petran91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Εγώ τώρα γτ έχω μια αίσθηση ότι θα έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο για 12-24 μηνες στα 4Mbps και θα έχουμε και άλλα δράματα! Κι εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος γι αυτό. Ειδικά αν άλλαξε η τιμή που πληρώνει λογικά του έκαναν νέο συμβόλαιο.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Εγώ τώρα γτ έχω μια αίσθηση ότι θα έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο για 12-24 μηνες στα 4Mbps και θα έχουμε και άλλα δράματα! Κι εγώ την ίδια σκέψη έχω και μακάρι να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
petran91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Γενικά πάντως αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι τον είχαν σε 4αρι προφίλ.Το έχω ξαναδεί εδώ μέσα να το κάνει αυτό η Cyta, και με ένα τηλεφώνημα στο αλλάζουν. Επίσης με 35.5 db attenuation όπου και να πάει ο TS, πάνω απο 10mbps ΙΔΑΝΙΚΑ, δεν θα πιάσει πουθενά.Τώρα το πιθανότερο είναι να έγινε νέο συμβόλαιο στην Cyta για 1 χρόνο και για 4αρα γραμμή, οπότε καλή τύχη!
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς το υπολόγισες αυτό? Γιατί σε distance calculator εγώ παίρνω άλλα αποτελέσματα για 35.5db attenuation: http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που βλέπω εδώ, η απόσταση είναι 2500m, και έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 11Mbps, άρα τα 8 που του λένε ότι υποστηρίζει η περιοχή του, εμένα μου φαίνεται λογικό. Το συγκεκριμένο calculator δείχνει την μέγιστη τιμή σε απόλυτα ιδανικά κριτήρια, που στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπάρχουν.Καλύτερα αποτελέσματα, ποιο κοντά στην πραγματικότητα βγάζει αυτό. Ωπ, έχεις απόλυτα δίκιο. Το μάτι μου έπεσε στην εξασθένιση του Upload (21dB). Οπότε σε καλή γραμμή θα έχει έως 10-11Mbps και λόγω του SNR πάει στα 8-9Mbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Yeap, το 8.8Mbps attainable που δείχνει το router είναι φυσιολογικότατο...
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Γενικά πάντως αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι τον είχαν σε 4αρι προφίλ. Δεν τον είχαν. Τώρα τον έβαλαν που το ζήτησε ο ίδιος. Απλά φαντάζομαι κάποια στιγμή του έβαλαν (?) 6 SNR και έπιανε όπως αναφέρει ~10Mbps. Προφανώς κάποια στιγμή για άγνωστο λόγο, επανήλθε στην αρχική τιμή του SNR και μειώθηκε ο συγχρονισμός.
petran91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Για μένα πάντως καλύτερα να πάρει στην υποστήριξη της Cyta τηλέφωνο και να ζητήσει το 8άρι που δικαιούται και να μην μπαίνει στις διαδικασίες ούτε να τρέχει σε καταστήματα και μεσάζοντες, ούτε να πάει σε άλλη εταιρία μιας και μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 10 δεν θα δει.Αν βέβαια δεν του το δώσουν από το τηλέφωνο το 8άρι, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε και πάλι.
sundance_kid Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Με 35dB attenuation στο down και 21dB στο up, έχεις σίγουρα πρόβλημα στην καλωδιωση σου φίλος. Γι' αυτό κάτι μου λέει ότι μπήκες μόνο και μόνο να κράξεις. @jkoukos, το kitz αναγράφει ότι "The calculator is based on a default Target SNR of 6dB" , ο TS έχει τελείως διαφορετικό SNR.
SaFiS Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Το Πανοραμα στην Βεροια, ΤΟΣΟ παιζει, το ξερω πολυ καλα (δουλευω εργολαβικα για Παροχο - οχι για την Cyta, αλλα ειμαι πελατης της, σε 5 συνδεσεις). Το Πανοραμα, εχει 2 καφαο. Το πρωτο (447) ειναι μπροστα στο σχολειο, Ρωσοπροσφυγων με Μενελαου και οι καλυτερες τιμες που εχω παρει σε πελατη μου, ηταν στα 10300. Ο μεσος ορος ειναι στα 8Mbit - 9Mbit στην καλυτερη. Το επομενο (449) ειναι στην γωνια Ρωσοπροσφυγων με Λορδου Βυρωνα και ειναι το χειροτερο που υπαρχει. Μεσος ορος στα 4Mbit - 6Mbit στην καλυτερη. Η καλυτερη γραμμη που εχω ποτε μετρησει στο συγκεκριμενο, ηταν στα 8300. Και τα 2 καφαο ειναι ΠΙΤΑ απο συνδεσεις, δεν υπαρχουν ελευθερα ζευγη για αλλαγες και οτι βλαβη και αν δηλωσαμε ποτε στον ΟΤΕ, απαντηθηκε ως αδυναμια δικτυου. Φιλος ΟΤΕτζης που μενει στο Πανοραμα, με δυσκολια βρηκε καλο ζευγαρι για την γραμμη του και επιασε 7600. Το οτι ο γειτονας σου παιζει στα 11, ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας. Το Πανοραμα, ΚΑΠΟΤΕ επαιζε καλυτερα. Πλεον ειναι πυκνοκατοικημενο και επισης, εχουν προηγηθει 4 καλωδιακες βλαβες, στον κορμο που ερχεται απο το κεντρο. Λογικο ειναι να εχει πεσει η ποιοτητα του δικτυου... Τωρα, για το θεμα του οτι σε γυρισανε σε 4αρι, φταις μαλλον διοτι πηρες και το ζητησες. Οι αλλαγες γινονται εντος λιγων ωρων και πιθανοτατα εγινε και αυτοματη ανανεωση συμβολαιου...
anthobeio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Σας ευχαριστώ που μοιράζετε τις πολύτιμες γνώσεις σας. Είμαι κοπέλα.. Στο ιντερνετ γίνεται συχνά αυτή η σύγχυση... Όντως μπήκα να εκφράσω την αγανάκτηση μου. Υπολογίζω πως υπάρχουν κ άλλοι πολλοί σαν και εμένα που θα ενιωθαν όπως εγώ αν καταλάβαινα πώς τόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν αρκετά καλύτερη γραμμή. Ευχαριστώ που μου είπατε πως έχει πρόβλημα και η καλωδιωση μου, τώρα που το ξέρω, και αφού μπει η νέα εταιρεία, θα κοιτάξω πως να το διορθώσω.
petran91 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Σας ευχαριστώ που μοιράζετε τις πολύτιμες γνώσεις σας. Είμαι κοπέλα.. Στο ιντερνετ γίνεται συχνά αυτή η σύγχυση... Όντως μπήκα να εκφράσω την αγανάκτηση μου. Υπολογίζω πως υπάρχουν κ άλλοι πολλοί σαν και εμένα που θα ενιωθαν όπως εγώ αν καταλάβαινα πώς τόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν αρκετά καλύτερη γραμμή. Ευχαριστώ που μου είπατε πως έχει πρόβλημα και η καλωδιωση μου, τώρα που το ξέρω, και αφού μπει η νέα εταιρεία, θα κοιτάξω πως να το διορθώσω. Αυτό που σου λέμε δεν είναι ότι έχει θέμα η καλωδίωση σου απαραίτητα. Είναι ότι στην περιοχή σου ο μέσος όρος είναι όντως 8 mbps και σύμφωνα με τα στατιστικά της σύνδεσης σου, τόσο περίπου θα έπρεπε να πιάνεις. Επομένως μην περιμένεις υψηλότερες ταχύτητες με τον νέο πάροχο, κι επίσης να έχεις στο μυαλό σου ότι ζητώντας μείωση της ταχύτητας σου ενδεχομένως να έγινε ΝΕΟ συμβόλαιο για 1 χρόνο, και να μην μπορέσεις να φύγεις και να πας σε άλλον πάροχο.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Με 35dB attenuation στο down και 21dB στο up, έχεις σίγουρα πρόβλημα στην καλωδιωση σου φίλος. Γι' αυτό κάτι μου λέει ότι μπήκες μόνο και μόνο να κράξεις. @jkoukos, το kitz αναγράφει ότι "The calculator is based on a default Target SNR of 6dB" , ο TS έχει τελείως διαφορετικό SNR. Το πρόβλημα με την καλωδίωση που το είδες; Όσον αφορά το SNR, έγραψα: Οπότε σε καλή γραμμή θα έχει έως 10-11Mbps και λόγω του SNR πάει στα 8-9Mbps. @anthobeio, το ότι κάποτε είχες/είχαμε μεγαλύτερες ταχύτητες, είναι φυσικό επακόλουθο του χάλκινου δικτύου και των αυξημένων ενεργών συνδέσεων σήμερα. Πριν από 10 χρόνια, στην ίδια γραμμή έπιανα με 9 SNR τα 22Mbps. Σήμερα έχω πέσει στα 19Mbps, αλλά επειδή είναι άριστη, χωρίς προβλήματα και κοντά στο αστικό κέντρο, με πείραγμα του SNR (3) παίζω σταθερά στα 22,5Mbps. Δεν έχεις θέμα με την γραμμή σου. Απλά η περιοχή σου είναι κορεσμένη με πολλές ενεργές συνδέσεις και λόγω της παλαιότητας του χάλκινου δικτύου, έχει αυξηθεί το crosstalk από τα γειτονικά ζεύγη που υπάρχουν στο ίδιο καλώδιο μαζί με το δικό σου.
anthobeio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Οικονομικά όλες οι εταιρείες λίγο πολύ τα ίδια είναι. Θα κάνω την αλλαγή, αυτό το έχω αποφασίσει. Θα σας ενημερώσω αν υπάρξει αλλαγή ταχύτητας. Τους εξήγησα λεπτομερώς πως δε θέλω συμβόλαιο γιατί περιμένω να γίνει ενεργοποίηση από άλλη εταιρία. Τώρα αν μου κάνουν χωρίς να με ενημερώσουν προφανώς θα ξαναρχίσω να γκρινιάζω ακόμα περισσότερο.
sundance_kid Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Το πρόβλημα με την καλωδίωση που το είδες; Έχω μαντικές ικανότητες.
spyros007 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Για δες 13 δυσκολα, σιγουρα παντως οχι 6.5 Τεχνικώς δεν εχει ερθει απο τη κυτα να κανει ελέγχο στο κατανεμητή. Δεν δήλωσες βλαβη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα