james01gr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, έχω σύνδεση για ίντερνετ με τη wind (είχα κάνει μεταφορά από ΟΤΕ). όταν πρωτοπήγα στη wind, είχα ταχύτητα ADSL στα 12 MBPS. τον τελευταίο μήνα το router συγχρονίζει στα 7-8 mbps. πήρα την περασμένη βδομάδα τηλέφωνο στη wind, μου είπαν πως δεν γίνεται κάτι καλύτερο στη γραμμή γιατί θα έχω αποσυνδέσεις. δεν μου εξήγησε γιατί ενώ συγχρόνιζα από τα 12 τώρα έχω 7 (αυτό σχεδόν μετά από 1,5 χρόνο). από την περασμένη Κυριακή έχω γενικά προβλήματα με το ίντερνετ σε σημείο εχθές το βράδυ είχα ταχύτητα 1,5 mbps με SNR 20. συνήθως snr έχω γύρω ανάμεσα 6 με 7. επίσης και στην τηλεφωνική γραμμή είχα ''θόρυβο'' σαν κάποιος να κάνει παράσιτα από πίσω (αυτό το παρατήρησα εχθές καθώς το σταθερό δεν το πολυχρησιμοποιώ). παίρνω πάλι την wind, τους λέω τι συμβαίνει και μου λένε να κλείσω το ρούτερ. μόλις έκλεισα το ρούτερ, σταματάει ο θόρυβος στη γραμμή. από την wind μου είπαν πως κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει το splitter που έχω. αποσυνδέω όλα καλώδια που είχα(τηλέφωνα, φίλτρα, splitter, router), τα ξανασυνδέω πάλι, ταχύτητα στα 7,5 mbps snr 6.7. υπάρχει πιθανότητα να είναι από το splitter; και πως εξηγείται και η πτώση στην ταχύτητα στη σύνδεση ενώ δεν έχω αλλάξει κάτι στη συνδεσμολογία; εν τω μεταξύ δεν έχω κάποιο spliiter να δοκιμάσω ενώ ένα άλλο ρούτερ που δανείστηκα και δοκίμασα εχθές (asus n17) συγχρόνισε στην ίδια ταχύτητα με αυτό που έχω. το ρούτερ που έχω είναι αυτό που έδινε ο ΟΤΕ μαζί με τη σύνδεση.
panos- Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Είσαι σε λάθος κατηγορία, η σωστή είναι ADSL και VDSL συνδέσεις. Ενιγουει, Τώρα που έχει αρχίσει το VDSL οι παροχοι ρίχνουν την ταχυτητα είτε επίτηδες για να σε στείλουν σε VDSL είτε λόγω Crosstalk των συνδέσεων VDSL με τις ADSL, κάτι σαν παρεμβολές. Σε εμένα μια φορά έφταιγε το Splitter, δοκίμασε με άλλο. Επίσης δοκιμασε το χωρίς Splitter και χωρίς τηλεφωνία. Βεβαιωσου ότι όλες οι τηλεφωνικές συσκευές εκτός της συσκευής στο Splitter έχουν φίλτρα, και τα καλώδια δεν είναι φθαρμένα όσο από το Modem αλλά και από τα τηλέφωνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα