Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Εδώ και αρκετό καιρό ο υπολογιστής μου κλείνει αναπάντεχα και ξανα ανοίγει. Παλαιότερα το έκανε σπάνια και δεν το είχα δώσει τόσο σημασία. Αφού το έκανε δύο τρεις φορές, μέτρησα τις τάσεις του τροφοδοτικού αλλά όλες ήταν εντός ορίων. Μετά από μερικές μέρες, αφού ξανα έκλεισε, είπα να δοκιμάσω ένα άλλο τροφοδοτικό που έχω, ενώ άλλαξα και το πολύμπριζο. Εγκατέστησα το άλλο τροφοδοτικό, όμως μετά από μερικές μέρες πάλι τα ίδια. Έχω παρατηρήσει ότι, τις περισσότερες φορές κλείνει, όταν ανεβάζω την ένταση από τα ηχεία που τροφοδοτούνται από το ίδιο πολύπριζο με το pc ή όταν ανοίγω τον ανεμιστήρα(που και αυτός τροφοδοτείται από το ίδιο πολύμπριζο). P.C. : mobo : asus h81mk, cpu : i3 4330, gpu : nvidia gt 630, hdd : western digital 1tb blue (wd 10ezex), ram : 2 x kingston 4gb 1333mhz, 1 x dvd rw optical disk, PSU : 340 watt chieftec (model : gps 350 eb 101a), δύο οθόνες : LG 22MA33D - HDMI , ViewSonic VA721 - rgb cable. , ένα ανεμιστήρα 12mm του κουτιού. Θερμοκρασίες (καλοκαίρι) : idle : cpu package : 35-36, gpu : 37-38, hdd : 31 - 32 full load : cpu package : 71 max, gpu : 57 max, hdd: 33 max. πολύμπριζο : δεν αναφέρει max wattage. Τα χαρακτηριστικά φαίνονται στην φωτογραφία. Στο πολύμπριζο είναι σενδεδεμένα ανεμιστήρας 40watt, οθόνη lg 27 watt, εκτυπωτής 5 watt max, ηχεία philips spa 1302/10 20 watt. (Ο υπολογιστής μένει ανοικτός για αρκετές ώρες, τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα.) Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από Επισκέπτης
tsacali Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 φιλαρακο νομιζω οτι τι psu σου δεν ανταποκρινεται πλεον στις αναγκες του συστηματος (ποσο καιρο το εχεις?) δοκιμασε με ενα μεγαλυτερο (δεν μας λες το αλλο που δοκιμασες ποσο ειναι) και γινε και πιο συγκεκριμενος. δηλαδη στην αρχη λες:<Να προσθέσω ότι τα ηχεία και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύπριζο με τον υπολογιστή.> και στο τελος:<τα ηχεία είναι συνδεδεμένα σε άλλη πρίζα> επισης αναφερεις οτι εχεις 2 οθονες αλλα η μια παιρνει ρευμα απο το πολυμπριζο. η δευτερη παιρνει απο αλλη πριζα η απο το pc? οταν λες δοκιμασες τις τασεις του psu τι εννοεις? ειδες ποσα watt δινει σε φορτιο?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 φιλαρακο νομιζω οτι τι psu σου δεν ανταποκρινεται πλεον στις αναγκες του συστηματος (ποσο καιρο το εχεις?) δοκιμασε με ενα μεγαλυτερο (δεν μας λες το αλλο που δοκιμασες ποσο ειναι) και γινε και πιο συγκεκριμενος. δηλαδη στην αρχη λες:<Να προσθέσω ότι τα ηχεία και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύπριζο με τον υπολογιστή.> και στο τελος:<τα ηχεία είναι συνδεδεμένα σε άλλη πρίζα> επισης αναφερεις οτι εχεις 2 οθονες αλλα η μια παιρνει ρευμα απο το πολυμπριζο. η δευτερη παιρνει απο αλλη πριζα η απο το pc? οταν λες δοκιμασες τις τασεις του psu τι εννοεις? ειδες ποσα watt δινει σε φορτιο? 1)fixed... έχω δύο ηχεία. Ένα 2.1 που τροφοδοτείται από το ίδιο πολύμπριζο με το pc και ένα stereo που είναι συνδεδεμένο με aux στο pc και τροφοδοτείται από άλλη πρίζα. 2)η lg τροφοδοτείται από το ίδιο πολύμπριζο με το pc, ενώ η viewsonic από άλλο πολύμπριζο. 3) εννοώ ότι μέτρησα τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό, έχοντας συνδεδεμένο ένα ανεμιστηράκι και έναν optical disk. Οι τάσεις που μέτρησα (+12, -12, +5, +3.3 volt) ήταν όσο έπρεπε. 4)το προηγούμενο τροφοδοτικό που είχα ήταν 500 watt, αλλά και με αυτό είχα το ίδιο θέμα.
coolerman Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 μήπως έχει κάποιο στραβό πιν στο socket;;κοιταξέ το. πολλά μπορεί να είναι,θέλει ψάξιμο..
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 μήπως έχει κάποιο στραβό πιν στο socket;;κοιταξέ το. πολλά μπορεί να είναι,θέλει ψάξιμο.. στραβό pin στο socket του επεξεργαστή? Δεν τον έχω βγάλει ποτέ. Επίσης αν είχε στραβό pin δεν θα είχα και αλλού προβλήματα? Όπως και να έχει θα το δω, απλα επειδή θα πρέπει να αλλάζω και παστα μετά, θα ψαξω για άλλες αιτίες πρώτα.
tsacali Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 1)fixed... έχω δύο ηχεία. Ένα 2.1 που τροφοδοτείται από το ίδιο πολύμπριζο με το pc και ένα stereo που είναι συνδεδεμένο με aux στο pc και τροφοδοτείται από άλλη πρίζα. 2)η lg τροφοδοτείται από το ίδιο πολύμπριζο με το pc, ενώ η viewsonic από άλλο πολύμπριζο. 3) εννοώ ότι μέτρησα τις τάσεις που βγάζει το τροφοδοτικό, έχοντας συνδεδεμένο ένα ανεμιστηράκι και έναν optical disk. Οι τάσεις που μέτρησα (+12, -12, +5, +3.3 volt) ήταν όσο έπρεπε. 4)το προηγούμενο τροφοδοτικό που είχα ήταν 500 watt, αλλά και με αυτό είχα το ίδιο θέμα. δηλαδη αν καταλαβα το psu της υπογραφης σου ειναι το δευτερο που δοκιμασες? παντως αν ειναι το psu προβλημα τα volt δεν σου λενε κατι. τα watt που μπορει να δωσει σε φορτιο θα σε ενδιεφεραν. κατι αλλο τωρα,οταν λες κλεινει και ξαναανοιγει εννοεις στιγμιαιο κλεισιμο και ανοιγμα παλι η το ανοιγεις εσυ μετα?
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 δηλαδη αν καταλαβα το psu της υπογραφης σου ειναι το δευτερο που δοκιμασες? παντως αν ειναι το psu προβλημα τα volt δεν σου λενε κατι. τα watt που μπορει να δωσει σε φορτιο θα σε ενδιεφεραν. κατι αλλο τωρα,οταν λες κλεινει και ξαναανοιγει εννοεις στιγμιαιο κλεισιμο και ανοιγμα παλι η το ανοιγεις εσυ μετα? 1) πως θα υπολογίσω τα watt που μπορεί να δώσει σε φορτίο? 2) κλείνει μόνο του και μετά από πολύ λιγα δευτερόλεπτα, ξανα ανοίγει μόνο του. 3) το chieftec που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα είναι το δεύτερο τροφοδοτικό. Πρώτα είχε ένα hantol 500 watt, μαζί με το κουτί
coolerman Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 πρέπει να βρείς(έστω δανεικό) τροφοδοτικό για αρχή,για δοκιμή. 1
tsacali Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 1) πως θα υπολογίσω τα watt που μπορεί να δώσει σε φορτίο? 2) κλείνει μόνο του και μετά από πολύ λιγα δευτερόλεπτα, ξανα ανοίγει μόνο του. 3) το chieftec που αναφέρω στο πρώτο μήνυμα είναι το δεύτερο τροφοδοτικό. Πρώτα είχε ένα hantol 500 watt, μαζί με το κουτί 1)δυσκολο για ιδιωτη να κανει σωστη μετρηση. 2)μπορει να φταιει και η μπριζα του σπιτιου.δοκιμασε σε καποια αλλη.πτωση τασης μοιαζει (αν μπορεις να βρεις καποιο gpu ακομα καλυτερα)
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) 1)δυσκολο για ιδιωτη να κανει σωστη μετρηση. 2)μπορει να φταιει και η μπριζα του σπιτιου.δοκιμασε σε καποια αλλη.πτωση τασης μοιαζει (αν μπορεις να βρεις καποιο gpu ακομα καλυτερα) Πως μπορώ να ελέγξω αν έχω πτώσεις τάσης; Μπορεί οι αιτία να είναι άλλη συσκευή στο σπίτι η οποία να προκαλεί αυτά τα προβλήματα; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2016 από Επισκέπτης
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Το ότι το προηγούμενο ήταν 500W δε λέει τίποτα. Ωραία όσα ειπώθηκαν οπότε βρίσκεις ένα τροφοδοτικό καλό και δοκιμάζεις. Είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Οκ, βάζω άλλο τροφοδοτικό που έχω, κανω και ένα έλεγχο για πυκνωτες, pin από socket, καλώδια και σκόνη και επιστρέφω
coolerman Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Οκ, βάζω άλλο τροφοδοτικό που έχω, κανω και ένα έλεγχο για πυκνωτες, pin από socket, καλώδια και σκόνη και επιστρέφω Αναμένουμε το "πόρισμα"
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, ξεσκόνισα μέχρι και τα ανεμιστήρια Βγάζω ολόκληρη την μητρική και τι να δω, η ψυχτρα μου δεν καθόταν καλά πανω στο socket γιατί δεν ήταν κουμπωμένα όλα τα pin της! Την μαλακία την έκανα εγώ, την προηγούμενη φορά που άλλαξα πάστα. Η οποία μάλιστα, είχε πάει όλη από την μεριά που ήταν λίγο σηκωμένη η ψύκτρα οπότε δεν γινόταν σωστή επαγωγή της θερμότητας. Πολύ πιθανό, δηλαδή να έκλεινε λόγο υψηλής θερμοκρασίας. Επίσης από χθες που το έκλεισα και έβαλα ένα άλλο 500άρι τροφοδοτικό, δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Τα καλώδια τα είδα όλα ένα ένα και ήταν μια χαρα, ενώ και ο επεξεργαστής είχε καθίσει μια χαρά πανω στο socket. Επίσης τους πυκνωτές που τους έλεγξα ήταν όλοι κομπλε, καθόλου φουσκωμένοι. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2016 από Επισκέπτης
tsacali Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Λοιπόν, ξεσκόνισα μέχρι και τα ανεμιστήρια Βγάζω ολόκληρη την μητρική και τι να δω, η ψυχτρα μου δεν καθόταν καλά πανω στο socket γιατί δεν ήταν κουμπωμένα όλα τα pin της! Την μαλακία την έκανα εγώ, την προηγούμενη φορά που άλλαξα πάστα. Η οποία μάλιστα, είχε πάει όλη από την μεριά που ήταν λίγο σηκωμένη η ψύκτρα οπότε δεν γινόταν σωστή επαγωγή της θερμότητας. Πολύ πιθανό, δηλαδή να έκλεινε λόγο υψηλής θερμοκρασίας. Επίσης από χθες που το έκλεισα και έβαλα ένα άλλο 500άρι τροφοδοτικό, δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Τα καλώδια τα είδα όλα ένα ένα και ήταν μια χαρα, ενώ ο επεξεργαστής είχε καθίσει μια χαρά πανω στο socket. Επίσης τους πυκνωτές που τους έλεγξα ήταν όλοι κομπλε, καθόλου φουσκωμένοι. φιλαρακο το τροφοδοτικο θα ητανε. τα συμπτωματα που ειχες δεν ηταν απο υπερθεμανση καλο που διορθωσες την ψυχτρα,αλλα δεν ειχε να κανει με το ανογοκλειμα που παρουσιαζε. παρακολουθησε το και αν διορθωθηκε το προβλημα παρε καινουργιο psu (δεν αναφερεις αν το 500αρι ειναι δικο σου η δανεικο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα