akpe Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Το ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, αρκεί να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους μας για να το καταλάβεις. Και τώρα μια πανευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει πόσο πάσχουμε και σε ποιους τομείς ακριβώς. Η έρευνα διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο από την VINCI Autoroutes, την εταιρία που ασχολείται με τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη συντήρηση των γαλλικών αυτοκινητόδρομων. Συμμετείχαν συνολικά 13.634 πολίτες άνω των 15 ετών από 11 χώρες της Ευρώπης, εκφράζοντας την άποψή τους περί οδικής ασφάλειας, συμπεριφοράς οδηγών κ.λπ. Με το 2015 να είναι μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων στην Ε.Ε., μια απογοητευτική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι λιγότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους (49%) πιστεύουν ότι τα δυστυχήματα μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Στην Ελλάδα, μόλις το 33% των 1.004 ερωτηθέντων συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία. Κατά τα άλλα, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι οι πιο υπεύθυνοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί και οι Γερμανοί, με ποσοστό 32%. Αντίθετα, για τους συμπατριώτες μας έχουμε τη χειρότερη άποψη, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα τους θεωρούμε τους πιο ανεύθυνους, σε ποσοστό 61%. Ωστόσο οι πολίτες των άλλων 10 χωρών έχουν χειρότερη άποψη για τους Ιταλούς, οι οποίοι έτσι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με 28%, αφήνοντάς μας δεύτερους με 18%. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι Έλληνες μπορεί να αναγνωρίζουν τους... Έλληνες ως ανεύθυνους σε ποσοστό 61%, όμως ταυτόχρονα το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οδηγεί πολύ προσεκτικά. Ενώ οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου χαρακτηρίζονται απρόσεκτοι (66%), αγχωμένοι (33%), επικίνδυνοι (39%) και επιθετικοί (32%). Βαθμολογώντας τις οδηγικές ικανότητές τους από το 0 ως το 10, οι Έλληνες ερωτηθέντες κατά μέσο όρο αυτοβαθμολογήθηκαν με 7,9. Άλλη μια έρευνα δηλαδή στην οποία φαίνεται ότι φταίνε οι άλλοι... Η ενοχλητική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύουν περισσότερο οι Έλληνες ερωτηθέντες είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας (92%), ενώ δεύτερη στην κατάταξη είναι η κίνηση στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου ενώ η δεξιά είναι άδεια (75%). Αρκετά ανησυχητικό είναι το ότι το 52% των ερωτηθέντων συμπολιτών μας δήλωσε ότι συχνά ξεχνάει να φορέσει ζώνη, ενώ το 55% μιλάει συχνά στο τηλέφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί κανενός είδους κιτ hands-free. Και πολύ ανησυχητικό, το ότι το 58% των οδηγών πιάνουν τιμόνι ενώ νιώθουν κουρασμένοι και το 33% ενώ έχουν υπερβεί το όριο κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά νιώθουν καλά.Via | Πηγή 3
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ελπιζω κάποτε να μάθουν και οι αλλοι λαοι να οδηγούν τοσο καλά οσο οι ελληνες. και να ξεφύγουν λιγο απο τα καλούπια στα οποια ζουν και θέλουν με το ζόρι να χώσουν και εμάς 3
Tenshi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Ε ναι. Αφου κάνουμε Scandinavian flick απο την κοιλιά της μάνας μας...
Chape Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Σίγουρα θεωρώ ότι είμαστε αν όχι οι χειρότεροι λίγο ποιο κάτω από τους χειρότερους (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα)... Φταίνε πολλά πράγματα (παιδεία,υποδομές και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα) αλλά κυρίως η παιδεία... Νομίζω σε κάποιο ακόμα thread το είχαμε αναλύσει πάλι πριν κανένα τρίμηνο... 2
gdriver Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 η πλάκα είναι πως όταν ένας Έλληνας οδηγός νοικιάσει στο εξωτερικό κάποιο αυτοκίνητο κινείται σα μανούλα στους δρόμους της άλλης χώρας. Στους Ελληνικούς δρόμους, μας πιάνει ένας δαιμονισμός άνευ προηγουμένου και απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα με την οδηγική μας συμπεριφορά. 1
kalogeros Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Οι ιταλοι; Ριλι; Γιατί σου προξενεί τόση εντύπωση? Από την πρώτη φορά που πήγα Ιταλία, πιστεύω ότι είναι χειρότεροι οδηγοί από εμάς.
Chape Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 η πλάκα είναι πως όταν ένας Έλληνας οδηγός νοικιάσει στο εξωτερικό κάποιο αυτοκίνητο κινείται σα μανούλα στους δρόμους της άλλης χώρας. Στους Ελληνικούς δρόμους, μας πιάνει ένας δαιμονισμός άνευ προηγουμένου και απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα με την οδηγική μας συμπεριφορά. Κάπως έτσι είναι φίλε μου... Εμπειρία δική μου... Μετά από 6 μήνες Γερμανία κατεβαίνω Ελλάδα για διακοπές... Όλα καλά παίρνω το αμάξι μου και παω για τον πρώτο καφέ με την παρέα... Στα πρώτα 30 λεπτά μου γύρισαν τα μυαλά και τα νεύρα μου σπάσανε... Πάνω στον καφέ λοιπόν ανοίγω μια συζήτηση με τους φίλους μου (ήθελα να κραξω) και κατέληξα πως και εγώ όσο ήμουν Ελλάδα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα... Εμπειρία δεύτερη... Ο μπαρμπας μου 40 κάτι χρόνια κάτοικος Γερμανίας... Εδώ οδηγεί μια χαρά και όπως πρέπει... Όταν κατεβήκαμε μαζί μια άλλη φορά Ελλάδα για διακοπές μετά την πρώτη μέρα έγινε γκανγκστερ της ασφάλτου... Πραγματικά θυμωσα μαζί του όταν τον άκουσα να κράζει άλλους Έλληνες οδηγούς μια φορά ενώ αυτός γίνεται χειρότερος μόλις πατάει το πόδι του εκεί... 1
tarantules Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 η πλάκα είναι πως όταν ένας Έλληνας οδηγός νοικιάσει στο εξωτερικό κάποιο αυτοκίνητο κινείται σα μανούλα στους δρόμους της άλλης χώρας. Στους Ελληνικούς δρόμους, μας πιάνει ένας δαιμονισμός άνευ προηγουμένου και απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα με την οδηγική μας συμπεριφορά. Η πλάκα είναι οτι και πολλοί ξένοι (ειδικά Γερμανοί) όταν έρχονται Ελλάδα βγάζουν όλα τα κόμπλεξ τους στο δρόμο και οδηγούν πολύ χειρότερα και από κάφρο Έλληνα οδηγό...
adi32 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/02/koinonia-patra-prosastikos_n_10782924.html Ειναι απλο Ολοι τα κανουμε αυτα στην Ελλαδα γιατι ξερουμε οτι δεν εφραμοζεται κανενας νομος 2
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αν και δεν είναι Ευρώπη, τους χειρότερους οδηγούς τους έχω πετύχει... στην Τουρκία. Τουλάχιστον στην Ιστανμπούλ που πήγα, σ' άλλες πόλεις δε ξέρω τι παίζει. Σε πατάνε για πλάκα... κι η αγάπη τους για τις γάτες θα τους κάνει να προτιμήσουν να χτυπήσουν άνθρωπο παρά γατί. Βανάκια που μπαίνουν με 100+ σε κλειστές στροφές (και τα λάστιχα στριγγλίζουν ενώ είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν από κάτω) κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
chrisxkar Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 μην πιανεις ανατολικες χωρες εκει αν δεν πατησεις καποιον στην διετια σου περνουν το διπλωμα
adi32 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Ανευθυνοι εμεις ? Εδω εχει πολυ χωρο ας παρκαρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα