PanagiotisPC Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα, έχω στο pc μου αρκετούς φακέλους με φωτογραφίες και βίντεο μέσα και θα ήθελα να τα μικρύνω σε όγκο ώστε να είναι ευκολότερη η εγγραφή τους σε dvd. Χρησιμοποίησα το win rar και συμπίεσα μερικά. Ο αρχικός τους όγκος ήταν 4.44gb και μ ετην συμπίεση πήγα στα 4.42gb! θα ήθελα να μου πείτε τι κάνω λάθος και αν υπάρχει κάποιο αλλο προγραμματάκι
Jason 93 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Αυτο που κανεις λαθος ειναι οτι προσπαθεις να συμπιεσεις αρχεια που ειναι ηδη συμπιεσμενα
micos000 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Όπως είπε και ο jason. Τα βίντεο, οι μουσικές και οι φωτογραφίες είναι ήδη συμπιεσμένα και μάλιστα με απωλεστικό αλγόριθμο συμπίεσης (x264/mpeg layer 3 ή aac/jpg αντίστοιχα). Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις επανασυμπίεση, ιδίως στα βίντεο ή να αφαιρέσεις κάποιο/κάποια φωτογραφία ή βίντεο. Αν δε θέλεις κάτι τέτοιο τότε κάνε δύο dvd ένα με τα βίντεο και ένα με τις φώτο, εξάλλου η τιμή των dvd έχει ξεφτιλιστεί. 1
Xristaras12 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 αλλιώς πάρε ενα DVD dual layer και καθάρισες. 1
anthoulaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 καλησπερα, εχω εναν προβληματισμο σχετικα με συμπιεση αρχειων, οποτε ελπιζω να ειμαι στο σωστο θεμα. εχω μαζεψει πολλαααα αρχεια (κυριως βιντεο ειναι, ταινιες και σειρες) κοντευω 1τερα... και τα περισσοτερα θελω να τα κραταω σα συλλογη. οποτε μηπως το ζιπαρισμα ειναι ενας καλος τροπος ωστε να μειωσω τον ογκο τους και να εξοικονομησω μερικα γιγα? ή δεν αξιζει? μηπως μετα απ αυτο μπορει να προκληθει προβλημα και να μη παιζουν?
accipio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Όταν μιλάμε για ήδη συμπιεσμένα αρχεία, όπως επισημαίνεται και στα προηγούμενα μηνύματα, δεν αξίζει, μην ασχολείσαι καν, το χρόνο σου θα χάσεις. Άφησέ τα όπως είναι. Ή, αν έχεις χρόνο, γνώσεις, διάθεση και ισχυρό pc, θα μπορούσες να τα επανασυμπιέσεις με χρήση του σχετικά νέου codec h265 (hevc)· τότε θα πετύχεις κάποια μείωση του όγκου τους, αλλά θα έχεις και απώλειες στην ποιότητα της εικόνας (πόσο μικρές ή μεγάλες εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που θα κάνεις). Αν έχεις την όρεξη, πειραματίσου με μία ταινία, δες τη μείωση που μπορείς να επιτύχεις και, αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, συνεχίζεις. Ένα επιπλέον μειονέκτημα της παραπάνω τακτικής είναι η περιορισμένη συμβατότητα με τις υπάρχουσες συσκευές αναπαραγωγής αρχείων βίντεο.
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2016 Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον accipio, Δεν αξίζει το ζιπρισμα σε αρχεία πολυμέσων. Αν θέλεις δοκίμασε μια μεγάλη σε μέγεθος ταινία να τη συμπιέσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συμπίεση και δες πόσο χρόνο θα κάνει και τι αποτέλεσμα θα έχεις. Θα δεις μόνος σου ότι το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Η μια λύση είναι η επανασυμπίεση. Εδώ έχεις δύο επιλογές: α) επανασυμπίεση με μικρότερο bitrate και ίσως μείωση του μεγέθους καρέ στα 720p αν είναι μεγαλύτερο β) αλλαγή codec όπως είπε και ο accipio σε h265. Και με τα δύο θα έχεις μικρότερο μέγεθος αλλά θα επέλθουν απώλειες στην εικόνα. Η άλλη επιλογή είναι να "ξαναβρείς" τις ταινίες σε μικρότερο μέγεθος (γκουχ.. γκουχ.. yify... γκουχ). Αυτή νομίζω είναι η καλύτερη και γρηγορότερη λύση. Η τελευταία λύση είναι να πάρεις έναν άλλο δίσκο ή να στήσεις έναν παλιό υπολογιστή (αν έχεις) με sata controller και να βάλεις πάνω έναν δίσκο 1-2tb όπου θα ξεφορτώσεις τα αρχεία σου και όταν γεμίσει βάζεις κι άλλον. Αν γουστάρεις μπορείς να στήσεις στον υπολογιστή έναν nas (freenas, nas4free, openmiediavault) και να έχεις ένα δικτυακό αποθηκευτικό χώρο όπου μπορείς να σηκώσεις και cloud, web page, ftp, backup machine κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα