Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω ένα site του οποίου παρακολουθώ τα στατιστικά μέσω google analytics. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω στην θέση του ένα νέο κ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τον λογαριασμό του παλιού site στο google analytics θα πρέπει να τον διαγράψω κ να φτιάξω καινούργιο για το νέο site ή θα κρατήσω τον ίδιο αφού θα ισχύει το ίδιο domain; Ελπίζω να έγινα κατανοητός στο ερώτημα μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

καλησπέρα,

Κρατάς τον ίδιο λογαριασμό και κάνεις copy paste το tracking code στο νέο σου site, εφόσον έχεις κατεβάσει πρώτα το παλιό.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς μέσα από το Google Analytics να προσθέσεις νέο site, για το οποίο θα σου δώσει διαφορετικό tracking code.

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα,

Κρατάς τον ίδιο λογαριασμό και κάνεις copy paste το tracking code στο νέο σου site, εφόσον έχεις κατεβάσει πρώτα το παλιό.

καλησπέρα,

καλησπέρα,

Δημοσ.

καλησπέρα,

Δημοσ.

εξαρτατε οτι επιθυμεις εσυ μπορεις να κανεις και το ενα και το αλλο.

Το domain θα ειναι το ιδιο ?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια, εκανα ενα νεο gmail, και στο analytics, προσθεσα 'ετσι απλα' το site μου, για να βλεπω στατιστικα.

Διχως να κανω καποια αλλη ενεργεια, σχετικα με το παλιο account απο το οποιο παρακολουθουσα analytics. Ξερω βεβαια οτι υπαρχει και τροπος για να αποδειξεις site ownership, αλλα δεν μου ζητηθηκε πουθενα απο την google! Το εκανα μονος μου, επειδη ηθελα, οταν το ηθελα, στο νεο account.

Η ερωτηση μου ειναι, και συγχωρεστε μου την χαζη ερωτηση, αλλα κατι μου διαφευγει, και γι'αυτο το μοιραζομαι μαζι σας, να το εντοπισουμε:

Ετσι, ο καθενας, μπορει να δηλωνει ενα site να βλεπει τα στατιστικα του, μες το analytics? 'Κουφο', 'κουλο', και κάτι δεν στεκει.

Πριν δηλωσει καποιος ενα site, δεν επρεπε:

1) να δηλωσει καπου εντος του site, καποιο id απο την google?

2) να γινει το site ownership?

Οπως ειπα, επειδη για δικο μου site με ενδιαφερει, εγω τα εκανα, αλλα 'οικειοθελως'.

Εκτος αν, τωρα που το ξανασκεφτομαι, η google δεν σε απαγορευει να δηλωσεις οποιοδηποτε url γουσταρεις μες το analytics, αλλα αν δεν σου ανηκει το site και δεν δηλωσεις το συγκεκριμενο id που σου δινει η google (για το ownership ισως και να μη χρειαζεται, να βοηθα μονο στο ranking), τοτε και που το δηλωσες, μηδεν στατιστικα θα λαμβανεις και θα βλεπεις, δηλαδη μηδεν εις το πηλικον. Ετσι παει;

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις στο site σου έναν κώδικα, π.χ.:

<!-- Google Analytics -->
<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-Y', 'auto');
ga('send', 'pageview');
</script>
<!-- End Google Analytics -->

ο οποίος περιέχει το tracking ID και στέλνει τα στατιστικά στο Google Analytics account που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ID. Χωρίς αυτόν τον κώδικα, δεν θα εμφανίζονται καθόλου στατιστικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...