Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση Windows σε Bootcamp

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows 7 από DVD μέσω bootcamp σε MacBook Pro Retina, αλλά όταν παω να κάνω διαμόρφωση τον δίσκο bootcamp μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα: "η εγκατασταση ηταν αδυνατο να δημιουργησει ενα νεο διαμερισμα συστηματος"

Τι να κάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows 7 από DVD μέσω bootcamp σε MacBook Pro Retina, αλλά όταν παω να κάνω διαμόρφωση τον δίσκο bootcamp μου βγάζει το ακόλουθο μήνυμα: "η εγκατασταση ηταν αδυνατο να δημιουργησει ενα νεο διαμερισμα συστηματος"

Τι να κάνω?

Νομιζω δεν μπορεις να βαλεις windows 7 στα τελευταια macbookpro μετά γιατι δεν εχει τα drivers,το windows7 για την καινουργια γενιά ssd. Ειναι σιγουρα 64bit πάντως, το windows 7 που δοκιμάζεις να βάλεις? Εχει το sp1? Ισως θα χρειαστει να πας στο diskutilty απο macos και να δοκιμάσεις erase ξανα σε fat32 το bootcamp partition. Τέλος δοκιμασε και ένα nvram reset.

Νομιζω δεν μπορεις να βαλεις windows 7 στα τελευταια macbookpro μετά γιατι δεν εχει τα drivers,το windows7 για την καινουργια γενιά ssd. Ειναι σιγουρα 64bit πάντως, το windows 7 που δοκιμάζεις να βάλεις? Εχει το sp1? Ισως θα χρειαστει να πας στο diskutilty απο macos και να δοκιμάσεις erase ξανα σε fat32 το bootcamp partition. Τέλος δοκιμασε και ένα nvram reset.

Τα windows τα έχω σε DVD αγορασμένο όταν βγήκε. Όχι δεν είχε το SP αλλά ναι είναι 64-bit. Δοκίμασα να κάνω partition από το disk utility σε fat32 αλλά τα windows θέλουν μόνο NTFS. Δοκίμασα από το paragon NTFS for mac να κάνω format to partition σε NTFS αλλά όταν πήγαινα για εγκατάσταση, τα windows αντί να ξεκινήσουν κλασικά την εγκατάσταση βάζοντας με να επιλέξω διαμέρισμα εγκατάστασης, μου έβγαζαν μήνυμα ότι χρειάζονται κάποιους drivers για να εγκατασταθούν και με έβαζαν να τους κάνω locate.

Τελικά, εγκατέστησα τα windows 10 με crack... Βασικά στα 10 ήθελα να πάω αλλά μέσω αναβάθμισης από τα 7άρια για να είναι νόμιμα και τσάμπα.

Αυτό που λες ότι στα καινούρια mac δεν είναι συμβατά τα 7 εννοείς μόνο λόγω SSD? Διότι αυτό το πρόβλημα το είχαμε σε ένα macbook pro φίλου μου το retina του 2014, αλλά εγώ στο δικό μου που είναι το retina late 2013 είχα εγκαταστήσει κάποτε κανονικότατα τα 7άρια.

nvram 

Τα windows τα έχω σε DVD αγορασμένο όταν βγήκε. Όχι δεν είχε το SP αλλά ναι είναι 64-bit. Δοκίμασα να κάνω partition από το disk utility σε fat32 αλλά τα windows θέλουν μόνο NTFS. Δοκίμασα από το paragon NTFS for mac να κάνω format to partition σε NTFS αλλά όταν πήγαινα για εγκατάσταση, τα windows αντί να ξεκινήσουν κλασικά την εγκατάσταση βάζοντας με να επιλέξω διαμέρισμα εγκατάστασης, μου έβγαζαν μήνυμα ότι χρειάζονται κάποιους drivers για να εγκατασταθούν και με έβαζαν να τους κάνω locate.

Τελικά, εγκατέστησα τα windows 10 με crack... Βασικά στα 10 ήθελα να πάω αλλά μέσω αναβάθμισης από τα 7άρια για να είναι νόμιμα και τσάμπα.

Αυτό που λες ότι στα καινούρια mac δεν είναι συμβατά τα 7 εννοείς μόνο λόγω SSD? Διότι αυτό το πρόβλημα το είχαμε σε ένα macbook pro φίλου μου το retina του 2014, αλλά εγώ στο δικό μου που είναι το retina late 2013 είχα εγκαταστήσει κάποτε κανονικότατα τα 7άρια.

Ναι απο late 2013 και μετά δεν μπαινει το 7, τουλάχιστον ευκολα. Εδώ δεν μπαίνει σε σε καινουργιες pc μητρικες designed για το 8.1, δεν ειναι μονο θεμα mac. Δοκιμασες nvram reset και  το smc reset?

Αν και κανονικά η συζήτηση για windows θα έπρεπε να γίνεται σε άλλο section του forum :-), δεν χρειαζόταν να βάλεις crack στα Windows 10. Μπορούσες να τα κάνεις activate με το γνήσιο product key των windows 7 που έχεις.

Μετά τους πρώτους μήνες και τα παράπονα των χρηστών, η Microsoft απλοποίησε τη διαδικασία της δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνεις το update πάνω από Windows 7 (ή 8). Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση σε καθαρό δίσκο και να δώσεις το product key των Windows 7 (ή 8) το οποίο το δέχεται κανονικά.

Αν και κανονικά η συζήτηση για windows θα έπρεπε να γίνεται σε άλλο section του forum :-), δεν χρειαζόταν να βάλεις crack στα Windows 10. Μπορούσες να τα κάνεις activate με το γνήσιο product key των windows 7 που έχεις.

Μετά τους πρώτους μήνες και τα παράπονα των χρηστών, η Microsoft απλοποίησε τη διαδικασία της δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνεις το update πάνω από Windows 7 (ή 8). Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση σε καθαρό δίσκο και να δώσεις το product key των Windows 7 (ή 8) το οποίο το δέχεται κανονικά.

Σοβαρά? Ακόμα και αν έχει γίνει ήδη ενεργοποίηση των windows 7 σε άλλο υπολογιστή?

nvram

Ναι απο late 2013 και μετά δεν μπαινει το 7, τουλάχιστον ευκολα. Εδώ δεν μπαίνει σε σε καινουργιες pc μητρικες designed για το 8.1, δεν ειναι μονο θεμα mac. Δοκιμασες nvram reset και το smc reset?

Περίεργο διότι τα είχα βάλει 2 φορές παλιότερα.

nvram και smc reset δεν δοκίμασα. Γιατί παίζουν ρόλο?

Περίεργο διότι τα είχα βάλει 2 φορές παλιότερα.

nvram και smc reset δεν δοκίμασα. Γιατί παίζουν ρόλο?

καμια φορά το windows δεν καταλαβαινει οτι βρισκεται σε εσωτερικό σκληρο και δεν προχωράει σε εγκατασταση. Δεν βλεπουν τον σκληρο σαν bootable δηλαδη.  Μερικές φορές το nvram reset λυνει και προβληματα που σχετιζονται με το bootcamp. To smc δεν ειναι τοσο απαραιτητο στην περιπτωση σου, αλλα δεν χάνεις και τιποτα να το δοκιμασεις.

καμια φορά το windows δεν καταλαβαινει οτι βρισκεται σε εσωτερικό σκληρο και δεν προχωράει σε εγκατασταση. Δεν βλεπουν τον σκληρο σαν bootable δηλαδη. Μερικές φορές το nvram reset λυνει και προβληματα που σχετιζονται με το bootcamp. To smc δεν ειναι τοσο απαραιτητο στην περιπτωση σου, αλλα δεν χάνεις και τιποτα να το δοκιμασεις.

Μάλιστα δεν το ήξερα ευχαριστώ! Θα το έχω υπόψην μου στο μέλλον. Όπως και να 'χει τώρα το έλυσα το πρόβλημά μου όπως ανέφερα και πιο πάνω κάνοντας καθαρή εγκατάσταση τα win 10.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...