girly14 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Διαθέτω την canon powershot sx610 sh, η οποια σύμφωνα με έρευνα που είχα κάνει θεωρείτο από τις καλύτερες της κατηγορίας της για τα χρήματά της (160ευρώ) . Την κάμερα αυτή την είχα πάρει με σκοπό να φωτογραφίζω μέρη σε κάποια ταξίδια που πρόκειται να κάνω και φυσικά με σκοπό να εκτυπώσω αυτές τις φωτογραφίες για να τις έχω σε άλμπουμ. Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να εκτυπώσω δοκιμαστικά κάποιες για να δω πώς βγαίνουν. Τα αποτελέσματα τραγικά. Στις εξωτερικού χώρου τα χρώματα είναι μεν καλά αλλά τα πάντα φαίνονται σαν να ξεχωρίζουν (δηλαδή σαν κολάζ, κάτι άλλο εγώ, κάτι άλλο το κτήριο, κάτι άλλο ο ουρανός) δεν υπάρχει ομοιογένεια. Σε αυτές που τραβήχτηκαν με φλας μέσα σε εσωτερικό χώρο η ανάλυση είναι άθλια, τα πίξελ φαίνονται σε κάποια σημεία και τα χρώματα είναι σαν πασαλειμμένα. Το πρόβλημα είναι ότι στην οθόνη της κάμερας οι φωτογραφίες είναι τέλειες, τα χρώματα υπέροχα και γενικά καμία σχέση...Μπορεί μεν να είναι κάπως καλύτερες από κάτι εκτυπώσεις που είχα κάνει από κινητό αλλά σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχα είμαι γενικά απογοητευμένη. Δοκίμασα να εκτυπώσω μάλιστα από δύο διαφορετικά μέρη μήπως έφταιγε το μηχάνημα αλλά τα ίδια. Ο φωτογράφος μου είπε να μην περιμένω κάτι καλύτερο αλλά ειλικρινά αν είναι να βγαίνουν έτσι τότε γιατί να παίρνουμε ακριβές compact; Έχετε καμία συμβουλή ή καμία εμπειρία όσον αφορά τις εκτυπώσεις; η ανάλυση της κάμερας είναι 20.2 πίξελ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Το πρόβλημα είναι ότι στην οθόνη της κάμερας οι φωτογραφίες είναι τέλειες, Στην οθόνη του pc πώς είναι οι φωτογραφίες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Αρχικα με τι ρυθμισεις βγαζεις φωτογραφιες? εχεις πειραξει κατι (πχ ISO ?) Πως εκτυπωσες? σε οικιακο εκτυπωτη η τις εδωσε εξω για εκτυπωση ανεβασε καποια φωτογραφια (και το jpeg αλλα και μια φωτογραφια τις εκτυπωσεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν οι φωτογραφίες που έδωσες στο φωτογράφο δεν είναι "ατόφιες" jpg από τη κάμερα με απλή μεταφορά αλλά τις έκανες εξαγωγή μέσω άλλου προγράμματος θα πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του για να καταλάβεις τι πήγε στραβά κατά την εξαγωγή, ίσως πείραξες μερικές ρυθμίσεις του προγράμματος και δεν το κατάλαβες παλιότερα. Πήγαινε δύο φωτογραφίες σε άλλο φωτογράφο μία από το αρχείο που έδωσες στο προηγούμενο φωτογράφο και την έχεις εκτυπωμένη και μία από το αρχείο που σου έβγαλε η κάμερα, έτσι θα εξακριβώσεις σε ποια μεριά είναι το πρόβλημα. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2016 από thepoint Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Αυτο που αναφερεις στις φωτογραφιες με φλας κατα 99% ειναι πολυς θορυβος απο υψηλο ISO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
girly14 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Στην οθόνη του pc πώς είναι οι φωτογραφίες? στην οθόνη του υπολογιστή τα χρώματα φαίνονται για κάποιο λόγο αχνά (προφανώς φταίει η ανάλυση της οθόνης γιατί σε τάμπλετ μου τις δείχνει καλύτερα) Αρχικα με τι ρυθμισεις βγαζεις φωτογραφιες? εχεις πειραξει κατι (πχ ISO ?) Πως εκτυπωσες? σε οικιακο εκτυπωτη η τις εδωσε εξω για εκτυπωση ανεβασε καποια φωτογραφια (και το jpeg αλλα και μια φωτογραφια τις εκτυπωσεις) στο iso δεν έχω πειράξει κάτι είναι στο αυτόματο. Γενικά ο φωτογράφος μου είπε ότι είναι καλές οι ρυθμίσεις που την έχω. Εκτύπωσα δύο φορές, την πρώτη στον Γερμανό στο μηχάνημα που έχει εκεί και την δεύτερη σε φωτογραφείο με τον φωτογράφο να υποστηρίζει ότι διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο σε εκτυπωτή. Να ανεβάσω δε ξέρω πώς, πάντως για να φανταστείτε, φωτό που φοράω κόκκινη μπλούζα και είμαι σε δάσος τα χρώματα είναι τρομερά έντονα -πιο έντονα απ'ότι φαίνονται στην οθόνη- κι επειδή με χτυπούσε ο ήλιος, το πρόσωπο έχει βγεί λευκό -τελείως αφύσικο. Αν οι φωτογραφίες που έδωσες στο φωτογράφο δεν είναι "ατόφιες" jpg από τη κάμερα με απλή μεταφορά αλλά τις έκανες εξαγωγή μέσω άλλου προγράμματος θα πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του για να καταλάβεις τι πήγε στραβά κατά την εξαγωγή, ίσως πείραξες μερικές ρυθμίσεις του προγράμματος και δεν το κατάλαβες παλιότερα. Πήγαινε δύο φωτογραφίες σε άλλο φωτογράφο μία από το αρχείο που έδωσες στο προηγούμενο φωτογράφο και την έχεις εκτυπωμένη και μία από το αρχείο που σου έβγαλε η κάμερα, έτσι θα εξακριβώσεις σε ποια μεριά είναι το πρόβλημα. δεν μετέφερα κάπου αλλού τις φωτογραφίες, έδωσα απλά την κάρτα μνήμης. Δύο φορές εκτύπωσα μία για να δω αν έχει διαφορά, άντε να βγήκε λίγο καλύτερη του φωτογράφου που μου την εκτύπωσε όμως σε γυαλιστερό χαρτί σε αντίθεση με την πρώτη που βγήκε σε ματ ένα μηχάνημα kodak διέθεταν και τα δύο μέρη απλά του φωτογράφου συνδεόταν με έναν τεράστιο εκτυπωτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Για να ανεβαζεις αρχεια πατας "Περισσοτερες επιλογες απαντησης" και κατω υπαρχει μερος για να διαλεξεις φωτογραφιες και να της κανεις upload Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Να τι άλλο μπορείς να κάνεις για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι πειραγμένα τα χρώματα επιλογές στα μενού της κάμερας κτλ. Κάνε αρχικοποίηση ή αλλιώς reset στη κάμερα κάποια επιλογή θα υπάρχει στο μενού δεν το γνωρίζω όμως για να σε κατευθύνω Μετά τράβα μερικές φωτογραφίες στο αυτόματο με τον ήλιο πίσω από τη κάμερα Εκτύπωσε μερικές στο φωτογράφο Σε περίπτωση που εμφανιστούν σωστές οι φωτογραφίες θα φταίει κάποια αλλαγή από τα μενού της κάμερας σου που είχες κάνει στο παρελθόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα