Προς το περιεχόμενο

opera developer NPAPI PPAPI


johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Ubuntu 15.10

Με υποστήριξη του Flash pluging από Chrome μόνο, έχω ένα πρόβλημα με τον Opera developer 39 (39.0.2234.0). Προσπαθώ να ακούσω live Kiss Fm αλλά μάταια. Απ' ό,τι κατάλαβα, τα NPAPI plugins (βλέπε Flash Player) υποστήριζαν μόνον NPAPI browsers, όπως Firerox & Chrome. Αντίθετα, δεν υποστήριζαν Opera που ενδιαφέρομαι, διότι δεν ανήκει στην οικογένεια των NPAPI web browsers. Λόγω τού ότι τα NPAPI plugins είναι μικρής αφαλείας, αντικαταστάθηκαν από τα PPAPI, γι' αυτό καί το Flash Player σταμάτησε τα updates. Μία έκδοσή του PPAPI (αν τα λέω καλά) υποστηρίζεται τώρα μόνον από Chrome.

 

Έψαξα και διάβασα πολλά στο διαδίκτυο, χωρίς να καταφέρω κάτι. Το μόνο που ίσως έσωζε την κατάσταση είναι η εγκατάσταση τού browser-plugin-freshplayer-pepperflash. Το δοκίμασα, αλλά δεν δούλεψε.

 

Θα ήθελα μία βοήθεια εδώ, εάν κάποιος γνωρίζει κάτι. Πώς μπορώ να ακούω kiss fm από Opera developer 39? Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Σίγουρα κάποιες σελίδες που χρειάζονται flash player που καταργήθηκε, θα χρειαστούν κι αυτές το ίδιο. Μήπως υπάρχει κάποια νέα μέθοδος αντικατάστασης τού flash player?

 

Ευχαριστώ!

 

υγ Δεν θα ήθελα σαν πρόταση να χρησιμοποιήσω άλλο browser ή έκδοση τού Opera (π.χ. Opera Stable).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε ενα κοπο και διαβασε οτι εχω πει εδω για npapi, ppapi και τα συναφη.

http://www.insomnia.gr/topic/608697-μετάβαση-από-windows-10-σε-linux/?p=54848567

 

Στο λινκ που δινεις, ζηταει silverlight για να παιξει. Απο κατω εχει ενα μνμ που λεει "αν εχετε προβληματα ακροασης, πατηστε εδω" και αλλαζει σε flash αν το πατησεις 2 φορες. Την 1η φορα γυρναει τον player της σελιδας σε κατι που θελει plugin τυπου vlc για τον browser και την 2η τον γυρναει σε flash.

Σου παιζει τοτε?

 

Υποθετω παντα οτι εισαι σε 64αρα εκδοση της διανομης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, 64-bit version έχω.

Θα διαβάσω αυτά που λες και έχεις αναφέρι περί npapi κ.λπ.

Σχετικά με αυτό που λες για τον ένθετο player της σελίδας, ναι, τα έχω δοκιμάσει καί τα δύο, καί με τη σειρά που λες, αλλά δε δούλεψε.

 

Να αναφέρω εδώ ότι σε Opera Stable 38 που έχω δοκιμάσει, δουλεύει κανονικά, και απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσω κάποιο extension. Πάντως, πριν εγκαταστήσω την Developer 39, είχα εγκατεστημένη την 38, για περίπου 3 μήνες, και όλα δούλευαν κανονικά. Πριν λίγες ημέρες, δοκίμασα για πρώτη φορά να ακούσω τον Kiss Fm από web, και το παράδοξο είναι πως στην Developer 38, έπαιξε απευθείας, χωρίς extension, όπως στην Stable. Απλά, ξαφνικά, και μόνο με την σελίδα τού Kiss Fm, άρχισε ο Developer 38 τα crash-ΑΡΙΣΜΑΤΑ. Ανοιγόκλεινε μόνος του. Δεν είχε ξανασυμβεί. Μόνο με την σελίδα τού Kiss. Δεν ξέρω αν οφείλεται εκεί.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που έκανα το upgrade, και έβαλα την 39. Και ναι, όντως το πρόβλημα λύθηκε. Κανένα crash από τότε. Το μόνο που έχω είναι τα τού Kiss. Αλλά, δεν είναι ο Kiss το πρόβλημα. Για σκεφτείτε όόόόόόλες εκείνες τις σελίδες που χρειάζονται ανάλογο plugin για να δεις τα video τους. Τί θα γίνει;

 

Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω είναι κάτι που αναφέρεις σ' αυτά που γράφεις, αλλά, απ' ό,τι διάβασα θα γίνει το αντίστροφο σε λίγο καιρό. Ο κατασκευαστής της κάθε ιστοσελίδας με video, ή τέλος πάντων που χρειάζεται κάποιο media source για να παίξει κάτι που ενσωματώνει, θα είναι εκείνος υπεύθυνος, και όχι ο browser. Αυτό έχει να κάνει με HTML5 που διευκολύνει την όλη κατάστασταστη, δεν ξέρω. Αυτό το τελευταίο περί HTML5 το λέω με επιφύλαξη.

 

Πάντως, αν δεν βρω λύση, να πω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή καί ο Developer 40. Μπορεί οι προγραμματιστές τού 40 να έχουν λύσει το πρόβλημα, όπως στην Stable, και να είμαι ok. Αν, παρ' όλ' αυτά δε βρω λύση με Developer 40+, και για να μην ζαλίζω καί κουράζω, θα πάω σε Stable, με bookmarks migration απ' την Developer 39.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω λεω, αντι να μπλεκεσαι με το τι υποστηριζει ο καθε browser και ποσο καλα το υποστηριζει (απο html5 παντα), να βαλεις το url του kiss σε εναν media player και να τον ακους απο εκει. Αυτο ειναι το url στο οποιο εκπεμεπι, το βαζεις πχ στο audacious και τερμα.

 

http://kissfm.live24.gr:80/kissfmathens
Εκτος απο αυτο, η opera βασιζεται σε οτι βασιζεται και ο chromium για να παιξει html5, αρα πρεπει να εχεις εγκατεστημενα και τα πακετα chromium-codecs-ffmpeg και chromium-codecs-ffmpeg-extra.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γου ά ά ά ου!!! Χθες το βράδυ έβαλα τα τελευταία updates (περίπου 180MB). Πριν λίγα λεπτά, είπα να δοκιμάσω πάλι τον Kiss, και παίζει κανονικά.

Δεν ξέρω πώς και τί. Πάντως, στη σελίδα τού Kiss, το κουμπί που λέει "Εάν έχετε πρόβλημα ακρόασης, πατήστε εδώ", ήταν πατημένο με το που μπήκα στη σελίδα (στην εικόνα του κουμπιού φαίνεται το "Pause" κι όχι το "Play"). Δεν το πάτησα εγώ.

 

Υ.Γ. καί άσχετο με το θέμα. Ενημερωτικά να πω πως, σε όλες τις σελίδες που κάνω login με username/password, χάθηκαν τα αποθηκευμένα usernames/passwords, και πρέπει, για μία φορά, να τα ξαναβάλω, και να κάνω save. Στα προηγούμενα updates, δεν είχε γίνει αυτό. Μικρό το κακό. Προτιμώ να τα ξαναβάλω μία φορά, παρά να μην έχω Kiss και όλες τις παρόμοιες σελίδες που χρειάζονται κάτι ανάλογο. Πάντως, ας είμαστε επιφυλακτικού. Στον Developer 38 μού έπαιζε κανονικά ο Kiss, μέχρι που πήγα σε 39. Για να δούμε...

 

Πάντως, καί το audacious που το δούλευα τόσες ημέρες, ήταν μία πολύ καλή λύση.

Μία τελευταία ερώτηση:πώς βρίσκεις για την κάθε σελίδα αυτό το

 

http://kissfm.live24.gr:80/kissfmathens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λινκ το βρισκεις κοιταζοντας στον πηγαιο κωδικα της σελιδας. Για οσα streams φιλοξενει το live24.gr, ειναι σε μια γραμμη που ξεκιναει με "streamsrc".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...