Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι η κατάλληλη μητρική (ATA & Chipset)

wizard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα έλεγα να κοιτάξει άλλη μάρκα αντί για Gigabyte, υπάρχουν και πιο αξιόπιστες λύσεις.

Επίσης να κοιτάξει για λίγο καλύτερο κουτί και τροφοδοτικό καθώς δεν αλλάζουν αυτά κάθε μέρα, και αν μπορεί κάρτα γραφικών (αν θέλει να παίζει και κανένα παιχνιδάκι).

Επίσης καλό θα ήταν να πάρει άλλο ένα στικάκι μνήμη για να έχει dual channel memory.

Δημοσ.

To vasiko pisteuo einai prin sou poume gia ta kommatia einai na mas peis esy gia ti douleia to thelei to mhxanima, an prokeitai na asxolithei me OC ktl. Gia to m/b kai ego leo na koitakseis anamesa se Abit ASUS kai MSI, me i865 h akoma kalhtera (kai akrivotera) i875 chipset. Gia na paizei paixnidakia opos eipe kai o KWSN_Men allakse kai karta graphikon modelo oxi etairia (meine sthn ATI), kai ego pou phra NVidia me kraksane oloi kai sto telos (afou th phra) katalava oti eixan dikio. Sosto kai gia ta 2 dimms gia DC-DDR alla an einai na asxolithei me OC na mh parei Samsung (ego exo ena 512DDR400 kai den anevainei oute 1MHz) alla kati pio akrivo kai pio grhgoro (Kingston, GEIL, ...). Alla opos sou eipa ola auta exoun sxesh me to ti thelei na kanei me to pc.

Oposdhpote PSU >= 400W.

Δημοσ.
re paidia 2 memory modules exei parei to paidi.oson afora gia asus m/b simphono.

Συγχαρητήρια!!! Είσαι ο μόνος που το πρόσεξε. Ρε παιδιά, πράγματι, 2x256 θα πάρει. Γιατί λέτε για άλλη κάρτα γραφικών? Το PC το θέλει κυρίως για παιχνίδια και δεν ενδιαφέρεται για OC. Πιστεύεται ότι θα υπάρχουν προβλήματα με μια από αυτές τις μητικές?

Δημοσ.

Δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη ποιότητα3ς οι συγκεκριμένη εταιρεία. Από εκεί και πέρα, αφού το μηχάνημα το θέλει κυρίως για παιχνίδια, να πάρει τουλάχιστον ΑΤΙ 9600 (όχι 9600SE όμως).

Δημοσ.
Δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη ποιότητα3ς οι συγκεκριμένη εταιρεία. Από εκεί και πέρα, αφού το μηχάνημα το θέλει κυρίως για παιχνίδια, να πάρει τουλάχιστον ΑΤΙ 9600 (όχι 9600SE όμως).

H 9600 φεύγει πολύ από άποψη χρημάτων.

Δημοσ.

ΑΤΑ100 vs ATA133=καμία διαφορά.

Η μητρική αυτή (της Intel) είναι πολύ γρήγορη και αξιόπιστη, αλλά αν ήθελε να κάνει overclocking το ξεχνάει με αυτήν.

Δημοσ.
kali kali einai.den ksero omos ti ginetai me tin extreme graphics pou exei on board.mipos "xtipaei" tin ati kai dimiourgei problhmata?

Σωστή παρατήρηση. Θα ήθελα κάποιος που να είναι 200% σίγουρος να δώσει απάντηση σε αυτό που έθιξε ο Γιώργος. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα?

Δημοσ.

Χμμ... σε συγκεκριμένο setup που έχω στήσει με intel mobo με αυτή την onboard vga και με club 9200 έχω δει πρόβλήματα "κουλά" που δεν είχα ξαναδεί σε άλλα στησίματα με club 9200. (winxpsp1a en full updated).

Δεν κατάφερα να βρω από που προέρχονται, παρά μόνο να τα διορθώσω. Στη συγκεριμένη mobo επίσης με το bios που φορούσε (δεν θυμάμαι ποιό) δεν υπήρχε τρόπος να απενεργοποιήσεις onboard vga. Οπότε ΔΕΝ είμαι 200% σίγουρος, απλά αναφέρω την εμπειρία μου.

sc

Δημοσ.

Όχι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.Απενεργοποιείς από το bios την onboard vga και είναι σαν να μην υπάρχει.Για καρτούλα γραφικών αν δεν θές να ξεφύγεις από τα λεφτά αυτά πάρε την 9100, νομίζω πολύ καλύτερη, δεν ξέρω όμως αν έχει ακόμα το eshop

Δημοσ.

Ωπ με διέψευσε πανηγυρικά ο madsc(γράψαμε μαζί).Σίγουρα δεν απενεργοποείται η onboard?Ακόμα και μια jetway της πλάκας που είχα δει παλιότερα γινότανε αυτό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...