Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τα αλλα πανεπιστημια τζαμπα ουσιαστικα δεν ειναι. μπορει να μη πληρωνεις το πανεπιστημιο αλλα πληρωνεις αλλα πραγματα,την διατροφη σου,την διαμονη σου κτλ κτλ. εκτος αν περασεις στη πολη που μενεις ηδη και μενεις με τους δικους σου βεβαια ,αλλα αυτο δε γινεται και συχνα. αρα και παλι καποια εξοδα τα εχεις και πολλες φορες ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα του ανοιχτου πανεπιστημιου που πληρωνεις μονο το πανεπιστημιο και τιποτα αλλο (εμενα παντως οι δικοι μου πληρωσαν μια περιουσια οταν σπουδαζα Θεσσαλονικη)

Μια απο τα ιδια για 5 χρονια σπουδων στο ΤΕΙ της Λαρισας 2004-2009 οι δικοι μου ξοδεψαν περιπου 40000 ευρω.Ποσο με το οποιο πιστευω ανετα σπουδαζα εξω σε 3ετες bachelor και θα μαθαινα και 5πραγματα παραπανω.Τωρα στο εαπ τα 6000 που θελει πλεον συνολικα το θεωρω νορμαλ για τα δεδομενα τις εποχης (για καποιον που εργαζεται) καθως μοιραζεται σε ετησιες δοσεις + τις δοσεις που κανει το εαπ τα τελευταια 2 χρονια και σε ατομα χωρις πιστωτικη.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια απο τα ιδια για 5 χρονια σπουδων στο ΤΕΙ της Λαρισας 2004-2009 οι δικοι μου ξοδεψαν περιπου 40000 ευρω.Ποσο με το οποιο πιστευω ανετα σπουδαζα εξω σε 3ετες bachelor και θα μαθαινα και 5πραγματα παραπανω.Τωρα στο εαπ τα 6000 που θελει πλεον συνολικα το θεωρω νορμαλ για τα δεδομενα τις εποχης (για καποιον που εργαζεται) καθως μοιραζεται σε ετησιες δοσεις + τις δοσεις που κανει το εαπ τα τελευταια 2 χρονια και σε ατομα χωρις πιστωτικη.

μ αυτα τα λεφτα φιλε εγω θα πηγαινα αεροπορος καρφι-παραπανω απο 40 θα χαλασα εγω-

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλα ρε σεις τι στον @@ κανετε και χαλασατε 40 χιλιαδες ευρω σαν φοιτητες? Εγω τελειωνω 4ο ετος και συνολο αν χαλασα κανα 10χιλιαρο στο τερμα.

Α και να πω, σαν φοιτητης πληροφορικης και οντως πολυ υψηλα στη χρονια μου, διαβαζα απο σημειωσεις ΕΑΠ για καποια μαθηματα (περιπου 10) τις τελευταιες 2 εξεταστικες, και ειναι οντως δυσκολα, δηλαδη το 95% των φοιτητων της χρονιας μου ειναι εξω απο το επιπεδο τους. Αν εδινα στο επιπεδο του ΕΑΠ καθε μαθημα θα τα ειχα φτυσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2016 στις 11:59 ΜΜ, libe13 είπε

εχει κανεις γνωμη για το εαπ; μπορει το πτυχιο του να σου βρει δουλεια ή μολις ο εργοδοτης ακουει το ονομα του φευγει δεκα τετραγωνο παραπερα-δεν μιλαω μονο για την ελλαδα αλλα και για το εξωτερικο που εχω κυριως στο μυαλο μου- εχει κανεις εμπειρια πανω στο θεμα;να τελειωσε κατι εκει και μετα να βρηκε δουλεια;

Αν δεν το έχεις στην Πληροφορική ...μην το πολυσκέφτεσαι....αν το κάνεις για το χρήμα (είναι πολλά τα λεφτά Άρη)...απλώς μάλλον θα απογοητευτείς...

Όσον αφορά για το χαρτί σαν χαρτί μια χαρά είναι και δεν νομίζω ότι επιδέχεται αμφισβήτηση....ίσα ίσα που σε κάποια μεταπτυχικά προτιμούνται το ΕΑΠ λόγω ανωτέρου επιπέδου...σε σχέση με αρκετά γνωστά Πανεπιστήμια...και το έχω διαπιστώσει και σε εργασιακό επίπεδο σε πολλές περιπτώσεις.

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.

Η απορρόφηση στην εργασία με πτυχίο του εαπ, ειναι παρόμοια με αυτή εχοντας πτυχία άλλων πανεπιστημίων. Αν πας να τελειώσεις διοικηση στη Πάντειο και στο εαπ ξέρεις οτι η πιθανότητες να εργαστεις στην Ελλάδα ειναι πολύ μικρές, τουλάχιστον αν δεν έχεις σοβαρές δημόσιες σχέσεις (δεν αναφέρομαι σε μέσον)

Τα ιδια ισχύουν με τις φιλολογικές σχολές των συμβατικων πανεπιστημίων και τις 2 του εαπ (ΕΛΠ και ΕΠΟ) που ουσιαστικά η χρησιμότητά τους τη δεδομένη στιγμή είναι μονο αν εργάζεσαι ήδη και θέλεις να βελτιώσεις τη θέση σου.

Πληροφορική και Φυσικές επιστήμες ειναι για πολύ δυνατούς παίχτες.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Glator είπε

Η εισαγωγή στο ΕΑΠ γίνεται ακόμα με κλήρωση ? Η λαμβάνουν π.χ υπόψιν ξένες γλώσσες?

Πλεον σας περνουν ολους... χωρις κληρωση...

το να μπεις ειναι "ευκολο", το να βγεις ειναι αρκετα απαιτητικο..

πολυ καλο επιπεδο οργανωσης, σοβαροι, και παντα στην ωρα τους και για τα παντα...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2018 στις 11:26 ΜΜ, Kwsths67 είπε

Καλα ρε σεις τι στον @@ κανετε και χαλασατε 40 χιλιαδες ευρω σαν φοιτητες? Εγω τελειωνω 4ο ετος και συνολο αν χαλασα κανα 10χιλιαρο στο τερμα.

Α και να πω, σαν φοιτητης πληροφορικης και οντως πολυ υψηλα στη χρονια μου, διαβαζα απο σημειωσεις ΕΑΠ για καποια μαθηματα (περιπου 10) τις τελευταιες 2 εξεταστικες, και ειναι οντως δυσκολα, δηλαδη το 95% των φοιτητων της χρονιας μου ειναι εξω απο το επιπεδο τους. Αν εδινα στο επιπεδο του ΕΑΠ καθε μαθημα θα τα ειχα φτυσει.

εχω ηθελα περιπου 700 ευρω το μηνα 320 ενοικιο και τα υπολοιπα φαι και λογαριασμοι

Δημοσ.
Στις 30/6/2016 στις 10:25 ΜΜ, solton57010 είπε

Αν μενεις στο σπιτι με τους γονεις ή σε καποια φοιτικη εστια και με δωρεαν σιτιση μπορει να σου φτασουν τα 10.000€ , αλλα αν μενεις σε αλλη πολη και θα πρεπει να νοικιασεις σπιτι δεν φτανουν με τιποτα.

Μονο για ενοικια, φως, νερο, τηλεφωνο, κοινοχρηστα θες τουλαχιστον 400-500 το μηνα,  επι 12 μηνες,   συνολο  5-6000€ επι 4ετη τουλαχιστον , μανι μανι μαζεουνται 20-24.000€, Αν βαλεις και τα εξοδα διατροφης, μετακινησης, ενδυσης , διασκεδασης τοτε το 40.000€ δεν ειναι υπερβολικο ειδικα  αν θες 1-2 ετη επιπλεον να τελειωσεις τη σχολη.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ΤΕΙ έχω τελειώσει και στο ΕΑΠ φέτος τελείωσα το Μεταπτυχιακό μου. 

Δεν έκανα δεύτερο Προπτυχιακό για να είμαι ΠΕ ούτε σκέφτομαι να κάνω . 

Ευτυχώς δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις (Γυναίκα και Παιδιά) αλλά ήμουν άνεργος και πλήρωσα 650€x5 ΘΕ γιατί είχα αποταμιεύσεις από προηγούμενες δουλειές. 

Όντως το ΕΑΠ είναι απαιτητικό και θέλει σοβαρό διάβασμα. 

ΕΛΠ και ΕΠΟ από τι ξέρω δεν έχουν ακόμα επαγγελματικά δικαιώματα. 

Επεξ/σία από Mandrivamaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/8/2018 στις 8:09 ΜΜ, Glator είπε

Η εισαγωγή στο ΕΑΠ γίνεται ακόμα με κλήρωση ? Η λαμβάνουν π.χ υπόψιν ξένες γλώσσες?

Οι ξένες γλώσσες τα Αγγλικά κυρίως είναι απαραίτητες για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σε επίπεδο B2 ή C1 πλέον. Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. 

Παλιότερα έπαιρναν και B1 αλλά αυτό έχει αλλάξει για την ώρα . 

Επεξ/σία από Mandrivamaniac
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mandrivamaniac είπε

Οι ξένες γλώσσες τα Αγγλικά κυρίως είναι απαραίτητες για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα σε επίπεδο B2 ή C1 πλέον. Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. 

Παλιότερα έπαιρναν και B1 αλλά αυτό έχει αλλάξει για την ώρα . 

Μπορείς να κάνεις υπευθυνη δήλωση ότι ξέρεις αγγλικά. Στην ουσία θα σου χρειαστεί να ξέρεις και μάλιστα ορολογία στο αντικείμενο που σπουδάζεις γιατι μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας ειδικα για τις εργασίες είναι στα αγγλικα -αυτό ισχύει για όλα τα μεταπτυχιακά όχι μόνο για το ΕΑΠ. Στα συμβατικά αν δεν έχεις κάποια  πιστοποίηση εξετάζεσαι σε μετάφραση επιστημονικού κειμένου 

Στις 3/8/2018 στις 12:02 ΜΜ, teddy71 είπε

Αν μενεις στο σπιτι με τους γονεις ή σε καποια φοιτικη εστια και με δωρεαν σιτιση μπορει να σου φτασουν τα 10.000€ , αλλα αν μενεις σε αλλη πολη και θα πρεπει να νοικιασεις σπιτι δεν φτανουν με τιποτα.

Μονο για ενοικια, φως, νερο, τηλεφωνο, κοινοχρηστα θες τουλαχιστον 400-500 το μηνα,  επι 12 μηνες,   συνολο  5-6000€ επι 4ετη τουλαχιστον , μανι μανι μαζεουνται 20-24.000€, Αν βαλεις και τα εξοδα διατροφης, μετακινησης, ενδυσης , διασκεδασης τοτε το 40.000€ δεν ειναι υπερβολικο ειδικα  αν θες 1-2 ετη επιπλεον να τελειωσεις τη σχολη.

έμενα στην εστία μέχρι το 7ο εξάμηνο  και αλλο ένα έτος σε ενοικιο (στο 8ο το είχα αφήσει για λόγους υγείας) και σίγουρα πέρα απο τα χρήματα που μου έδιναν οι γονείς μαζί με αυτά που εβγαζα όταν δούλευα χάλασα αυτα τα 5 χρόνια σίγουρα 20.000 μπορεί και παραπάνω για όλα τα έξοδα μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/8/2020 στις 6:41 ΜΜ, velociraptoras είπε

Μπορείς να κάνεις υπευθυνη δήλωση ότι ξέρεις αγγλικά. Στην ουσία θα σου χρειαστεί να ξέρεις και μάλιστα ορολογία στο αντικείμενο που σπουδάζεις γιατι μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας ειδικα για τις εργασίες είναι στα αγγλικα -αυτό ισχύει για όλα τα μεταπτυχιακά όχι μόνο για το ΕΑΠ. Στα συμβατικά αν δεν έχεις κάποια  πιστοποίηση εξετάζεσαι σε μετάφραση επιστημονικού κειμένου 

έμενα στην εστία μέχρι το 7ο εξάμηνο  και αλλο ένα έτος σε ενοικιο (στο 8ο το είχα αφήσει για λόγους υγείας) και σίγουρα πέρα απο τα χρήματα που μου έδιναν οι γονείς μαζί με αυτά που εβγαζα όταν δούλευα χάλασα αυτα τα 5 χρόνια σίγουρα 20.000 μπορεί και παραπάνω για όλα τα έξοδα μου

Δέχομαι ότι να σπουδάσεις στην Ελλάδα εκτός της πόλης σου είναι ένα πόσο 40.000€ σε βάθος χρόνου τετραετίας.

Εμμένω όμως ότι, αν το αντικείμενο είναι καλό (Θετικές σχολές, όχι τίποτα Κοινωνιολογίες - Ιστορίες Τέχνης κλπ.) είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις ως νέος.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ανοίγω λίγο το θέμα για προπτυχιακό στο ΕΑΠ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το έχει τελειώσει ενώ είναι παράλληλα και εργαζόμενος.

Είμαι προγραμματιστής τα τελευταία 4 με 5 χρόνια. Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι μιας και το μόνο "πτυχίο" που έχω είναι από το ΙΕΚ μιας και την σχολή μου την είχα παρατήσει για διάφορους προσωπικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Πιο πολύ το σκέφτομαι γτ παρόλο την εμπειρία μου, μου ζητάνε αν έχω τελειώσει την σχολή μου και μερικοί με κόβουνε για αυτόν τον λόγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...