 10 μέρες μάλλον δε θα με απασχολούσε ιδιαίτερα η «μειωμένη απόδοση». Όταν όμως τα κάνω αρκετές φορές την ημέρα τότε ναι, αποτελεί πρόβλημα.
Για την ιστορία έχω 2 WP κινητά και νομίζω είμαι αρκετά ρεαλιστής σε αυτά που λέω. Ούτε fan boy είμαι κανενός ούτε τίποτα.

Θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου όπως μου υπόσχετε η κάθε εταιρία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν συγχωρώ ή δεν κατανοώ το να υπάρχουν προβλήματα μίας και εγώ developer είμαι, όμως η υπομονή και η κατανόηση έχουν και κάποια όρια όταν προσπαθείς να κάνεις τη δουλειά σου και τελικά καταλήγεις απλά με νεύρα.

Το οικοσύστημα των Windows είναι καλή φάση… Αλλά ποτέ δεν δούλεψε για εμένα όπως θα έπρεπε. Μια απογοήτευση σκέτη όλο το πακέτο το οποίο σε αφήνει ξεκρέμαστο τη στιγμή που πραγματικά το χρειάζεσαι. 

Περίμενα ότι η συνεργασία του Surface 3 Pro με το WP κινητό και το Desktop ότι θα είναι μια υπέροχη εμπειρία συνεργασίας των συσκευών μου και θα επέστρεφα 100% πίσω στη Microsoft από την υπερκοστολογημένη Apple και το MacOS. Δυστυχώς απέχει ακόμα αρκετά από αυτό που θα ονόμαζα πολύ καλή εμπειρία. Σε αυτό να προσθέσω και το τσουβάλι χρημάτων που έχω επενδύσει και δεν είδα / δεν βλέπω να πιάνουν πραγματικά τόπο.

Καλός η κακός αυτή τη στιγμή είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι το android είναι σαφώς πιο ώριμο και πιο αποτελεσματικό στα πάντα σε σχέση με τα Windows.
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο δευτερο θεμα που αναφερεις σχετικα με τις native e banking εφαρμογες δεν φταιει η μικροσοφτ και το λειτουργικο της αλλα οι software developers των τραπεζων που αφηνουν εκτος το ποσοστο των wp users.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...