Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι να ήταν έτσι κορίτσι, αλλά όχι.

username Xristaras

Για κάποιες μέρες το τοπικό κατάστημα μου έφτιαξε τη γραμμή. Το είδα με τα μάτια μου στις ρυθμίσεις του ρούτερ, επίσης το έβλεπα στα download

ξαναγράφω,το τοπικό κατάστημα απλά δήλωσε βλάβη στα κεντρικά και έγινε reset της γραμμής.Δυστυχώς δεν γνωρίζεις πως λειτουργει το ιντερνετ.Το κάθε κατάστημα δεν έχει πρόσβαση στις κάρτες που αντιστοιχει στον οποιοδήποτε χρήστη πρεπει να γίνει εκ των έσω η δουλειά.

Τι συμβαίνει φυσικά και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ,

μιας και δεν έχεις ελέγξει το παραμικρό απο δικής σου μεριάς.

Αν θες μπορούμε πραγματικά να αναλωθούμε ολη την μέρα εδω,να σου γράφω και εγω και οι άλλοι τα ιδια.

υπάρχει στο μενού του μόντεμ να γράφει κάπου SNR,Line attenuation κλπ errors;

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η σελίδα με τα line stats όμως? Attenuation, margin κτλπ κτλπ...

Ο γείτονας δεν είναι στο ίδιο καλώδιο όμως...

Δεν έχουν όλα τα router της cyta το ίδιο "περιβάλλον" στο δικό μου τα περι γραμμής φαίνονται στην εικόνα που παρέθεσα και το τι συμβαίνει με τη γραμμή μου το γράφει εκεί.

username Xristaras

ξαναγράφω,το τοπικό κατάστημα απλά δήλωσε βλάβη στα κεντρικά και έγινε reset της γραμμής.Δυστυχώς δεν γνωρίζεις πως λειτουργει το ιντερνετ.Το κάθε κατάστημα δεν έχει πρόσβαση στις κάρτες που αντιστοιχει στον οποιοδήποτε χρήστη πρεπει να γίνει εκ των έσω η δουλειά.

Τι συμβαίνει φυσικά και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ,

μιας και δεν έχεις ελέγξει το παραμικρό απο δικής σου μεριάς.

Αν θες μπορούμε πραγματικά να αναλωθούμε ολη την μέρα εδω,να σου γράφω και εγω και οι άλλοι τα ιδια.

υπάρχει στο μενού του μόντεμ να γράφει κάπου SNR,Line attenuation κλπ errors;

Λυπάμαι που δε καταλαβαίνεις τι περιγράφω. Το τοπικό κατάστημα έκανε αίτημα να αλλάξει η ταχύτητα σε καλύτερη. Ναι, από τα κεντρικά έγινε η αλλαγή. Μην τα βαφτίζεις όλα βλάβες. ΔΕΝ ήταν βλάβη. Η εικόνα που παρέθεσα δείχνει τη μέγιστη γραμμή που μου δίνουν από τα κεντρικά. ΔΕΝ είναι αυτή η ταχύτητά μου, οι θόρυβοι την μειώνουν ακόμα περισσότερο και δε παραπονιέμαι γι αυτό.  Αυτή τη φορά ο ίδιος ο τεχνικός της cyta μου είπε πως έγινε αλλαγή σε 4άρα γραμμή και δεν είναι βλάβη. Επειδή έκανα αίτημα για τον επόμενο μήνα να χειροτερέψει ή ήδη χάλια γραμμή, μου την κάνουν από τώρα με το έτσι θέλω. Δεν έχουν όλα τα router το ίδιο περιβάλλον, αυτά που λες δεν υπάρχουν στο δικό μου. Πέρυσι μου την είχαν ξανακάνει 4άρα τη γραμμή χωρίς λόγο και μου τη ξαναδιόρθωσαν μετά από δική μου παρέμβαση. Τότε το θεώρησα ατόπημα.. 

Δεν υπάρχει βλάβη, ΚΛΕΒΟΥΝ

Μένω σε μονοκατοικία, δε γίνεται split της γραμμής, οι πρίζες μου είναι καινούριες κατηγορίας cat5 και το ρουτερ είναι τοποθετημένο στη πρώτη πρίζα του σπιτιού. Η γραμμή μου βελτιώνεται (πάντα μετά από παρέμβαση δική μου) ή χειροτερεύει μετά από αλλαγές που κάνουν από τα κεντρικά τις οποίες βλέπω από στις ρυθμίσεις του ρούτερ. Αν δουλεύεις για τη cyta (αν το κάνεις σιγά μην το παραδεχτείς) ζήτα συγνώμη για την ταλαιπωρία μου τόσα χρόνια απαίσιας γραμμής και σταμάτα να ρίχνεις την ευθύνη σε εμένα επειδή οι γνώσεις σου θεωρείς πως υπερτερούν τις δικές μου. 

Δημοσ.

και πότε ακριβώς περίμενες να γράψεις το παραπάνω;

κάνε λοιπόν την καταγγελία σου στην γενική γραμματεία καταναλωτη και θα δεις πως θα πάει το πράγμα απο εκει πέρα ώστε να ζητήσεις διακοπή συμβολαίου χωρίς πέναλτυ και να πας σε οποιον αλλο πάροχο επιθυμείς.

εφοσον λοιπόν έχεις αποδείξεις οτι σε κλέβουν δηλαδή,γιατί συνεχίζεις να περιγράφεις την καλωδιωση σου ως τέλεια χωρις να γνωρίζεις φαντάζομαι τι γίνεται απο το σπίτι σου εως το κουτί του οτέ.

Μένω σε μονοκατοικία, δε γίνεται split της γραμμής, οι πρίζες μου είναι καινούριες κατηγορίας cat5 και το ρουτερ είναι τοποθετημένο στη πρώτη πρίζα του σπιτιού. Η γραμμή μου βελτιώνεται (πάντα μετά από παρέμβαση δική μου) ή χειροτερεύει μετά από αλλαγές που κάνουν από τα κεντρικά τις οποίες βλέπω από στις ρυθμίσεις του ρούτερ. Αν δουλεύεις για τη cyta (αν το κάνεις σιγά μην το παραδεχτείς) ζήτα συγνώμη για την ταλαιπωρία μου τόσα χρόνια απαίσιας γραμμής και σταμάτα να ρίχνεις την ευθύνη σε εμένα επειδή οι γνώσεις σου θεωρείς πως υπερτερούν τις δικές μου. 

φυσικά και δεν εργάζομαι για την συγκεκριμένη ο θεος να την κάνει εταιρία παροχής τηλεφωνιας/ιντερνετ.
Δυστυχώς εσυ επέλεξες να ταλαιπωρηθείς με την συγκεκριμενη εταιρια,δεν ειναι τυχαίο που ο κόσμος την αποφευγει λόγω των χιλιάδων προβλημάτων που έχει.

ίσως να έβρισκες καλύτερη λύση σε αντιπερα φορουμ(adslgr)όπου οι άνθρωποι έχουν περισσότερες γνώσεις.

γι αυτό τον λόγο ζητάω στατιστικά της γραμμής(ΟΧΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ)τα υπολοιπα.

αν εβλεπα κανενα snr στο 11 και μικρό line attenuation θα σου ελεγα 100% σε κλέβουν.

τώρα έτσι,απλα συνεχιζουμε να γράφουμε για να αυξανεται ο αριθμος των post.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς δεν γνωρίζεις πως δουλεύει το xDSL και γι' αυτό δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου λένε.

Επίσης όλες οι συσκευές δείχνουν τα στοιχεία σύνδεσης, αρκεί να γνωρίζεις την συσκευή σου και να διαβάζεις το εγχειρίδιο.

Για ρίξε μια ματιά στο Statistics > xDSL Panel ή αν είναι διαφορετικό το μενού, δώσε μια εικόνα τι περιέχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Xristaras12, μία χαρά πρόσβαση έχουν στις κάρτες και αλλαγές προφίλ κάνουν, και το tr069 χειρέιζονται, μου το έχουν αποδείξει.

@anthobeio, πώς ξέρουμε οτι εσύ δε δουλεύεις για κάποια άλλη εταιρεία και μπηκες για κράξιμο; (αν το κάνεις σιγά μην το παραδεχτείς)

Και στην τελική, όπως είπε και ο jkoukos, προφανώς δεν γνωρίζεις πως δουλεύει το xDSL και γι' αυτό δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου λένε.

Δώσε στατιστικά να σε βοηθήσουμε για το τι παίζει με την γραμμή σου, αν φταίς εσύ ή αν φταίει η cyta. Και στη τελική απ τη μία θέλουμε ίντερνετ 200Mbps και απο την άλλη να δίνουμε ένα δεκάρικο. Ε, όχι.

edit: Και που σαι' το screenshot που ανέβασες δείχνει την WAN σου και που είναι κλειδωμένο το μοντεμ σου, απ ότι είπες τους είπες να μειώσουν τις παροχες σου για να μη πληρώνεις. Οπότε λογικό να συνχρονίζει στα 4Mbit.

Επεξ/σία από sundance_kid
Δημοσ.

Η Αλήθεια είναι από προσωπική εμπειρία κιόλας ότι όταν σκεφτόμουν να αλλάξω παροχο και να πάω προς Cyta μου ανακοίνωσαν ότι η γραμμή μου θα συγχρονίζει περίπου στα 8mbps και όταν τους είπα οτι κλειδώνω 12 με την forthnet με αμφισβήτησαν.

Τότε ειπα να μην ατο διακινδυνέψω και δεν προχώρησα αλλα ουτε έδωσα κ μεγαλη σημασία,τωρα αυτό που περιγράφει το παλικάρι έρχεται και "δένει" εκείνη την ανάμνηση..

Πέρα ομως απ'ολα αυτά,και ξέροντας ολοι μας την Ελληνική πραγματικότητα οσο αφορά αυτο το θεμα και την νομοθεσία η τον έλεγχο που γινεται σε αυτες τις εταιρίες,καλο ειναι να μην την πεφτουμε στον συνάνθρωπο μας,αν ηταν ευχαριστημένος δεν θα ειχε κανενα λογο να κανει ολη αυτη την "μανούρα"

• Like 1
Δημοσ.

@Xristaras12, μία χαρά πρόσβαση έχουν στις κάρτες και αλλαγές προφίλ κάνουν, και το tr069 χειρέιζονται, μου το έχουν αποδείξει.

όταν ειχα ρωτήσει για μένα κάτι που ήθελα(αλλαγή σε fasthpath στην forthnet)μου ειπαν να πάρω τηλέφωνο γιατι δεν μπορούσε το κατάστημα να κάνει κάτι.

ίσως το πήρα δεδομένο και για τους αλλους. :-)

Δημοσ.

Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχει πάντως νόημα να δούμε τα πλήρη στοιχεία της γραμμής διότι ήδη τον έχουν γυρίσει σε κλειδωμένη 4άρα σύνδεση, άρα δεν είναι αυτά που κανονικά θα είχε σε ελεύθερο προφίλ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και τις διευκρινήσεις σας. Όταν έκανα αίτηση για τη cyta μου είχαν πει πως η περιοχή μου υποστηρίζει ταχύτητες έως 8άρας γραμμής και τους πίστεψα. Από τότε δεν το πολυέψαχνα. Έβλεπα την κλειδωμένη 8άρα γραμμή στο ρούτερ χωρίς να διαμαρτύρομαι γιατί νόμιζα πως η περιοχή μου τόσο υποστηρίζει κατέβαζα με περίπου 650Kbps. Μόνο μια φορά που είχα τραγικά αργή γραμμή παρατήρησα πως μου κλείδωσαν 4άρα γραμμή και μου το ξαναάλλαξαν μετά από επικοινωνία μου.  Πριν 2 μήνες έτυχε και ήμουν σε σπίτι του γείτονα και κατέβαζε με 1,1 Μbps. Η περιοχή μου έχει μόνο μονοκατοικίες, είναι μικρή περιοχή. Μετά από επίσκεψη σε τοπικό κατάστημα η γραμμή μου κλέιδωσε σε 10άρα το οποίο δυστυχώς δεν έχω σε screenshot. Η αλλαγή αυτή έγινε για μόλις 3-4 μέρες. Κατάλαβα πως στα κεντρικά θα την ξαναάλλαζαν τη γραμμή αν τη διόρθωνε το τοπικό κατάστημα. 3 φορές επικοινώνησα με κεντρικά για να μου ξαναφτιάξουν την ταχύτητα χωρίς να τα καταφέρω. Τα βάζω με τη cyta για το ψέμα που μου είπαν για την περιοχή μου, που δε μου τη διορθώνουν ενώ υπάρχει η δυνατότητα και που τώρα μου την έκαναν 4άρα ενώ ακόμα έχω συμβόλαιο για 24άρα. Η κοροϊδία γενικά. Μακάρι να πήγαινα χρόνια νωρίτερα σε άλλη εταιρία. Κάλιο αργά παρά ποτέ. 

Ορίστε και τα στατιστικά της DSL γραμμής μου:

http://prnt.sc/bm485v

Δημοσ.

Σύμφωνα με την εξασθένιση είσαι σε απόσταση περίπου 1500 "καλωδιακά" μέτρα από το αστικό κέντρο. Φυσιολογικά σε καλή γραμμή πρέπει να πιάνεις με 6 SNR γύρω στα 17Mbps. Η Cyta δίνει μέχρι 9 SNR, που σημαίνει ότι είσαι για περίπου 14-15Mbps.

Όμως μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα του χάλκινου ζεύγους που έχεις και πιθανά προβλήματα που έχει σε όλη την γραμμή, από το αστικό κέντρο μέχρι και μέσα στο σπίτι σου. Απόδειξη είναι και η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού που υπολογίζει η συσκευή σου και είναι περίπου 8,8Mbps.

Που είναι το πρόβλημα, είναι θέμα τεχνικού ελέγχου. Πιθανόν να είναι θέμα γενικό στην περιοχή σου, ή σφάλμα του δικού σου ζεύγους ή ακόμη και στην εσωτερική σου εγκατάσταση.

Κανονικά έπρεπε να δηλώσεις βλάβη και να αιτηθείς (τηλεφωνικά ή σε κατάστημα) να γίνει έλεγχος λόγω χαμηλού συγχρονισμού. Να γνωρίζεις ότι αν το πρόβλημα είναι στην εσωτερική σου εγκατάσταση, μάλλον θα πληρώσεις τον έλεγχο και επιπλέον θα πρέπει να φτιάξεις την βλάβη με επιπλέον δικά σου έξοδα.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Κανείς πάροχος δεν δέχεται αλλαγή κάποιου προγράμματος σε μελλοντικό χρόνο. Είτε θα την κάνει άμεσα είτε ποτέ. Το να ζητάς να σου την κάνουν τον άλλο μήνα ή χρόνο ή όποτε σε βολεύει, απλά δεν γίνεται.

Σε όλο (κυριολεκτικά) τον γαλαξία, είναι τεχνολογικός περιορισμός πόσο θα συγχρονίζουμε σε xDSL και ισχύει απόλυτα το "έως". Κάθε πάροχος μπορεί να γνωρίζει μόνο με έλεγχο της γραμμής πόσο μπορεί να πιάσει και εφόσον της ανήκει. Διαφορετικά μόνο τον μέσο όρο μπορεί να δώσει βάσει των πελατών της στην περιοχή, πράγμα που δεν είναι απόλυτη τιμή.

Τέλος αν η γραμμή σου έχει πρόβλημα, να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι σε όποιον πάροχο κι αν πας, θα έχεις πάλι τα ίδια θέματα. Μόνο με αλλαγή του ζεύγους ή τυχόν προβληματική κάρτα στο DSLAM, υπάρχει πιθανότητα να δεις διαφορά ή να αποκαταστήσεις τυχόν θέματα στην εσωτερική σου εγκατάσταση.

• Like 3
Δημοσ.

Σύμφωνα με την εξασθένιση είσαι σε απόσταση περίπου 1500 "καλωδιακά" μέτρα από το αστικό κέντρο. Φυσιολογικά σε καλή γραμμή πρέπει να πιάνεις με 6 SNR γύρω στα 17Mbps. Η Cyta δίνει μέχρι 9 SNR, που σημαίνει ότι είσαι για περίπου 14-15Mbps.

Όμως μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα του χάλκινου ζεύγους που έχεις και πιθανά προβλήματα που έχει σε όλη την γραμμή, από το αστικό κέντρο μέχρι και μέσα στο σπίτι σου. Απόδειξη είναι και η μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού που υπολογίζει η συσκευή σου και είναι περίπου 8,8Mbps.

Που είναι το πρόβλημα, είναι θέμα τεχνικού ελέγχου. Πιθανόν να είναι θέμα γενικό στην περιοχή σου, ή σφάλμα του δικού σου ζεύγους ή ακόμη και στην εσωτερική σου εγκατάσταση.

Κανονικά έπρεπε να δηλώσεις βλάβη και να αιτηθείς (τηλεφωνικά ή σε κατάστημα) να γίνει έλεγχος λόγω χαμηλού συγχρονισμού. Να γνωρίζεις ότι αν το πρόβλημα είναι στην εσωτερική σου εγκατάσταση, μάλλον θα πληρώσεις τον έλεγχο και επιπλέον θα πρέπει να φτιάξεις την βλάβη με επιπλέον δικά σου έξοδα.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Κανείς πάροχος δεν δέχεται αλλαγή κάποιου προγράμματος σε μελλοντικό χρόνο. Είτε θα την κάνει άμεσα είτε ποτέ. Το να ζητάς να σου την κάνουν τον άλλο μήνα ή χρόνο ή όποτε σε βολεύει, απλά δεν γίνεται.

Σε όλο (κυριολεκτικά) τον γαλαξία, είναι τεχνολογικός περιορισμός πόσο θα συγχρονίζουμε σε xDSL και ισχύει απόλυτα το "έως". Κάθε πάροχος μπορεί να γνωρίζει μόνο με έλεγχο της γραμμής πόσο μπορεί να πιάσει και εφόσον της ανήκει. Διαφορετικά μόνο τον μέσο όρο μπορεί να δώσει βάσει των πελατών της στην περιοχή, πράγμα που δεν είναι απόλυτη τιμή.

Τέλος αν η γραμμή σου έχει πρόβλημα, να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι σε όποιον πάροχο κι αν πας, θα έχεις πάλι τα ίδια θέματα. Μόνο με αλλαγή του ζεύγους ή τυχόν προβληματική κάρτα στο DSLAM, υπάρχει πιθανότητα να δεις διαφορά ή να αποκαταστήσεις τυχόν θέματα στην εσωτερική σου εγκατάσταση.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις γνώσεις που μεταφέρεις. Κανείς και ποτέ δε μου πρότεινε κάτι για έλεγχο, ούτε καν τώρα που ζητούσα να μου αλλάξουν την 8άρα σε καλύτερη επειδή δε μου φτάνει. Τη μία φορά που επικοινώνησα να μου αλλάξουν την 4άρα μου ξαναείπε ο τεχνικός πως η περιοχή μου υποστηρίζει μέχρι 8άρα. Εγώ ζήτησα να γίνει η αλλαγή της γραμμής μου τον επόμενο μήνα και μου είπαν εντάξει. Αν δε γινόταν θα έπρεπε να μου πουν να τους τηλεφωνήσω τελευταία μέρα του μήνα. Δεν ήξερα πως αυτό είναι διαδικασία λίγων ωρών και φοβόμουν μη μου πουν στο τέλος πως έπρεπε να τους ενημερώσω νωρίτερα. Τώρα δε θα έπρεπε να μου την κάνουν όπως πριν και να μου ζητήσουν να τους τηλεφωνήσω τελευταία μέρα? Ούτε αυτή τη δυνατότητα δε μου δίνουν! Αίσχος! Όταν με το καλό έρθει η καινούρια σύνδεση θα σας πω την εξέλιξη.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Δημοσ.

Εγώ τώρα γτ έχω μια αίσθηση ότι θα έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο για 12-24 μηνες στα 4Mbps και θα έχουμε και άλλα δράματα!

• Like 1
Δημοσ.

Να σου πω ενα μυστικο ολοι πουλανε 24 αλλα κανεις δεν τα πιανει.Αυτό οφείλετε σε 5.000 λογους οπος οτι το κεντρο που σε εξυπηρετει μπορει να δουλευει πιο πιτα απο τοτε η καλωδιωση του δρομου που ειναι του 80 και γεματη 200 μπαλωματα καθως σε καθε σκαψιμο περνουν σβαρνα τα παντα καλοδιωση σπιτιου.Επίσης υπαρχουν και αλλοι απειροι λογοι που μου διαφευγουν τωρα

Δημοσ.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πώς το υπολόγισες αυτό? Γιατί σε distance calculator εγώ παίρνω άλλα αποτελέσματα για 35.5db attenuation: http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που βλέπω εδώ, η απόσταση είναι 2500m, και έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 11Mbps, άρα τα 8 που του λένε ότι υποστηρίζει η περιοχή του, εμένα μου φαίνεται λογικό.

Δημοσ.

Αφου πηρες τηλέφωνο και ζητησες να πας σε αλλη ταχύτητα, να σου πω οτι ειναι πολυ πιθανόν να υπόγραψες και νεο συμβόλαιο. μακάρι να βγω ψεύτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...