x+y=z Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Προσφατα καηκε ενα καλωδιο του τροφοδοτικου του υπολογιστη μου, το οποιο και αντικατεστησα. Φοβουμενος μηπως κανει καποια ζημια, προχωρησα σε ολοκληρη την αντικατασταση του τροφοδοτικου. Το προβληματικο λοιπον σκεφτηκα να το βαλω σε εναν παλιο υπολογιστη που μου ειχαν δωσει με εντελως καμενο τροφοδοτικο. Το pc ειναι του 2005 και εχει τα εξης χαρακτηριστικα: CPU --> Intel Pentium 4 640 Motherboard --> D915PLWD RAM --> 512MB GPU --> Radeon X300 OS --> Win XP SP1 SP2 HDD --> ~120GB 111GB PSU --> Turbo-X II 550W Που βρισκω CD των Win XP για να κανω format; Ο κωδικος υπαρχει πανω στο κουτι. Ενω ο σκληρος ειναι SATA, το DVD ειναι IDE. Πως το συνδεω στη μητρικη; θελει με το πλατυ καλωδιο να το στειλω στη μητρικη και χρειαζεται και καποιο molex για να παρει ρευμα... Σωστα; Με τα ηδη υπαρχοντα χαρακτηριστικα και αν προσθεσω ακομη 1GB στην υπαρχουσα RAM μπορω να τρεξω σχετικα καλα καποιο Linux (για το Mint ενδιαφερομαι κυριως); Σκεφτομαι, χωρις να εχω δοκιμασει κατι ακομα, καθως δεν εχω εγκαταστησει, λογω του 2, την USB καρτα δικτυου, πως τα XP και η RAM δε θα μπορουν να τρεξουν τις τελευταιες εκδοσεις των browsers, ενω οι παλιοτερες θα εχουν θεματα ασφαλειας. Στα timings της RAM βλεπω ενα CL3 και υποθετω πως παιζουν ρολο και τα 2,5V, οποτε αν παω σε μια τετοια, με timings 3-3-3-8 και στα 400MHz, θα δουλεψουν σωστα μαζι; Λογικα ο επεξεργαστης χρειαζεται παστα. Με το που ανοιγει το PC η θερμοκρασια της μητρικης, που υποθετω οτι η συγκεκριμενη τιμη αντιστοιχει στον επεξεργαστη,καθως δεν αναφερεται καπου ξεχωριστα, φτανει στους 50οC και μετα απο λιγο στους 60-65οC. Μπορω προσωρινα να συνδεσω στην πλαϊνη πλευρα ενα 80mm ανεμιστηρακι που να τραβαει κρυο αερα; Μπροστα εχει ενα 25mm και πισω ενα 120 ή 140mm που βγαζει. Νομιζω εχω ενα παλιο. Γινεται; Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από x+y=z
John-lamia Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Άμα ή μητρική πέρνει 2γιγα ραμ ψάξε εδώ στις αγγελίες να τις πάρεις, Βάλε και μία κάρτα γραφικών για την επιτάχυνση βίντεο και είσαι κομπλε. Α, και που είσαι. Κιτα να βάλεις win7 32bit. Και έχεις ένα έτοιμο πισακι για ταινίες και ίντερνετ
Zandim Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 xp βαζεις σπασμενα με sp2 (δε θυμαμαι αν βγηκαν με sp3) αλα καλυτερα να τα αποφυγεις. win 7 ή 8.1 . 7αρια παιρνει σιγουρα , εβαλα σε ενα φιλο με pentium 4 πριν κανα χρονο. 2gb ram οπωδηποτε, ακομα καλυτερα 4. Καποιες μητρικες/επεξεργαστες παιρνουν μεχρι 4. Το συστημα του φιλου εχει 4*1gb και δεν κολαει σε ofice/internet καθολου.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Άμα ή μητρική πέρνει 2γιγα ραμ ψάξε εδώ στις αγγελίες να τις πάρεις, Βάλε και μία κάρτα γραφικών για την επιτάχυνση βίντεο και είσαι κομπλε. Α, και που είσαι. Κιτα να βάλεις win7 32bit. Και έχεις ένα έτοιμο πισακι για ταινίες και ίντερνετ Ναι..760 mb με το καλημέρα τα 7αρια,και επεξεργαστής που δε παίζει 360p βίντεο. Παραθυράκηδες...τι περιμένεις...
x+y=z Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα... Λεω να χαλασω 15-20€ να τρεχει λιγο καλυτερα το pc. Τι Win 7 και 8 μου λετε; Να πληρωσω δηλαδη 25-30€ στις μνημες για 2GB και 100€ για Win συν κανα 40αρι για GPU (αν δε συνδεεται μια παλια που εχω) για τριτο (εχω λαπτοπ και ενα ακομη pc, οπως ανεφερα στην αρχη) υπολογιστη; Ξαναρωτω λοιπον... Υπαρχει καποιο λινκ της MS, που απλα δε βρισκω, για τα Win XP; Επιμενω διοτι εχω ετσι κι αλλιως τον κωδικο. Απο την αλλη αν δεν μπορω να μπω ιντερνετ με ασφαλεια και χωρις να περιμενω ενα λεπτο, απο τα κολληματα, να μπω στο google, τοτε να παω σε Linux. Εξαλλου δε θελω να μπλεξω ουτε με σπασμενα ουτε καν με ραγισμενα! Υπαρχει λοιπον καποιος που να εχει δοκιμασει ή να ξερει αν μπορει να τρεξει "αξιοπρεπως" το Mint σε ενα τετοιο συστημα; Βοηθηστε σε ο,τι μπορειτε σε αυτα τα συγκεκριμενα που ρωταω στο πρωτο μηνυμα. Ευχαριστω! Παρεμπιπτοντως η μητρικη σηκωνει 2GB RAM και παιρνει 2 sticks. Μολις τσεκαρα απο το cpu-z τη RAM και ειναι 3-3-3-8, οποτε θα δουλεψει σωστα υποθετω με αυτην. Το DVD φαινεται να εχει πεθανει... Ο,τι δισκακι και να βαλω δεν ακουγεται θορυβος, αλλα οταν το ανοιγω τα γραμματα του δισκου βρισκονται σε αλλη θεση. Αρα αν γυριζει ελαφρως, σημαινει οτι εχει προβλημα το λειζερ, οποτε off; Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2016 από x+y=z
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχουν κάπου τα XP από τη MS να τα κατεβάσεις. Μόνο από τον θείο θα τα βρεις, τα κατεβάζεις και κατά την εγκατάσταση βάζεις το κλειδάκι που έχεις. Προσοχή: Πρέπει να νγωρίζεις για ποια έκδοση και ποιο SP είναι το κλειδί που έχεις. Δεν έχεις το cd των win XP. Όταν είχες πάρει το pc πρέπει να σου είχαν δώσει και cd γιατί ουσιαστικά αυτό που αγοράζεις είναι το κλειδί. Βάλε άλλο 1GB να έχεις 1,5 και win XP. 1
arrows Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Σε όλα αυτά που ρωτάς η απάντηση είναι απλή, είναι πλέον τόσο παλαιό το συγκεκριμένο σύστημα που δεν επαρκεί ούτε για απλά σερφάρισμα στο νετ, τα διάφορα sites απο την εποχή του αρχαίου p4 έχουν γίνει τόσο πιο βαριά που ούτε αυτό μπορεί να κάνει αξιοπρεπώς, ενδεικτικά ούτε κάποιος athlon 64 s939, πολύ γρηγορότερος του συγχρονου του p4 επαρκεί πλέον Και μνήμη να προσθέσεις ο κινητήρας στου (aka cpu) δεν μπορεί πλέον, ακόμα και με xp ξεχνάς antivirus και πάλι η cpu σου θα βαράει 100αρια κάθε λίγο και λιγάκι και μνήμη μπορεί να έχεις διαθέσιμη, Oi θερμοκρασίες που βλέπεις αν μιλάμε για stock ψυκτρα είναι φυσιολογικές για prescott, και σε load μπορει να βαράει και 85 βαθμούς ειδικά καλοκαίρι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, άλλο. Επειδή το έχω ξαναγράψει λόγω δουλειάς έχω αποτρέψει πελάτες απο νεκρανάσταση μουσειακών pc, αλλά όταν κάποιος δεν δέχεται με τίποτα αυτό που του λές έχω ασχοληθεί, βάζοντας μνήμη, μεγαλύτερο δίσκο καμια πιο γρήγορη vga της εποχής και αλλάζοντας τροφοδοτικό, ε σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν απαίσιο σε σχέση με τις προσδοκίες που είχε ο ιδιοκτήτης του συστήματος Κατ ελάχιστο για να ασχοληθεί κάπoιος με παλαιά τεχνολογία για βασική χρήση μιλάμε για core 2 duo απο intel και athlon 64X2 απο amd, απο εκεί και πίσω καλύτερα είναι να πάει στα σκουπίδια και μόνο 4
Fulgore Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Ισχυουν τα παραπανω. Υπολογιστης με pentium 4 με 15-20ευρω τι ακριβως γρηγοροτερα περιμενες να τρεχει??Δεν αξιζει να επενδυσεις παραπανω χρηματα στο pc.Αφου το εχεις απο το 2005 τα εβγαλε τα χρηματα του και με το παραπανω. Τωρα κοιτας σε νεο συστημα(οχι βεβαια ακριβο,αναλογα με τις απαιτησεις σου). Ρε παιδια ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα... Λεω να χαλασω 15-20€ να τρεχει λιγο καλυτερα το pc. Τι Win 7 και 8 μου λετε; Να πληρωσω δηλαδη 25-30€ στις μνημες για 2GB και 100€ για Win συν κανα 40αρι για GPU (αν δε συνδεεται μια παλια που εχω) για τριτο (εχω λαπτοπ και ενα ακομη pc, οπως ανεφερα στην αρχη) υπολογιστη; Βοηθηστε σε ο,τι μπορειτε σε αυτα τα συγκεκριμενα που ρωταω στο πρωτο μηνυμα. Ρωτησες συγκεκριμενα πραγματα και σου δωθηκαν και συγκεκριμενες απαντησεις. Ρωτησες λοιπον αν στο παλιο αυτο υπολογιστη που εχεις μπορεις να δεις φως με 15-20ευρω και η απαντηση ηταν αρνητικη και μαλιστα με επιχειρηματα. Αν δεν σου αρεσει αυτο που διαβασες μπορεις να δοκιμασεις να κανεις οτι θελεις με δικο σου ρισκο 1
x+y=z Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Λοιπον, τη Σιντιερα την αντικατεστησα με μια απο ακομη πιο παλιο υπολογιστη και τωρα οκ. Arrows για Prescott γνωριζω οτι ανεβαζουν τοσο πολυ θερμοκρασια, απλα σκεφτομουν αν τελικα διορθωνεται εστω και λιγο... Ειναι υπερβολικο να μπαινεις BIOS και να βλεπεις θερμοκρασια 50-60οC. Δε θελω να το φορτωσω. Το χρειαζομαι για απλη, πολυ απλη χρηση, και θα δουλευει 2-3 την εβδομαδα. Χθες δοκιμασα να παιξω ταινια απο DVD και ουτε θερμοκρασια ανεβαζε, ουτε κολλουσε, ουτε θορυβος ακουγοταν (περα του DVD-ROM). Ιντερνετ δεν εχω δοκιμασει ακομα, αλλα και να το κανω πιστευω θα καταρρευσει με 512 RAM. Οποτε αν παρω δυο τετοιες RAM (στα 11€), θα μπορω να τρεξω Linux Mint με αυτον τον επεξεργαστη; Επιμενω στο Linux, διοτι και κενα ασφαλειας θα υπαρχουν πλεον στους browsers των XP και antivirus δε θα σηκωνουν.
arrows Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Oi Θερμοκρασίες αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές για τον prescott, στην εποχή του τότε (Εποχή που η amd είχε το πάνω χέρι στις επιδόσεις ξεκάθαρα) έτρωγε κράξιμο για την άθλια θερμική του συμπεριφορά και τις μέτριες επιδόσεις του, αν θυμάμαι καλά ήταν στον cedar mill πυρήνα καλύτερα τα πράγματα λίγο πρίν το κύκνειο άσμα του πέντιουμ 4 Τώρα με linux τι μπορεί να κάνει δεν ξέρω απο άποψη επιδόσεων, η αναπαραγωγή dvd φυσικά και γίνεται χωρίς θέμα ακόμη και απο pentium 3
x+y=z Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Oi Θερμοκρασίες αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές για τον prescott, στην εποχή του τότε (Εποχή που η amd είχε το πάνω χέρι στις επιδόσεις ξεκάθαρα) έτρωγε κράξιμο για την άθλια θερμική του συμπεριφορά και τις μέτριες επιδόσεις του, αν θυμάμαι καλά ήταν στον cedar mill πυρήνα καλύτερα τα πράγματα λίγο πρίν το κύκνειο άσμα του πέντιουμ 4 Τώρα με linux τι μπορεί να κάνει δεν ξέρω απο άποψη επιδόσεων, η αναπαραγωγή dvd φυσικά και γίνεται χωρίς θέμα ακόμη και απο pentium 3 Θα δοκιμασω καποια στιγμη και θα δουμε τι παιζει με Linux... Στη χειροτερη να εχω χασει 11€ για τις μνημες... Ευχαριστω! 1
soteras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Σε πρώτη φάση μια ραμ ακόμα έστω 512 θα ήταν μιν ανάσα μεγάλη καθώς ακόμα και το σερφάρισμα τρώει πολύ ραμ.Άμα έχεις κανά παλιό υπολογιστή στην αποθ΄κη είτε εσύ είτε κανάς γνωστός δες μήπως ταιριάζει κάτι να βάλεις πάνω ραμ/γράφικων
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ταινία από dvd παίζει.Αλλά μέχρι εκεί.Streaming δεν κάνεις,yt πάνω από 360p το ξεχνάς,browsing μόνο άμα μπαίνεις στο rotten. Ελπίζω να μιλάς για mint xfce,που και πάλι,δε το συνιστώ.Κανά elementary με το ζόρι. Έχω 3 pentium 4 και τα κοιτάω.Μέχρι και 3 g ραμ ddr έβαλα,από agp να φαν και οι κότες,έχω και με 128mb ραμ.Bάραγε 100αρια η cpu για πλάκα.Όταν δε άνοιξα software manager,που το ήξερα βέβαια,κόλλησε το σύμπαν.Δεν κάνεις δουλειά πλέον,εκτός και αν θες να παίζεις warcraft 2 ή καμμιά ρομ snes.Κράτα το 10αρικο,άδικα θα το δώσεις. Δε ξέρω πόσο πιο απλά να στο πω,βαριέμαι να το ξεθάψω και από τη ντουλάπα. Cpu p4 3.4 HTΜSI κάτι κάτι -VNvidia Gforce2 128mb3gb ram(μητρικάρα..ακόμα απορώ πως τα είδε) ΕlementaryOS,Puppy Linux Άλλαξα και πάστα,και στη gpu,έκανα και cable management... Ε,δεν περπάταγε.Το κράτησα να περάσω lakka όταν θα έχω χρόνο. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2016 από 10010010 00101110 10010001 4
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Φιλε ¨εξισωση¨ τα πραγματα ειναι οπως σου τα λεει ο ¨δυαδικος¨ παρα πανω απλα εγω εχω λιγο καλυτερη εμπειρια.. Με pentium 4 2.7 @ 3.1 απο fsb, 478socket, 2gb ram και geforce 5700le 128mb εβαλα xp του μπαρμπα μου που παιρνουν ακομα και καποιες ψευτοαναβαθμισεις και στο ιντερνετ ειναι αρκετα καλα.Στο youtube οντως παιζει ανετα σε 360p και σχεδον καλα σε 480p. Κατεβασμενη ταινια σε vlc ανετα 720p την παιζει.Αρα αν θες να ψευτοκανεις κατι με αυτον τον τριλοβιτη πρεπει να βαλεις αλλο 1gb ram σιγουρα. Και εννοειται χωρις antivirus απλα θα κατεβασεις το malwarebytes και καθε λιγες ημερες θα κανεις απο ενα σκαναρισμα για να αφαιρεις τα παλιο malware που θα σε επισκεπτονται.. Α! και popcorn time που εχω δοκιμασει σε 720p αλλες τανιες τις παιζει κανονικα και απλα σε αλλες στα πρωτα 2-3 λεπτα θα κανει καποια κολληματακια αλλα μετα θα ειναι οκ! Δεν το συζηταμε οτι σε online movies ειναι μια χαρα χωρις κανενα προβλημα αφου η ποιοτητα ειναι χαμηλοτερη και τελος πρεπει συχνα να κανεις ανασυγκροτηση για να ειναι παντα στα καλυτερα του που λεμε...Γιατι σε τετοια μηχανηματα πρεπει να παιρνεις παντα το 200% των δυνατοτητων του εαν θες να εχεις ελπιδες... Κι εννοειται οτι δοκιμασα και puppy και lubuntu κ.α και προς μεγαλη μου εκπληξη τα xp ειναι τα πιο ανετα και γρηγορα.. Ελπιζω να σε καλυψα φιλτατε... Ξεχασα! Ολα αυτα σε 43¨ τηλεοραση αρα πιθανο σε μικροτερη και καλυτερα αποτελεσματα.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα