Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ip παίζουν μεγάλο ρόλο για την σωστή λειτουργία.

Θέλω να μου πεις τα παρακάτω.

1. Με τι ip μπαίνεις στο κεντρικό ρουτερ τις Vodafone; π.χ 192.168.1.1,(για αναβάθμιση μπορεί να έχει η Vodafone δεν γνωρίζω)

2. Με τι ip μπαίνεις στο tplink;

Ip wan την παίρνει όταν μπει στο ίντερνετ δεν μπορείς να την αλλάξεις

Εμάς μας ενδιαφέρει ip Lan για το εσωτερικό δίκτυο που παίρνουν οι συσκευές μας pc Phone tablet κλπ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ip του κάθε ρουτερ είναι αυτή που πληκτρολογω στο browser για να μπω στις ρυθμίσεις;

Αν είναι έτσι είναι εύκολο.

Στο μόντεμ ρουτερ που έστειλε η Vodafone μπαίνω με 192.168.2.1 και στο σκέτο ρουτερ της TP-LINK που πήρα εγώ μπαίνω με 198.168.0.1.

Μια μικρή λεπτομέρεια όμως. Αυτήν την ip γράφει στις ρυθμίσεις και αυτή φαίνεται στο fing ενα πρόγραμμα που έχω στο Android.

Εάν όμως συνδεθώ ασύρματα με το Router της Vodafone αυτόματα στο fing φαίνεται ότι η ip του TP-LINK από 198.168.0.1 γίνεται 192.168.2.2.

Η ip του ρουτερ της Vodafone είναι πάντα ίδια.

Ελπίζω να καταλάβατε τι λέω και να μην σας μπέρδεψα.

Δημοσ.

Λοιπόν θα συνδέσεις απευθείας το tplink με το υπολογιστή με καλώδιο θα μπεις θα πας network - Lan και θα βάλεις ip 192.168.2.254 όταν κάνει επανεκκίνηση θα ξανά μπεις με την καινούρια διεύθυνση στις ρυθμίσεις και θα πας DHCP και θα το κάνεις disable. Θα κάνεις ξανά επανεκκίνηση και μετά θα το βάλεις στο ρουτερ τις Vodafone με καλώδιο σε μια από τις Lan θύρες όχι στην wan,

Με αυτό τον τρόπο το κάνουμε να δουλέψει σαν access point στο ίδιο range ip με το κεντρικό ρουτερ και ip στο δίκτυο θα μοιράζει μόνο το κεντρικό ρουτερ.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να μην έχεις πρόβληματα.

Όταν τελειώσεις πες μας αποτέλεσματα.

Δημοσ.

1)Καταρχάς το ρουτερ το έχω είδη συνδεδεμένο με καλώδιο στον υπολογιστή.

2)Δεύτερον τι είναι το access point;

3)να αλλάξω την ip το κατάλαβα.

Αλλά το dhcp γιατί να το απενεργοποιησω; εκεί μπαίνω και βλέπω αν κάποιος μου κλέβει ίντερνετ.

Βασικά τι είναι dhcp και τι range ip;

4)μετά όταν πάω να συνδεθώ ασύρματα θα βγάζει μόνο ένα ρουτερ στην λίστα; δεν θα βγάζει δεύτερο;

5)κοίταξα και στο ρουτερ της Vodafone και δεν έχει επιλογή αναβάθμισης όπως το TP-LINK

Δημοσ.

DHCP πρέπει να το έχεις κλειστό ip θα δίνει μόνο το κεντρικό Ρούτερ, αυτά που σου έγραψα είναι η σωστή ρύθμιση για να δουλέψει σωστά ένα access point, έτσι όπως το έχεις τώρα δεν είναι καλά θα έχεις θέματα

Δημοσ.

Οποιοδήποτε ρουτερ και αν είχα και ήθελα να το ρυθμίσω να δούλεψει σωστά ως access point θα έκανα τις ίδιες ρυθμίσεις; είναι στάνταρ;

Αλλά απάντησε μου σε παρακαλώ στης μαθησιακες μου ερωτήσεις....
1)τι ακριβώς είναι το access point;
2)τι είναι dhcp και τι range ip;
3)αν απενεργοποιησω το dhcp θα μπορώ μετά να βλέπω αν κάποιος με κλέβει ίντερνετ;
4)γιατί να το κουμποσω στην υποδοχή lan και όχι wan; έτσι δεν χάνω μια Θήρα που θα μπορούσα να συνδέσω ακόμα έναν υπολογιστή με καλώδιο;

Απαντήστε για να μαθαίνω παρακαλώ. Πάω να το κάνω και έρχομαι να διαβάσω τις απαντήσεις σας.... Χαχαχα

λοιπον φιλε μου παω στις ρυθμισεις του ρουτερ στο network - lan και αλλαζω την ip kai μετα παταω στο μηνυμα οκ για επανεκκινηση αλλα μου βγαζει το εξης σφαλμα.....

Error code: 5008 WAN IP address and LAN IP address cannot be in a same subnet. Please input another IP address.

γιατι;;;;

Δημοσ.

1. Google

2. DHCP μοιράζει ip

3. Ναι από το κεντρικό ρουτερ που αυτό θα μοιάζει ip.

5 wan είναι θύρα για να δουλέψει σαν ρουτερ και όχι access point θέλει άλλες ρυθμίσεις για να δουλέψει εκεί πιο μπέρδεμα για αρχάριους

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις τις ρυθμίσεις που σου είπα κάνε του μια επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων να φύγουν οι παλιές ρυθμίσεις

Δημοσ.

Φίλε μου τα έκανα όλα αυτά που είπες όλα καλά. Απλά τώρα δεν μπορώ να συνδεσω το Router με τον υπολογιστή μου ενσύρματα.το συνδέω και δεν έχω ίντερνετ πάρα μόνο ασύρματα. Γιατί;

Δημοσ.

Windows 10.τι εννοείς καρφωτες;

έκανα και μια βλακεια. Πήγα να το ξανακάνω όπως ήταν πριν, άλλαξα την ip στην αρχική και έκανα επανεκκίνηση. Μετά όμως δεν έμπαινε να αλλάξω το dhcp και τώρα δεν μπορώ να μπω στις ρυθμίσεις του ρουτερ.... Χαχαχα

Δημοσ.

Εδώ είναι τα βήματα αναλυτικά.

Εσύ θα βάλεις βέβαια τα δικά σο

τι εννοεις μπορω να βαλω τα δικα μου;;;

μπορω να βαλω οτι θελω δηλαδη στην ip του υπολογιστη μου;;;;

και αν μετα θελησω να συνδεθω σε αλλο ρουτερ πρεπει να ξανακανω την ip αυτοματη απο στατικη;;;μανουρα δεν ειναι αυτο;;;;

Δημοσ.

οκ θα τα ξανακανω ολα απο την αρχη σε καμια ωρα γιατι τωρα πρεπει να φυγω.ευχαριστω για τις πληροφοριες.θα ξαναστειλω για νεωτερα.ββ

Δημοσ.

1)φιλε μου τα καταφερα.εκανα οτι μου ειπες και τωρα εχω ασυρματο αν και ειχα και απο πριν με τις ρυθμισεις που μου ειπες και τωρα με αυτα που ειπες να κανω εχω και ενσυρματο.

απλα στο ενσυρματο αν παω στις ρυθμισεις του υπολογιστη δειχνει οτι παιρνω με καλωδιο απο το μοντεμ ρουτερ της vodafon....xaxaxax

μαλλον αυτο εκανε η σταθερη ip ετσι δεν ειναι;;;

2)λοιπον ανακεφαλαιονοντας αυτο το εκανα μετα την αναβαθμιση του ρουτερ ωστε να μην εχω προβλημα με το wifi αλλα επειδη οταν εκανα τις αλλαγες ωστε να δουλεψει ως access point δεν ειχα ενσυρματη συνδεση εβαλα σταθερη ip.και τωρα δουλευουν ολα....

καλα καταλαβα;;;;;

3)αυτο που εκανα γινετε σε οποιοδηποτε ρουτερ με την ιδια διαδικασια η καθε ρουτερ εχει ξεχωριστη διαδικασια;;;;

4)σταθερη ip γενικα ειναι καλυτερη απο την δυναμικη η οχι;;;

5)μπορω να βαλω σταθερη ip και στο modem router της vodafon η εκει ειναι καλυτερα δυναμικη ip;;;;;

6)εδωσες αυτα τα νουμερα και μου ειπες οτι ειναι δικα μου και αυτα επρεπε να βαλω.

Ip address 192.168.2.2
Default gateway 192.168.2.1
Dns 192.168.2.1

που τα ειδες και πως ηξερες οτι επρεπε να βαλω αυτα;;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...