Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Γεια σας παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ μια εμπειρία που είχα. Πριν λίγο καιρό η γιαγιά μου (γιαγια δεν θα την έλεγες αλλά είναι η μητέρα του πατέρα μου, καλά κρατιέται για την ηλικία της) άλλαξε πάροχο του ιντερνετ από Hol πήγε Cosmote γιατί είχε καλύτερη κάλυψη στην περιοχή. Το ίντερνετ το χρησιμοποιεί μόνο και μόνο για να μιλάει με την κόρη της που ζει στην Αμερική, για τίποτα άλλο και πήγαν τα καθυστερημένα της cosmote να την πιάσουν κοροϊδό. Αφού εγκαταστήθηκε το νέο ρουτερ, ήρθε τεχνικός και τα έλεγξε. Είπε ότι το ρουτερ είναι ΟΚ. Ωραία λέω, έφυγα από το σπίτι. Περνάνε δύο εβδομάδες και με παίρνει τηλέφωνο η γιαγιά μου: "Ο υπολογιστής λέει αδυνατεί να συνδεθεί στο ιντερνετ". Περίεργο λέω, αλλά μιας και ο πατέρας μου δεν έχει ιδέα από αυτά, πήγα και το τσέκαρα. Τα καλώδια ήταν όλα ΟΚ, τα λαμπάκια όπως έπρεπε άναβαν και το WiFi λειτουργούσε (ο υπολογιστής όμως ήταν ενσύρματα συνδεδεμένος). Η γιαγιά μου -για καλή μας τύχη- κράτησε το τηλέφωνο του τεχνικού που έκανε την εγκατάσταση και τον πήρα και μίλησα μαζί του. Μου είπε ότι έχει ο υπολογιστής πρόβλημα. Σοκαρίστηκα. Ήταν όλα όπως έπρεπε, γιατί να έχει ο υπολογιστής πρόβλημα. Μου πρότεινε να αλλάξω κάρτα δικτύου και ότι ίσως να υπάρχει ιός στο σύστημα. Μάλιστα λέω.Επειδή δεν είχα όρεξη να συζητήσω για παπαριές, πήρα τηλέφωνο στην Cosmote απευθείας να μιλήσω με κάποιον άλλον. Αφού περίμενα 32 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα (αληθές νούμερο) συνδέθηκα με τεχνικό και το πρόβλημα ήταν πολύ απλό. Δεν είχε ρυθμίσει ο τεχνικός τις τιμές ΙΡ (νομίζω καρφωτά λέγονται). Ο,τι νάναι. Αυτό είναι textbook networking 101 και αυτός που στην καρτέλα του έγραφε τεχνικός δικτύων δεν ήξερε να καρφώνει ΙΡ τιμές.Είναι όλοι οι τεχνικοί στην Cosmote (αλλά και γενικότερα στις εταιρείες) ή μόλις βλέπουν μεγάλους ανθρώπους πιστεύουν ότι μπορούν να τους παίξουν μπάλα;
Xristaras12 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Βασικά για ποιον λόγο εξαρχής να παίξει με καρφωτές ip. μια χαρά κάνει διευθυνσιοδότηση ο ρουτερ μόνος του. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Βασικά για ποιον λόγο εξαρχής να παίξει με καρφωτές ip. μια χαρά κάνει διευθυνσιοδότηση ο ρουτερ μόνος του. Όταν είδε όμως ότι δεν γινόταν γιατί δεν έκανε το δεύτερο βήμα μετά την διευθυνσιοδότηση; Εγώ (και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του) δεν χρωστάω κάτι να το παίζω τεχνικός δικτύων.
Xristaras12 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 βασικά γιατί το έκανε ειναι το θέμα. Σε δευτερη μοίρα αν είχε απο πριν καρφωτή ip ο υπολογιστής δεν θα μπορούσε(μαλλον)να συνδεθεί στο μόντεμ εξαρχής-περιορισμένη πρόσβαση-τριγωνάκι στο εικονιδιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 βασικά γιατί το έκανε ειναι το θέμα. Σε δευτερη μοίρα αν είχε απο πριν καρφωτή ip ο υπολογιστής δεν θα μπορούσε(μαλλον)να συνδεθεί στο μόντεμ εξαρχής-περιορισμένη πρόσβαση-τριγωνάκι στο εικονιδιο. Δεν είχε από πριν καρφωτή. Αυτό είναι το θέμα.
myst77 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 φίλε νομιζω ψαχνεις για να "κατηγορήσεις"IP παίρνουν αυτόματα τα ρουτερ του ΟΤΕ, δεν χρειαζεται καν να περάσεις ούτε κωδικούς.Απλα μπορεί να έφαγε κάποιο σκάλωμα και να ήθελε κανενα reset το DSLAM που συνδέεται η γιαγιά σου.Πιστεψε με δεν ηθελε να κοροϊδεψει κανεναν, τη δουλειά του έκανε και χαλαστηκε και αυτός οταν παρουσιάστηκε πρόβλημα γιατί έχει "αντίκτυπο" στην υπηρεσία που είναι
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 φίλε νομιζω ψαχνεις για να "κατηγορήσεις" IP παίρνουν αυτόματα τα ρουτερ του ΟΤΕ, δεν χρειαζεται καν να περάσεις ούτε κωδικούς. Απλα μπορεί να έφαγε κάποιο σκάλωμα και να ήθελε κανενα reset το DSLAM που συνδέεται η γιαγιά σου. Πιστεψε με δεν ηθελε να κοροϊδεψει κανεναν, τη δουλειά του έκανε και χαλαστηκε και αυτός οταν παρουσιάστηκε πρόβλημα γιατί έχει "αντίκτυπο" στην υπηρεσία που είναι Φίλε μου δεν αμφιβάλλω για το τεχνικό κομμάτι της απάντησης σου. Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Γιατί εγώ να κάνω δουλειά που πληρώνεται (τονίζω, πληρώνεται) ο τεχνικός να κάνει; Για τα τεχνικά δεν με νοιάζει καθόλου. Εγώ άλλο επάγγελμα ακολουθώ.
corsair04 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δεν είναι κάτι αυτό μπορεί να έκανε λάθος κατά την εισαγωγή της καρφωτής ip από βιασύνη δεν είναι και κάτι πολύ σοβαρό μπορούσες να το τσεκάρεις απλά από καποιο οδηγό να δεις εάν είναι σωστή η διεύθυνση
spyros007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 DEN χρειαζεται καρφωτη ΙP o υπολογιστης για να λειτουργει το ιντερνετ. Το λάθος ειναι που εβαλε...η για ποιο λογο τις χρειαστηκε ο υπολογιστης.
corsair04 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 DEN χρειαζεται καρφωτη ΙP o υπολογιστης για να λειτουργει το ιντερνετ. Το λάθος ειναι που εβαλε...η για ποιο λογο τις χρειαστηκε ο υπολογιστης. δεν είναι λάθος που την έβαλε αντιθέτως μπορεί να μην γνώριζε πόσες συσκευές συνδέονται στο μόντεμ και το έκανε για μην υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των συσκευών
dbconan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Οταν φευγεις απο το μαντρι ,ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ......
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Ο τεχνικός μόλις βάζει το modem (που ακόμα και αυτό δεν είναι υποχρεωμένος να το βάλει εκτός αν πληρωθεί για αυτή την εργασία) checkάρει να δει αν υπάρχει internet με το δικό του εξοπλισμό. ΔΕΝ ακουμπάει ποτέ τον υπολογιστή του πελάτη και ποτέ δεν πρέπει να δίνει το κινητό του γιατί είναι προσωπικό και όχι ώστε να λειτουργεί ως help desk Οπότε ο Τεχνικός ως χάρη και όχι γιατί είναι στις υποχρεώσεις του: Εγκατέστησε το Modem για να εξυπηρετήσει την κυρία Έδωσε το προσωπικό του τηλ του για να βοηθήσει σε 2ο χρόνο Και εσύ βγαίνεις και κράζεις για πράγματα που δεν κατέχεις, δεν έχεις άποψη, δεν στέκουν τεχνικά, αλλά απλά θες να κράξεις έτσι για να γουστάρεις! Οκ
sundance_kid Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Γιατί εγώ να κάνω δουλειά που πληρώνεται (τονίζω, πληρώνεται) ο τεχνικός να κάνει; Η δουλειά του τεχνικού είναι να σου φέρει υπηρεσίες μέχρι και το CPE (γι' αυτό πληρώνεται), ομοίως και του τηλεφωνικού κέντρου. Απο 'κεί και πέρα είναι δουλειά απο κάποιον που φτιάχνει PC αν το PC βγαίναι στο ίντερνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα