Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πτυχίο του ΕΑΠ είναι ισότιμο με οποιουδήποτε πανεπιστημίου, αναγνωρίζεται στο δημόσιο και υπολογίζεται και στο εξωτερικό.

Αντιθέτως, τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πανεπιστημίων του εξωτερικού θα πρέπει να έχουν αντίστοιχο στο ΕΑΠ, αλλιώς δεν αναγνωρίζονται στο Ελληνικό δημόσιο χωρίς δικατσα... (wtf???)

Αιτήσεις γίνονται τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη και αν είσαι τυχερός και κληρωθείς τότε ξεκινάς τον Οκτώβρη.

Στατιστικά, το 50% τα παρατάει στο πρώτο έτος και άλλο 25% στα επόμενα έτη.

Το να ολοκληρώσεις τις σπουδές σε 4 ή 5 χρόνια είναι άθλος αν εργάζεσαι ταυτόχρονα ή/και έχεις οικογένεια. Τα 6 χρόνια είναι το πιο σύνηθες, με 2 θεματικές ενότητες κάθε χρόνο.

• Like 3
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω ότι η κλήρωση είναι υπο κατάργηση αλλά για την ώρα, τουλάχιστον στα προπτυχιακά ισχύει ακόμα.

Παραθέτω:

Δεδομένου ότι ο αριθμός των παρεχόμενων θέσεων για φοιτητές είναι συνήθως μικρότερος από τον αριθμό των ενδιαφερομένων να σπουδάσουν, γίνεται, εάν χρειάζεται, ηλεκτρονική κλήρωση των υποψήφιων φοιτητών, με την παρουσία εισαγγελικής αρχής για την εξασφάλιση του αδιάβλητου.

Στα μεταπτυχιακά πάντως θα παιρνουν κόσμο βάσει βαθμου πτυχίου και κάποια άλλα κριτήρια (είναι καλυτερο να ενημερωθειτε από την επισημη σελίδα του ΕΑΠ)

Κατά τα άλλα, το εαπ μπορεί να προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση, όσο μπορει να προσφέρει και ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο με ότι μπορει να σημαίνει αυτό. Υπάρχουν προβλήματα με τη κατοχύρωση δικαιωμάτων (διδασκαλίας) με τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Η γνώση που λαμβάνεις από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από ένα συμβατικό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι και ανώτερο. Οι εξετάσεις είναι ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΕΣ (περιπτώσεις για σκονάκια ξεχάστε της), θέλει πολύ διάβασμα και προγραμματισμό για να βγάλεις ένα προπτυχιακό και βέβαια τρομερή υπομονή. Τα μεταπτυχιακά του είναι επίσης πολύ καλά, είναι από τα φθηνότερα στην αγορά (μη πω τα φθηνότερα), εκτός από τα δωρεαν που υπάρχουν όπου δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος και η κλήρωση εως τωρα ηταν αδιάβλητη, ενώπιον κόσμου, δικηγόρων κτλ. Αυτά περι βύσματος δεν ισχύουν, τουλάχιστον όχι τα τελευταία 10 χρόνια (παλαιότερα δε ξέρω τι γινόταν)

Συνοπτικά πρόκειται για ένα δυσκολο πανεπιστήμιο, δυσκολότερο κάποιες φορές από ανάλογα συμβατικά, ακριβως επειδή οι συναντήσεις είναι μόλις 5, τα πάντα στηρίζονται στη μελέτη του φοιτητή, οι 4 εργασίες των προπτυχιακών και οι 6 των master είναι πολύ απαιτητικές (εάν δε κάνει κάποιος το λάθος να ζητήσει βοήθεια από φροντηστήρια, δε θα έχει ελπίδες να περάσει εξετάσεις) και οι εξετάσεις είναι συνήθως εφ όλης της ύλης, ή αν κόβουν κάτι, δεν υπάρχουν sos. Επίσης είναι πολύ σχολαστικοί με την λογοκλοπή και χρησιμοποιούν το σύστημα ephorus που δε λέει ποτέ ψέμματα.

Εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει προπτυχιακό εκεί, να οπλιστεί με υπομονή και όρεξη για μελέτη διότι τα χρόνια είναι αρκετά. 

Δημοσ.

εχει κανεις γνωμη για το εαπ; μπορει το πτυχιο του να σου βρει δουλεια ή μολις ο εργοδοτης ακουει το ονομα του φευγει δεκα τετραγωνο παραπερα-δεν μιλαω μονο για την ελλαδα αλλα και για το εξωτερικο που εχω κυριως στο μυαλο μου- εχει κανεις εμπειρια πανω στο θεμα;να τελειωσε κατι εκει και μετα να βρηκε δουλεια;

Κανένας εργοδότης δε θα χαλαστεί από κανένα πτυχίο. Εκτός αν σκοπεύεις να δουλέψεις στη Google. Το αντίθετο συμβαίνει συνήθως, να έχεις πολύ καλά πτυχία και ο εργοδότης να απογοητεύεται από το ότι δεν έχεις ιδέα πως γίνεται η δουλειά για την οποία θέλει να σε προσλάβει, γιατί περιμένει να έχεις αποκτήσει εργασιακά skills δια μαγείας.

Δημοσ.

Το ΕΑΠ αναγνωριζεται και ισοτιμα αλλα επισης θελει την διπλασια δουλεια απο τα αλλα γιατι δεν εισαι εκει...εχει deadlines και πολλα αλλα πραγματα ηλεκτρονικα, αρα υπαρχει οργανωση που παλια δεν υπηρχε. Επισης πληροφοριακα να σου πω εχω 2 συναδελφους απο το ΕΑΠ οι οποιοι ειναι εξαιρετικα παραδειγματα ,ειναι οργανωτικοι και μεθοδικοι και το απεκτησαν απο την φοιτιση τους εκει μιας και παραλληλα δουλευαν οποτε φαντασου ποσο δυσκολο ηταν για αυτους... καλο κουραγιο

Δημοσ.
  • Όπως έγραψε και άλλος παραπάνω, το >80% δεν το τελειώνουν γιατί ή δεν έχουν χρόνο ή περιμεναν κάτι πιο απλό. ΟΧΙ. Με 2 μαθήματα το χρόνο θέλει από 6 χρόνια, θέλει περί τις 10.000€ και θέλει 2 ώρες διάβασμα την ημέρα και φυσικά αν δεν το έχεις με μαθηματικά κλπ (στις ειδικότητες που υπάρχουν) θες αρκετά φροντιστήρια, επιπλέον χρόνο+χρήματα κλπ
  • Το πτυχίο είναι βοηθητικό στις δουλειές, το κύριο προσόν είναι πόσο καλά ξέρεις και μπορείς να εφαρμόσεις αυτό που έχεις μάθει. Ναι η πληροφορική είναι καλό πτυχίο, αλλά αν κάποιος το πάρει στα 40 δεν νομίζω να του χρησιμευσει και ποτέ στη ζωή του. Εγω σαν εργοδότης θα σε δοκιμάσω πρακτικά να δω τι ξέρεις και θα σε πάρω ανεξάρτητα απο το πτυχίο που έχεις. Με το πτυχίο Πληροφορικής απο ΕΑΠ, σε ποιο τομέα της πληροφορικής μπορεί να δουλέψει κάποιος...?
  • Κάποιος γράφει ότι μπαίνουν με βύσμα. Εγώ έχω κάνει 3 φορές αίτηση για Δ. Επιχειρήσεων που έχει τη μεγαλύτερη πέραση και τις 3 φορές με πήραν. Τώρα που έχουν μειωθεί και οι ενδιαφερόμενοι λόγω κρίσης, είναι ακόμα πιο εύκολο.

Γενικά θα πρότεινα σε κάποιον πριν κάνει αίτηση να δει όλες τις παραμέτρους (κόστος, χρόνος, παραχωρήσεις που θα κάνει) και μετά να κάνει αίτηση, μην πάνε τσάμπα τα λεφτά και ο χρόνος που θα αφιερώσει

• Like 1
Δημοσ.

• Όπως έγραψε και άλλος παραπάνω, το >80% δεν το τελειώνουν γιατί ή δεν έχουν χρόνο ή περιμεναν κάτι πιο απλό. ΟΧΙ. Με 2 μαθήματα το χρόνο θέλει από 6 χρόνια, θέλει περί τις 10.000€ και θέλει 2 ώρες διάβασμα την ημέρα και φυσικά αν δεν το έχεις με μαθηματικά κλπ (στις ειδικότητες που υπάρχουν) θες αρκετά φροντιστήρια, επιπλέον χρόνο+χρήματα κλπ
  • Το πτυχίο είναι βοηθητικό στις δουλειές, το κύριο προσόν είναι πόσο καλά ξέρεις και μπορείς να εφαρμόσεις αυτό που έχεις μάθει. Ναι η πληροφορική είναι καλό πτυχίο, αλλά αν κάποιος το πάρει στα 40 δεν νομίζω να του χρησιμευσει και ποτέ στη ζωή του. Εγω σαν εργοδότης θα σε δοκιμάσω πρακτικά να δω τι ξέρεις και θα σε πάρω ανεξάρτητα απο το πτυχίο που έχεις. Με το πτυχίο Πληροφορικής απο ΕΑΠ, σε ποιο τομέα της πληροφορικής μπορεί να δουλέψει κάποιος...?
  • Κάποιος γράφει ότι μπαίνουν με βύσμα. Εγώ έχω κάνει 3 φορές αίτηση για Δ. Επιχειρήσεων που έχει τη μεγαλύτερη πέραση και τις 3 φορές με πήραν. Τώρα που έχουν μειωθεί και οι ενδιαφερόμενοι λόγω κρίσης, είναι ακόμα πιο εύκολο.

Γενικά θα πρότεινα σε κάποιον πριν κάνει αίτηση να δει όλες τις παραμέτρους (κόστος, χρόνος, παραχωρήσεις που θα κάνει) και μετά να κάνει αίτηση, μην πάνε τσάμπα τα λεφτά και ο χρόνος που θα αφιερώσει

ΚΑΤΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ;;; ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ

Δημοσ.

sphinxgr στα 6000 συνολο ειναι το προπτυχιακο. 500 ευρω η θεματικη ενότητα, όπου πρέπει να πάρεις 12 για πτυχίο.

Στα άλλα συμφωνω. Πληροφορική κτλ ειναι πολύ δυσκολες σπουδές, όπως και οι φυσικές επιστήμες. Οχι οτι οι ανθρωπιστικές πάνε πίσω. Κάτι φιλοσοφίες, κάτι λογοτεχνίες. Γενικά χωρις σοβαρό διάβασμα δε παιρνεις πτυχίο εκει. Και αυτη ειναι η διαφορά με τα συμβατικά. Δε διαβάζεις τη τελευταια μέρα των εξετάσεων για να περάσεις μάθημα.

Και βέβαια ξεχάστε συχνές εξόδους (οσοι το κάνουν). Αλλάζει εντελως η ζωή, ειδικά αν θέλεις να πάρεις γρηγορα το πτυχίο. 

Δημοσ.

sphinxgr στα 6000 συνολο ειναι το προπτυχιακο. 500 ευρω η θεματικη ενότητα, όπου πρέπει να πάρεις 12 για πτυχίο.

Στα άλλα συμφωνω. Πληροφορική κτλ ειναι πολύ δυσκολες σπουδές, όπως και οι φυσικές επιστήμες. Οχι οτι οι ανθρωπιστικές πάνε πίσω. Κάτι φιλοσοφίες, κάτι λογοτεχνίες. Γενικά χωρις σοβαρό διάβασμα δε παιρνεις πτυχίο εκει. Και αυτη ειναι η διαφορά με τα συμβατικά. Δε διαβάζεις τη τελευταια μέρα των εξετάσεων για να περάσεις μάθημα.

Και βέβαια ξεχάστε συχνές εξόδους (οσοι το κάνουν). Αλλάζει εντελως η ζωή, ειδικά αν θέλεις να πάρεις γρηγορα το πτυχίο. 

οποτε ακυρο δεν πληρωνω εγω για να μπω σε μια σχολη...δεν υπαρχει κανενα προπτυχιακο πληροφορικης χωρις διδακτρα ή εστω χαμηλα διδακτρα μεχρι 1000 ευρω; 6000 θα δινουμε στα πανεπιστημια ελεος;

Δημοσ.

Εγώ έχω μια τις εξής απορίες σχετικές με τα βιβλία. Υπάρχουν? Τα πληρώνουμε? Online υλικό καθόλου?

Βιβλία υπάρχουν και σου τα στέλνουν στο σπίτι σου στην αρχή κάθε έτους, χωρίς επιπλέον κόστος.

Το τι γράφουν αυτά τα βιβλία είναι άλλο θέμα.

Τα περισσότερα είναι ελλιπή, κακογραμμένα ή προχειρογραμμένα με αποτέλεσμα περισσότερο να μπερδεύουν παρά να βοηθάνε στην μάθηση.

Το καλό είναι οτι οι καθηγητές είναι πάντα πρόθυμοι (αξιολογούνται στο τέλος της χρονιάς απο τους ίδιους τους φοιτητές) και δίνουν πολύ συνοδευτικό υλικό για μελέτη. Ουσιαστικά μόνο αυτό το συμπληρωματικό υλικό χρειάζεται να διαβάσεις, τα βιβλία πέτα τα στο τζάκι.

Υπάρχει online υλικό και απο κάθε τμήμα οργανώνονται φόρα για να μιλάνε οι φοιτητές μεταξύ τους και με τους καθηγητές. Υπάρχουν και ανεπίσημα φόρα και ομάδες τα οποία βρίσκεις εύκολα με μια απλή αναζήτηση.

Οι καθηγητές δίνουν τρόπους και ώρες επικοινωνίας (τηλέφωνα, mail, διευθύνσεις και ώρες γραφείου κτλ) οπότε μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους όποτε θέλεις και με όποιο τρόπο σε βολεύει. Δεν αφήνουν αναπάντητες απορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Μια γνωστή μου, βετεράνος σπουδων με συνολικά 5 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, κάνει τώρα ένα στο ανοιχτό και λέει είναι τεράστια η ύλη. Για τις εργασίες βρίσκει βιβλιογραφία απο διάφορες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και τρέχει να τα δανειστεί, διαβάζει μες τη νυχτα και γενικα λεει πως ειναι πολύ απαιτητικό.

Βέβαια εκείνη είναι στο δημόσιο όπου αναγνωρίζονται όλα της τα πτυχία άμεσα, δεν ξέρω ιδιωτικά τι θα μπορούσε να κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλα τα συγγράμματα κακά. Ισχύει ότι και στο συμβατικό πανεπιστήμιο. Κάποια ειμαι μετριότατα, διότι απλά δεν ανταποκρίνονται στα θέλω του εκάστοτε συντονιστή ενότητας. Το ότι περιέχουν τα βασικά είναι δεδομένο. Απλά κάποιοι συντονιστές επιμένουν σε επιπλέον βιβλιογραφία, την οποία δίνουν σε ηλεκτρονική μορφή, τις σελίδες που χρειάζεται κάποιος ώστε να καλύψει μια εργασία.

Γίνεται προσπάθεια να αλλαχτούν  τα συγγράμματα.

Όσο για το θέμα της πληρωμής, είναι λογικό να πληρώνεις ένα πανεπιστήμιο στο οποίο δεν μπαίνεις με εξετάσεις και είναι αυτόνομο. Η χρηματοδότιση του από το κράτος είναι πολύ μικρότερη από ένα συμβατικό και είναι το μοναδικό που προσφέρει εξ αποστάσεως πτυχία, ενώ στα μεταπτυχιακά είναι ισως το φθηνότερο που υπάρχει. Οκ υπάρχουν κάποια δωρεάν αλλά όλοι γνωριζουμε τη δυσκολία για να μπει κάποιος.

Όπως ειπώθηκε, αν κάποιος θέλει να κάνει προπτυχιακο στο εαπ, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να πληρωσει αυτό το ποσό και να έχει τη διάθεση να αλλάξει το προγραμμα της ζωής του για όσα χρόνια χρειαστουν. Εκεί δε παίζουν. Το ΕΑΠ είναι πολύ δύσκολο πανεπιστήμιο .

• Like 1
Δημοσ.

Για το αν υφισταται η οχι βυσμα, καταρχην απλως ρωτηστε τον Ρουσοπουλο :-(
Κυριοι ειχαν γινει ρεπορταζ αυτα -και επισημως ουδεποτε διαψευστηκαν εστω...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Να υπερτονιστεί αυτό.

Από πρώτο χέρι έχω εμπειρία, γιατί ο πατέρας μου αποφοίτησε από ΕΑΠ. Ανυπόφορο γιατί είχε και οικογένεια ο άνθρωπος αλλά χάρη στην υπομονή του τα κατάφερε. Αλλά ύστερα μου είπε ότι το 70% της τάξης του τα παράτησε.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Είχα μείνει στις παλιότερες τιμές που ήταν αρκετά περισσότερα.

*Επίσης έχω την αμυδρη εντυπωση πως πλέον δεν φορο απαλλάσσονται τα δίδακτρα και έτσι είναι ακόμα είναι ενα πρόσθετο κόστος

οποτε ακυρο δεν πληρωνω εγω για να μπω σε μια σχολη...δεν υπαρχει κανενα προπτυχιακο πληροφορικης χωρις διδακτρα ή εστω χαμηλα διδακτρα μεχρι 1000 ευρω; 6000 θα δινουμε στα πανεπιστημια ελεος;

Υπάρχει και ο "τσάμπα τρόπος", οι πανελλήνιες.

Με ποια λογική αλήθεια περιμένεις να υπάρχει κάποιου τύπου πανεπιστήμιο όπου :

• μπαίνεις χωρίς εξετάσεις
  • σπουδάζεις 4 χρόνια
  • δεν πληρώνεις
  • Αν θες τα παρατάς, αν θες το τελειώνεις

Εν ολίγοις κάνεις ότι γουστάρεις!!!???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...