Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αχα,ωραια ωραια.Προς το παρων το κραταω ως εχει.

έλεγξε πάντως και αυτό που αναφέρω παραπάνω για Intel burn test-θερμοκρασίες-ρολόγια.

είναι καλό τουλάχιστον να γνωρίζεις τα όρια που κόβει ο επεξεργαστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

post-376299-0-48171100-1467152734_thumb.jpg

Οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι από Dell Latitude e6530 με i7-3740qm - εν ώρα στρες τεστ. Είχε γίνει εσωτερικός καθαρισμός 2 μέρες πριν, είχαν αλλαχθεί πάστες κλπ. Σε idle - browsing οι θερμοκρασίες γύρω στους 45-48 βαθμούς.

* Το λαπτοπ έφτανε μέχρι και 105 βαθμούς και δεν έκλεισε ούτε μετά από 5 ώρες στρες τεστ. 

Τα latitude ψήνουν μπριζόλες σε δυνατή χρήση - στανταρ τα ίδια θέματα έχει και το δικό σου.

Επεξ/σία από Andreasgarb
  • Like 1
Δημοσ.

Φρικη!

Ευτυχως ο δικος μου ειναι 3612 και μονο 35watt. Αν μας ποσταρει ο ts τις θερμοκρασιες του θα σταματησουμε να κανουμε εικασιες.

Υπαρχει καποιο προγραμμα να κανουμε δικο μας fan-curve, σαν το msi afterburner, αλλα για το ανεμιστηρακι του λαπτοπ?

Δημοσ.

Κάποτε το hwinfo32 μου είχε καταφέρει να ελέγξει τον ανεμιστήρα ενός alienware.

Στα περισσότερα λαπτοπ όμως δεν μπορείς να παίξεις με τον ανεμιστήρα .

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, εχουνε κερδος και οι κατασκευαστες αν αλλαζουμε καθε τρια χρονια λαπτοπ λογω καμενης gpu. Θα το κοιταξω, ψιλοofftopic αλλα αν γινεται θα βοηθησει τον ts.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι boostαρει η ππρια στα 825 η gpu και στα 3.1 σε ολους ο επεξεργαστης με 85 βαθμους!

Δημοσ.

η απλά βάζεις τις επιδόσεις επεξεργαστή στο 99% απο τη διαχείριση ενέργειας και δεν ανάβει το turbo και δεν αυξάνεται η τάση στον επεξεργαστή.

Τουλάχιστον για το καλοκαίρι ειναι αρκετά σωτήριο

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

φιλαράκο για να μη κουράζεσαι ο 4 Core ι7 που έχεις είναι 22nm 47 w TDP!!!

o haswell 2 core i3 -4340 22nm για desktop έχει 54w TDP!! Έχουν το ίδιο gpu τυπωμένο 4600hd και με κάποιο μαγικό τρόπο η intel κατάφερε με δυο παραπάνω πυρήνες να έχουν πρακτικά ίδιο TDP.

Μάντεψε ποιός είναι ο τρόπος!

Όποιο σενάριο χρήσης και να ακολουθήσεις είναι σχεδιασμένος να μη ξεπερνά τα 47.Μόλις πας να το ξεπεράσεις ρίχνει συχνότητα και αυτό δε μπορείς να το αλλάξεις απο κάπου.

Τώρα αν βάλεις μέσα στο σύνολάκι και τη παραγόμενη απο την AMD θερμότητα και τις επιλογές της DELL στη χωρητικότητα του συστήματος ψύξης (και τη καθαριοτητα του τη δεδομένη στιγμή) ,μη σου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του μηχανήματος.

αμα γουστάρεις κάνε και μια δοκιμή : σε ένα απο τα παιχνίδια που πάιζεις ρύθμισε απο το task manager να απασχολεί μόνο 2 νήματα.

Αν έχω πέσει μέσα στο παραλληλισμό θα λειτουργήσει σαν τον I3 που ανέφερα πιο πάνω στα 3,6 χεχεχε

Θα τον αναγκάσεις να λειτουργήσει δλδ σαν 2 πύρηνο οπότε το tb να πάιξει 3,6-3,7 max όπως έχει σχεδιαστεί.

Αν το παιχνιδάκι σου δε τρελαίνεται για 4 πύρηνο θα δείς διαφορά :-)

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Εχει και boost tdp. Και long term και short term. Για παραδειγμα σε μενα παει απο 35 στα 46 και κατι. Δεν ειναι fixed στα 47 στην περιπτωση αυτη αλλα λογικα παει 55+.

Οι πληροφοριες αυτες ειναι απο το xtu και δεν πιστευω να λεει ψεματα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα παραπάνω είναι απο το site της intel ,οπότε σίγουρα είναι ψέμματα :-)

Δεν τον έχω στα χέρια μου ούτε τον έναν επεξεργαστή  όυτε τον άλλον οπότε βασίζομαι στις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή για να προσφέρω στη συζήτηση.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Δεν το ειπα απο κακια. Και εμενα 35 ειναι δηλωμενος αλλα στο xtu φαινεται σαν boost tdp 46. Απλα λεω οτι επιτρεπουν και παραπανω λογικα.

Δεν ηταν σε καμια περιπτωση ειρωνικο σχολιο απο μεριας μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...